Nieuws van maandag 21 september 2020

Wall Street sluit met verliezen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag in de min gesloten, in navolging van de fikse koersverliezen in Europa. De vrees voor strengere maatregelen om verdere verspreiding van ...

21 sep | meer...

Duidelijke minnen op koersenborden Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag behoorlijk in de min, in navolging van de fikse koersverliezen in Europa. De vrees voor strengere maatregelen om verdere verspreiding...

21 sep | meer...

Aedifica bouwt twee zorgtehuizen in Nederland

BRUSSEL (AFN) - Zorgvastgoedinvesteerder Aedifica bouwt twee nieuwe zorgtehuizen in Nederland, namelijk in Goes en Hulsberg. Daarmee is een investering van circa 13 miljoen euro gemoeid.Beide inste...

21 sep | meer...

Flinke koersverliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met forse koersverliezen de handelsdag uitgegaan. In Amsterdam kreeg ING rake klappen na berichten dat de Poolse dochter van de bank zijn ...

21 sep | meer...

Nog grotere krimp verwacht bij Lufthansa

FRANKFURT (AFN) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa ziet het tempo van herstel in de luchtvaart van de coronacrisis somber in en gaat daarom nog dieper snijden in de kosten. Lufthansa kondi...

21 sep | meer...

Stevige koersdalingen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen maandagmiddag fors omlaag. In Amsterdam kreeg ING rake klappen na berichten dat de Poolse dochter van de bank zijn klanten jarenlang zou hebben ...

21 sep | meer...

Wall Street opent in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verlies geopend. De vrees voor strengere maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te bezweren drukte het sentiment op...

21 sep | meer...

Koersdoel IMCD omhoog bij ING

AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD zet een belangrijke stap met de overname van zijn Indiase branchegenoot Signet. Dat constateren kenners van ING, die hun koersdoel voor het aandeel op...

21 sep | meer...

'Beschamende nieuwe witwaszaak bij ING'

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe witwaszaak bij ING is beschamend, maar zal gezien de stappen die de bank al heeft gezet tegen deze praktijken en de kosten die daarvoor zijn genomen geen direct effect o...

21 sep | meer...

ING onderuit in lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ING ging maandag onderuit op het Damrak na berichten dat de Poolse dochter van de bank zijn klanten jarenlang zou hebben geholpen om dubieus geld vanuit Rusland weg te...

21 sep | meer...

'Shell wil stevig in de kosten snijden'

AMSTERDAM (AFN/RTR) - Energiereus Shell wil flink in de kosten snijden. Bronnen meldden aan persbureau Reuters dat het concern mikt op een structurele besparing van 40 procent bij de olie- en gaspr...

21 sep | meer...

Signify brengt schuldpositie terug

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft een vooruitbetaling gedaan op zijn langetermijnleningen, van in totaal 350 miljoen euro. De schuldafbouw zal eind september plaatsvinden.Als gevo...

21 sep | meer...

'ING in schijnwerpers op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager beginnen. Daarbij zal de aandacht vooral uitgaan naar ING. De Poolse dochter van de bank zou zijn klanten jarenlang ...

21 sep | meer...

Topman Tesla roept op tot harder werken

SAN FRANCISCO (AFN) - Elon Musk, topman van elektrische autobouwer Tesla, roept zijn werknemers op om de komende weken harder te werken. Er moeten voor eind september, wanneer het kwartaal eindigt,...

21 sep | meer...

Huizenprijzen stijgen met meer dan 8 procent

DEN HAAG (AFN) - Bestaande koopwoningen waren in augustus 8,2 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim 1,5 jaar tijd, zo komt naar vore...

21 sep | meer...

Beurzen Azië beginnen week met verlies

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio zijn maandag met verliezen begonnen aan de nieuwe week. De aandacht ging onder meer uit naar de ontwikkelingen rond het conflict tussen Washi...

21 sep | meer...