Deze techaandelen worden aanbevolen door experts

Door Belegger.nl op 31 maart 2020 13:50 | Views: 16.683

Deze techaandelen worden aanbevolen door experts

Technologie-aandelen vonden voor de coronacrash gretig aftrek. Het is nog maar een paar weken geleden dat vier Amerikaanse techreuzen - Microsoft, Apple,  Amazon en Alphabet (het moederbedrijf van Google) - elk een waarde vertegenwoordigden van meer dan een biljoen dollar.

De vier giganten hebben zulke solide balansen dat zij volgens Barron’s weinig last zullen hebben van de huidige storm. Maar naast deze vier zijn er voor de echte technologiebeleggers nu minder bedrijven te vinden die de moeite van het investeren waard zijn.

Barron’s vroeg een aantal grote technologiebeleggers om hun aanbevelingen.

David Readerman: clouddiensten en datacenters

Readerman, eigenaar van Endurance Capital Partners, een technologie-hedgefonds uit San Francisco, heeft hoge verwachtingen van bedrijven die zich toeleggen op het leveren van clouddiensten. Geen wonder, nu we bijna allemaal gedwongen zijn om thuis te werken.

Readerman raadt de volgende bedrijven aan: DocuSign, een leverancier van software voor digitale handtekeningen, en Zoom Video Communications, een videobelbedrijf dat een van de best presterende aandelen van het jaar is en nu door veel consumenten wordt gebruikt om met familie en vrienden in contact te blijven.

Verder is Readerman bullish over uitbaters van datacentra zoals Equinix en Digital Realty Trust, en het kleinere CrusOne en CoreSite Realty voor speculanten.

Rich Greenfield: Netflix en Twitter

Greenfield, medeoprichter van onderzoeksbureau LightShed Partners, brengt al 25 jaar verslag uit over entertainment- en mediabedrijven.

Vooral het gebrek aan grote sportevenementen is problematisch voor de reclame-inkomsten. Volgens Greenfield zijn bijvoorbeeld twaalf van de vijftig grootste televisie-adverteerders in de VS noodlijdende automakers. Het is de vraag hoe lang dit nog duurt en of de stimuleringsmaatregelen van de overheid en de Fed een recessie of depressie zullen afwenden.

Toch is er volgens Greenfield een ding duidelijk: consumenten verlangen nog steeds naar vermaak. Greenfield blijft dan ook bullish over Netflix, dat niet afhankelijk is van advertenties maar van het aantal abonnees.

Ook is hij optimistisch over Twitter, dat de afgelopen week weliswaar waarschuwde dat de kwartaalomzet lager zou uitvallen dan vorig jaar vanwege een daling in de advertentie-inkomsten, maar dat beschikt over een berg cash van maar liefst 6,6 miljard dollar.

Zodra de virusdreiging afneemt, zal Twitter volgens Greenfield gaan profiteren van een drukke sportkalender, de Amerikaanse verkiezingen en een grote hoeveelheid nieuwe speelfilms.

Paul Meeks: Webshops, chipfondsen en Virtu Financial

Paul Meeks is portefeuillebeheerder voor Independent Solutions Wealth Management, een vermogensbeheerder in de staat New York, en beheerder van The Wireless Fund, een klein technologisch beleggingsfonds.

Volgens hem zullen grote bedrijven als Amazon en Alibaba profiteren van de grotere rol die e-commerce zal gaan spelen in de wereld na het coronavirus. En hoewel hij nu nog aan de zijlijn staat, is Meeks van plan om in de toekomst flink te gaan investeren in halfgeleiderproducenten als Advanced Micro Devices (AMD), Lam Research, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Micron Technology en Applied Materials.

Verder is Meeks bullish over Virtu Financial, een in New York gevestigd financieel handelsplatform. Virtu wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 10 keer de winst, en zal naar verwachting een dividend betalen van 4.3%.

Dan Niles: Gamefabrikanten en Tencent

Dan Niles is oprichter en portefeuillemanager van het Satori Fonds, een op technologie gericht hedgefonds. Alhoewel hij over het algemeen bearish is over de markt, maakt hij een uitzondering voor een aantal makers van games.

Zo heeft hij hoge verwachtingen van de introductie van nieuwe videogameconsoles van Microsoft en Sony deze herfst, vooral omdat iedereen thuis zit.

Niles is ook gecharmeerd van Zynga, Take-Two Interactive Software, Electronic Arts en de Chinese bedrijven NetEase en Tencent waarin in Nederland via Prosus kan worden geïnvesteerd.

En tot slot gokt Niles op Amazon, vanwege de verschuiving naar e-commerce, en RingCentral, een aanbieder van communicatiediensten in de cloud.

Craig Moffett: Kabelbedrijven en T-Mobile

Moffett, oprichter van de onderzoeksbedrijf MoffettNathanson, is een van de meest invloedrijke telecom- en kabelvorsers op Wall Street.

Moffett voorspelt zware tijden voor een aantal grote telecombedrijven als AT&T en Comcast, wier dochterondernemingen WarnerMedia en NBCUniversal last hebben van een daling in de advertentie-inkomsten.

Maar Moffett is optimistisch over kabelbedrijven Charter Communications en Altice USA omdat die weining blootstelling hebben aan advertenties. Verder is hij bullish over T-Mobile US, dat na het afronden van de overname van Sprint zal uitgroeien tot de op twee na grootste speler op de Amerikaanse markt.

Lees ook: Acht 5G-aandelen om nu te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.