‘Hippe’ Warren Buffett populair onder millennials

Door Belegger.nl op 29 januari 2020 10:00 | Views: 5.136

‘Hippe’ Warren Buffett populair onder millennials

Warren Buffett is 89 jaar oud, maar toch is de Amerikaanse superbelegger razend populair onder millennials.

Buffett, ook wel het Orakel van Omaha genoemd, behoorde namelijk met zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway tot de tien populairste investeringen van millennials, zo blijkt uit onderzoek van het clearinghouse (organisatie die zorgdraagt voor een veilige afwikkeling van transacties tussen twee andere partijen) Apex Clearing.

Omdat de meeste millennials, oftewel de generatie geboren tussen 1980 en 2000, zich de duurdere klasse A-aandelen van Berkshire Hathaway (huidige koers: 333.621 dollar) niet kunnen veroorloven, kopen ze veelal de minder dure klasse B-aandelen Berkshire Hathaway, die momenteel rond de 200 dollar worden verhandeld.

Beleggers van 31

Het Apex Q4 Millennial 100 rapport analyseerde meer dan 734.000 beleggingsrekeningen die in handen zijn van Amerikanen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar.

Het is razend interessant hoe de beleggingspraktijken van millennials het afgelopen jaar zijn verschoven, vertelde Bill Capuzzi, bestuursvoorzitter van Apex Clearing, aan Yahoo Finance.

Millennials reageren op belangrijke marktbewegingen, tonen veel belangstelling voor beursintroducties en ze investeren op basis van hun waarden. Ze zijn uniek en onderscheiden zich van andere generaties.

Ook millennials beleggen in wat ze kennen

Toch hebben millennials tenminste één ding gemeen met de oudere generatie beleggers: ze investeren in wat ze kennen. De meeste millennial-beleggers bezitten aandelen in jonge, op technologie gerichte bedrijven.

Zo bevat de Apex Millennial 100 meer dan 30 bedrijven die allemaal in de afgelopen tien jaar naar de beurs zijn gegaan, waaronder Tesla, Facebook, Alibaba, Shopify en Square.

Dat wil niet zeggen dat andere generaties niet ook in deze bedrijven investeren, alleen niet in dezelfde mate. Roku bijvoorbeeld, een producent van apparaten voor videostreaming, staat bij millennials op nummer 26 in de lijst van populairste aandelen, maar op nummer 45 voor de babyboomers geboren net na de Tweede Wereldoorlog en op 89 voor de vooroorlogse generatie.

Apple populairst

Apple was het populairste aandeel onder millennials in het laatste kwartaal van vorig jaar, gevolgd door Amazon, Tesla, Facebook, Microsoft, Berkshire Hathaway, Disney, Netflix, Advanced Micro Devices en Alibaba.

Zie ook: De 20 meest geliefde aandelen onder millennials

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.