El-Erian: Brexit overvalt ons, maar biedt ook kansen

Door Redactie op 24 juni 2016 16:35 | Views: 6.241

El-Erian: Brexit overvalt ons, maar biedt ook kansen

Dat de Britten ervoor kiezen om de EU te verlaten, heeft de wereldwijde markten verrast. Dit komt omdat beleggers onderschatten hoezeer de wensen van het volk en de politieke en zakelijke uiteenlopen.

Dat zei Mohamed El-Erian, economisch hoofdadviseur bij Allianz Global Investors, in een interview met Cnbc.

Hij noemde de uitslag van het referendum “historisch en met veel gevolgschade”. Toch ziet hij ook kansen voor “degenen met cash in de komende dagen en weken”. Volgens de econoom moeten beleggers zoeken naar bedrijven met sterke balance sheets en een positieve cashflow. “Daar liggen zeker nog wel kansen, ook in de techsector.”

Gevolgen

Wat betreft het besmettingsgevaar dat de Brexit kan hebben, zegt El-erian: “Dit gaat andere anti-establishment partijen in Europa zeker aanmoedigen.”

Hoewel hij verwacht dat EU op de lange termijn weinig last zal ondervinden, is het pad op de korte termijn erg hobbelig. “Je gaat nu veel politieke onzekerheid zien, en dat leidt tot financiele onzekerheid. Ook trekt het een wissel op de economie omdat er allerlei institutionele verbindingen veranderd moeten worden.”

Niet in bankaandelen

Ondanks de scherpe dalingen in bankaandelen, waarschuwt El-Erian om daar niet op in te zetten. “Ik zou nu niet vol in financials gaan. Er is teveel onzekerheid over hoe de nieuwe EU eruit komt te zien.”

Lees ook: Brexit: Hoe nu verder?

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.