PB

2.310 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'KPN nam enige juiste beslissing'

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 10:20 | Views: 312

KPN 10:13
2,82 -0,06 (-1,91%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN nam de enige juiste beslissing door een streep te zetten door de komst van Dominique Leroy als topvrouw van de onderneming. Dat zegt Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hij denkt ook dat toezichthouders zich achter de oren moeten krabben, omdat de uitkomsten van het onderzoek naar Leroy maanden op zich laten wachten.

De tijdspanne en de uitkomst van het onderzoek naar een verdachte aandelentransactie van Leroy zijn ongewis. Dat is volgens Koster de voornaamste reden van de intrekking van de kandidatuur van de Belgische. Naar verluidt gaat het om zes tot negen maanden alvorens er duidelijkheid is. "Dat is te lang", aldus de VEB-directeur. Hij hoopt dat toezichthouders een les trekken uit de kwestie. "In dit soort gevallen zou een versnelde procedure mogelijk moeten zijn."

Koster hoopt dat KPN snel met een nieuwe kandidaat op de proppen komt. Hij stelt verder dat er intern bij KPN ook geschikte kandidaten zijn die de rol van bestuursvoorzitter op zich zouden kunnen nemen.
voda
0
KPN trekt benoeming Leroy in om onderzoek misbruik voorkennis

Telecombedrijf KPN KPN:€2,85-0,87% ziet af van de benoeming van Dominique Leroy als nieuwe ceo. De beoogde opvolgster van de Colombiaanse Italiaan Maximo Ibarra kwam in opspraak wegens een onderzoek door de Belgische autoriteiten na een aandelentransactie bij haar vorige werkgever, het Belgische Proximus.

'De duur van de procedures die betrekking hebben op mevrouw Leroy zijn onduidelijk en onvoorspelbaar. Deze onzekerheden zijn niet in het belang van KPN en zijn stakeholders', schrijft het bedrijf. KPN had geen concrete aanwijzingen van de Belgische autoriteiten gekregen dat het onderzoek nog lang zou duren of dat het snel zou zijn afgerond.

Farweck neemt waar

Leroy zou op 1 december beginnen. Coo Joost Farweck blijft nu de waarnemend ceo. KPN komt op korte termijn met nadere mededelingen over de opvolging van Maximo Ibarra. Een woordvoerder wilde niet vooruitlopen of dit betekent dat er al een voordracht ophanden is of dat KPN opnieuw een zoektocht gaat opstarten.

Voorzitter van de raad van commissarissen Duco Sickinghe spreekt van 'een moeilijke beslissing', maar hij vindt de onzekerheid te groot. 'We wensen haar het beste'. De voorgenomen speciale aandeelhoudersvergadering van 28 oktober, waar Leroy zou worden gepresenteerd, is afgelast.

Het Brussels parket deed anderhalve week geleden een inval bij Leroy thuis en bij Proximus op zoek naar bewijsmateriaal over haar aandelentransactie en de kennis die ze op dat moment had over haar vertrek. Eind juli gaf Leroy opdracht om voor €285.342 aandelen Proximus te verkopen.

Ze zou al in juni hebben kunnen weten dat ze zou overstappen door informele gesprekken met Sickinghe. Op de handel in voorkennis staat in België een gevangenisstraf van maximaal vier jaar en een boete van €80.000.

Ook zou ze het voordeel moeten terugbetalen, wat overigens in haar geval slechts €5.962 zou zijn geweest.

FNV-bestuurder Bob Bolte is niet blij met het besluit van de de rvc. 'We hadden met mevrouw Leroy een uitstekende kandidaat', zegt hij. Hij gelooft ook niet dat Leroy met voorkennis heeft gehandeld. 'Maar blijkbaar vonden de commissarissen het doorzetten van de benoeming toch te eng. Wat ik eng vind is dat er nu weer geen opvolger is.'

KPN weer onthoofd

KPN moet dus opnieuw op zoek naar een leider. Het bedrijf maakte twee jaar geleden het afscheid van Eelco Blok bekend, die het bedrijf acht jaar leidde en twaalf jaar lid van de raad van bestuur was.

Ibarra trad in april vorig jaar aan, ontvouwde in november zijn strategie en maakte in juni alweer zijn terugkeer naar Italië bekend, waar hij eerder in de top van telecomaanbieder Wind Tre werkte. Hij werd er ceo van Sky Italia.

Leroy (54) werd vanwege haar ervaring met de telecomsector in een deels Nederlandstalig gebied gezien als een veilige keuze. Ze had bij Proximus een reorganisatie in gang gezet die 1900 banen kostte, investeerde er €3 mrd in glasvezel en benadrukte dat ze geen kostbare buitenlandse avonturen wilde aangaan.

Te schrale beloning

Leroy werkte zes jaar als ceo bij Proximus. In die periode kwam ze onder meer in aanvaring met de regering over haar beloning, die ze te schraal vond. Pogingen van de raad van toezicht om haar opslag te geven, vielen niet goed bij de staatsaandeelhouder, die 53,5% van de aandelen in Proximus bezit.

De voortijdige ontbinding van de overeenkomst van Leroy heeft volgens KPN beperkte financiële gevolgen. Zij krijgt volgens een woordvoerder een 'geringe vergoeding' voor de tijd en uitgaven die zij spendeerde aan de sollicitatieprocedure.

Koers omlaag

Op het Damrak reageerden beleggers negatief op het nieuws. Het aandeel KPN noteerde kort na opening van de handel 2,3% lager op €2,81, maar veerde daarna iets terug naar een verlies van 1,6%.

Analisten van ING suggereren dat KPN snel met een andere topman of topvrouw op de proppen komt. Interne kandidaten zouden nog altijd belangstelling hebben in de baan, stellen zij zonder zelf met namen te komen. Eerder meldde het FD al dat Joost Farwerck en cfo Jan Kees de Jager als meest logische interne kandidaten golden.

fd.nl/ondernemen/1318466/kpn-maakt-tr...
De Kromme
0
oud nieuws, ik zou meer focussen op omzet en marktaandeel groei. aih, huh?? daar heeft niemand bij KPN zich nog mee bezig gehouden.....
voda
0
Tussenpaus KPN blijft aan, De Jager vertrekt

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 07:38 | Views: 403

KPN 30 sep
2,86 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (ANP) - Joost Farwerck blijft aan het roer staan van telecomconcern KPN. Sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra hanteerde de operationeel directeur ook al tijdelijk de voorzittershamer. Dat zal hij permanent blijven doen. Verder meldde KPN dat financieel topman Jan Kees de Jager per 1 maart zijn functie neerlegt.

In eerste instantie wilde KPN de Belgische Dominique Leroy als bestuursvoorzitter aanstellen. Dat ging uiteindelijk niet door vanwege een omstreden aandelentransactie van de voormalig topvrouw van het Belgische Proximus.

De Jager wordt bij KPN opgevolgd door Chris Figee. Hij komt over van verzekeraar ASR.
voda
0
'De Jager was niet in beeld als topman KPN'

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 08:59 | Views: 440

KPN 30 sep
2,86 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Jan Kees de Jager was niet in beeld voor de functie van bestuursvoorzitter van KPN. De financieel topman kondigde dinsdag zijn vertrek bij het telecomconcern aan. Dat bericht viel samen met de aanstelling van Joost Farwerck als de nieuwe KPN-baas.

Volgens president-commissaris Duco Sickinghe van KPN was een promotie van De Jager niet aan de orde. Het vertrek van de financieel directeur moet volgens hem ook los worden gezien van de promotie van operationeel directeur van Farwerck, die al op tijdelijke basis de voorzittershamer hanteerde na het vertrek van Maximo Ibarra. De Jager zou volgens Sickinghe een internationale carrière nastreven.

De Jager stond wel op lijstjes van marktkenners als een goede kandidaat voor de functie. Farwerck is eigenlijk tweede keus bij KPN, nadat er eerder deze week definitief een streep ging door de aanstelling van Dominique Leroy. In België loopt een onderzoek tegen haar vanwege een omstreden aandelenverkoop, kort voordat ze haar vertrek aankondigde als topvrouw bij Proximus.

Farwerck zelf, die voor een periode van vier jaar is aangesteld, ziet zichzelf niet als tweede keus. In een toelichting sprak hij slechts van een wisseling aan de top. Hij voelt zich ook gesteund door de onderneming en het team.
voda
0
'Vertrek De Jager bij KPN spijtig'

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 09:46 | Views: 843

KPN 09:46
2,84 -0,02 (-0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is spijtig dat Jan Kees de Jager vertrekt bij KPN. Dat stellen analisten van KBC Securities in een rapport over het telecomconcern. Volgens de marktvorsers heeft de financieel directeur een uitstekende staat van dienst. In het bijzonder wordt gewezen op de goede reputatie van De Jager onder beleggers.

Volgens ING heeft KPN met Chris Figee een uitstekende opvolger voor De Jager in huis gehaald. ING roemt met name de uitvoerende capaciteiten van Figee. Daarnaast wordt hij alom geroemd vanwege zijn communicatieve capaciteiten.

Naast het vertrek van De Jager kwam KPN met de benoeming van Joost Farwerck als de nieuwe bestuursvoorzitter op de proppen. Dat nieuws werd door KBC omarmd. De analisten benadrukten dat Farwerck zijn strepen in de telecomsector heeft verdiend. Daarbij zal de topman de ingezette koers, waar KPN eind 2018 mee kwam, door willen zetten.

Farwerck veilige keuze

ING bestempelde de aanstelling van Farwerck als weinig verrassend en een veilige keuze.

De benoeming van een viertal nieuwe bestuurders werd door KBC ook verwelkomd. Het team leidinggevenden van KPN dat er nu zit moet vooral voor stabiliteit zorgen bij het uitvoeren van de strategie, aldus de KBC-kenners. ING wijst er op dat de benoeming van het kwartet er mede toe moet leiden dat het management zich beter gehoord voelt in de top van de onderneming.

KBC en ING blijven bij hun hold-adviezen voor KPN met ieder een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel noteerde dinsdag omstreeks 09.35 uur 0,7 procent lager 2,84 euro.
voda
0
Beursblik: Farwerck geen verrassende keuze voor KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,829 -0,032 -1,12 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Joost Farwerck als CEO van KPN is geen verrassende keuze, maar wel een veilige na de soap rond Dominique Leroy. Dit stelde analist David Vagman van ING dinsdag.

KPN heeft vanmorgen Farwerck aangesteld als nieuwe CEO, een dag nadat het telecombedrijf afzag van de benoeming van Dominique Leroy. Belgische toezichthouders doen onderzoek naar een mogelijke verkoop van aandelen Proximus met voorkennis door Leroy en KPN zei dat de uitkomst van dit proces "onduidelijk en onvoorspelbaar" is.

In dit opzicht noemde Vagman de benoeming van Farwerck een "veilige keuze".

KPN stelde ook Chris Figee aan als financiële directeur. Hij wordt per 1 februari 2020 de opvolger van Jan Kees de Jager, die in maart vertrekt. Figee komt over van ASR Nederland, waar hij momenteel de financieel directeur is.

Figee staat volgens Vagman hoog in het vaandel bij beleggers en analisten, vanwege zijn uitvoerende vaardigheden en zijn heldere communicatie. "Zijn komst zal dan ook positief worden ontvangen", aldus de analist van ING.

Daarnaast wil het telecombedrijf het bestuur uitbreiden, zodat de kernactiviteiten beter in vertegenwoordigd zijn. Volgens Vagman is hiertoe waarschijnlijk besloten om het management direct onder het topbestuur meer macht te geven.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel KPN koerste vanochtend 1,0 procent lager op 2,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stichting KPN: vertrouwen in nieuwe top KPN

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 16:12 | Views: 182

KPN 16:06
2,81 -0,05 (-1,89%)

AMSTERDAM (AFN) - De Stichting Preferente Aandelen B van KPN heeft het volste vertrouwen in de nieuwe leiding van het telecomconcern. Dat laat een zegsman van de onafhankelijke organisatie dinsdag desgevraagd weten.

De stichting wijst daarbij op Joost Farwerck als een ervaren telecomexpert "die de onderneming door en door kent". Hij gaat met een "versterkt team van ervaren mensen aan de slag om KPN's strategie uit te voeren", zo voegt de woordvoerder toe.

De Stichting Preferente Aandelen B van KPN is ingesteld in 1994 bij de beursgang van KPN en fungeert als een soort waakhond voor de belangen van het bedrijf. De onafhankelijke organisatie kan in actie komen als de belangen, het voortbestaan of de identiteit van de onderneming worden bedreigd en een beschermingswal opwerpen.

Zo kan de stichting in actie komen wanneer een vijandige koper de kop opsteekt, zoals enkele jaren geleden het Mexicaanse América Móvil van miljardair Carlos Slim. Dat doen ze door hun recht uit te oefenen om preferente aandelen te kopen. De koper kan dan hoog of laag springen, het stemrecht dat aan zijn belang vastzit is in één klap verwaterd. Hij heeft het nakijken.
voda
0
ACM tikt KPN op vingers over spambellers

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 08:42 | Views: 1.801

KPN 12:41
2,84 +0,02 (+0,78%)

DEN HAAG (AFN) - KPN moet anders omgaan met spambellers en andere ongewenste anonieme oproepen via zijn netwerk. Het telecombedrijf is daarover door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt, en zegt daarop zijn beleid te hebben aangepast.

De toezichthouder kwam in actie na een geschil tussen KPN en Robin Mobile. Die telecomaanbieder zei dat zijn klanten last hadden van ongevraagde anonieme telefoontjes via het netwerk van KPN.

KPN weigerde openheid te geven over wie er belde, wat het bij verzoeken over zulke telefoontjes wel verplicht is. In plaats daarvan gaf KPN het telefoonnummer van de klagers juist zonder toestemming aan de beller. Indien KPN er tijdens onderzoek naar de klachten achterkwam dat er een callcenter achter de belletjes zat, liet de provider het vervolgens bij een verwijzing naar het bel-me-nietregister.

De ACM vindt dat KPN verplicht is grondig te kijken naar anonieme telefoontjes door zijn klanten en terughoudender te zijn met het verstrekken van gegevens over de klager. Ook is doorverwijzen naar het bel-me-nietregister onvoldoende. KPN beweert in een reactie dat het net zo handelde als andere providers.
voda
0
VEB kritisch over bonus KPN voor vertrekkend CFO - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,845 0,036 1,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De gouden handdruk van ruim 6,5 ton die KPN meegeeft aan de vertrekkend CFO Jan Kees de Jager, is volgens belangenbehartiger VEB mogelijk in strijd met de corporate governance code. Dit tekende de Telegraaf op uit de mond van Jasper Jansen, woordvoerder van de VEB.

De bonus van één jaar basissalaris is het maximale voor vertrekkende bestuurders binnen de beloningsregels van KPN, dat zegt hiermee de Nederlandse corporate governance code te volgen.

Jansen van de VEB benadrukte evenwel dat de corporate governance code, een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven, voorschrijft dat een bestuurder die op eigen initiatief opstapt, geen vertrekbonus krijgt.

Financieel topman Jan Kees de Jager stelt in goed overleg met zijn werkgever te vertrekken om internationale ondernemerskansen na te jagen, aldus de Telegraaf.

“Het vertrek is in goed overleg besloten en daarbij spelen verschillende belangen een rol. Uit dat overleg is gekomen dat er een vergoeding in lijn met ons beloningsbeleid zal worden betaald”, zei een woordvoerder van KPN tegen de krant.

"Door die vergoeding lijkt het alsof de rvc hier op [een vertrek] aanstuurde. Dan hebben aandeelhouders er recht op om dat te weten”, vindt Jansen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN komt met keuzevrij en flexibel abonnement

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,871 -0,018 -0,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een nieuw keuzevrij en flexibel abonnement gelanceerd voor consumenten en kleinzakelijke klanten, genaamd KPN Hussel. Dit maakte het telecombedrijf dinsdagochtend bekend.

Met KPN Hussel in één abonnement kunnen klanten niet alleen internet en telefonie voor thuis en op hun mobiel beheren, maar ook tv, films, series en muziek van aanbieders zoals Netflix en Spotify.

Klanten kunnen diensten los van elkaar of samen bestellen en als ze meerdere diensten afnemen, dan krijgen ze korting. Ze kunnen hun pakket iedere maand aanpassen, afhankelijk van hun behoefte op dat moment. Ook kiezen klanten zelf de internetsnelheid die bij hun situatie past, aldus KPN.

Het aandeel KPN steeg dinsdagochtend 0,4 procent tot 2,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN licht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,924 -0,006 -0,20 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,45 naar 3,35 euro bij handhaving van het koopadvies.

Na twee jaar een vlak EBITDA-resultaat te hebben gerealiseerd, staat KPN volgens Berenberg eindelijk weer voor een periode van groei. De analisten zien bovendien dat de groei er eerder komt en ook nog eens sterker is dan wat KPN aan het begin van het jaar nog communiceerde.

Meer tegenwind op omzetvlak werd volgens de marktvorsers daarbij gecompenseerd door een toename van de indirecte kostenbesparingen.

Berenberg verwacht dat KPN met de cijfers over het derde kwartaal de verwachtingen kan overtreffen, hetgeen voor wat opwaarts potentieel kan zorgen ten opzichte van een "te voorzichtige" consensus voor 2020/2021. Daarnaast zorgen de verbeteringen in het prijsklimaat op de Nederlandse mobiele markt voor extra ruggensteun, aldus Berenberg.

Berenberg ziet nog wel wat risico's voor de vrije kasstroom tussen 2019 en 2021, “maar dat is niet fundamenteel”.

De analisten zijn van mening dat zwakke dagen op de beurs een aantrekkelijk instapmoment vormen voor het aandeel KPN.

Het aandeel KPN sloot maandag 0,8 procent lager op 2,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'KPN dwarsboomt concurrenten bij aanleg glasvezel'

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 06:41 | Views: 507

KPN 17 okt
2,96 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN bedient zich in de concurrentiestrijd op de glasvezelmarkt van trucs die de snelle aanleg van glasvezel in Nederland mogelijk vertragen. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in een marktstudie die vrijdag wordt gepubliceerd, meldt het FD.

De marktleider zet concurrenten onder andere klem door hun business case met hele gerichte aanleg van glasvezel onderuit te halen, en zaait onzekerheid bij potentiële investeerders en financiers door óók de aanleg van glasvezel aan te kondigen in gebieden waar andere partijen daar al mee bezig zijn.

De ACM waarschuwt voor het risico dat investeerders door dit soort gedragingen de aanleg van glasvezel hier te risicovol gaan vinden en dat zij hun geld in het buitenland gaan inzetten. Daardoor raakt Nederland achterop bij de aanleg van glasvezel.

KPN laat weten het rapport van de ACM eerst te willen bestuderen en pas later te kunnen reageren.
voda
0
ACM: Dominant KPN dwarsboomt aanleg glasvezel

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 10:59 | Views: 868

KPN 12:52
2,95 -0,01 (-0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN dwarsboomt de aanleg van glasvezelnetwerken door gebruik te maken van zijn dominante positie. Dat stelt Autoriteit Markt & Consument (ACM) op basis van een marktstudie. Volgens de toezichthouder houdt KPN zijn concurrenten opzettelijk klein en dat zet een rem op de verdere uitrol van glasvezelnetwerken.

KPN heeft een uitgebreid netwerk van koperleidingen voor telefonie en internet. Als bedrijven glasvezel willen aanleggen in een voor KPN aantrekkelijk gebied, doet het telecombedrijf voorstellen aan zijn klanten om ze te weerhouden naar glasvezel over te stappen.

Indien de concurrenten toch doorzetten, kiest KPN er soms voor om glasvezel aan te gaan leggen in een klein deel van datzelfde gebied. Vaak is dat een deel dat goedkoper aan te sluiten is, bijvoorbeeld de dorpskern in een plattelandsgemeente. Daardoor wordt het project voor de concurrenten vaak onhaalbaar en trekken ze zich terug. KPN zet er vervolgens geen haast achter om dat gebied van glasvezel te voorzien, stelt de mededingingswaakhond.

Tempo niet gehaald

Inmiddels hebben zo'n 3,5 miljoen huishoudens een glasvezelaansluiting. Zo'n 80 procent daarvan is van KPN.

Volgens marktonderzoeker Telecompaper kan glasvezel met het tempo van een half miljoen huishoudens per jaar worden aangelegd. Dat werd de afgelopen jaren bij lange na niet gehaald. De ACM vreest dat met de huidige stand van zaken deze aantallen ook de komende jaren niet gerealiseerd zullen worden.

KPN ontkent de aantijgingen en is daarover in gesprek met de ACM. "Het is niet waar dat we alleen in dorpskernen twee wijken aanleggen en niet verder gaan. De zaken lopen ook vertraging op vanwege de situatie in de bouw", zei een woordvoerder. Hij geeft toe dat het verstandig is voor KPN om helderder te communiceren over zijn glasvezelplannen.
voda
0
KPN: 'We blijven gewoon glasvezel aanleggen'

Telecombedrijf KPN herkent zich niet in het beeld dat het concurrenten op de glasvezelmarkt met slinkse trucjes dwarsboomt. Ook spreekt de marktleider tegen dat door zijn gedrag het risico groter wordt dat de aanleg van glasvezel in Nederland vertraging oploopt.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) publiceerde vrijdag een onderzoek naar de concurrentiestrijd op de glasvezelmarkt. De toezichthouder ziet daarbij gedrag van KPN dat zorgen baart over de aanleg van glasvezel van Nederland.
KPN rijdt de concurrentie geregeld in de wielen en werkt daarmee het risico in de hand dat investeerders — die momenteel graag geld in de uitrol van glasvezel in Nederland steken — hun heil in het buitenland gaan zoeken, waar de concurrentie minder heftig is. KPN heeft het tempo van aanleg dan weer in eigen hand en kan gaan vertragen. Nederland zou daarmee op achterstand komen te staan bij de aanleg van de infrastructuur voor supersnel internet.
'Glasvezel voor KPN te belangrijk'
Maar KPN spreekt tegen dat het bewust de concurrentie opzoekt. Het bedrijf is op dit moment op zo'n zestig plekken in Nederland bezig met de aanleg van glasvezel tot in de huishoudens, en het komt daar 'beperkt' andere partijen tegen, stelt een woordvoerder. 'En in dat soort situaties gaan we in gesprek en dan is de uitkomst altijd dat er glasvezel komt. Van ons of van een ander.'
Dat het telecombedrijf uiteindelijk de uitrol van glasvezel tot in de huizen (tot in de wijken is het netwerk al verglaasd) zal staken wanneer de concurrentie is afgedropen, is volgens de woordvoerder geen logisch scenario. Daarvoor is de aanleg van glasvezel in de concurrentiestrijd met kabelbedrijf VodafoneZiggo veel te belangrijk. 'Voor de toekomst van KPN is de aanleg van glasvezel heel belangrijk, dus daar gaan we gewoon mee door', aldus een woordvoerder.

Van de 8 miljoen Nederlandse huishoudens zijn er momenteel ruim 3,5 miljoen aangesloten op glasvezel. KPN heeft een jaar geleden aangekondigd dat het tot en met 2021 vol gaat inzetten op de aanleg van glasvezels tot in de huizen, met een doelstelling van 1 miljoen nieuwe adressen. Daarna zal de ontwikkeling volgens het bedrijf niet stoppen.

KPN gaat met de ACM in gesprek over het rapport. 'We gaan onze intenties beter uitleggen.' Daarnaast probeert het bedrijf tempo in de aanleg te houden door buitenlandse bouwbedrijven in te schakelen, nu de bouwcapaciteit in Nederland door de heftige concurrentiestrijd zo'n beetje op is.

fd.nl/ondernemen/1320746/kpn-we-blijv...
voda
0
Ondernemingsraad XS4ALL stapt naar rechter

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 09:13 | Views: 312

KPN 18 okt
2,96 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De ondernemingsraad (or) van internetprovider XS4ALL stapt naar de rechter om de opheffing van het merk door moederbedrijf KPN tegen te houden. Het inspraakorgaan vindt dat de plannen slecht uitpakken voor zowel KPN als de klanten en medewerkers van XS4ALL. Gesprekken met KPN zijn op niets uitgelopen. Een woordvoerder van KPN laat weten dat het telecombedrijf kennis heeft genomen van de stap van de ondernemingsraad en betreurt deze.

De ondernemingsraad van XS4ALL vindt het plan voor samenvoeging slecht onderbouwd en strijdig met de afspraken die KPN met de provider maakte bij de overname. Ook liet de or het plan doorrekenen door onafhankelijke financiële experts waaruit blijkt dat er een gerede kans is dat de plannen negatief uitvallen.

Eind augustus adviseerde het inspraakorgaan daarom negatief over de plannen van KPN. Een maand later besloten het bestuur van KPN en XS4ALL de opheffing van de internetprovider toch door te zetten. Als reactie daarop stapt de or nu naar de Ondernemingskamer.

Voorzitter Daan Willems van de ondernemingsraad denkt ook nog over een tweede zaak tegen KPN over wanbeleid. "We hebben twee maanden geleden een bezwarenbrief gestuurd aan KPN. In de reactie is onvoldoende op onze bezwaren ingegaan. We overwegen nu serieus om ook daar een procedure voor op te starten."
voda
0
'Omzet KPN zakt opnieuw'

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 14:24 | Views: 170

KPN 14:19
2,93 0,00 (-0,07%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN zette in het derde kwartaal een iets lagere omzet in de boeken vergeleken met een jaar geleden. Dat komt naar voren uit een consensus gepubliceerd op de website van het telecombedrijf. De afgelopen drie maanden waren turbulent voor het telecomconcern. KPN voerde ingrijpende wisselingen in de top door en worstelde met het opstandige onderdeel XS4ALL. Enig commentaar over deze zaken zal dan ook nauwlettend worden gevolgd.

KPN opent vrijdag de boeken. Beleggers kijken uit naar de toelichting van de nieuwe topman Joost Farwerck, die sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra al tijdelijk aan het roer stond. Hij kreeg de toppositie definitief toen KPN de benoeming van de Belgische Dominique Leroy introk, na een omstreden aandelentransactie bij haar vorige werkgever Proximus. De nieuwe financieel directeur Chris Figee is nog niet begonnen aan zijn functie. Jan Kees de Jager, die hij opvolgt, vertrekt pas per 1 maart volgend jaar. De nieuwe samenstelling van het bestuur wordt op 27 november nog aan de aandeelhouders voorgelegd.

Ondertussen wordt de onrust rondom het merk XS4ALL, dat KPN wil opheffen, steeds heviger. De ondernemingsraad van de tak stapte naar de rechter om het besluit om XS4ALL op te laten gaan in KPN aan te vechten. Het inspraakorgaan vindt dat de plannen slecht uitpakken voor zowel KPN als de klanten en medewerkers van XS4ALL.

Wat betreft de resultaten komt de onderliggende omzet van KPN naar verwachting uit op bijna 1,4 miljard euro. Dat is iets lager dan een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zou volgens de consensus uitkomen op 598 miljoen euro. Dat was in het derde kwartaal van 2018 nog 585 miljoen euro. Het winstcijfer werd licht herzien vanwege boekhoudregels onder IFRS 16. KPN liet bij het vorige handelsbericht weten een bescheiden verbetering van het resultaat te verwachten.
voda
0
Beursblik: meer winst KPN ondanks omzetdruk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,873 -0,059 -2,01 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal ondanks een dalende omzet de winst iets weten op te voeren. Dit blijkt uit een analistenconsensus die het telecombedrijf publiceerde.

Analisten mikken voor het derde kwartaal op een omzetdaling van 2,7 procent naar 1.361 miljoen euro. Daarbij zal het zakelijke segment volgens ING harder zijn gekrompen dan het consumentensegment.

De aangepaste EBITDA na leases wordt ingeschat op 589 miljoen euro en de nettowinst op 116 miljoen euro. Daarmee zou dit EBITDA-resultaat ruim een procent hoger liggen dan vorig jaar, toen KPN op 583 miljoen euro uitkwam. Volgens ING lukte het KPN om de omzetkrimp op te vangen door kostenbesparingen.

De vrije kasstroom zal vermoedelijk 226 miljoen euro bedragen.

Berenberg verwacht dat KPN met de cijfers over het derde kwartaal de verwachtingen kan overtreffen, hetgeen voor wat opwaarts potentieel kan zorgen ten opzichte van een "te voorzichtige" consensus voor 2020/2021. Daarnaast zorgen de verbeteringen in het prijsklimaat op de Nederlandse mobiele markt voor extra ruggensteun, aldus Berenberg.

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde KPN op een omzet van 1.359 miljoen euro een aangepaste EBITDA van 594 miljoen euro en een nettowinst van 128 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam toen uit op 147 miljoen euro.

De halfjaarcijfers werden nog afgeleverd door CEO Maximo Ibarra. Hij is inmiddels vertrokken en zou worden opgevolgd door Dominique Leroy van het Belgische Proximus, maar door mogelijke handel met voorkennis door Leroy ging deze benoeming niet door. Inmiddels is Joost Farwerck benoemd tot topman. Hij werkte al voor KPN als operationeel directeur.

KPN mikt voor 2019 op een kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een eenmalig lagere vrije kasstroom dan in 2018. KPN mikt op een dividend van 12,5 cent per aandeel en wil dit in de komende jaren laten stijgen. De investeringen voor 2019 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro.

KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN herhaalt EBITDA-outlook 2019
07:28
*KPN omzet derde kwartaal 1.372 miljoen euro, verwacht was 1.361 miljoen euro
07:28
*KPN nettowinst derde kwartaal 314 miljoen euro, verwacht was 116 miljoen euro
07:28
*KPN aangepaste EBITDA derde kwartaal 599 miljoen euro, verwacht was 589 miljoen euro

bron Binck
voda
0
Flinke winstsprong KPN door verkoop NLDC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,868 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2019 de omzet licht zien dalen, terwijl de winst flink aantrok door de verkoop van dochterbedrijf NLDC. KPN werd wel optimistischer over de ontwikkeling van de vrije kasstroom. Dit bleek vrijdag voorbeurs.

Nieuwbakken CEO Joost Farwerck stelde goede vooruitgang te boeken met de uitvoering van de strategie en sprak van solide resultaten. Wel had KPN te kampen met aanhoudende concurrentie. De integratie van het Telfort-merk en klantmigraties naar het zakelijke segment zullen daarbij een impact hebben op de omzet op de korte tot middellange termijn.

De halfjaarcijfers werden nog afgeleverd door CEO Maximo Ibarra. Hij is inmiddels vertrokken en zou worden opgevolgd door Dominique Leroy van het Belgische Proximus, maar door mogelijke handel met voorkennis door Leroy ging deze benoeming niet door. Inmiddels is Farwerck benoemd tot topman. Hij werkte al voor KPN als operationeel directeur.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1.372 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op 1.361 miljoen euro, nadat vorig jaar nog een omzet werd behaald van 1.398 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA na leases bedroeg 599 miljoen euro, wat meer was dan de analistenverwachting van 589 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2018 kwam KPN uit op 582 miljoen euro.

KPN boekte een nettowinst van 314 miljoen euro. Dit was in het derde kwartaal een jaar eerder een winst van 94 miljoen euro. De winstsprong valt vooral te verklaren door de boekwinst van 171 miljoen euro op de verkoop van dochterbedrijf NLDC. Ook kwam er een omzetgerelateerde provisie van 20 miljoen euro binnen het zakelijke segment vrij. Exclusief deze eenmalige posten, zou de nettowinst zijn uitgekomen op 124 miljoen euro. Analisten rekenden op 116 miljoen euro.

De vrije kasstroom, exclusief het dividend van Telefonica Deutschland, kwam uit op 226 miljoen euro tegenover 231 miljoen euro vorig jaar.

Outlook

KPN mikt voor 2019 op een kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een vrije kasstroom van minstens 700 miljoen euro. Eerder hield KPN voor dit jaar rekening met een lagere vrije kasstroom dan in 2018.

KPN mikt onverminderd op een dividend van 12,5 cent per aandeel en wil dit in de komende jaren laten stijgen. De investeringen voor 2019 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.310 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:39
Koers 2,207
Verschil +0,050 (+2,32%)
Hoog 2,221
Laag 2,174
Volume 24.422.177
Volume gemiddeld 20.005.515
Volume gisteren 28.073.492