PB

2.311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
KPN sluit tijdelijk alle winkels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
1,7695 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN sluit tot zeker 6 april al zijn winkels vanwege het coronavirus. Dit meldde het telecombedrijf maandagavond.

"Dit doen wij om de gezondheid van onze werknemers en klanten te kunnen waarborgen", aldus KPN.

Op 20 maart hoopt KPN 16 winkels verspreid over het land weer te openen. "Dit doen we op een manier die veilig is voor klanten en medewerkers", aldus het bedrijf.

Ook voor KPN-monteurs gelden aangescherpte voorschriften; die komen in principe alleen nog maar voor spoedstoringen bij mensen thuis.

Sectorgenoot Vodafone sluit tijdelijk een deel van zijn winkels.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rechter zet steep door toegangsverplichting KPN en VodafoneZiggo

Gepubliceerd op 17 maart 2020 11:00 | Views: 0

KPN 10:45
1,76 -0,01 (-0,28%)

DEN HAAG (AFN) - KPN en VodafoneZiggo zijn toch niet verplicht hun netwerken open te stellen voor de diensten van hun concurrenten. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had beide telecombedrijven de verplichting opgelegd om concurrenten toegang te geven tot hun netwerken. Anders zouden zij volgens de toezichthouder samen te veel marktmacht krijgen, en zou er voor concurrenten en bedrijven te weinig te kiezen overblijven.

Maar dat heeft de ACM onvoldoende bewezen, oordeelt het CBb in hoger beroep. "Daarmee vervalt de basis voor de aan KPN en VodafoneZiggo opgelegde regulering en sneuvelen dus ook de toegangsverplichtingen."
voda
0
Hoogste rechter vernietigt besluit ACM inzake openstellen netwerken KPN en Vodafone

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
1,8535 0,084 4,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde. Dit maakte de ACM dinsdag bekend in aansluiting op de uitspraak hierover door de hoogste rechter in een beroepsprocedure.

De uitspraak betekent dat aanbieders zonder eigen netwerk geen toegang kunnen afdwingen tot die netwerken voor het aanbieden van diensten aan mensen en bedrijven.

De ACM bepaalde dat KPN en VodafoneZiggo allebei hun vaste netwerk moeten openstellen voor andere aanbieders. De hoogste rechter besloot dit besluit echter te vernietigen.

De ACM uitte zich dinsdag teleurgesteld over de uitspraak, bekijkt nu de gevolgen hiervan en benadrukte zijn zorg over de concurrentie op voor de samenleving cruciale telecommarkten.

Het aandeel KPN noteerde dinsdag op een rood Damrak 5,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: stuk onzekerheid KPN weggenomen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,076 0,027 1,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse rechter heeft een stuk onzekerheid bij KPN weggehaald. Dit stelden analisten van UBS dinsdag.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde.

UBS meent dat als KPN wel toegang had moeten verlenen dit slechts een "bescheiden" impact gehad zou hebben. "Maar niettemin neemt deze uitspraak onzekerheid weg voor de markt en is dit positief voor zowel KPN als VodafoneZiggo."

Hoewel de uitbraak van het College van Beroep definitief is, verwachten de analisten van UBS niet dat dit toezichthouder ACM ervan zal weerhouden regels opnieuw te toetsen. Maar dit zal vermoedelijk wel twee jaar in beslag nemen, denkt de zakenbank.

KPN loopt qua omzetgroei achter op T-Mobile NL en VodafoneZiggo, maar UBS rekent op verbetering, zowel in de zakelijke als consumentenmarkt. Daarbij zullen kostenbesparingen de EBITDA ondersteunen.

Het aandeel KPN noteerde woensdag op een rood Damrak 2,7 procent hoger op 2,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: sommige aandelen profiteren van corona-uitbraak
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
21,245 0,445 2,14 % Euronext Amsterdam
Bekaert
14,14 0,01 0,07 % Euronext Brussel
Colruyt
56,52 -2,14 -3,65 % Euronext Brussel
FNG NV
6,20 0,00 0,00 % Euronext Brussel
Kinepolis Group SA
28,80 1,25 4,54 % Euronext Brussel
KPN
2,06 0,102 5,21 % Euronext Amsterdam
Proximus
21,25 -1,29 -5,72 % Euronext Brussel
Sligro Food Group
12,50 0,88 7,57 % Euronext Amsterdam
Telenet Group Holding
31,84 2,96 10,25 % Euronext Brussel
(ABM FN-Dow Jones) Een flink aantal bedrijven zal stevig last hebben van de corona-uitbraak, maar er zijn ook bedrijven die juist profiteren. Dit blijkt uit een rapport van Kepler Cheuvreux.

Volgens de analisten van Kepler zullen supermarktketens Ahold Delhaize en Colruyt profiteren van de uitbraak. En ook telecombedrijven KPN, Proximus en Telenet zitten aan de goede kant van de score volgens de analisten.

Voor een groot aantal bedrijven is het tegenovergestelde het geval en sommige bedrijven worden zelfs zeer hard geraakt, aldus de analisten.

De bedrijven die volgens Kepler het meeste last hebben van de corona-uitbraak zijn staalproducent Bekaert, modeketen FNG, cinemagroep Kinepolis en groothandel Sligro Food Group.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,184 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,30 naar 2,70 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

In de huidige crisis, waarin een groot beroep wordt gedaan op de infrastructuur van telecombedrijven, moeten beleggers zich volgens Berenberg vooral richten op partijen die het meest hebben geïnvesteerd in hun netwerk en actief zijn in sterke economieën.

Berenberg is van mening dat de telecomsector op korte termijn relatief veerkrachtig zal zijn, zoals ook in eerdere crises het geval was. Desondanks stelden de analisten dat hoe langer de crisis duurt, hoe onvoorspelbaarder de impact van de crisis wordt op telecombedrijven.

De analisten geven dan ook de voorkeur aan telecombedrijven met de beste netwerken en plannen om de kosten laag te houden en bovendien niet al te veel schulden op de balans hebben, in sterke economieën met goede marktstructuren.

"KPN voldoet aan al deze criteria", aldus de marktvorsers, die daarbij ook wezen op het besluit eerder deze week van het College van Beroep dat KPN geen toegang tot zijn netwerk hoeft te verlenen aan aanbieders zonder eigen netwerk.

Wel werd het koersdoel voor KPN wat verlaagd, vanwege gemiddeld iets hogere kosten voor kapitaal.

Het aandeel KPN sloot donderdag 11,5 procent hoger op 2,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Snel internet houdt Nederland nu overeind. Daar mag dus niets mis mee gaan

Hier en daar roken de servers sinds Nederland massaal is gaan thuiswerken en –leren vanwege het coronavirus. Maar grote storingen blijven vooralsnog uit. De uitstekende digitale infrastructuur bewijst zijn waarde. Die op de been houden is nu het devies.

Veel gezinnen hebben hun huis afgelopen week ingericht tot thuiskantoor en –school. Terwijl de ouders via video overleggen met collega’s, doen kinderen hun schoolwerk met behulp allerhande apps, of hangen ze voor Netflix.

De digitale infrastructuur wordt deze dagen stevig belast, maar blijkt al dat gebel, gechat, 'gebinge' en 'gegame' vooralsnog prima te kunnen verwerken. Dat zo houden is nu de grootste uitdaging, blijkt uit een ronde langs het netwerk.

De kabels | ‘Vooral niks stuk maken’
Zeker, het is druk op de vaste netwerken van KPN en VodafoneZiggo, samen de grootste aanbieders vast internet in Nederland. Maar toch zitten de netwerken lang niet op hun max. ‘Er zijn geen uitzonderlijke pieken, zoals bij een voetbalfinale of een Formule 1-race', laat een woordvoerder van kabelaar Ziggo weten. ‘Er zit nog voldoende rek in onze capaciteit.’

De uitdaging is nu vooral het netwerk op de been houden en storingen te voorkomen. KPN en Ziggo hebben daarom alle groot onderhoud tot nader order uitgesteld. ‘Dit is niet het moment om een wijkkast na tien jaar eens te vervangen’, aldus de Ziggo-woordvoerder. ‘Het risico dat een buurt dan even zonder internet komt te zitten is te groot.’

‘Dit is niet het moment om een wijkkast na tien jaar eens te vervangen.’Woordvoerder VodafoneZiggo
Het kabelbedrijf maakte maandag ook bekend de uitrol van gigabit-internet in Rotterdam (na technische aanpassingen kan de kabel hogere snelheden aan) uit te stellen. Ziggo wil zijn monteurs beschikbaar houden voor het snel verhelpen van verstoringen, al het andere werk moet even wachten.

25%
Toename van het internetverkeer op doordeweekse dagen

78%
Stijging belverkeer bij KPN in vergelijking met een normale doordeweekse dag

Opvallend is dat nog wél volop wordt gegraven, bijvoorbeeld voor de aanleg van nieuwe glasvezelkabels. Die werkzaamheden gaan vooralsnog door, ondanks de risico’s op graafschade: het kapot trekken van kabels en leidingen, met alle gevolgen van dien.

Stoppen met graven is geen optie, blijkt uit een brief die vanuit het ministerie van Economische Zaken en het Agentschap Telecom is gestuurd aan bedrijven die graafwerkzaamheden verrichten. De economische schade voor de bouwsector zou te groot zijn. Wel worden de gravers opgeroepen extra voorzichtig te zijn 'in het belang van de continuïteit van zoveel mogelijk maatschappelijke bedrijvigheid en activiteiten'.

De knooppunten | 'Neutraliteit zorgt voor snelheid'
Ook de digitale verkeersknooppunten zoals de AMS-IX — waar het ene netwerk aan het andere netwerk wordt geknoopt — kunnen de groeiende hoeveelheid data prima aan.

20%
Vanaf 11 maart is de hoeveelheid verkeer over de AMS-IX fors toegenomen. 18 maart was er 20% meer verkeer dan dezelfde dag een maand eerder.

Omdat belangrijke knooppunten in Nederland 'neutraal' zijn, dat wil zeggen het ene verkeer geen voorrang geven op het ander, blijven allerlei bedrijven goed bereikbaar. ‘In Duitsland is dat een ander verhaal’, legt Rudolf van der Berg, consultant bij telecomadviesbureau Stratix uit. ‘Daar gaat vrijwel al het verkeer via Deutsche Telekom. Wie snel bereikt wil worden, moet betalen. En wie niet betaalt, gaat via tragere verbindingen. Grote partijen zoals Netflix en YouTube zijn goed bereikbaar, maar bedrijven die minder data rondsturen niet. Organisaties die halsoverkop besloten dat hun medewerkers vanuit huis moeten werken, zijn daardoor in Duitsland slecht bereikbaar.’

In Nederland speelt dat probleem niet.

-30%
De hoeveelheid roaming (buitenlandse reizigers die in Nederland met hun mobieltje bellen) nam in de eerste dagen van vorige week met meer dan dertig procent af ten opzichte van een week eerder.

Het datacenter | 'De spullen raken op'
Datacenters zien de behoefte aan ruimte groeien. ‘Zo hebben we een klant die een platform voor videoconferencing host en die extra servers bijplaatste’, vertelt Alexandra Schless, ceo van datacenter-uitbater NorthC. Ook plaatsen bedrijven extra VPN-servers, om mensen vanaf een afstand veilig in te laten loggen op hun bedrijfsnetwerken.

Vorige week kwam de vraag naar extra ruimte volgens Schless nog vrij plotseling. ‘Maar nu zie je duidelijk dat men alvast verder vooruit kijkt. Anticiperend op volgende maatregelen breiden bedrijven hun capaciteit alvast verder uit.’

NorthC houdt zijn eigen medewerkers al enkele weken zo veel mogelijk thuis. Hostingbedrijf LeaseWeb en datacenterbedrijf BIT uit Ede werken zelfs met gescheiden teams. Individuele medewerkers krijgen elk eigen zalen toebedeeld waardoor ze elkaar niet meer tegenkomen. Klanten wordt gevraagd alleen te komen als dat echt nodig is.

Materiaal voor onderhoud is er vooralsnog genoeg. In de toekomst voorziet Stijn Koster, managing director van hostingbedrijf i3D.net wel problemen binnen de sector. ‘Ons moederbedrijf heeft ook een kantoor in China, dus wij zagen het aankomen en hebben extra ingekocht. Maar nieuwe apparatuur is bijna niet meer te krijgen’, legt hij uit. ‘Transport uit China ligt op dit moment grotendeels stil.’

De software | 'Slepen met containers '
IT-dienstverleners hebben het eveneens druk. Zo moest Heuktink ICT, de onderwijstak van de Hengelose automatiseerder Odin, overuren draaien. Zo'n 200.000 basisschoolleerlingen werken via software van het bedrijf, en doen dat dus ineens vanuit huis.

‘Het hele licentiemodel moest ervoor worden omgegooid’, legt algemeen directeur Rogier Borggreve via een webcamvergadering in Microsoft Teams uit. Veel uitgevers hadden hun licenties namelijk gekoppeld aan de IP-adressen van de school. Leerlingen die vanuit huis, en dus met een ander IP-adres, inloggen zouden daardoor geweigerd worden. ‘We hebben daar wel even stress van gehad.'

Omdat veel bedrijven sinds enkele jaren vanuit de cloud werken, zijn extra servers vaak niet nodig. Want of je nu vanuit huis of vanuit kantoor met een extern datacenter verbindt, maakt weinig uit. Als de capaciteit toch wel moet worden uitgebreid, gaat dat nu gemakkelijker. Veel software draait tegenwoordig namelijk in zogeheten 'containers' die zo van van één naar meerdere servers geschoven kunnen worden.

Maar dan de wifi...
Als in huis de verbinding dan tóch steeds wegvalt, is de kans groot dat het aan het thuisnetwerk ligt, zegt Van der Berg van Stratix. Hij doelt daarbij op een slecht werkende of verkeerd ingestelde router. ‘Tot aan de deur is het meestal goed geregeld.’ Ook dat probleem zou echter snel verleden tijd moeten zijn. Bol.com meldt dat de vraag naar wifi-versterkers de afgelopen dagen is vervijfvoudigd.

fd.nl/ondernemen/1338964/snel-interne...
voda
0
KPN: Barclays' best pick amongst operators

14:57 30/03/2020

KPN Koninklijke
2,143 +0,03 +1,70%

(CercleFinance.com) - While adjusting its target price from 2.90 euros to 2.70 euros, Barclays reinstates 'overweight' rating on the KPN share, which has also become its best pick amongst European telecom operators, taking Vodafone's place.

The broker believes that 'EU Telco businesses are resilient to the direct COVID-19 impact and likely macroeconomic downturn,' while acknowledging that operators 'are not immune,' and expecting that many of them will cut their targets for 2020.

'Visibility is clearly low. That said, we would expect Telcos to stress the strong recurring revenue streams, solid FCF generation, and low balance sheet/refinancing risks,' it says.


Copyright (c) 2020 CercleFinance.com. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley haalt KPN van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,102 -0,074 -3,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor KPN verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,40 naar 2,70 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn te spreken over de pragmatische strategie van KPN met een aantrekkelijk focus op het genereren van cash.

In combinatie met een "buitengewoon" sterk trackrecord op het gebied van kostenbesparingen, vond Morgan Stanley eerder een koopadvies nog op zijn plek.

Desondanks maken de marktvorsers zich zorgen over de omzetverzwakking en een neerwaartse herziening van de consensus speelde hier al op in.

Het advies werd uiteindelijk verlaagd naar Gelijkgewogen, omdat Morgan Stanley er niet zeker van is dat KPN de neerwaartse omzettrend achter zich heeft gelaten.

Hoewel de toegangsregulering voor KPN van de baan is, zal dit de druk op de consumentenmarkt niet wegnemen, aldus de analisten, terwijl de grote blootstelling aan de zakelijke markt ook niet helpt in het licht van een mogelijk aanstaande recessie.

Het aandeel KPN sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 2,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Overname KPN Consulting door Cegeka definitief

Gepubliceerd op 1 april 2020 16:26 | Views: 537

KPN 16:52
2,09 -0,09 (-4,09%)

DEN HAAG (AFN) - Het Belgische softwarebedrijf Cegeka heeft de overname van KPN Consulting afgerond, zo meldt de onderneming. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zag eerder al geen bezwaren voor die overname.

KPN had de verkoop van zijn consultingdochter eind vorig jaar bekendgemaakt. Hoeveel Cegeka voor dat bedrijf wilde betalen, werd niet bekendgemaakt. De deal vormde volgens KPN onderdeel van de strategie om niet-kernonderdelen af te stoten en daarmee een simpeler bedrijf te worden.
voda
0
Corona raakt KPN vooralsnog slechts beperkt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,185 -0,022 -1,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN verwacht dat de impact van het coronavirus afgelopen kwartaal beperkt zal zijn geweest. Dit meldde het telecombedrijf woensdag.

KPN benadrukte wel dat het momenteel te voorbarig is om te zetten wat de impact zal zijn in de rest van het jaar.

Het telecombedrijf zei te beschikken over een sterke balans en onbenutte kredietfaciliteiten, wat "resulteert in een veerkrachtige balans en een sterke liquiditeitspositie", aldus KPN.

KPN zei tevens in gesprek te zijn met de vakbonden over eventuele arbeidsgerelateerde maatregelen die worden overwogen in verband met de corona-uitbraak. Over de inhoud van die gesprekken gaf het concern geen details vrij.

Op 30 april publiceert KPN de cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.311 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 17:36
Koers 2,160
Verschil -0,047 (-2,13%)
Hoog 2,210
Laag 2,149
Volume 16.060.210
Volume gemiddeld 20.278.764
Volume gisteren 24.422.177