Forum: KPN » PB | Belegger.nl

PB

2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
KPN profiteert van kostenbesparingen

Gepubliceerd op 25 okt 2019 om 07:52 | Views: 342

KPN 24 okt
2,87 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft in het derde kwartaal een hogere winst geboekt op een gekrompen omzet. Het telecombedrijf had onder andere te kampen met concurrentiedruk bij mobiele telefonie, maar groeide op vlak van gebundelde dienstverlening aan particulieren en bedrijven. Ook kostenbesparingen betaalden zich uit.

De totale opbrengsten liepen met 1,8 procent terug tot een kleine 1,4 miljard euro. KPN, dat al een poos bezig is zijn structuur te vereenvoudigen en merken bijeen te voegen, wist daarbij 37 miljoen euro te besparen op operationele kosten. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dikte met bijna 3 procent aan tot 599 miljoen euro.

Onder de streep resteerde 314 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 94 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat dit resultaat ruim verdriedubbelde, is voornamelijk te danken aan de recente verkoop van een onderdeel voor datacenters en het vrijkomen van voorzieningen. Zonder deze incidentele baten, zou de winst met 32 procent zijn gestegen.
voda
0
Beursblik: solide kwartaal KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,868 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een solide derde kwartaal achter de rug, waarbij de verwachtingen werden overtroffen. Dit stelden analisten van Bank of America Merrill Lynch vrijdag in reactie op de cijfers van het telecombedrijf.

Volgens de analisten kwam de omzet 0,9 procent hoger uit dan verwacht, het EBITDA-resultaat 1,7 procent en de vrije kasstroom 2,8 procent hoger dan voorzien.

Op omzetniveau viel het beter dan verwachte resultaat volgens de marktvorsers vooral toe te schrijven aan de prestaties van het zakelijke segment, terwijl de consumententak conform verwachting presteerde met een daling van 2,3 procent op jaarbasis. Het zakelijke segment liep met 3,5 procent terug, hetgeen 1 procent beter dan verwacht was.

De resultaten uit breedband blijven volgens Bank of America onder druk staan, vanwege de uitfasering van Telfort. De gemiddelde omzet per gebruiker binnen de vaste diensten steeg met 5,4 procent, zo zagen de analisten, na een prijsverhoging in juni van dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: omzet blijft zorgenkind KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,93 0,062 2,16 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van dit jaar de verwachtingen geklopt dankzij enkele volatiele factoren, maar daardoor blijven de zorgen over de omzetontwikkeling wel bestaan. Dit stelde analisten van Jefferies vrijdag in reactie op de cijfers van het telecombedrijf.

KPN deed het op omzetniveau iets beter dan verwacht bij Wholesale en in het zakelijke segment, al was er wel sprake van verslechterde omstandigheden bij communicatiediensten. De weg omhoog vond KPN vooral door de volatiele prestaties van Professional en IT-diensten, aldus Jefferies.

Door de beter dan voorziene omzet wist KPN de verwachtingen voor het EBITDA-resultaat te overtreffen, mede geholpen door een sterke kostenbeheersing.

Toch blijven de zorgen over de omzetontwikkeling bestaan, aldus Jefferies, vooral omdat de beter dan verwachte resultaten dus toe te schrijven zijn aan volatiele prestaties.

Jefferies handhaafde het Underperfom advies op KPN met een koersdoel van 1,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN's kikkertjes

KPN lekt klanten. Het jaar is nog niet voorbij en nu al is het telecombedrijf per saldo 40.000 abonnees kwijt voor de vaste diensten (internet, televisie, telefoon). Dat zijn er zeven keer zoveel als KPN over heel vorig jaar zag vertrekken. Reden tot paniek?

De oorzaak van die vertrekkende klanten zit in een koerswijziging. De marktleider gooide het begin dit jaar over een andere boeg: niet meer vechten voor elke klant, maar alle ballen op het KPN-merk.

Premiummerk XS4ALL en budgetmerk Telfort moesten verdwijnen. De opheffing van XS4ALL wordt nog aangevochten, maar de operatie zachte-dood-Telfort is in volle gang. De winkels zijn gesloten, nieuwe klanten worden niet meer geworven en als het abonnement van de huidige klanten afloopt krijgen ze een aanbod van KPN.

Uit de afname van het aantal breedbandabonnees kun je opmaken dat die budgetklanten niet staan te springen om een duurder KPN-abonnement: die shoppen lekker verder naar een goedkoper alternatief.


Toch is er niets van paniek te bespeuren bij KPN. Dat is ook wel te begrijpen als we kijken naar een ander belangrijk getal in de telecomwereld: de gemiddelde maandelijkse omzet per gebruiker, oftewel de 'Arpu'. Want wat KPN aan omzet verliest door consumenten die vertrekken, verdient het ruim terug bij de bestaande klanten.

Als we een wat ruimere blik nemen en kijken naar de afgelopen twee jaar, dan nam het aantal breedbandklanten (huishoudens met internet, televisie en telefoon van KPN) af van 3,6 miljoen in september 2017, naar 3,2 miljoen nu. Een afname van bijna 9%. Het bedrag dat KPN maandelijks uit zijn abonnees wist te peuteren steeg in diezelfde periode behoorlijk: van €43 naar €48 per maand. Zo stijgt de totale KPN-omzet in dit deel van de markt alsnog.

Daar komt bij dat KPN vaak alsnog verdient aan de klanten die vertrekken. Concurrenten zonder eigen netwerk betalen KPN immers voor gebruik van diens koper- en glasvezel. De omzet bij de wholesale-activiteiten steeg afgelopen kwartaal met 5%.
De vraag is hoeveel KPN uit de bestaande klanten kan wringen. Hoeveel hoger kan die Arpu? Want bijna 12% meer gaan betalen voor je telecomdiensten is bepaald niet weinig. Niet alles hiervan is prijsstijging: het lukt KPN ook om klanten extra producten aan te smeren, zoals meer en uitgebreidere televisiepakketten en hogere internetsnelheden.

KPN is als een kok die langzaam het vuurtje opstookt onder de pan met kikkers. Maar met een klanttevredenheidsscore die afgelopen kwartaal ook een recordhoogte bereikte, lijken die kikkers dat vooralsnog helemaal prima te vinden.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1321669/kpn-s-kikker...
Bijlage:
voda
0
KPN geeft hybride obligatie uit

Gepubliceerd op 30 okt 2019 om 18:23 | Views: 367

KPN 17:36
2,79 +0,01 (+0,43%)

DEN HAAG (AFN) - KPN geeft hybride obligaties uit voor een bedrag van zeker 500 miljoen euro. Het gaat om een doorlopende lening met een couponrente van 2 procent. De obligatie wordt genoteerd aan de beurs van Dublin.

De opbrengsten van de lening, die bij kredietbeoordelaars voor de helft als aandelen geldt en voor voor helft als schuld, worden aangewend voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de herfinanciering van bestaande schulden. De transactie leidt volgens KPN tot substantieel lagere kosten voor uitstaand hybride kapitaal. Moody's plakt naar verwachting een Ba2-rating op de obligatie, S&P BB+ en Fitch eveneens BB+.
voda
0
KPN wil obligatielening aflossen

Gepubliceerd op 4 nov 2019 om 14:04 | Views: 117

KPN 14:02
2,77 +0,02 (+0,65%)

DEN HAAG (AFN) - KPN wil voor 1 miljard dollar aan obligaties terugkopen om de schuld terug te dringen en lopende rentelast te verlagen. Het telecombedrijf zegt dit te financieren met beschikbare contanten.

Het gaat om alle uitstaande obligaties met een rente van 8,375 procent en looptijd tot oktober 2030. KPN heeft daarvoor een bod neergelegd dat afloopt op 12 november.
voda
0
Geld voor opvolger XS4ALL na 1 dag al binnen

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 16:14 | Views: 91

KPN 16:04
2,78 +0,01 (+0,47%)

AMSTERDAM (AFN) - Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven is een crowdfundingsactie begonnen. Met het geld willen de initiatiefnemers een eigen provider opzetten, omdat KPN het merk XS4ALL wil opheffen. Die crowdfunding heeft na één dag al 1,5 miljoen euro opgeleverd, meer dan het streefbedrag van 1,25 miljoen euro. De inzameling stopt bij 2,5 miljoen euro, maar misschien komt er nog een tweede ronde.

De nieuwe provider wordt maandag gepresenteerd, op 11 november, om 11:11:11 uur. Uiterlijk begin volgend jaar moeten de eerste klanten op internet zijn aangesloten. De provider moet ook telefonie en televisie bieden. "Er is een enorme gemeenschap van mensen die veiligheid, privacy en vrijheid op internet belangrijk vinden", zegt Kirsten Verdel van XS4ALL Moet Blijven.

Volgens Verdel moet het bedrijf na 3 jaar zo'n 25.000 klanten hebben om rond te komen. "We hebben geen behoefte aan een groot marktaandeel. We willen een goede provider zijn die goede kwaliteit biedt, met innovatieve producten, en met een klantenservice die er echt is."

Gemiddeld 900 euro

In totaal hebben meer dan 1700 mensen geld gestoken in de plannen. Gemiddeld gaven ze bijna 900 euro. Ze krijgen het de komende jaren terug met 3 procent rente.

Moederbedrijf KPN wil dat de honderdduizenden klanten van XS4ALL verhuizen naar KPN zelf. De ondernemingsraad van XS4ALL is naar de rechter gestapt om dat te voorkomen. Ook XS4ALL Moet Blijven ziet de integratie niet zitten. Verdel: "De idealen van XS4ALL zijn zo diep verankerd, die cultuur kun je niet zomaar even kopiëren. KPN heeft geen enkel inzicht getoond in wat de overwegingen van mensen zijn. Het kwartje valt maar niet. Eigenlijk heb ik de hoop opgegeven dat XS4ALL blijft bestaan."

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998.
voda
0
Norges Bank vergroot belang in KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,776 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Norges bank heeft een groter belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 november.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht.

Op 31 oktober dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,94 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'KPN blijft achter met klantengroei'

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 09:57 | Views: 41

KPN 09:45
2,75 -0,03 (-0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - Zowel VodafoneZiggo als T-Mobile Nederland heeft in het derde kwartaal meer klanten erbij gekregen dan KPN. Dat concluderen analisten van ING na cijfers van die twee branchegenoten van KPN.

De fusie van T-Mobile en Tele2 zorgt ervoor dat de concurrentie voor KPN flink is toegenomen, concluderen de marktvorsers. VodafoneZiggo blijft het bovendien op commercieel vlak beter doen dan KPN.

ING heeft een hold-advies voor KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel KPN stond donderdag rond 09.45 uur 0,9 procent lager op 2,75 euro.
rationeel
0
Norges bank heeft een groter belang in KPN gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 november. Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht. Op 31 oktober dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,94 procent met eenzelfde stemrecht. Wet op het financieel toezicht De melding valt onder de Wet melding zeggenschap,
voda
0
Actiegroep XS4ALL komt met Freedom Internet

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 11:14 | Views: 0

KPN 10:58
2,78 0,00 (-0,14%)

AMSTERDAM (AFN) - Freedom Internet wordt de naam van de nieuwe internetprovider van de actiegroep die XS4ALL in de lucht wilde houden. De initiatiefnemers achter crowdfundingsactie XS4ALL Moet Blijven hebben de naam maandag bekendgemaakt. Om 11:11:11 uur is Freedom Internet gelanceerd, dat veiligheid en privacy als kernwaarden heeft.

Dat betekent niet dat klanten direct het internet op kunnen. De actiegroep hoopt in het eerste kwartaal van 2020 internetverbindingen te gaan leveren. Eerst via koper (ADSL) en glasvezel, daarna via de kabel. De actiegroep wil in drie jaar tijd 60.000 klanten aan zich binden, "waarmee we een zeer nette, rendabele onderneming kunnen opbouwen".

Privacyorganisatie Bits of Freedom heeft zich achter de nieuwe provider geschaard en de domeinnaam freedom.nl in bruikleen gegeven. "Als Freedom zich niet meer aan haar beloftes op het gebied van privacy en vrijheid zou houden, kan Bits of Freedom de overeenkomst stopzetten en de domeinnaam weer terug in eigen gebruik nemen", laat de actiegroep zelf weten.

Opheffing XS4ALL

De internetprovider krijgt een onafhankelijke Raad van Advies die kan adviseren over de wijze waarop de provider functioneert. De raad komt uit een aantal bekende personen te bestaan. Onder hen zijn ICT-expert Brenno de Winter, oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham en internetpionier Marleen Stikker.

Freedom Internet is opgericht, omdat KPN het merk XS4ALL wil opheffen. Die provider werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. Het moederbedrijf wil dat de honderdduizenden klanten van XS4ALL verhuizen naar KPN zelf.

De actiegroep achter Freedom Internet riep een crowdfundingsactie in het leven om met het bijeengebrachte geld een eigen internetprovider op te zetten. Binnen een paar dagen was het streefbedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald.
voda
0
'Servers nieuw XS4ALL kunnen toeloop niet aan'

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 16:07 | Views: 325

KPN 16:03
2,79 +0,00 (+0,14%)

DEN HAAG (AFN) - Freedom Internet heeft moeite om alle aanmeldingen te verwerken. De site van de nieuwe provider, die de opvolger van XS4ALL moet worden, is moeilijk bereikbaar door het grote aantal bezoekers. In het eerste uur na de lancering maandag, tussen alle storingen door, hebben ongeveer duizend mensen zich aangemeld als klant, zegt initiatiefneemster Kirsten Verdel. Verder wil ze niets zeggen over het aantal aanmeldingen.

Freedom Internet is opgericht omdat KPN zijn merk XS4ALL wil opheffen. De honderdduizenden XS4ALL-klanten moeten, als het aan KPN ligt, overstappen naar KPN zelf. De ondernemingsraad van XS4ALL is naar de rechter gestapt om dat te voorkomen. Een groep boze klanten begon een actiegroep, XS4ALL Moet Blijven, en daaruit komt Freedom Internet voort. De initiatiefnemers prijzen het activisme van XS4ALL, dat is opgericht door hackers en dat zich vanaf zijn beginjaren inzette voor privacy online.

Een crowdfundingsactie voor Freedom Internet vorige week leverde in een paar dagen tijd een bedrag van 2,5 miljoen euro op. Het is de bedoeling dat de nieuwe provider begin volgend jaar de eerste internetverbindingen gaat leveren.
voda
0
KPN koopt obligatie terug

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,846 0,057 2,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft dinsdag nabeurs een bod uitgebracht op een obligatielening van in totaal 1 miljard dollar.

Het betreft een obligatie met een couponrente van 8,357 procent met een looptijd tot oktober 2013. Voor elke 1.000 dollar biedt KPN 1.372,50 dollar.

Op 4 november kondigde KPN al aan voor 1 miljard dollar aan uitstaande obligaties terug te willen kopen.

Aanmelden voor het bod kan tot en met 12 november 17.00 uur New York Time.

Het aandeel KPN sloot dinsdag op een groen Damrak 2,0 procent hoger op 2,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN lost voor 405 miljoen dollar leningen af

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 07:48 | Views: 52

KPN 12 nov
2,85 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - KPN heeft voor 405 miljoen dollar aan obligaties terug gekocht. Het aflossen van de leningen scheelt 26 miljoen euro aan rentekosten vanaf 2020, zo meldt het telecombedrijf woensdag.

KPN financiert de transactie uit eigen middelen.
2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14-nov-19 09:52
Koers 2,860
Verschil +0,021 (+0,74%)
Hoog 2,867
Laag 2,832
Volume 901.499
Volume gemiddeld 14.022.973
Volume gisteren 11.473.240