3 kleine aandelen die snel kunnen gaan stijgen

Door Redactie op 13 december 2023 08:30 | Views: 39.877

3 kleine aandelen die snel kunnen gaan stijgen

De boom staat, de chocolademelk is warm en we kijken tevreden naar de eindejaarsrally. Pikken we nog wat aandelen op? Michael Que wijst er op InvestorPlace drie aan die de komende maand waarschijnlijk met goed nieuws gaan komen.

Het zijn bovendien drie aandelen die niet in één keer de hele kerstbonus kosten: Aegon (€5,25), PENN Entertainment ($25,50) en RocketLab ($4,65).

Aegon 

De Nederlandse verzekeraar Aegon heeft een succesvol 2023 achter de rug. De sector financiële dienstverlening bracht in 2022 $25,5 biljoen aan inkomsten op, en expets voorspellen dat de sector zal groeien tot $58,7 biljoen in 2031.

In het tweede kwartaal van 2023 daalde de omzet met $3,26 miljard op jaarbasis. Desondanks zag Aegon het nettoresultaat en de winst per aandeel toenemen met meer dan 130% ten opzichte van het jaar ervoor.

De grootste katalysator bij Aegon komt van verwachte omzetgroei in Brazilië en Nederland. Met name de divisie levensverzekeringen heeft recentelijk een doorbraak gezien met het aanboren van de Braziliaanse markt.

Wat de Amerikaanse markt betreft wordt "aanhoudend commercieel momentum en meer kapitaalgeneratie" gemeld. Vermogensbeheer is een van de belangrijkste activiteiten van Aegon, en het resultaat zal via deze divisie naar verwachting een impuls krijgen.

PENN Entertainment

Het Amerikaanse gokbedrijf PENN is bezig met het opzetten van nieuwe regionale casino's die een stevige basis vormen voor toekomstige groei, en in een 10-jarig partnerschap integreert PENN nu gokfuncties in de media- en Fantasy Football-apps van ESPN.

Bemoedigend is dat de media- en entertainmentmarkt naar verwachting met 7,80% per jaar zal groeien: van $27,72 miljard in 2023 naar $40,36 miljard in 2028.

De financiën herstellen zich duidelijk. Hoewel omzet en winst licht daalden (0,3%) versloegen die wel de ramingen van Wall Street, en het nieuwe contract met ESPN maakt PENN klaar voor een groeiexplosie.

Rocket Lab USA

Rocket Lab is een ruimtevaartbedrijf dat raketten lanceert, ruimtevaartuigen ontwerpt en onderdelen prduceert voor bedrijven wereldwijd. Het aandeel steeg alleen de afgelopen maand al met ruim 10%.

Rocket Lab gaat voor het Korea Advanced Institute of Science and Technology een satelliet lanceren en dit samenwerkingsverband zal ook de langetermijngroei van RocketLab ondersteunen.

De groei en de verwaterde winst per aandeel versloegen de verwachtingen van analisten, en ook de Amerikaanse luchtvaart- en defensie-industrie zal naar verwachting met 8,5% per jaar blijven groeien. Yahoo! Finance meldt dat 8 analisten een gemiddeld 12-maands koersdoel hebben van $7,66.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!