Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
ViroPower
0
Hier kun je de informatie vinden: www.oci.nl/news/2022-oci-nv-announces...

Mooie dividendverhoging. Bijzonder hoe relatief laat de koers er vanochtend op reageerde.
Joost_K
0
Het is wel een cyclical. En we hebben de laatste weken een terugtrekking uit de kunstmest-sector gezien. De enorme winst van Q1 en Q2 gaan we namelijk niet eeuwig volhouden, wat weer tot koersdruk zal leiden. Maakt mij niet zo uit. Ik was van plan nog wel minstens een cyclus aan boord te blijven.
QueSera
1
Nou jongens,
Ik ga dan in elk geval maar de groeten uit Sarajevo posten (zodat AVM niet geheel vereenzaamt in de stamkroeg). Heb het een beetje druk momenteel. Kijk dus niet eens meer dagelijks naar mijn beleggingen. Lijkt me op zich heel gezond.
Ik zie door mijn oogharen dat het allemaal nog steeds flink heen en weer stuitert. Zal nog wel een tijdje zo blijven ook. Sta inderdaad op mijn dollarporto op winst, geheel te danken aan de appreciatie van de greenback. En dat nieuws over Newtek heb ik langs zien komen, als notificatie van SA. Laat die Barry Sloan maar schuiven. Ik heb nu 500 stuks en sta er tot nu toe flink op verlies mee. Maar ik zit er totaal niet mee. Dit zijn van die aandelen die ik niet van plan ben om ooit te verkopen.
robutrecht
0
Durf OCI nu niet meer in te gaan nu hij zo aan het dalen is vanaf 38 naar 30. maar respect voor degenen die het gekocht hebben in heel 2020 voor 10 euro.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
2
@QueSera: groeten terug naar Sarajevo!

@Joost_K, Viropower, robutrecht: thx voor de info over OCI! Stond niet op mijn netvlies en laat ik aan me voorbijgaan, omdat het als dividendmachine niet echt lekker robuust oogt en ik eigenlijk ver weg moet blijven bij cyclische aandelen waar ik het vooral van de juiste aan/verkooptiming moet hebben (mijn naam AVM en mijn beleggingsstijl komen ergens vandaan...). Ik heb overigens niets tegen cyclische aandelen waar ik gedurende de cycli gewoon stabiele cashflows mag ontvangen. Overigens wel een mooie ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf. Ik dacht dat het een typisch Nederlands bedrijf was, maar het blijkt oorspronkelijk een Egyptisch familiebedrijf te zijn (de zoon van de founder is nog steeds CEO), dat op een gegeven moment DSM nitro overnam en na een paar jaar er een NLse NV van maakte.

En dan nog deze updates:

Pan American Silver Corp (NASDAQ:PAAS):
Ik had in mijn agenda gepland dat ik uiterlijk vandaag mijn geschreven put opties op P26 15 JUL zou gaan doorrollen (eventueel met een klein verlies tegen een lagere strike). Dat blijkt een misrekening. De optie staat inmiddels zo ver onder water dat de resterende tijdswaarde ervan verwaarloosbaar is t.o.v. de intrinsieke waarde. Mijn tegenpartij heeft daarom besloten gisteren de optie uit te oefenen en dus krijg ik vrijdag 200 stuks voor $26 geleverd terwijl de koers op dit moment nog maar $18.65 is. Hiermee verdampt in één klap het potje van ca $900 aan premiecashflows die ik ervoor heb ontvangen. Wijze les voor de volgende keer: ruimer van tevoren doorrollen! Dat heb ik ook wel met de meeste opties gedaan, maar ik liet PAAS nog even voortsudderen, omdat ik vond dat ik onvoldoende premie kon krijgen en ik hoopte een beetje dat de limiet die ik voor de combo had uitgezet wel een keer geraakt zou worden voordat ik hem zou verlagen naar nul (of zelfs met een klein verlies) om door te kunnen rollen. Nu weet ik dat ik dat de volgende keer niet meer moet doen en dat ik, zeker bij opties die deep in the money staan, niet het risico moet nemen met wachten tot de laatste paar dagen, maar minimaal 1-2 weken vantevoren moet doorrollen, ook als de gehoopte limietprijs dan nog niet wordt gehaald. Dan maar iets minder (of nul of zelfs een klein verlies).

Overigens gebeurt er niet zo veel in mijn sheet, anders dan dat de GAK iets gaat stijgen voor PAAS, maar het ongerealiseerde verlies op PAAS van ca -$1500 stond er al, maar verhuist nu weg van mijn optielijst naar de GAK.

USD/EUR:
Het is zover... de USD/EUR pariteit van 1 is vandaag aangetikt. De koers is nu weliswaar weer een beetje teruggezakt naar net onder de 1, maar ik heb het gevoel dat we het einde van het wegzakken van de EUR nog niet hebben gezien. Op zich is het ook helemaal niet zo vreemd, want voordat we de EUR hadden, waren we eraan gewend dat de NLG en de DM, net als de USD, zogenaamde "harde" munten waren en zagen we de Franse Franc, de Italiaanse Lira, Spaanse Pesetos, Griekse Drachmes etc. etc. altijd langzaam (en soms iets minder langzaam) wegzakken tegen de "harde" gulden, mark of dollar. Dat was nu eenmaal hoe die Zuidelijke landen omgingen met hun begrotingen en munten. Lenen om schulden af te lossen en om meer uitgaven te doen en accepteren dat de munt wegzakte, wat gunstig was voor de oude schulden (die steeds minder waard werden en dus langzaam wegsmolten) en ook gunstig voor de export, toerisme en het kunnen continueren van hoge uitgaves. In feite is de wereld er nu achter dat de "Zuidelijke stijl" de overhand heeft binnen de EUR-zone en moeten we denk ik gaan wennen aan het feit dat we te maken hebben met landen die ervoor zorgen dat de EUR langzaam (of minder langzaam) wegzakt, zonder dat NL of Duitsland hier nog veel aan kunnen doen. Niet zo fijn voor mensen die bezittingen hebben (of landen met grote spaar- en pensioenpotten), die zien de waarde van hun EUR bezittingen langzaam wegsmelten. Vandaar dus dat ik nu er steeds meer van overtuigd ben dat het bezitten van USD aandelen om meer dan alleen praktische redenen mij goed past en gedeeltelijk kan beschermen tegen de erosie van de EUR.
J.Me
1
@AVM:
Een paar dagen geleden schreef je bevreesd te zijn over het geringe aantal reacties op dit draadje. Ik doe niets met opties. Ik begrijp ze niet. Bovendien beleg ik daarvoor met te kleine bedragen. Maar ik lees met veel plezier de berichten die jij en anderen hier schrijven. Laat het soms uitblijven van reacties jullie niet ontmoetigen dat te continuëren.

Zelf ben ik nu vooral ruzie aan het maken met SaxoBank over de Client Proxy Voting Subscription Fee. Die betaal ik, terwijl ik Client Proxy Voting Subscription helemaal niet geactiveerd heb. Dat vind ik niet eerlijk.

Verder ben ik in afwachting van een reactie van de Duitse belastingdienst.

Mijn rendement YTD is volgens SaxoBank -2,61%, met een standaarddeviatie van 0,91 en een sharp-ratio van -0,2. Het heeft mij wel verbaasd hoe snel de aandelenkoersen zich in de afgelopen weken toch weer hebben hersteld. Maar goed, het jaar is nog niet om.
'belegger''
0
Nadat ik wat had geschreven over Kohl's en eerder over Vonovia, heb ik mijzelf even een freeze opgelegd om hier over individuele aandelen te berichten. Ondertussen blijf ik lekker spelen met waarderen. Eerst had ik mijn DCF-modelletje verfijnd, waarbij ik o.b.v. marktgegevens het verdisconteringspercentage bepaalde als Risk-Free Rate + Implied Risk Premium * ß. Dat heb ik weer overboord gegooid. Nog wel DCF, maar meer basic en gericht op de bedrijven zelf.

De standaarddeviatie is onderdeel van de Sharp Ratio en zegt, net als de beta, iets over de volatiliteit van een aandeel. Volatiliteit wordt vaak gelijkgesteld aan risico, maar dat is m.i. niet helemaal terecht. Vandaag nog een voorbeeld met concrete aandelen.
robutrecht
0
ik heb wel een interessant onderwerp.
1 van mijn favouriete dividendaandelen Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital HASI ligt onder vuur. er is eergisteren een rapport uitgekomen van een shortseller. waarop de koers 20% omlaag kelderde.
laatste 2 dagen zijn het bedrijf en andere analisten de onwaarheden in dat rapport aan het tegenspreken.
Wat denken jullie? is dit een juist moment om bij te kopen?
Joost_K
0
Ik ben altijd huiverig om bij te kopen als er onzekerheden zijn. Daar zijn kansen maar ook risico's. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat een flinke 'dip' reden is om nog bij te kopen terwijl ik eigenlijk niet kan inschatten of die dip wel of niet 'verdiend' is.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@J.Me: succes met je "gevecht"! (Je overweegt geen andere broker?) Met je -2.6% outperform je de diverse indeces (zoals de S&P 500) behoorlijk! Net als ik... ik heb een soortgelijk YTD performance bij IB ;-p Wie weet overigens hoe je bij DG iets soortgelijks tevoorschijn kan toveren?

@belegger: trek je er helemaal niets van aan joh! Ik heb weliswaar een ongerealiseerd koersverlies op KSS, maar die is kleiner dan de premies die ik ervoor heb ontvangen! Dat komt omdat ik slechts 10 stuks had gekocht, het ging me meer om het kunnen volgen en de premies van de geschreven put opties. Weliswaar heb ik op die geschreven optie ook een nog ongerealiseerd verlies lopen die de boel wél in het rood trekt, maar zo lang ik kan doorrollen tegen een lagere strike, is daar nog niet veel aan de hand (en anders pech gehad). Jij was toch ook degene die de prefjes van Tsakos Energy liet vallen? Blijven doen joh... een ieder is daarna zelf verantwoordelijk voor de keuze om wel of niet in te stappen en nader onderzoek te doen. Soms zit het mee en soms tegen, maar met een beetje mazzel gaat de overname van KSS door en gaat het daar ook meezitten... OCI liet ik aan me voorbijgaan, maar ook dat kan achteraf een verkeerde beslissing blijven... maar ik vind het fijn om dit soort tips gewoon te blijven lezen! ;-)

@robutrecht: zo ga ik ook nog kijken naar Hannon... dus alvast dank voor het opmerken (al ga ik waarschijnlijk niets mee doen)!
'belegger''
0
Tsakos Energy had ik niet genoemd en volgens mij OCI ook niet. Sterker nog, van de eerste heb ik nog nooit gehoord :)
'belegger''
1
Wat ik wel weet van OCI is dat je moet opletten met de cijfers. Ze nemen eerst volgens mij Fertiglobe mee en onderaan de streep trekken ze dat er weer vanaf. Dat is ongeveer de helft van de winst. Daarom moet je de cijfers grofweg door twee delen om tot het belang te komen dat OCI zelf heeft. Een foutje is snel gemaakt en ik zou in dit geval extra voorzichtig zijn met vergelijkingssites.
LTOke
0
Al mijn puts zijn zoals gepland doorgerold naar september. Premies zijn niet de hoofdprijs, maar vallen me ook niet tegen.
Cashflow vaart er dus wel bij. Papieren verlies blijft.
Dat zien we dan wel weer in september. Dan is ons succesvolle kabinet terug van reces en gaan ze in sneltreinvaart alle wereldproblemen oplossen: stikstof, waterstof en tegen die tijd ook strontium en krypton. Kom maar op met alle elementen.

Dividendinkomsten in EUR zijn aardig gestegen door de sterkere dollar. Dus ondanks malaise "op papier" druppelt de kraan weer harder.
En daar doen we het uiteindelijk voor.
Vandaag nog 3 ontvangsten en dan sta ik 2 weken droog. De tijd besteden aan Tour en het mooie weer.
En dan is het tijd voor vakantie. Van mij uit dus een tijdje radiostilte.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@belegger: ik wist wel dat je OCI niet had genoemd (door de 15min edit window van iex kon ik die post niet meer verduidelijken), maar nu weet ik echt niet meer wie ook al weer Tsakos liet vallen... Anyway, ik was er wel blij mee en diende als voorbeeld dat we vooral info met elkaar moeten blijven delen. Eenieder is zelf verantwoordelijk voor de "due diligence" onderzoeken. Als ik hier iets interessants lees, dan kijk ik zelf altijd even op SA. Als eerste naar de dividendhistorie, als die er bagger uitziet, dan verlies ik bijna altijd al mijn interesse (tenzij ik voor een korte termijn optiecashflow wil gaan, maar ik heb zelden zin om zo'n aandeel echt aan de vaste mix toe te voegen). Als de historie bevalt, dan kijk ik ook naar de verschillende artikelen op SA: zeker om ook te kijken naar de tegengestelde geluiden, zodat je zelf ook de risico's voor ogen hebt voordat ergens instapt. Tenslotte kijk ik ook naar SimplyW om een beetje zicht te hebben op hun versie van de Fair Value vergelijking en wat simpele balans en debt plaatjes. Wat ook helpt is als ik daar zie dat de CEO zelf een grootaandeelhouder is en/of als bestuursleden blijven aankopen (het tegengestelde is een rode vlag voor mij).

NEWT:
Dat laatste is gelijk een mooi bruggetje naar NEWT: de grootaandeelhouder daar (Barry Sloane) is ook de CEO en koopt regelmatig bij. NEWT dient overigens ook als handig bruggetje naar LTOke:

@LTOke: alvast een prettige vakantie! Ik neem aan dat je al je opties van 15 JUL bedoelt? Ik had die al een tijd geleden doorgerold naar 19 AUG (of verder). De enige die ik liet staan was NEWT (P20 15 JUL) die ik graag wilde hebben en 10 contracten (dus voor 1000 stuks) CTT.

Die CTT's waren eigenlijk nog een restantje van het afwikkelen van de overname door PCH. Ik liquideerde al mijn CTT's posities (ook voor de dames) bij DG en opende wat 10 geschreven putjes op P10. De gedachte was dat de overnameprijs toch wel boven de 10 zou blijven (mits de koers van PCH tenminste niet verder volledig in elkaar zou donderen, na de veel te forse afstraffing toen de overname werd bekend gemaakt), en ik daardoor "gratis" angszweetpremies kon verdienen. Mocht PCH wél in elkaar donderen, dan verdiende ik eigenlijk weer door de stukken geleverd te krijgen voor $10, terwijl ik ze (1000 stuks) had geliquideerd voor $10.41. Immers: dan had ik ze gewoon met $410 winst overgehangen van DG naar IB... als jullie snappen wat ik bedoel... (en zo lang ik die stukken niet geleverd zou krijgen , dan zou ik elke maand beloond worden met ca €0.15 "wachtgeld-premie". Na zo'n maandje ermee gespeeld te hebben, besloot ik echter dat ik geen zin meer had om CTT/PCH geleverd te krijgen en laat ik die premies ook zitten. In plaats daarvan ben ik erg gelukkig met de "gelukte" levering van de 100 stuks NEWT voor $20. De koers was gisteren ongeveer $19.50, dus qua ongerealiseerd koersverlies heb ik ca -$50 gescoord (via de aangepaste GAK). Voor deze 100 stuks die ik een maandje terug ook al voor ca $19.50 had kunnen kopen, heb ik echter $0.90 aan premie ontvangen. In feite heb ik er per saldo dus $0.40 ($40) aan verdiend door via een beetje ingewikkelde manier 100 stuks aan te kopen. Net als QueSera ben ik gewoon blij met NEWT, denk ik dat de meeste analisten en beleggers niet goed weten wat ze met deze vreemde eend in de Finance-vijver aan moeten ("een BDC die plots een bankenstikker krijgt...hellup") en verhoog ik graag mijn positie in NEWT tegen dit soort "dumpprijzen", en zie ik graag waar de reis van BDC naar bank ons naar leidt, met meneer Sloan (waar ik alle vertrouwen in heb) aan het stuur...

Tenslotte: ik ga volgende week ook met vakantie. Dat is de reden dat ik gisteren voor al mijn geschreven 19 AUG opties al een combo-doorrol order heb ingesteld, met een limiet die net wat buiten de range ligt van de huidige bid-laat-range. Op die manier kan ik gewoon weg, zonder in mijn achterhoofd te denken dat ik wel tijdig die 19 AUG serie moet gaan doorrollen. In feite staan ze nu allemaal op de pending orderlijst, en zie ik wel bij terugkomst welke allemaal in de tussentijd de limiet hebben aangetikt en zijn doorgerold. Voor degenen die zijn blijven staan, hoe fik dan in principe niet zo veel meer te doen dan alleen de limietprijs te verlagen, maar dat is een stuk minder werk dan alles op het laatste moment invoeren voor het doorrollen.
QueSera
0
Ik ben dan geloof ik nog de enige die werkt….
Maar ja, dan wel in verre oorden. Ben terug uit Sarajevo, volgende week naar Bakoe.
Zal weinig tijd hebben om hier te schrijven. Sterker nog, ik heb het zo stervensdruk, dat ik nu vaak hele dagen heb dat ik vergeet om naar mijn beleggingen te kijken. Dit gaat nog zo blijven minstens t/m augustus.

Aangezien ik grotendeels wordt betaald in USD ben ik wel blij met de sterke dollar en pariteit. Ik heb in de loop van het jaar sluipend loonsverhoging gekregen! (Werkt trouwens ook net zo hard andersom).

Ben nu al aan het nadenken wat ik ga aanschaffen. Ik denk nog wat ASMItjes en TKH.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Welkom terug en alvast weer veel (werk)plezier in Bakoe! Hopelijk geen last van de puinhoop op Schiphol en mogelijke spanningen in die regio(?).

Pariteit USD/EUR: kan inderdaad weer gaan verkeren, maar het mooie is dat een sterke EUR op zich niet zo erg is, omdat we dan in het EUR gebied in principe dan weer wat meer koopkracht t.o.v. de USD hebben. Dat compenseert de pijn van een lagere cashflow een beetje... Al denk ik de laatste tijd dus de EUR de race naar de bodem gaat winnen van de USD...
Joost_K
0
Och, er zijn er meer aan het werk hoor. De laatste weken waren hectisch met de wetgever die in haar wijsheid besluit om voor een half jaar de BTW op energie naar 9% te verlagen, wat pas 2 dagen voor de ingangsdatum door de 1e kamer was. Dat was ff een drukke periode.

@QueSera, mag ik vragen waarom je kiest voor ASMI ipv ASML?
midjj
0
Vraagje: Ik heb een aardige roodstand bij InteractiveBrokers in USD vanwege wat USD aankopen vandaag. Ik probeerde dat vervolgens alvast om te zetten naar EUR, terwijl ik nagenoeg geen EUR saldo heb bij IBKR. Krijg doodleuk de melding dat dat niet kan vanwege het feit dat ze geen Currency leverage supporten. Voorheen nooit problemen mee gehad.
Nu moet ik dus een aantal dagen wachten tot mijn Euro's zijn gearriveerd bij IBKR en dan pas kan ik omwisselen naar USD. En dat net nu ik een procentje had kunnen verdienen aan de EUR-USD koers t.o.v. de koersen van vorige week. Ik verwacht dat de EUR de komende tijd verder zal verzwakken t.o.v. de USD.
Weet iemand wellicht een work-around voor dit probleem?
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik herken iets soortgelijks sinds de migratie van mijn IB-UK account naar een IB-IE account. Sindsdien kan ik geen cash (EUR) opnemen als ik een roodstand heb in EUR. Mede daarom heb ik een roodstand in USD i.p.v. EUR.

Wat jij ervaart is een versie van dit probleem: in plaats van dat je een roodstand in EUR creëert door cash op te nemen, wil je een EUR roodstand creëren om USD te kopen.

Wat ik niet heb geprobeerd is het kopen van EUR aandelen met een EUR roodstand. Waarschijnlijk kan dat dan ook niet. Iemand die dit heeft geprobeerd?
QueSera
0
quote:

Joost_K schreef op 18 juli 2022 10:38:

Och, er zijn er meer aan het werk hoor. De laatste weken waren hectisch met de wetgever die in haar wijsheid besluit om voor een half jaar de BTW op energie naar 9% te verlagen, wat pas 2 dagen voor de ingangsdatum door de 1e kamer was. Dat was ff een drukke periode.

@QueSera, mag ik vragen waarom je kiest voor ASMI ipv ASML?
Ja, dat mag. Omdat ik ASML al heb uitgebreid en ASMI nu aan de beurt is. Ik heb ze allemaal onze Chippers, BESI dus ook. Heb er geen verstand van, kon dus niet kiezen. Weet wel dat ze alledrie een plaatje van een balans hebben. En aangezien ze nu in de uitverkoop zijn bouw ik van alle 3 posities op. Ik was begonnen met BESI, want die gaven bij aankoop ook dividendrendement van 4%. Zal nu hoger zijn, al weten we niet wat het dividend over dit jaar wordt.
ASMI had ik in mijn vorige porto al. ASML niet want die vond ik vorig jaar echt te duur. Ben blij dat ik ze nu heb kunnen scoren. De bedoeling is om ze nooit meer te verkopen.

TKH heb ik in mijn vorige porto ook gehad. Ik vond tot nu toe het dividendrendement niet goed genoeg. Maar het begint nu wel in de buurt te komen.
6.338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 09:21
Koers 78,120
Verschil -0,360 (-0,46%)
Hoog 78,280
Laag 77,640
Volume 12.025
Volume gemiddeld 378.957
Volume gisteren 433.017

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront