Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Halfjaarcijfers 2014 (1 aug 2014 voorbeurs)

72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
voda
0
ArcelorMittal verlaagt guidance meer dan ING had voorzien - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ArcelorMittal (MT.AE) heeft zijn outlook volgens ING meer dan verwacht teruggebracht als gevolg van de lagere ijzerertsprijzen. Het staalconcern rekent nu op ongeveer $7 miljard van eerder $8 miljard. De verlaging was verwacht, maar de consensus stond op $7,5 miljard. De EBITDA bleef volgens de analist wat achter bij de verwachtingen, maar gecorrigeerd voor een boete van $90 miljoen was het resultaat 1% boven verwachting. De nettoschuld bedroeg aan het einde van het kwartaal $17,4 miljard en hiermee werd de consensus van $18 miljard overtroffen. Het advies van ING is buy met een koersdoel van EUR11,50. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 5,6% lager op EUR10,73, terwijl de AEX met 1,1% daalt. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
ArcelorMittal KW2 geeft verdeeld beeld - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ArcelorMittal (MT.AE) heeft in het tweede kwartaal gemengde prestaties geleverd, stelt analist Seth Rosenfield van Jefferies. De EBITDA steeg met 3,7% tot $1,76 miljard op jaarbasis, maar kwam onder de verwachtingen van Jefferies uit, van $1,86 miljard, voornamelijk vanwege juridische kosten, zegt de analist. Volgens Rosenfield kan de verlaging van de EBITDA guidance naar meer dan $7 miljard van eerder $8 miljard door sommigen als een teleurstelling worden opgevat, maar hij denkt dat het een goede zaak is omdat de vorige outlook te ambitieus was. Jefferies had er op gerekend dat de EBITDA guidance naar $7,6 miljard zou zijn verlaagd. Het advies is buy met een koersdoel van EUR14. Het aandeel is donderdag gesloten op EUR11,37.(LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ArcelorMittal verlaagt verwachting

VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014, 08:56 uur | 587 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het komt niet als een verrassing dat ArcelorMittal de prognose voor het bedrijfsresultaat (ebitda) voor 2014 naar beneden heeft bijgesteld. Dat stelden analisten van Société Générale vrijdag.
Arcelor rekent nu op een ebitda van meer dan 7 miljard dollar voor heel het jaar. Eerder was het doel nog ongeveer 8 miljard dollar. In het tweede kwartaal zette de onderneming een ebitda van 1,8 miljard dollar in de boeken, 9 procent meer dan een jaar geleden. Marktkenners rekenden in doorsnee op een ebitda van 1,85 miljard dollar.

Onder de streep bleef 0,1 miljard dollar over, terwijl een jaar terug nog een verlies van 0,8 miljard dollar werd genoteerd. De omzet bedroeg 20,7 miljard dollar, iets meer dan analisten hadden voorzien. ArcelorMittal verscheepte 21,5 miljoen ton staal in de periode, 2,5 procent meer dan vorig jaar.

Schuld

De nettoschuld van ArcelorMittal liep vorig kwartaal met 1,1 miljard dollar terug tot 17,4 miljard dollar. Op middellange termijn wil het bedrijf die last terugdringen tot 15 miljard dollar.

De staalgigant ziet de vraag naar staal in Europa dit jaar met 3 tot 4 procent groeien, van een eerdere prognose van 2 tot 3 procent. De markt in de VS trekt naar verwachting met 5 tot 6 procent aan, hier rekende ArcelorMittal eerder op een groei met 3,5 tot 4,5 procent. De twee continenten zijn verantwoordelijk voor twee derde van de verschepingen van het bedrijf.

Vraag

Financieel directeur Aditya Mittal constateerde in een toelichting dat de Amerikaanse vraag naar staal “erg sterk groeit”. Ook wees hij op de aantrekkende Europese automarkt en de “matige verbetering” van de Europese bouwsector.

ArcelorMittal kondigde ook aan een deal te hebben gesloten met BHP Billiton over de aankoop van een belang van 43,5 procent in Euronimba, dat een indirect belang van 95 procent heeft in het Mount Nimba-ijzerertsproject in Guinea.

gerrit 69
0
marinus66
3
Arcelor Mittal, de grootste staalproducent ter wereld, geeft de toon aan …

Het zijn tekenen aan de wand: zo stegen de prijzen van allerlei metalen zoals aluminium en zink naar de hoogste niveaus in meerdere jaren (soms zelfs 2011). Zo ook de opwaartse koersuitbraak, die volgde op een eerdere opwaartse RSI-uitbraak, van het aandeel Arcelor Mittal (ARCM). Dat is de beste prestatie in 7 maanden, toen de koers rond 13 lagere toppen begon te vormen en tot nu toe onder de dalende magenta weerstand bleef. Technisch Analisten spreken dan van een trendbreuk en zien de stijgende bruine trend doorzetten, temeer omdat de neklijn van de omgekeerde kop-schouder-formatie (zie blauwe boog) rond 11 intact bleef. Dit indiceert opnieuw een terugkeer naar het niveau rond 13-14, waar de toppen van de laatste jaren steeds uitkwamen. Nu komt het bedrijf vandaag met kwartaalcijfers en die zullen nog niet denderend zijn, maar waarschijnlijk het meest beïnvloed door grondstofprijzen. Die waren tot vrij recent natuurlijk een flink stuk lager en aangezien ARCM veel grondstof-bronnen heeft verworven de laatste jaren (mede daardoor is de schuld opgelopen), telt dat nu even negatief in de kwartaalcijfers. Maar met stijgende productprijzen, stijgende waarde van grondstof-bronnen en een aantrekkende mondiale staalvraag (waarschijnlijk moet ARCM zijn productvraag-inschatting verhogen) kan dat maar één kant opgaan ! Beleggers sorteren daar op voor zoals ze al eeuwen doen op de beurzen, en laten zowel de RSI als de koers opwaarts uitbreken en de komende weken en maanden (verder) stijgen. En dan maakt het even niet uit of beleggers de cijfers uit de achteruitkijkspiegel vandaag en / of maandag positief of negatief beoordelen; die stijging komt er wel …

wallstreetweb Wessel Aslander

[verwijderd]
0
Dat was ook weer even zweten met MT vandaag .

Helaas toch weer door de stijging van US STEEL me laten verleiden om MT te kopen .( te vroeg)

Kneep hem toch wel een beetje rond de 10,51.

Ze gaan maar weer een paar weekjes in de ijskast

Alvast een fijne avond
Bir
0
quote:

Alles kwijt schreef op 1 augustus 2014 12:57:

Ik neem wel mijn petje voor jullie af. Altijd maar schrijven over hoe zwaar jullie in Arcelor zitten. Hoeveel jullie net weer ingeslagen hebben. En op de ochtend dat het ineens als een gek naar beneden knalt, dan op het diepste punt melden jullie terloops dat je ze toevallig gisteren allemaal weggedaan hebt.

Maar stel dat de cijfers goed waren geweest (eerlijk gezegd was dat mijn verwachting) zou het dan misschien toevallig kunnen zijn dat jullie gisteren nog wat extra hadden bijgekocht?

Het is maar een vraagje?

**********************************************************************
Ben je niet in de war met jouw IMTECHforum?

Ik zie namelijk geen of maar zeer weinig beleggers op dit draadje of op de juli draad van MT die hun stukken hebben verkocht. De meesten hebben vroeg of te vroeg bijgekocht en hebben de zaak niet afgedekt.

Dus ik weet niet wat jij waar precies hebt gelezen?

Succes en grtn Bir.
voda
1
ArcelorMittal announces result for Q2 and half year 2014

ArcelorMittal announced results for the three and six month periods ended June 30th 2014.

Highlights
1. Health and safety: LTIF rate of 0.87x in 2Q 2014 as compared to 0.90x in 2Q 2013
2. EBITDA of USD 1.8 billion (including a USD 0.1 billion US litigation charge) in Q2 2014, a 9% improvement as compared to Q2 2013 on an underlying basis; with notable improvements in Europe (EBITDA +41% vs. 2Q 2013) and ACIS (EBITDA +23% vs. 2Q 2013)
3. Net income of USD 0.1 billion in Q2 2014 as compared to a net loss of USD 0.8 billion in Q2 2013
4. Steel shipments of 21.5 MT an increase of 2.5% as compared to Q2 2013
5. 16.6 MT own iron ore production as compared to 15.0 MT in 2Q 2013; 10.5 Mt shipped and reported at market prices as compared to 8.2 MT in 2Q 2013
6. Net debt of USD 17.4 billion as of June 30th 2014 a decrease of USD 1.1 billion during the quarter due to release of working capital (USD 0.9 billion) and M&A proceeds (USD 0.2 billion)

Key developments
1. Progress on ACIS turnaround evident in improved Kazakhstan and Ukraine performance

2. Franchise steel business development: Cold mill complex at VAMA advanced automotive steel plant in China has been inaugurated

3. Calvert plant currently running at 83% utilization; ArcelorMittal Tubarao blast furnace No.3 restarted in July 2014

4. Agreement signed with BHP Billiton to acquire its stake in the Mount Nimba iron ore project in Guinea

Outlook and guidance framework
1. The previously announced 2014 guidance framework remains valid. The iron ore price has, however, been lower than anticipated and this underlying assumption has been adjusted to USD 105 per tonne for the full year 2014 (from USD 120 per tonne previously) implying H2 average of USD 100 per tonne. All other components of the framework remain unchanged;

2. As a result, the Company now expects 2014 EBITDA in excess of USD 7.0 billion, assuming:
a) Steel shipments increase by approximately 3% in 2014 as compared to 2013
b) Marketable iron ore shipments increase by approximately 15% in 2014 as compared to 2013
c) The iron ore price averages approximately USD 105 per tonne (for 62% Fe CFR China) during 2014.
d) An improvement in steel margins despite the weather related impacts on NAFTA segment’s H1 performance.

3. Net interest expense is expected to be approximately USD 1.6 billion for 2014;

4. Capital expenditure is expected to be approximately USD 3.8 billion to USD 4.0 billion for 2014;

5. The Company maintains its medium term net debt target of USD 15 billion.


Mr Lakshmi N Mittal chairman & CEO of ArcelorMittal said that “The Q2 and H1 results reflect the anticipated improvement in steel shipments and margins, supporting an underlying EBITDA improvement compared with last year. The expansion of our iron ore business is also on track, although increased iron ore shipments were offset by the lower than anticipated iron ore price, which has led us to revise our EBITDA guidance for the full year. Looking ahead, indicators in both Europe and the US, which together account for two thirds of our shipments, continue to be positive and we have increased our steel demand forecasts for both markets. ArcelorMittal continues to focus on delivering on its strategy of reducing costs, investing in our franchise businesses and reducing net debt.”

Source - Strategic Research Institute
voda
1
ArcelorMittal Europe announces operation result for Q2 2014


The segment recorded an operating profit of EUR 245 million for the Q2 2014. This compares with an operating profit of EUR 58 million in Q1 2014 and an operating loss of EUR 143 million for Q2 2013, when results were impacted by restructuring and impairment charges totalling EUR 125 million. There were no such impairment or restructuring charges in Q2 2014.

Ebitda for the Q2 of 2014 also rose, by 29%, to EUR 503 million, compared with EUR 390 million in the Q1 of this year. This improvement has been mainly driven by higher shipments and cost optimisation efforts.

ArcelorMittal Europe crude steel production remained flat at 10.9 million tonnes, the same as in Q1 2014. Steel shipments in Q2 2014 were 10.2 million tonnes, an increase of 1.8% compared with the previous quarter. Flat product shipment volumes increased by 0.7% and long product shipment volumes increased by 4.2%, both benefitting from higher, seasonal demand and improved underlying demand.

Sales in the ArcelorMittal Europe segment also increased by 1.7% to EUR 7.7 billion compared with EUR 7.5 billion in the Q1. This was primarily due to higher steel shipments, offset in part by lower average steel selling prices.

Mr Aditya Mittal CEO ArcelorMittal Europe said that “Today’s results show the second consecutive quarter of improvements in ArcelorMittal Europe, underpinned by the benefits of cost optimisation and improved volumes. Growth in Europe remains uneven but with manufacturing output in the key steel demand sectors continuing to grow at a moderate pace, we have upgraded our growth forecast to 3% to 4%, up from 2% to 3%.”

Source – Strategic Research Institute
opa uil
0
Ik heb het bericht van MT nogmaals gelezen en ik vind de resultaten eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Zeker niet zo slecht als de koersval aangeeft. Het bericht van Corne van Zeijl dat dit aan de lage ijzererts zou liggen, slaat natuurlijk nergens op. AM heeft eigen ijzererts mijnen en de prijs van ijzererts speelt daarom voor hun niet zo'n grote rol als voor andere staal bedrijven die dit niet hebben. Eigenlijk is er niets veranderd. Eigenlijk zijn de resultaten nog niet eens zo gek te noemen. Ik vind de huidige koers een koopje voor dit fonds. Het wachten is op een betere wereld markt voor staal. De betere resultaten van USS kunnen een lokale oorzaak hebben.
voda
0
ArcelorMittal verlaagt verwachting

04 augustus | 12:10

ArcelorMittal (€11 - Houden) heeft de tweedekwartaalresultaten bekendgemaakt. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 1,76 miljard dollar. Dit is 5% minder dan de consensus van de markt van 1,85 miljard dollar. In het bedrijfsresultaat is 90 miljoen dollar aan proceskosten verwerkt. Zonder deze proceskosten kwam het bedrijfsresultaat overeen met de consensus.

De verwachting die het bedrijf heeft geuit, is lager dan waar de consensus vanuit ging. Het bedrijf rekent nu op een bedrijfsresultaat van 7 miljard dollar, waar dit eerder 8 miljard dollar was. De consensus bij Bloomberg staat momenteel op 7,5 miljard dollar. Deze consensus kan naar ons idee daarom nog wel met ongeveer 3% omlaag.

De omzet over het tweede kwartaal kwam uit op 20,7 miljard dollar. Dit was 2% hoger dan de consensus. Het bedrijf profiteerde van meer staaltransporten. Dit werd gecompenseerd door lagere prijzen voor staal en ijzererts.

Wat betreft het onderliggende bedrijfsresultaat toonden alle divisies, op Brazilië na, verbetering. Vooral de Europese divisie was sterk. De groei nam er jaar-op-jaar toe met 40% en kwartaal-op-kwartaal met 29%. De Europese divisie wist te profiteren van een verbeterde vraag en lagere kosten.

ArcelorMittal houdt zijn outlook voor heel 2014 ongewijzigd. Het bedrijf gaat er dus nog altijd vanuit dat de consumptie met 3 tot 3,5% zal groeien. Europa en de VS zijn samen goed voor twee derde van alle transporten. ArcelorMittal stelt dat de indicatoren voor zowel Europa als de VS zich positief ontwikkelen. Het bedrijf verhoogt daarom voor beide regio's de vooruitzichten. De vooruitzichten voor de VS worden verhoogd van 3,5 tot 4,5% naar 5 tot 6%. Voor Europa gaat ArcelorMittal nu uit van groei van 3 tot 4%, waar dit eerst 2 tot 3% was. Voor Brazilië (goed voor 10% van de omzet) is het staalconcern echter voorzichtiger geworden. Het bedrijf verwacht voor het land nu een krimp van 1% waar het eerder uitging van 2 tot 3% groei.

De staalmarges verbeteren en zullen dit naar verwachting blijven doen dankzij hogere bezettingsgraden en kostenbesparingen. ArcelorMittal heeft verder de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) over heel 2014 verlaagd vanwege de lagere ijzerertsprijs. Het concern rekent nu op een bedrijfsresultaat van 7 miljard dollar. Eerder dit jaar ging het bedrijf nog uit van ongeveer 8 miljard dollar.

Al met al zal wereldwijde overcapaciteit een issue blijven. De lagere prijzen van bijvoorbeeld ijzererts zullen blijven drukken op de verkoopprijzen van ArcelorMittal en die van concurrenten. Producenten zoals Aperam en ALCOA hebben het wat dit betreft een stuk makkelijker. De vraag vanuit de automarkt is beter en autoproducenten profiteren van de lagere staalprijzen.

www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
voda
0
ArcelorMittal lowers full year profit outlook

ArcelorMittal, the world's biggest steelmaker, lowered its profit forecast for the year because of declining prices of the iron ore it mines.

Earnings before interest, taxes, depreciation and amortisation in 2014 will be in excess of USD 7 billion, compared with an earlier forecast of USD 8 billion. The profit projected at the beginning of 2014 and reiterated in May was based on iron ore averaging about USD 120 per tonne this year, an estimate revised to USD 105 on Friday.

Mr Aditya Mittal CFO of ArcelorMittal said that "Demand out of China has been weaker than anticipated and more importantly the supply has been consistent and strong. People may have expected some delays with mine expansions.”

Mr Aditya Mittal said that “The danger of a further change in the company's iron-ore price expectations this year was very limited due to good visibility for the remaining six months.”

While iron ore weighs on its earnings, the company continues to see an improvement in the steel industry in the US and Europe, its biggest markets. The company raised its forecast of demand growth in the US to as much as six per cent from an earlier forecast of 3.5% to 4.5%. It increased its expectations for European demand to rise as much as 4% from 2% to 3%.

He said that “ArcelorMittal has shuttered plants and fired workers as it seeks to emerge from an industry trough after dwindling demand and excess capacity shrunk profit margins. Indicators in both Europe and the US, which together account for two thirds of our shipments, continue to be positive and we have increased our steel demand forecasts for both markets.”

Source – Strategic Research Institute
72 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:39
Koers 23,590
Verschil -0,460 (-1,91%)
Hoog 23,960
Laag 23,540
Volume 2.340.129
Volume gemiddeld 2.501.715
Volume gisteren 2.081.041

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront