Forum: KPN » PB | Belegger.nl

PB

2.264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
KPN integreert XS4ALL, maar laat merknaam in stand

KPN gaat de organisatie van internetdochter XS4ALL integreren in de eigen organisatie, maar laat de merknaam voor de bestaande klanten in stand. Dat heeft KPN-ceo Joost Farwerck dinsdagmorgen laten weten aan het personeel van XS4ALL.

Dat de merknaam blijft, is een verrassing. KPN heeft vorig jaar steeds gezegd dat het opheffen van dochters XS4ALL en Telfort bedoeld was om alle activiteiten te bundelen onder één merknaam, die van KPN. Bij Telfort verliep de integratie soepel, maar XS4ALL bood hardnekkig verzet.

KPN vond in het actiecomité 'XS4ALL moet blijven' en de ondernemingsraad van XS4ALL hardnekkige tegenstanders. Uiteindelijk won KPN een procedure bij de ondernemingskamer, die door de or van XS4ALL was aangespannen om de integratie te blokkeren. De rechter vond dat KPN het besluit goed onderbouwd had en alle procedurele verplichtingen had nageleefd. Daarmee lag de weg open voor KPN om een einde te maken aan het zelfstandige bestaan van XS4ALL.

Twee merken
De merknaam blijft alleen in stand voor de bestaande klanten van XS4ALL. Vanaf medio dit jaar gaat KPN ook onder de eigen merknaam breedbandabonnementen verkopen. Nieuwe klanten worden naar dat merk geleid. Op de vraag waarom KPN toch terugkomt op het voornemen om ook de merknaam XS4ALL te laten verdwijnen, antwoordt een woordvoerder: 'als erkenning en herkenning van klanten en medewerkers van XS4ALL'.

Uit onderzoek onder klanten van XS4ALL is duidelijk geworden dat 'een deel van hen gepassioneerd is over het merk'. KPN wil die klanten niet allemaal kwijt. Zij kunnen nu blijven rekenen op de merknaam, een eigen helpdesk en de kwaliteit van dienstverlening die bij XS4ALL hoort, zegt de woordvoerder. Dat laat onverlet dat de medewerkers bij KPN in dienst komen en de techniek van XS4ALL eind dit jaar naar het platform van KPN wordt overgezet.

Rad voor ogen
KPN draait met het besluit zijn klanten een rad voor ogen, vindt Kirsten Verdel, aanvoerder van het actiecomité 'XS4ALL moet blijven'. 'Door de naam voorlopig te laten bestaan maar achter de schermen te starten met de integratie van de techniek, wordt XS4ALL verder uitgehold en verwordt het tot een label.'
Volgens Verdel vormen techniek, mensen en cultuur de harde kern van XS4ALL. 'Als je daar één of meerdere elementen uithaalt is het geen XS4ALL meer.' Zij vermoedt dat KPN door een recent onderzoek onder XS4ALL-klanten tot het inzicht is gekomen dat opheffen van de merknaam zou leiden tot te veel klantenverlies.

fd.nl/ondernemen/1330992/kpn-integree...
voda
0
Income Fund meldt eerste belang in KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,679 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Income Fund of America heeft een eerste belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 januari 2020.

Income Fund meldde een kapitaalbelang van 3,11 procent zonder stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Toekomstige risico’s 5G zijn groot raadsel

Door de komst van supersnel (5G) mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft.

Edwin van der Aa en David Bremmer 21-01-20, 03:00 Laatste update: 06:13

Op verzoek van telecomwaakhond Agentschap Telecom onderzocht het RIVM afgelopen jaar wat 5G betekent voor de hoeveelheid mobiele straling in de ether. De onderzoekers concluderen ,,dat de blootstelling aan de elektromagnetische velden van losse antennes en gebruikerstoestellen lager is dan de limieten die de Europese Unie aanbeveelt.”

Lees ook
Bewoners Hillegersberg vrezen 5G-antennes en straling
Demonstranten in Eindhoven: ‘Straling 5G maakt mensen doodziek’

Tegelijk is het veel te vroeg om alle seinen op groen te zetten, aldus het RIVM. De gevolgen van 5G zijn ongewis. De hoeveelheid straling in de ether groeit sowieso flink. 5G werkt met kortere golflengtes, waardoor providers als KPN duizenden extra masten moeten neerzetten. Die komen naast de huidige 3- en 4G netten, die niet meteen uit de lucht gaan.

Slimme masten
Via 5G wordt het mogelijk om met je mobiel razendsnel grote hoeveelhe­den data te ontvangen en verzenden. Complete speelfilms van hoge beeldkwali­teit downloaden is dan een peulen­schil

5G-straling is bovendien deels anders: deels bestaat het netwerk uit slimme masten die het mobiele signaal rechtstreeks op gebruikers richten en mensen kunnen volgen. De hoeveelheid straling groeit dan. Ook zullen hogere frequenties worden gebruikt dan nu.

Al met al is de hoeveelheid straling waaraan we straks worden blootgesteld - en het gevaar daarvan - momenteel onzeker. Het RIVM en Agentschap Telecom vinden het daarom van groot belang om ‘de vinger aan de pols’ te houden. Meer onderzoek is nodig als KPN, T-Mobile en Vodafone hun 5G-netten komende jaren daadwerkelijk uitrollen.

Het nieuwe onderzoek moet vermeende negatieve gezondheidseffecten van elektromagnetische velden adresseren. Beide instanties benadrukken dat er voorlopig geen bewijs bestaat dat mobiele straling schadelijk is. Maar ze melden eveneens dat het nog ontbreekt aan (meet)gegevens van ‘complexe, realistische blootstellingssituaties’.

Nog geen wettelijke norm
,,Of inzichten over gezondheidseffecten veranderen, zal nog moeten blijken.” Nederland kent ook nog geen eigen wettelijke blootstellingsnorm, meldt het rapport. Het kabinet wil daar wel mee komen.

Via 5G wordt het mogelijk om met je mobiel razendsnel grote hoeveelheden data te ontvangen en verzenden. Complete speelfilms van hoge beeldkwaliteit downloaden is dan een peulenschil. In het begin zullen de mobiele operators nog geen topsnelheden halen, maar nog altijd twintig sneller zijn dan een wifi-verbinding thuis.

www.ad.nl/binnenland/toekomstige-risi...
voda
0
'Ecomodus' op server moet Amsterdam forse stroombesparing opleveren

Datacenter van Equinix in Amsterdam. De serverkasten hier verbruiken veel energie.Foto: Roger Cremers voor het FD

Gebruikers van datacenters in Amsterdam zijn van plan hun energieverbruik fors terug te dringen door de 'ecomodus' op hun servers te activeren. Dankzij die ogenschijnlijk kleine verandering verwacht een brede coalitie omgerekend het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van zo'n 100.000 huishoudens uit te kunnen sparen.

De coalitie maakt zijn plannen maandag bekend. In eerste instantie gaat het om een experiment. Verschillende bedrijven, waaronder Booking.com, KPN en Albert Heijn, gaan de komende drie jaar onderzoeken hoe zij hun servers anders kunnen instellen. Zij krijgen hulp van de hardwareproducenten Dell Technologies en HPE (Hewlett Packard Enterprise).

Bouwstop

Het experiment komt op een belangrijk moment. Het verbruik van datacenters staat al een tijd ter discussie. De gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam besloten mede daarom vorig jaar om tijdelijk geen nieuwe datacenters meer toe te laten. Gezamenlijk verbruiken de datacenters in de regio ruim 2 terawattuur aan elektriciteit. Dat is ongeveer evenveel als het jaarlijkse stroomverbruik van 700.000 woningen.

Datacenterbedrijven, zoals Digital Realty en Equinix, proberen nu te verduurzamen door gebruik van andere koelsystemen en hergebruik van restwarmte, maar de servers zijn doorgaans in beheer van de klant en liggen dus buiten hun invloed. Bij de IT-afdelingen van die klanten is het terugdringen van het verbruik vaak weer geen prioriteit.

Angst voor prestaties

'Alle moderne servers hebben instellingen voor powermanagement, maar uit angst voor slechtere prestaties kiest vrijwel iedereen voor de high performance-optie', vertelt Marjolein Bot. Ze is initiatiefnemer van de Amsterdam Economic Board, een adviesorgaan onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, waarin kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven zijn betrokken. Bot zocht belanghebbenden bij elkaar om samen naar bespaaropties te kijken.

Servers verwerken allerlei instructies in hun processor. Op rustige momenten zou een deel van de processor best in pauzestand kunnen, legt deelnemer Robert de Koning van producent Dell Technologies uit. Dat kan een besparing van 40% in de processor opleveren. Een server kan daarmee in theorie 10% tot 30% zuiniger worden.

Binnen het project worden zowel performance als energieverbruik nauwkeurig gemeten. De uitkomsten moeten uiteindelijk ook anderen over de streep helpen.

Afgerekend op performance

'Je zou het misschien niet zeggen, maar IT'ers zijn conservatief', zegt Alex Bik, technisch directeur van datacenter BIT uit Ede en niet betrokken bij het project. 'Als zij zelf geen voordeel hebben bij een verandering, dan laten ze het liever zoals het al is.'

Die houding is volgens deskundigen te begrijpen. 'Applicaties moeten voor meer dan 99,9% van de tijd werken’, zegt Jeroen Cox, senior manager energie en milieu bij KPN en deelnemer aan het project. 'Een systeembeheerder wordt daar op afgerekend en niet op het verbruik van een beetje meer of minder stroom.'

Het feit dat producenten meedoen met het project is voor Cox een belangrijke steun in de rug. 'Als de producent zelf meedenkt en bevestigt dat het apparaat bij een bepaalde taak werkelijk anders ingesteld kan worden, dan geeft dat systeembeheerders vertrouwen', vertelt hij.

Achter de schermen gebeurt overigens meer aan energiebesparing. KPN wist naar eigen zeggen de afgelopen acht jaar 24% energie te besparen, terwijl het datagebruik van de klanten vertienvoudigde. Ook Bik ziet verbeteringen: 'Vroeger betaalden klanten van datacenters een vaste prijs. Nu wordt het verbruik doorberekend. Dat maakt veel bewuster.'

fd.nl/ondernemen/1331300/ecomodus-op-...
Bijlage:
2.264 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 109 110 111 112 113 114 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:35
Koers 2,735
Verschil +0,013 (+0,48%)
Hoog 2,747
Laag 2,723
Volume 8.145.715
Volume gemiddeld 11.048.714
Volume gisteren 8.731.034