De 20 meest geliefde aandelen onder millennials

Door Belegger.nl op 14 juni 2019 08:40 | Views: 8.307

De 20 meest geliefde aandelen onder millennials

Van de 20 meest aangehouden aandelen onder millennials zijn er maar liefst 4 een cannabisaandeel. Dat blijkt uit gegevens van Robinhood, een Amerikaanse beleggingsapp die zich met name richt op jongeren. 

Dat millennials uit de VS nu massaal kiezen voor cannabisaandelen is opvallend: een jaar geleden bevond zich nog geen enkel marihuana-aandeel in de top 20.

Favoriete cannabisaandelen

De favoriete cannabisaandelen zijn Aurora Cannabis, Cronos Group, Canopy Growth en Hexo. Aurora Cannabis staat zelfs op de eerste plaats in de top 20. Daarmee stoot het aandeel Apple, dat een jaar geleden nog bovenaan stond, van de troon. 

De top drie wordt aangevuld door General Electric en Ford Motor, die net als vorig jaar op de tweede en derde plek stonden.

Vooral 'goedkope' aandelen geliefd

Verder daalde chipaandeel Nvidia fors ten opzichte van vorig jaar van een dertiende plaats naar een twintigste. Daarnaast verloor Netflix zijn plek en wist Alphabet opnieuw de lijst niet te halen. Alle vier deze techaandelen zijn natuurlijk relatief duur en gezien de top 3 is het waarschijnlijk om te zeggen dat beginnende beleggers graag aandelen onder de 10 dollar kopen.

Bekijk hieronder de volledige lijst met de 20 meest aangehouden aandelen op Robinhood: 

 1. Aurora Cannabis
 2. GE
 3. Ford
 4. Apple
 5. Microsoft
 6. Cronos Group
 7. Fitbit
 8. GoPro
 9. Tesla
 10. AMD
 11. Canopy Growth
 12. Snap
 13. Facebook
 14. Hexo
 15. Disney
 16. Alibaba
 17. Amazon
 18. Plug Power
 19. Zynga
 20. Nvidia

Lees ook: Deze 5 aandelen presteren goed in de zomer

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.