AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
MikeM.
0
al 3 dagen op rij dezelfde beweging, ochtend omhoog, tijdjse stabiel en richting einde dag weer richting 0 en -
[verwijderd]
0
Zelfs de grote pensioenfondsen uit Nederland hebben amper een belang in Akzonobel.
[verwijderd]
0
quote:

MikeM. schreef op 12 mei 2017 16:38:

al 3 dagen op rij dezelfde beweging, ochtend omhoog, tijdjse stabiel en richting einde dag weer richting 0 en -
Precies. Vaak richting de opening van Amerika zakken we terug
[verwijderd]
0
www.tweedy.com/resources/library_docs...

Tsja, dat is de pijn die er bij veel aandeelhouders zit en zal blijven. Waarom is er niet op een fatsoenlijke en eerlijke manier gesproken met PPG, zeker al na het tweede bod. En ze verwoorden het heel goed in die brief, waarin gerefereerd wordt naar al die overnames die Akzo zelf wel heeft gedaan.
Wat zijn aandeelhouders dan als ze geen eigenaar zijn?
Sukkels kennelijk...
[verwijderd]
0
Valt mij eigenlijk nog niet eens zo tegen vandaag....had vanochtend verwacht richting de 73.....
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
880.000 stuks......even kijken hoeveel er in de eindveiling nog verhandeld worden...300.000 schat ik...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Het lijkt er op dat er onderhuids toch beweging gezien koersverloop en eindveiling. Wacht het maar af wat er binnenkort naar buiten lekt.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Sarkaar schreef op 12 mei 2017 17:58:

Volgende week weer met beide benen op de grond, terug op aarde..€ 61,00
Azijnzeikerd?
[verwijderd]
0
Nieuwe regels vanuit Kabinet via Plasterk op NPO 1 journaal.
Dit betekent m.i. dat Kamp nooit als lobbyist voor AKZO een functie ( commissaris, bestuurder of medewerker) binnen AKZO kan vervullen. Dat is goed nieuws.
[verwijderd]
0
quote:

braniek schreef op 12 mei 2017 18:10:

[...]

Azijnzeikerd?
Neen...zit gewoon short...oftewel wishfull thinking.... ??
henk b.
0
Goed stuk. Geeft weer nieuwe inzichten. Bron: dft

Commissaris bij AkzoNobel onder druk
Gisteren, 21:14 Edwin van der Schoot en Wouter van Bergen
„Verschijnen barbaren alleen aan de poorten van zwakke kastelen? Het lijkt er wel op”, sneerde aandeelhouder Tweedy, Browne vorige week in een brief aan Akzo’s president-commissaris Antony Burgmans.

De verwijzing naar het klassieke boek is een keiharde terechtwijzing van Akzo’s bestuur en raad van commissarissen (rvc): een sterk bedrijf wordt niet onder druk gezet door activistische beleggers als Elliott. Maar een sterk bedrijf is Akzo niet, wilde de aandeelhouder maar zeggen, in zijn brief waar de frustratie over het categorisch afwijzen van onderhandelingen over het overnamebod van de Amerikaanse rivaal PPG van af druipt.

Tweedy, Browne ziet geen basis voor de bewering van AkzoNobel dat het zelf veel beter in staat is om waarde te creëren uit zijn eigen activiteiten, in plaats van zich te laten overnemen, zo schrijft het in de brief op haar website. Het geduld met het aandeel waar het 25 jaar geleden is ingestapt, raakt op, schrijft de belegger. De prestaties zijn al die tijd beneden verwachting geweest. „Hadden we PPG gekocht, dan hadden de mensen die ons hun pensioenen en spaartegoeden hebben toevertrouwd, 50% meer geld gehad.” En nu eindelijk de kans ontstaat voor aandeelhouders om geld te verdienen, wijst de top van het bedrijf dat ’hooghartig’ af.

De brief van Tweedy, Browne is een van de vele uitingen van de aanzwellende kritiek die al de kop opstak toen Akzo PPG’s eerste voorstel terzijde schoof.

Kern daarvan is dat de raad van commissarissen die in het belang van alle stakeholders (waarvan de aandeelhouders een van de belangrijkste zijn) een afweging moet maken, zijn verplichtingen niet goed is nagekomen. Tweedy, Browne noemt de manier waarop AkzoNobel deze regels voor goed ondernemingsbestuur naleeft, zelfs een ’hoax’. Een bespottelijke grap dus.

Juristen verschillen van mening over de exacte interpretatie, maar het aangaan van een constructieve dialoog met PPG wordt door velen als redelijk gezien, en mogelijk onderdeel van de fiduciaire plicht van een rvc. AkzoNobel weigert die dialoog echter.

Tot nu toe hebben de verdedigers van Akzo de rangen daarbij gesloten gehouden. Drie keer zijn de niet-vijandige voorstellen van PPG met unanimiteit van stemming afgewezen en heeft de raad van commissarissen zich geschaard achter zijn voorzitter Burgmans toen Elliott een aandeelhoudersvergadering aanvroeg om hem te kunnen ontslaan.

De strijd om AkzoNobel verplaatst zich de komende maand dan ook naar de rechtbank. Elliott, de activistische grootaandeelhouder die een paar stappen verder gaat dan medeaandeelhouder Tweedy, Browne, wil de Ondernemingskamer op 22 mei laten toetsen of AkzoNobel wel in zijn recht stond, toen het de vraag om een aandeelhoudersvergadering met stemming over het ontslag van Burgmans weigerde.

Ook vraagt het om een onderzoek naar de gang van zaken en het benoemen van een onafhankelijke commissaris, omdat Elliott eveneens vindt dat Akzo met PPG in gesprek moet. „Allemaal pogingen om de eensgezindheid binnen de rvc te breken”, analyseert een jurist.

PPG en Elliott ontkennen onder één hoedje te spelen, maar voor de Amerikaanse bieder zou de uitkomst van de rechtszaak wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn bij de afweging tussen opgeven of doorgaan met hun pogingen om AkzoNobel in te lijven.

De strategie van PPG zal bij een juridische nederlaag van AkzoNobel vrijwel zeker bestaan uit het inleveren van biedingsdocumenten bij toezichthouder AFM, wat voor 1 juni moet.

„Vervolgens zal PPG echter tijd gaan rekken, als de AFM aanvullende vragen gaat stellen”, schat de jurist in. „Het moet mogelijk zijn 4 tot 8 weken aan tijd te rekken op die manier”, bevestigt een bron uit het PPG-kamp. „Zo blijft de druk erop”, weet de jurist. „PPG zal tot die tijd blijven herhalen in gesprek te willen. Of ze daadwerkelijk zullen overgaan tot een vijandig bod, kunnen ze dan altijd nog beslissen.”

Diverse advocaten verwachten dat Akzo zal betogen dat sprake is van een procedurefout met de gang naar de Ondernemingskamer.

„Deze zaak is ook naar de voorzieningenrechter door te verwijzen. Dat is voor Akzo veel veiliger. Die zegt gewoon ja of nee maar besluit bijvoorbeeld niet tot het instellen van een onderzoeker die toegang krijgt tot alle e-mails van de top van Akzo. Een showproces wordt zo vermeden. Bovendien boekt Akzo dan tijdwinst”, analyseert één van hen.

Mocht AkzoNobel zonder kleerscheuren door het juridische steekspel komen, dan lijken de kansen voor PPG te slinken.

Of de bieder dan over zes maanden of later nog eens terugkomt? „Dat kan, maar er kan ook veel veranderen in een halfjaar”, laat de bron uit het PPG kamp zich niet in de kaarten kijken.
TheBateman
0
Als ze het gesprek in waren gegaan, dan hadden ze nog steeds kunnen declinen. En dan was er minder gezeik geweest. Maargoed, we weten allemaal dat Akzo het zich dan een stuk moeilijker maakt om die decline uit te leggen, want het bod van PPG is ''superieur''.
hjs64
0
Als ik die rechter zou zijn zou ik behoorlijk pissig zijn op het Akzo bestuur dat mijn kostbare tijd verdaan wordt met zo'n flutzaak. Mijn oordeel zou vantevoren al vast staan: ga praten met PPG stelletje kleuters. (wel eerst een paar calletjes kopen natuurlijk).
keffertje
0
quote:

hjs64 schreef op 13 mei 2017 10:33:

Als ik die rechter zou zijn zou ik behoorlijk pissig zijn op het Akzo bestuur dat mijn kostbare tijd verdaan wordt met zo'n flutzaak. Mijn oordeel zou vantevoren al vast staan: ga praten met PPG stelletje kleuters. (wel eerst een paar calletjes kopen natuurlijk).
Volgens mij kan de rechter dat nooit zo uitspreken. het gaat volgens mij in deze zaak overigens in eerste instantie (op 22 mei) om de wel of niet rechtmatigheid van het afwijzen van het verzoek om een BAVA te houden met als agendapunt het ontslaan van Burgmans
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:37
Koers 63,080
Verschil -0,980 (-1,53%)
Hoog 64,320
Laag 62,880
Volume 329.707
Volume gemiddeld 435.575
Volume gisteren 208.446

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront