Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal verkoop dofasco

12 Posts
[verwijderd]
0
Beste,
Is het niet zo dat wanneer Arcelor (mittal) dofasco verkoopt dit moet uitbetaald worden aan de nog bestaande aandeelhouders van Arcelor?
Heeft iemand hier een mening over?
Mvrg
Alex
coecoe
0
Dacht het niet want Mittal heeft Arcelor overgenomen inclusief Dofasco. In het begin heeft Mittal overigens gezegd dat ze niet van plan was om Dofasco af te stoten maar dit gaat waarschijnlijk toch gebeuren. Met de opbrengst kan Mittal haar schuldpositie verbeteren of verder investeren.

Groet
Coert
[verwijderd]
0
Overgenomen tot 93,7% van de aandelen. (augustus)
Ik meende dat een Franse groep beleggers wachte met de verkoop van zijn Arcelor aandelen juist om deze reden.
Tja,
We zullen wel zien.
Alvast bedankt.
Mvrg
Alex
[verwijderd]
0
ik zie die verkoop eigenlijk niet gebeuren, maar hoe dan ook, de eventuele opbrengst wordt heus niet uitgekeerd, daar is geen reden of verplichting toe.
mittal probeert nog zoveel mogelijk stukken binnen te halen en kan desnoods een beetje gaan verwateren tot de 95% is bereikt, waarna de omzetting van de rest opgeëist kan worden.
het zou me niets verbazen als arcelormittal binnenkort sowieso aandelen wil bijdrukken om verdere overnames en investeringen te dekken.
windjahe
1
Verwacht niet dat er aandelen bijgedrukt zullen worden
Ondanks verhogen van het percentage van de winst dat uitgekeerd wordt verwacht ik niet dat Mittal zijn belang verder zal verminderen.
Zover mij bekend zal 1,30 per aandeel uitgekeerd worden en het overgebleven gedeelte zal bestemt zijn voor aandelen inkoop.
Ik verwacht niet dat de famillie Mittal zijn aandelen verkoopt.
Dit kan tot gevolg hebben dat het aantal aandelen dat de fammilie in zijn bezit heeft van 45% weer kan stijgen tot boven de 50%.
Termijn die hiervoor noodzakelijk is,is bij de gemaakte afspraak afhankelijk van de gemaakte winst,en de handelswijze die de fammilie Mittal kiest.
m.vr.gr
N.Jansen
[verwijderd]
0
voor de goede orde, het dividendbeleid heeft niks met dofasco te maken.
mittal wil blijven expanderen, dus inkoop van aandelen kun je beter maar vergeten, dat past niet in de consolidatie-strategie.
50% is lang niet nodig om de scepter te kunnen voeren.
coecoe
0
De voorgenomen toekomstige inkoop van aandelen als deel van het dividend beleid is een belangrijk discussie punt. Het lijkt mij dat de familie Mittal in principe door inkoop door Arc-Mittal haar bezit in percentage weer zal zien stijgen! Dit is niet gewenst voor de koerontwikkeling maar dat weten zij ook wel. Het is echter de vraag of voor deze puissant rijke mensen het een en ander relevant is. Ik kan me voorstellen dat een strateeg als Lakshmi Mittal er reeds rekening mee gehouden heeft dat hij tzt. weer de absolute meerderheid in handen krijgt want het gaat niet alleen om geld maar veel meer om macht en zeggenschap. We zullen moeten afwachten hoe de ontwikkeling zal zijn. Wellicht zal er verwatering op treden door nog nieuw uit te geven aandelen voor het financieren van nieuwe overnames. Voorlopig wachten we af en zijn we vooral geinteresseerd in de bedrijfsresulaten.

Groet
Coert
[verwijderd]
0
de voorgenomen inkoop van eigen aandelen ondersteunt de koers, wat
goed is als je aandelen wil bijdrukken.
mittal is als het ware verslaafd aan het doen van overnames, en als er per saldo ( uitgave minus terugkoop ) ooit nog aandelen ingekocht worden, dan zal dat voorlopig niet zijn, niet eens op jaarbasis.
de consolidatie-slag binnen de staalsector is nog maar net van stag gegaan en moet eerst uitgespeeld zijn voordat mittal zich kan veroorloven zich te bekommeren om zijn precieze percentage van arcelormittal.
belangrijker is het product van dat percentage en de omvang van arcelormittal, al kan het zijn dat ze tegelijkertijd hun percentage zo hoog mogelijk proberen te houden.
de baas blijven ze toch wel min of meer, de rijkste familie ter wereld worden is vast een mooiere ambitie voor mittal.
ik moet er niet aan denken overigens, gatverdamme.
[verwijderd]
0
De laaste aankoop hebben ze betaald met het wisselgeld van de afgelopen week opbrengst.....
[verwijderd]
0
Arcelor, acquired by Mittal this year after a six-month takeover battle, has so far opposed any sale of Dofasco. Mittal has committed to sell the unit because of U.S. competition concerns.

If the foundation refuses the sale, Mittal will have to sell its Sparrows Point plant in Maryland or its Weirton plant in West Virginia to meet its obligations towards U.S. competition authorities.

At the height of the bidding war, Arcelor transferred its shares in Dofasco to a Dutch trust as a defensive move to hinder Mittal's initial offer and prevent the latter from selling the Canadian steelmaker to Germany's Thyssenkrupp (TKAG.DE: Quote, Profile, Research).

The price of the proposed transaction is C$68 per share, C$3 lower than the price paid by Arcelor to buy the Canadian group in January this year in a transaction which totalled C$5.6 billion.

Sources close to Arcelor said the foundation was likely to refuse the sale of Dofasco on the grounds that the Canadian group holds key technology for Arcelor and that the price paid by Thyssenkrupp is insufficient.

The foundation is structured in such a way that only the three board members can authorise a sale.

© Reuters 2006. All Rights Reserved.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:29
Koers 24,420
Verschil +0,830 (+3,52%)
Hoog 24,640
Laag 23,430
Volume 2.647.892
Volume gemiddeld 2.514.768
Volume gisteren 2.340.129

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront