SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

info vanuit de wereld rondom SBM

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
[verwijderd]
0
In de Upstreamonline

Yme 'on stream by March'
First oil from the Yme development, off Norway, will flow by the end of March, field partner AOC Holdings said.

News wires 09 November 2010 08:05 GMT

The North Sea field was originally due on stream this month, but a delay in the installation of a platform had pushed back first oil, AOC told Reuters.

AOC has a 10% stake in the Talisman-operated field.

Published: 09 November 2010 08:05 GMT | Last updated: 09 November 2010 08:05 GMT
mellowgold
0
3e UPDATE: SBM Offshore optimistisch over vooruitzichten
10-11-2010 11:25:00

SBM Offshore NV
15,200 ( 15:53 ) -0,2000 / -1,30%

(3e update van eerder gepubliceerd bericht 'SBM Offshore boekt 2,5% hogere omzet' om meer informatie, commentaar CEO en actuele koers toe te voegen)

Door Ben Zwirs

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) blijft positief over de aanhoudende vraag en toenemende orderinstroom in de sector, nadat in de eerste negen maanden van 2010 2,5% meer omzet werd geboekt dan een jaar geleden.

"Er is een aanhoudend hoge biedingsactiviteit en de vooruitzichten voor onze producten zijn goed", aldus chief executive Tony Mace in een toelichting. Hij waarschuwt echter dat de timing van sommige projecten onzeker is.

SBM is volgens Mace goed gepositioneerd om in 2011 verschillende grote orders in de wacht te slepen. Het concern streeft naar enkele grote opdrachten in onder meer Brazilie en het verre oosten, die vermoedelijk in 2011 groen licht krijgen.

De toeleverancier aan de olie en gas- industrie behaalde in de eerste drie kwartalen van 2010 een omzet van $2,18 miljard, een toename van 2,5% ten opzichte van vorige jaar. Dat betekent dat in het derde kwartaal een omzet werd geboekt van ruim $801 miljoen.

Het orderboek bedroeg aan het eind van het derde kwartaal $10,3 miljard, tegen $10,9 miljard aan het einde van het eerste halfjaar.

Analisten gepeild door Dow Jones gingen gemiddeld uit van een omzet over het derde kwartaal van $783 miljoen en een orderboek van $10,4 miljard.

SBM stelt dat de algemene marktverwachting goed blijft, met aanhoudend hoge biedingsactiviteit en een toenemende orderinstroom in de gehele sector. Het bedrijf is positief over de aanhoudend sterke vraag wereldwijd en verwacht toenemende investeringen van exploratie- en productiebedrijven in 2011.

Vooral in Brazilie, waar SBM onlangs eerder dan gepland een nieuw drijvend productie en opslagplatform (FPSO) afleverde, is de vraag sterk. Mace zegt in een telefonische toelichting "zeer tevreden" te zijn met deze sneller dan geplande afronding.

Analist Paul Andriessen van ABN Amro wijst echter op enkele vertragingen. Zo lijkt de Okha-FPSO enige maanden vertraagd en duurt ook de bouw van het Panuke-platform voor EnCana langer.

SBM praat met EnCana over aangepaste orders in verband met modificaties die door de klant zijn aangevraagd. Dit heeft het schema en de kosten geraakt, aldus het concern. Mace verwacht evenwel geen voorzieningen in verband met dit project.

Andriessen, die een buy-advies hanteert, spreekt van licht negatieve punten, maar al met al bevat de trading update weinig belangrijke kwesties, zo zegt hij.

Edwin de Jong van SNS komt tot een vergelijkbare conclusie. De positieve opmerkingen over de markt bieden goede vooruitzichten, terwijl onder meer de discussies met EnCana risico kunnen opleveren. Een neutraal bericht, oordeelt De Jong, die eveneens een buy-advies hanteert.

SBM herhaalt dat de omzet dit jaar ongeveer op een gelijk niveau zal uitkomen als in 2009, toen de opbrengsten uitkwamen op $2,96 miljard. De EBIT-marge van Turnkey Systems zal dit jaar uitkomen op 5-10% terwijl de operationele marge van Turnkey Services uitkomt op 15-20%. De operationele bijdrage van Lease & Operate zal dit jaar lager uitkomen dan in 2009.

Het aandeel SBM Offshore noteert woensdag omstreeks 11.20 uur 1,1% lager, terwijl de AEX 0,2% verliest.

Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; ben.zwirs@dowjones.com


voda
0
SBM Offshore koersdoel omhoog naar EUR18 - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities verhoogt het koersdoel voor SBM Offshore (SBMO.AE) naar EUR18 van EUR17 in reactie op de sterkere dollar ten opzichte van de euro. Analist Michael Roeg vindt het verder positief dat SBM de financiering van een FPSO-eenheid in Equatoriaal Guinea in een joint venture met GEPetrol rond heeft. Hij houdt een buy-advies. Omstreeks 09.55 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR16,18, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
UPDATE: SBM start FPSO-productie Brazilie, financiert FPSO Afrika


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'SBM start FPSO-productie Brazilie, financiert FPSO Afrika', om informatie, commentaar SBM, reactie analisten en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) is op 17 december met de exploitatie van het productie- en opslagschip (FPSO) P-57 voor Petrobas in het Jubarteveld voor de kust van Brazilie begonnen, meldt het bedrijf dinsdag.

De productie van maximaal 180.000 vaten olie en 2 miljoen kubieke meter gas per dag op een diepte van 1.260 meter is daarmee ruim voor planning gestart, aldus SBM.

"Petrobras kan nu zes maanden eerder dan gepland gaan produceren en dat levert ons een substantiele bonus op", zegt woordvoerder Sebastiaan de Ronde Bresser van SBM tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Hij voegt toe dat de totale kosten voor de bouw van deze FPSO $1,2 miljard bedroegen. Naast deze nieuwe productie- en opslageenheid in eigen bezit, least Petrobras ook nog vier FPSO's van SBM Offshore voor de kust van Brazilie.

Verder is SBM volgens de woordvoerder met Petrobras in gesprek over de mogelijke levering van een drijvende productie-eenheid voor LPG.

Analist Edwin de Jong van SNS Securities denkt dat SBM behalve een aanzienlijke bonus inderdaad ook nieuwe contracten van Petrobas overhoudt aan de twee maanden eerder dan geplande oplevering.

Hij ziet voor het komend jaar een "solide" operationele marge van tussen de 5% en 10% voor de kernactiviteiten van het offshorebedrijf. SNS houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR18,50.

SBM Offshore meldt dinsdag verder dat het in een joint venture met GEPetrol, Compania Nacional de Petroleos de Guinea Ecuatorial de financiering van $602 miljoen heeft gerealiseerd voor de investering in een FPSO voor de offshoreproductie voor Noble Energy voor de kust van Equatoriaal Guinea.

Het betreft een lening van $400 miljoen bij een consortium met acht banken en een lening van staatsmaatschappij GEPetrol van $202 miljoen, beide met een looptijd van vijf jaar, zegt de woordvoerder van SBM.

"Het joint venturecontract met GEPetrol voor Noble Energy heeft een looptijd van 15 jaar", voegt hij toe. De totale kosten voor de bouw van deze FPSO bedragen $750 miljoen.

Analist Michael Roeg van KBC Securities vindt het positief dat SBM de financiering van deze FPSO-eenheid in de joint venture met GEPetrol nu rond heeft. Hij houdt een buy-advies.

Hij verhoogt het koersdoel voor SBM Offshore naar EUR18 van EUR17 in reactie op de sterkere dollar ten opzichte van de euro.

SBM noteert dinsdag rond 11.25 uur 1,1% hoger op EUR16,25, terwijl de AEX 0,8% hoger staat.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
SBM advies omlaag naar accumulate - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities verlaagt het advies voor SBM Offshore naar accumulate van buy, na de sterke prestatie in de voorbije weken waarbij het aandeel het koersdoel van EUR18 naderde. Dit koersdoel blijft gehandhaafd. Als aanjagers voor een verdere stijging van de koers noemt analist Michael Roeg meerdere nieuwe contracten met een aanzienlijke omvang, de bevestiging van een terugkeer van sterke marges in Turnkey Systems en een sterkere dollar. Omstreeks 09.45 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR17,18, terwijl de AEX met 0,15% daalt. (HJL)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
di 18 jan 2011, 11:15 (Financiële Telegraaf)

'Hoge olieprijs risico voor economie' PARIJS (AFN) - De oplopende olieprijs vormt een groot risico voor de wereldeconomie en een ,,ernstige zorg voor producenten en consumenten''. Dat zei dinsdag het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een maandelijks rapport.

Een olieprijs van rond de 100 dollar per vat is een zware last op de wereldeconomie, aldus het IEA. ,,Dit niveau werd in het verleden geassocieerd met economische problemen.''

De prijs van lichte Amerikaanse olie stond dinsdag op 91,50 dollar per vat. De zwaardere Britse olie (brent crude) kostte 97,90 dollar per vat.

De vraag naar olie is het afgelopen jaar met 3,2 procent gegroeid, zo merkte het IEA op. Dat is de sterkste groei in dertig jaar. Vooral de vraag vanuit China groeide spectaculair, onder meer omdat er minder kolen werden gebruikt. De organisatie verwacht wel dat de vraag naar olie in 2011 minder sterk groeit dan afgelopen jaar.

voda
0
'SBM Offshore wordt overgewaardeerd'
18 januari 2011, 11:17 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De opmars van het aandeel SBM Offshore is doorgeschoten tot een niveau dat niet in verhouding staat tot de groeikansen en de opbrengsten van het bedrijf. Dat concludeerde analist Wim Gille van RBS dinsdag.

Hoewel de markt hoge verwachtingen heeft over de groeikansen voor dienstverleners aan de olie- en gasindustrie, zijn de prestaties in de sector in de afgelopen vijf jaar nauwelijks verbeterd, stelde de analist. Het aantal orders voor drijvende platformen bereikte een piek in 2005, sindsdien zijn de cash flows in de branche negatief en staan de opbrengsten onder druk.

Gille vindt de groeikansen van SBM Offshore, marktleider in het ombouwen van oude tankers naar platformen voor de olie-industrie, op middellange termijn weinig opwindend. Hij verwacht niet dat het orderboek van het bedrijf aan het einde van 2010 beter gevuld was dan in het tweede kwartaal van het crisisjaar 2008.

Koerswinst

RBS hanteert een verkoopadvies voor het aandeel SBM Offshore met een koersdoel van 13,50 euro. Maandag steeg het aandeel 4 procent, tot 18,55 euro. Daarmee liep de koerswinst over het afgelopen jaar op tot meer dan 50 procent.

Dinsdag om 11:12 uur noteerde het aandeel 0,8 procent lager op 18,40 euro. De AEX-index boekte op dat moment een winst van 0,7 procent.

voda
0
SBM Offshore koersdoel omhoog bij Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Research verhoogt het koersdoel voor SBM Offshore (SBMO.AE) naar EUR27 van EUR24. De analist noemt de jaarwinst van het concern veel beter dan verwacht en ook de guidance voor 2011 wijst op veel hogere cijfers dan de consensus. Kepler verhoogt de ramingen voor 2012 met 10%. Het advies blijft buy. Woensdag omstreeks 17.10 uur noteert het aandeel 1,0% lager op EUR19,07, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
SBM Offshore draagt Katherine Rethy voor als lid RvC


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore (SBMO.AE) draagt Katherine Rethy voor als lid van zijn Raad van Commissarissen, meldt het concern donderdag nabeurs.

De Raad van Commissarissen zal zijn verzoek hiertoe indienen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (ava) van 5 mei 2011. In het geval de aandeelhouders van het concern instemmen met het verzoek zal Rethy voor een periode van vier jaar geinstalleerd worden.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; patrick.buis@dowjones.com

voda
0
SBM koersdoel omhoog naar EUR15 - RBS


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Royal Bank of Scotland verhoogt zijn koersdoel voor SBM Offshore (SBMO.AE) naar EUR15,00 van EUR13,50, waarbij analist Wim Gille aangeeft dat zijn sell-advies niet effectief is, vanwege de hoge olieprijs, het momentum in diepwateractiviteiten en nieuwe boekhoudregels, waardoor het aandeel een sterke impuls krijgt. Desondanks handhaaft de analist zijn sell-advies, aangezien de waardering van het fonds niet in overeenstemming is met de gebrekkige kaspositie van het bedrijf. Omstreeks 11.52 uur noteert het aandeel 2,2% lager op EUR20,13, terwijl de AEX met 0,7% daalt. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
SBM Offshore investeert in nieuw schip


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) heeft een order geplaatst voor een zogeheten Diving Support & Construction Vessel, zo maakt de toeleverancier aan de olie- en gasindustrie dinsdag bekend.

De bestelling is volgens het concern een belangrijk element van de strategie om de offshore activiteiten binnen het Turnkey-segment te laten groeien.

SBM Offshore bestelde het schip bij Keppel Singmarine in Singapore. Levering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2013.

Het schip zal volledig eigendom zijn van SBM Offshore.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com

voda
0
SBM tekent intentieverklaring voor nieuwe leasecontract


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore (SBMO.AE) heeft een intentieverklaring getekent met het Italiaanse oliebedrijf Eni spa (ENI.MI) voor een nieuw leasecontract voor de FPSO Xikomba, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

Het leasecontract heeft een periode van 12 jaar.

Het drijvende olieplatform Xikomba zal werkzaamheden gaan verrichten voor Eni voor de kust van Angola. Xikomba was sinds 2003 actief bij Angola in dienst van ExxonMobil (XOM).

Nadat bekend werd dat het contract met ExxonMobil zou worden beeindigd, is besloten dat het platform halverwege 2011 met de activiteiten zal stopzetten. Daarna wordt het schip opgewaardeerd om te voldoen aan de eisen voor het nieuwe project.


Door Levien de Feijter Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com

voda
1
SBM dichtbij verhuur FPSO aan ENI
Gepubliceerd op 15 apr 2011 om 09:32 | Views: 217

SCHIEDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft samen met joint venture partner Sonangol een principeovereenkomst getekend met het Italiaanse energieconcern ENI voor de verhuur van de FPSO Xikomba voor een termijn van twaalf jaar. Dat heeft SBM vrijdag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden.

Het schip wordt nu nog gebruikt door de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil in Angola. Dat contract is opgezegd en verstrijkt in de komende maanden. De Xikomba wordt daarna onder handen genomen, onder andere op een werf in Angola, waarna ENI het vaartuig zal in zetten voor de kust van het Afrikaanse land.

SBM verwacht in de komende maanden de contracten voor 'lease and operate' van de FPSO te ondertekenen.
[verwijderd]
0
voda
0
SBM Offshore advies omlaag naar hold - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro verlaagt het advies voor SBM Offshore (SBMO.AE) naar hold van buy. De analist stelt dat twee financiele leases momenteel zo'n grote impact hebben op de boekhoudkundige winst, dat het zicht op de terugkerende winst ernstig verstoord raakt. Hij heeft zijn model en ramingen dusdanig herzien om een beter beeld te krijgen van de onderliggende winstgevendheid van SBM. De herziene cijfers kunnen na de recente koersstijging niet langer een buy-advies rechtvaardigen, aldus ABN. Het koersdoel blijft EUR23,00. Het aandeel noteert dinsdag rond 16.55 uur 2,5% lager op EUR19,69, terwijl de AEX 0,1% stijgt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
SBM Offshore-aandeelhouders keuren dividendvoorstel goed


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) meldt vrijdag dat zijn aandeelhouders tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) een dag eerder hun akkoord hebben gegeven voor zijn dividendvoorstel.

De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie stelde een jaardividend voor van $0,71 per gewoon aandeel, ofwel een dividend opwaarts afgerond in euro's van EUR0,48 per gewoon aandeel.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com

voda
0
SBM Offshore advies omhoog naar EUR23,50 - GS


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Goldman Sachs verhoogt zijn koersdoel voor SBM Offshore (SBMO.AE) naar EUR23,50 van EUR23,20, in reactie op de positieve trading update die het concern donderdag presenteerde, waarbij de zakenbank de verwachte winst per aandeel voor 2012 verhoogt naar EUR2,01 per aandeel, van EUR1,96 per aandeel. De verwachte winst per aandeel voor 2011 wordt gehandhaafd op EUR1,50 per aandeel. Het advies luidt neutral. Het aandeel sloot donderdag op EUR18,65. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
FONDSEN UITGELICHT: Logica en SBM


Door Harm Luttikhedde en Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door Europese rentebesluiten en Amerikaanse banencijfers, werd Logica op de Nederlandse beurs beloond voor beter dan verwachte kwartaalcijfers. SBM viel juist tegen en werd door de markt een paar procent teruggezet.
SBM STELT BELEGGERS TELEUR MET TRADING UPDATE

Nadat onder beleggers begin maart na de presentatie van de jaarcijfers van SBM Offshore nv (SBMO.AE) de loftrompet over de prestaties van het concern niet luid genoeg kon schallen, wordt de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie pakweg twee maanden later na zijn trading update over het eerste kwartaal extra hard afgestraft.

Volgens een analist duidelijk een geval van te hoog gespannen verwachtingen.

Op weekbasis leverde SBM 3,8% in, waarmee het concern binnen de AEX de grootste daler van de week is.

SBM boekte over het eerste kwartaal van 2011 met EUR683 miljoen een 5% lagere omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar handhaafde vanwege het niveau van zijn orderboek zijn omzetverwachting voor het hele jaar.

Exclusief twee recent verworven contracten met een totale waarde van circa $2 miljard, bedroeg het orderboek eind eerste kwartaal $11,3 miljard, waardoor het concern in 2011 vrijwel verzekerd lijkt van een omzet in lijn met de omzet van 2010.

Hoewel de koersontwikkeling van het aandeel boekdelen spreekt over het sentiment onder beleggers, is de mening van analisten verdeeld.

Waar de analisten van Goldman Sachs spreken over een positieve trading update, is analist Michael Roeg van KBC Securities licht negatief, vanwege verlaagde marge-vooruitzichten. Over de omzetdaling is Roeg niet bezorgd, vanwege het sterke orderboek. Daarnaast is het positief dat de vooruitzichten voor nieuwe orders sterk blijven, aldus de analist. Roeg hanteert een accumulate-advies en een koersdoel van EUR24,00.

Goldman Sachs verhoogde deze week zijn koersdoel naar EUR23,50 van EUR23,20, waarbij de zakenbank de verwachte winst per aandeel voor 2012 verhoogde naar EUR2,01 per aandeel, van EUR1,96 per aandeel. De verwachte winst per aandeel voor 2011 werd gehandhaafd op EUR1,50 per aandeel. Het advies luidt neutral.


Door Harm Luttikhedde en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; harm.luttikhedde@dowjones.com

voda
0
SBM mogelijk betrokken bij bouw Shell FLNG - KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore (SBMO.AE) heeft een goede kans om betrokken te worden bij de bouw van Shell's (RDSA) drijvende LNG-productieschip, omdat het een raamwerkovereenkomst met Shell heeft voor de levering van 'turrets', stelt analist Michael Roeg van KBC Securities. De waarde van een enkele 'turret' kan tot EUR500 miljoen bedragen, voegt hij toe. KBC heeft een accumulate-advies met een koersdoel van EUR24,00. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 3,0% hoger op EUR18,68, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (HJL)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 13,920
Verschil +0,190 (+1,38%)
Hoog 14,020
Laag 13,800
Volume 568.259
Volume gemiddeld 530.029
Volume gisteren 458.060

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront