Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Hancock
0
Je kunt nu stemmen bij Binck via Proxy! Net ingevuld. Let op! niet tegen stemmen voor de nieuwe activistische aandeelhouders in het Bestuur URW! (Zie afb.)

Net ook nog veb-enquête ingevuld met onderstaande argumentatie..

Dit stuk gaat er ook over op de VEB Site. Viva La Restinance!!
PS En allemaal wel de moeite nemen om te stemmen!! Het kan maar zo € 25 per aandeel schelen..
www.veb.net/artikel/07879/miljoenen-a...

Voorgestelde claimemissie is pure kapitaalvernietiging. RvB heeft zich door de banken onder druk laten zetten of hebben anderszins hoogstwaarschijnlijk belang, misschien wel via shortopties bij een verwaterde claimemissie..
Ook de kredietverstrekkende banken pakken vele tientallen miljoenen bij het begleiden van de claimemissie. De belangenverstrengeling druipt er aan alle kanten vanaf en gaat ten koste van de zittende aandeelhouder die al zo'n 90% koersverlies de afgelopen jaren heeft mogen vreten bij URW.. Ook door de veel te dure en onnodige overname van Westfield in de VS..

Bestuur heeft eerder aangegeven dat de rentevoet voor de aankomende 18 tot 24 maanden door de kredietverstrekkers hoeft worden verhoogt. Dit staat nog steeds, kijkende naar de balans en de intrinsieke waarde per aandeel..

Bestuur boort nu het eigen bedrijf(URW) de grond in door het onnodig zwart te maken en een te zwart beeld af te schilderen rondom URW..

De Claimemissie dient ten koste van alles voorkomen te worden en het zal goed zijn als het (hoogstwaarschijnlijk) malverserende zittende Bestuur zou opstappen..
Bijlage:
Techini
0
quote:

QueSera schreef op 4 november 2020 18:25:

[...]

Yep. Neem een bakkie popcorn en ga op de eerste rij zitten en aanschouw het spel. Of zoals Nico Inberg opbiechtte in de podcast: ik vind de AVA URW eigenlijk spannender dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. :p
Veel betere podcast ook met Nico ipv die Niels! Die Niels praat echt als een klein kind, strontvervelend.
Maar @QueSera, ik ben het wel een beetje met Nico eens, ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig.
QueSera
0
Vers van de pers. Portret van Xavier Niel in het FD

Telecommiljardair Xavier Niel leidt momenteel de aandeelhoudersrevolte bij Unibail-Rodamco-Westfield. Hij begon op zijn negentiende met sekslijnen en bouwde een imperium in de seksindustrie. Toen hij ging prijsstunten in de telecom werd hij voor de Fransen ineens een Robin Hood.

Hij had het geld ook aan zijn kinderen kunnen geven. Om er, zoals hij dat noemde, stommiteiten mee uit te halen. Maar Station F, een super-incubator die in een oude stationshal in Parijs is gevestigd, leek hem een veel betere besteding. Voor deze bijdrage aan een ‘ecosysteem voor innovatie’ legde hij €250 mln op tafel.

Het tekent Xavier Niel (53), een selfmade man van het type waar de top van het Franse bedrijfsleven er niet veel van kent. Als activistisch aandeelhouder wil hij nu de claimemissie van €3,5 mrd bij vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield tegenhouden.

Niel heeft een gewone middenklassenachtergrond en bezocht geen chique scholen. Hij groeide op in de Parijse banlieue, in het stadje Créteil. Hier was zijn vader jurist bij een farmaceutisch bedrijf en zijn moeder boekhouder.

Niel is dol op pizza en cola - dat hij zelfs in sterrenrestaurants nog schijnt te bestellen - en draagt onder zijn jasje altijd een spijkerbroek. Hij heeft een dochter van acht, die hij kreeg met zijn huidige partner, de dochter van LVMH-topman Bernard Arnault, en twee zoons uit een eerdere relatie. Van zijn nageslacht verwacht hij dat ze het op eigen kracht redden.

Hacken
Niels carrière begint eigenlijk als hij slechts veertien jaar is. Onder de kerstboom pakt hij zijn eerste computer uit, een Sinclair ZX81. Het is liefde op het eerste gezicht. ’s Nachts probeert hij netwerken te hacken en een eerste doorbraak laat niet lang op zich wachten. Hij slaagt erin om in te breken in het netwerk Radiocom 2000 en staart naar de telefoonnummers van de auto’s van alle medewerkers van de president, op dat moment François Mitterrand. De politie meldt zich bij de familie Nie. Hij mag enkele maanden met de inlichtingendienst werken om de zwakke plekken van Radiocom 2000 in kaart te brengen.

Op school valt hij niet erg op en zijn wiskundestudie verveelt hem al snel. Hij stort zich op Minitel, halverwege de jaren tachtig het nieuwste van het nieuwste. Deze voorloper van internet is een netwerk van miljoenen kastjes met een toetsenbord die zijn aangesloten op de telefoonlijn. De toestellen boden een interactieve omgeving waarmee je de krant kon lezen, een restaurant reserveren of erotische tekstberichten uitwisselen.

Dankzij een sekslijn, seksshops en peepshows is hij op zijn 24e miljonair
Het is die laatste toepassing, de Minitel Rose, waarmee Niel de basis voor zijn imperium zal leggen. Hij knutselt een sekslijn in elkaar die onmiddellijk succes heeft. De opbrengst investeert hij in dezelfde branche, in seksshops en peepshows. Dankzij die activiteit is hij - met alleen een VWO-diploma op zak - op zijn 24e miljonair.

In 1994 legt Niel de eerste steen van zijn moederbedrijf, Iliad. Hij heeft dan net de helft van Fermic overgenomen, de onderneming van zijn zakenpartner Fernand Develter. Als de telefoonmarkt geliberaliseerd wordt, koopt Niel direct een providersvergunning. Met zijn prijsvechtersmerk Free opent hij de aanval op de traditionele aanbieders.

Voorlopige hechtenis
Dan bedenkt Niel iets opmerkelijks. Om de kosten zo veel mogelijk te beperken zou het mooi zijn, denkt hij, als je internet, telefoon en televisie kan bundelen in één apparaat. Niels eerste triple-play-aanbieding stelt hij vast op €30 per maand. De Freebox staat in 2002 binnen twee maanden in 100.000 Franse huiskamers. Het succes van het slimme en goedkope kastje leidt tot een prijzenslag zonder weerga en stort de concurrentie in een existentiële crisis.

Alles lijkt te lukken, tot hij in 2006 het slachtoffer wordt van een anonieme tip bij de belastingdienst. Hij zit een half jaar in voorlopige hechtenis wegens vermeend misbruik van bedrijfsmiddelen, een maatregel die achteraf overdreven lijkt. Niel was niet de architect van de belastingontduiking, en krijgt uiteindelijk een voorwaardelijke celstraf van twee jaar.

Maar op dat moment - het verblijf in de Santé-gevangenis is een vernedering, een dieptepunt in zijn leven - is de Niel-revolutie in volle gang. De concurrentie wordt gedwongen de prijzen te verlagen. Tien jaar later zal hij hetzelfde doen met mobiel internet, dat hij voor 19,99 euro per maand aanbiedt.

Voor een hele generatie jonge geeks is Niel een model
President Nicolas Sarkozy noemde hem in kleine kring misprijzend l’homme du peep show, een bijnaam die erg populair wordt. Maar zijn prijzenoffensief maakt hem van peepshowman opeens een Robin Hood. Niel zorgt voor een gemiddelde koopkrachtverhoging van 0,3%. Voor een hele generatie jonge geeks is Niel een model.

Zijn succes - zijn vermogen wordt geschat op €9 mrd - legt zijn critici het zwijgen op. Niel doet ook veel terug voor de gemeenschap, waar hij naar eigen zeggen veel aan te danken heeft. Niet alleen Station F, maar ook de - gratis - programmeerschool École 42 en zijn activiteiten als business-angel zijn daar voorbeelden van.

Niet dat de verwijzingen naar het begin van zijn carrière hem hebben gekwetst. Niel staat bekend als discreet - hij geeft alleen interviews over zakelijke thema’s - en verlegen, maar hij beschikt ook over een enorm dikke huid. Volgens zijn biografe Solveig Godeluck schaamt hij zich nergens voor, ook niet voor zijn Minitel Rose-tijd. ‘Het enige dat pijnlijk voor hem is, is zijn periode in de gevangenis.’
Lamsrust
0
quote:

QueSera schreef op 4 november 2020 18:37:

Vers van de pers. Portret van Xavier Niel in het FD

Niel is dol op pizza en cola - dat hij zelfs in sterrenrestaurants nog schijnt te bestellen - en draagt onder zijn jasje altijd een spijkerbroek.
Dubbel pech voor Guy Savoy. Eerst de confiment en nu de RvC van URW voortaan naar de MacDo.
[verwijderd]
0
Goede vraag, op korte termijn is de claimemissie inmiddels (deels) geprijsd. Beleggers weten dat deze er aan komt en bereken op basis van de verwachtingen of de claimemissie wel/niet doorgaat een afslag (dit zit dus al deels verdisconteerd in de koers). Er van uitgaand dat dat nog niet zo is:

Hieronder een berekening:
+ De huidige ondernemingswaarde ~ 37.4bn USD (4 november)
- (1) de schuld ad ~29.6bn USD (30-06-2020)
- (2) Preferente aandelen ad ~5.6bn USD (30-06-2020)
+ (3) de cash positie ad ~3.4bn USD (30-06-2020)
= de huidige marktkapitalisatie: 5.6bn USD

5.6bn USD gedeeld door het aantal uitstaande aandelen (138M) = ~40USD per aandeel

Bij een claimemissie van 3.5bn ontwikkeld de waarde van de onderneming zich positief (minder risico, minder rentekosten, meer geld voor investeringen, minder noodzaak om assets tegen een discount te verkopen). De ondernemingswaarde neemt daardoor toe.

De marktcapitalisatie moet stijgen met 3.5bn USD om de koers per aandeel gelijk te houden. Dit betekent dat de ondernemingwaarde moet stijgen met ongeveer ~20% (denk aan de preferente aandelen).

Persoonlijk denk ik niet dat deze claimemissie, gezien de ontevredenheid over het bestuur en de blijvende onzekerheid 20% waardestijging zullen realiseren. Op korte termijn voorzie ik dan ook een negatieve waarde impact. Als het economische klimaat in 2021 hersteld komt er een positieve waarde impact.

[verwijderd]
0
quote:

QueSera schreef op 4 november 2020 12:16:

[...]

Dank je wel Wutru! Wat een goed nieuws. Ik heb hier verschillende keren betoogd dat ik niet zou weten wat het belang van ABP en Norges zou zijn om nu voor die claimemissie te stemmen. Het Californian Teachers Pension Plan is niet het eerste de beste pensioenfonds, maar is heel groot en staat in het wereldje bekend als sophisticated.
Iemand lid van Property europe, het nieuws staat bij hun op de volgende manier.

Quote":'
US pension funds Calpers and the State Board of Administration of Florida (SBA) both changed their views on Tuesday and decided to vote against Unibail-Rodamco-Westfield's €3,5 bn rights issue and in favour of the election of Léon Bressler, Susana Gallardo and Xavier Niel to the URW Supervisory Board.
"unquote.

Het woord "CHANGED" trok mijn aandacht,
Zou ISS hun stemadvies ook veranderd hebben na de 3Q cijfers en met de wetenschap dat het bestuur niet aan tafel wil zitten voor een reevaluatie ?

Om verder te lezen moet je abonnee zijn... is er iemand op dit forum lid?

propertyeu.info/Nieuws/US-Calpers-and...
QueSera
0
Nee @PhilipBe, helaas heb ik dat niet.
Ik heb wel dit gevonden bij IPE (Investment and Pensions Europe)
realassets.ipe.com/news/calpers-and-f...
Artikel over stemgedrag CalPERS en SBA inzake URW.

Hier een paar quotes

Guillaume Poitrinal, another former Unibail CEO who has been publicly critical of the incumbent management’s strategy, commented on Twitter that the decision by the two US pension funds was a “big setback for the Reset plan”.

He said: “These are ‘long-term’ investors who have followed the group for a long time. The Supervisory Board should (finally) listen to shareholders.”

Peter Papadakos, managing director at Green Street, writing in a research report published last month, said the action by Refocus “could become the most meaningful activist step in European real estate history and has effectively turned the 10 November EGM into a referendum on URW’s management team and supervisory board.”

Ik begrijp dus dat CalPERS en SBA beide al heel lang in Unibail zitten. Net als ABP en Norges overigens.

IPE is overigens een publicatie die veel door PF wordt gelezen.
QueSera
0
quote:

PhilipBe schreef op 4 november 2020 20:45:

[...]

Iemand lid van Property europe, het nieuws staat bij hun op de volgende manier.

Quote":'
US pension funds Calpers and the State Board of Administration of Florida (SBA) both changed their views on Tuesday and decided to vote against Unibail-Rodamco-Westfield's €3,5 bn rights issue and in favour of the election of Léon Bressler, Susana Gallardo and Xavier Niel to the URW Supervisory Board.
"unquote.

Het woord "CHANGED" trok mijn aandacht,
Zou ISS hun stemadvies ook veranderd hebben na de 3Q cijfers en met de wetenschap dat het bestuur niet aan tafel wil zitten voor een reevaluatie ?

Om verder te lezen moet je abonnee zijn... is er iemand op dit forum lid?

propertyeu.info/Nieuws/US-Calpers-and...
@PhilipBe
Ik heb hier nog een keer over nagedacht. Jij probeert je theorie van een geupdate ISS report te onderbouwen. Maar ik denk - on second thought - eigenlijk niet dat dit een rol speelt.

Moet je voorstellen. Je bent CalPERS, een van de meest sophisticated PF ter wereld. Die krijgen dat rapport van ISS. Zien hoe URW dat verkracht in het eigen persbericht. Krijgen vervolgens de q3 cijfers en zien dat er geen grote extra lijken uit de kast zijn gevallen en dat URW nog steeds voor jaren liquiditeitsvoorraad heeft. Dus: de tent gaat niet gelijk failliet. Ze lezen ook dat URW niet van plan is om de merites van de emissie nogmaals te bespreken in een met 3 dissidenten uitgebreide board. Nee ze gaan onmiddellijk doordrukken. Calpers zit er al lang in, dus heeft 85% van de waarde van zijn belegging zien verdampen.

Ik denk echt niet dat ze dan een update van een proxy bureau nodig hebben om dan uit zichzelf van mening te veranderen om ook tegen de emissie te stemmen, vooral ook omdat URW zich niet aan de voorwaarde van het gekwalificeerde advies wenst te houden, namelijk eerst overleg met een nieuwe board.

Ik heb overigens net nog een keer op de website van CalPERS gekeken. Daar stellen ze dat het policy is om van tevoren openlijk bekend maken hoe ze gaan stammen om andere beleggers in staat te stellen om ze te volgen. CalPERS wordt echt als leidend gezien in het wereldje. Dat weten ze en zo gedragen ze zich ook. Ze functioneren dus bewust zelf als proxy-advise, als je zo wilt, door bewust te publiceren wat ze gaan doen.
[verwijderd]
0
quote:

QueSera schreef op 4 november 2020 22:48:

[...]

@PhilipBe
Ik heb hier nog een keer over nagedacht. Jij probeert je theorie van een geupdate ISS report te onderbouwen. Maar ik denk - on second thought - eigenlijk niet dat dit een rol speelt.

.....

Ik heb overigens net nog een keer op de website van CalPERS gekeken. Daar stellen ze dat het policy is om van tevoren openlijk bekend maken hoe ze gaan stammen om andere beleggers in staat te stellen om ze te volgen. CalPERS wordt echt als leidend gezien in het wereldje. Dat weten ze en zo gedragen ze zich ook. Ze functioneren dus bewust zelf als proxy-advise, als je zo wilt, door bewust te publiceren wat ze gaan doen.

super als ze anderen kunnen meetrekken...

@Que Sera, kijk ook eens op de website van die SBA te florida, ...


public.tableau.com/views/ProxyVotingD...
QueSera
0
quote:

PhilipBe schreef op 4 november 2020 23:12:

[...]
super als ze anderen kunnen meetrekken...

@Que Sera, kijk ook eens op de website van die SBA te florida, ...


public.tableau.com/views/ProxyVotingD...
Heel interessant!
Als je kijkt naar een van die tabjes achter kun je selecteren op URW. Ik heb dat gedaan:
public.tableau.com/views/ProxyVotingD...

Dan zie je dat ze
1) maar liefst 600.000 + stukjes in bezit hebben
2) dat ze tot nu toe altijd hebben meegestemd met het management van URW

De conclusie die ik eruit trek is dat Cuvillier met zijn fratsen en selectief citeren het compleet verbruid heeft in Florida.
Ik zou eigenlijk niet weten waarom dat in Heerlen en Oslo anders zou moeten zijn.

Nu zouden we alleen nog willen weten hoeveel CalPERS heeft.

QueSera
0
PS: ik zie dat als je de link opent weer op Oracle uitkomt. Je moet boven bij country NL selecteren en dan bij company URW.
Rowi62
0
Calpers in California stemt dus tegen ; bedankt voor de extra info. Kijken of het helpt.
[verwijderd]
0
Laat er maar snel duidelijkheid komen, er is nu totaal geen vraag. Eigenlijk zou ik nu niet moeten kijken, maar ik kan het toch niet laten :-)
Eagle1959
0
Net als gisteren, geen volume en eurootje lager. Maar dumpen doet men dus niet, de shorters stappen niet meer in. De Fransen en andere investeerders vinden dit niveau prima kunnen ze vanmiddag weer 300.000 goedkoop oppakken. Maar eerlijk gezegd verwacht ik deze week nog de 36 a 37 niveaus. Als we draaien richting, niet direct een emissie, en de Fransen willen wat sterker staan... Maar vooral als de shorters moeten bijkopen zal het hard gaan. En er zijn nog 5 handelsdagen voor de BAVA toch? Spanning wordt opgebouwd en op de markt gaan heel weinig aandelen heen en weer.
Eagle1959
0
Met 3.5 miljoen euro inkoop binnen een half uur maak je Unibail aandelen 200 miljoen meer waard denk ik. Lekkere hefboom bij Unibail dat die Japanse bank niet meedoet....
Rowi62
0
1 shorter is juist extra short gegaan volgens melding AFM gisteren. Samlyn met 0,8% er bij. (kan ook een dag eerder zijn geweest)
[verwijderd]
0
quote:

Urw all in schreef op 5 november 2020 10:24:

Amerikaanse pensioenfondsen voor
REFOCUS NOT RESET
refocusnotreset.com/news
Goed nieuws nix geen reset op naar refocus
Tenton
1
Ik vind de huidige situatie momenteel wel vrij ongunstig. Het bestuur heeft inzake deze activistische aandeelhouder weer blijk gegeven van een algemene tendens van onkunde en onprofessionaliteit. Mijn achting van het bestuur van URW is zeer sterk gedaald. Ook omdat we er amper van hoorden toen het aandeel de grond in gebeukt werd maar nu met deze activisten de ene update na de andere krijgen. Ik deel de achterdochtigheid van deze activisten dat URW mogelijks bewust in de kaarten van de shorters aan het spelen is. Ik wou het nooit zo verwoorden omdat ik niet ben te vinden voor "conspiracy theories", maar je kan hetgeen er het afgelopen jaar gebeurd is moeilijk anders verklaren.

Hoe ik de vooruitzichten momenteel zie:

Scenario 1: Emissie gaat door -> We moeten weer een flinke hap bij investeren (75% aan huidige koers) om de impact van de zware afwaarderingen in de US en UK deels teniet te doen en zitten vervolgens nog steeds met dit bestuur opgezadeld en de zwakke portfolio in Amerika en UK.

Scenario 2: Emissie gaat niet door -> Ongustige balans en kredietwaardigheid blijven, en wellicht ook het slecht bestuur. In het beste geval enkele toevoegingen aan het bestuur die het bedrijf wel weer in goede banen kunnen leiden.

Scenario 2 geniet sterk mijn voorkeur gezien ik daar geen geld moet bijstorten en verder zien we wel hoe het allemaal evolueert.

Ik heb voor mezelf al besloten dat indien de emissie doorgaat ik geen 75% van mijn huidig kapitaal wens bij te investeren in dit bedrijf.

Probleem is dat we dit pas gaan weten eenmaal de kogel door de kerk is. Maar als er dan alsnog wordt overgegaan tot een emissie zal de koers nog een heel stuk kelderen met bijhorend waardeverlies op mijn huidige investering.

Momenteel draait het dus allemaal rond of er al dan niet een emissie zal plaats vinden. Ik kan momenteel helaas echt niet inschatten of ze door zal gaan of niet.

Ik ben vooral al blij dat ik gespreid heb over URW, ECP en KLEP. Bij deze laatste 2 heb je deze fratsen tenminste niet.

Ik hoop dat de "coup" van onze Franse vrienden een succes wordt en steun ze volledig. Het huidig bestuur moet weg of op zijn minst moeten er toezichthouders komen. En geen bijkomende investeringen vragen van de aandeelhouders nadat deze al hard gebloedt hebben met dit aandeel.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2024 17:35
Koers 79,640
Verschil +0,440 (+0,56%)
Hoog 79,960
Laag 78,640
Volume 332.572
Volume gemiddeld 367.364
Volume gisteren 299.230

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront