Heineken « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Heineken volumes en omzet dalen in

7 Posts
voda
0
PREVIEW: Heineken volumes en omzet dalen in KW1


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken NV publiceert woensdag voorbeurs een trading update over het eerste kwartaal van 2010. Vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten verwachten dat Heineken een 4% lager autonoom biervolume van 24,5 miljoen hectoliter bekend zal maken en een 2,3% lagere autonome omzet van EUR2,98 miljard. Ze voorzien de dalende volumes vooral in Amerika, als gevolg van verschuiving naar goedkopere biermerken, en in Centraal- en Oost-Europa, vanwege accijnsverhogingen. De analisten verwachten dat Heineken het nog te vroeg zal vinden om een outlook voor de resultaten over het hele jaar te geven, ook omdat het recent overgenomen Femsa later dit jaar in de cijfers geconsolideerd zal worden. Ze zullen letten op mededelingen over de impact van grondstof- en brandstofprijzen en op de resultaten van kostenbesparingen. Maandag omstreeks 16.30 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR36,57, terwijl de AEX 0,2% daalt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
UPDATE: Heineken volume, omzet lager in KW1; geen outlook


(Update van eerder geplaatst bericht '=Heineken daling volume en omzet in KW1 10' om informatie en analistencommentaar toe te voegen)



Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv heeft in het eerste kwartaal van 2010 een lagere omzet en volumeafzet geboekt, vooral door een afname van de verkopen in Centraal en Oost-Europa en met name in Rusland, terwijl het concern zich onthoudt van het geven van een outlook.

De lagere omzet werd gecompenseerd door hogere prijzen en lagere kosten, waardoor de operationele winst steeg. Heineken geeft geen concrete verwachting voor het hele jaar, maar stelt dat het doorgaat met het verlagen van de kosten en bescheiden prijsverhogingen zal doorvoeren.

De volumes in West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika stonden onder druk als gevolg van verschillende factoren, waaronder de economische situatie en de strenge winter. Dat Pasen dit jaar zo vroeg was droeg bij aan een herstel in maart, aldus de Amsterdamse bierbrouwer woensdag voorbeurs tijdens een trading update.

Het totale autonome volume daalde ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 met 5,3% tot 23,6 miljoen hectoliter. Analisten hadden verwacht dat het volume 4% zou dalen tot 24,5 miljoen hectoliter.

De volumes namen in West-Europa met 2,4% af en in Centraal en Oost-Europa daalde het volume met 14%, met name als gevolg van een sterke afname van de afzet in Rusland als gevolg van een accijnsverhoging.

Het effect van de accijnsverhoging in Rusland is groter dan verwacht, zegt analist Gerard Rijk van ING Commercial Banking. Hij voegt toe dat Heineken daar meer last van heeft dan concurrent SABMiller. Rijk hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR37.

In Afrika en het Midden-Oosten nam het volume autonoom met 1,7% toe, ondanks een sterke daling in Nigeria. In de Amerika's nam het autonome volume met 1,1% toe, doordat sterke groei in Canada en het Caribische gebied de afname in de VS meer dan compenseerde. In de Azie Pacific-regio steeg het volume autonoom 1,7%, met name door toegenomen export naar Taiwan.

De omzet daalde 3,5% tot EUR2,94 miljard, waar analisten een daling van 2,3% tot EUR2,98 miljard hadden voorzien.

Het operationeel resultaat voor rente, belastingen, bijzondere items en amortisatie (EBIT beia) nam met circa 5% toe, als gevolg van lagere kosten en hogere prijzen. De nettowinst, inclusief eenmalige baten als gevolg van de verkoop van activiteiten in Azie, bedroeg in het eerste kwartaal EUR218 miljoen.

De omzet is iets beter dan Richard Withagen van SNS Securities had verwacht, evenals het operationeel resultaat, dat profiteerde van aanhoudende kostenbesparingen. De totale biervolumes liggen iets beneden zijn verwachting. Hij hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR36.

Heineken geeft aan dat in 2010 aanvullende kostenbesparingen worden gerealiseerd als gevolg van het kostenbesparingsprogramma in 2010. Het bedrijf geeft aan dat in 2010 bescheiden prijsstijgingen worden doorgevoerd en dat het de schuldpositie wil verlagen.

Heineken geeft verder geen outlook voor 2010, waarin het de activiteiten van het in 2009 overgenomen Femsa in de cijfers zal consolideren.

Dinsdag maakte sectorgenoot SABMiller PLC (SAB.JO) bekend dat de biervolumes in het afgelopen kwartaal licht zijn gegroeid.

Het aandeel Heineken noteert woensdag rond 10.30 uur 1,5% lager op EUR36,70, terwijl de AEX 0,2% hoger staat.



- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
voda
0
Heineken KW1 in lijn met verwachting - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken presenteert over het eerste kwartaal cijfers die in lijn met de verwachtingen van analist Richard Withagen van SNS Securities liggen. De omzet is iets beter dan hij had verwacht, evenals het operationeel resultaat, dat profiteerde van aanhoudende kostenbesparingen. De totale biervolumes liggen iets beneden zijn verwachting, maar Withagen is positief over de ontwikkeling van de volumes in West- en Oost-Europa. Hij hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR36. het aandeel Heineken sloot dinsdag op EUR37,26. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken-omzet negatief beinvloed door Rusland


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken realiseerde in het eerste kwartaal een lager dan verwachte omzet, omdat het effect van de sterke verhoging van de accijns in Rusland groter is dan verwacht, zegt analist Gerard Rijk van ING Commercial Banking. Hij voegt toe dat Heineken daar meer last van heeft dan concurrent SABMiller. Rijk houdt een hold-advies bij een koersdoel van EUR37. Omstreeks 09.05 uur noteert het aandeel 1,5% hoger op EUR37,83, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



voda
0
Heineken winstbijdrage Femsa minder - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken zal minder winst behalen uit de Mexicaanse acquisitie Femsa door de zwakke peso, zegt analist Richard Withagen van SNS Reaal. Hij constateert dat de resultaten van Femsa die Heineken woensdag bij de trading update over het eerste kwartaal bekendmaakte 10% lager liggen dan eerder gepubliceerde cijfers. Hij heeft de verwachte winst per aandeel voor Heineken voor 2011 en 2012 met respectievelijk 8% en 3% verlaagd. SNS handhaaft een hold-advies en koersdoel van EUR36. Omstreeks 15.35 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR36,78, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken verkoopt minder bier
21 apr 2010, 14:57 uur

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft de bierverkopen opnieuw zien dalen. Met name de Russen dronken minder Heinekenbiertjes. De omzet en de biervolumes daalden in het eerste kwartaal, zo bleek uit het woensdag gepubliceerde tussentijdse handelsbericht.

De omzet kwam uit op 2,936 miljard euro, 3,5 procent lager dan in de eerste maanden van 2009. Analisten hadden gerekend op inkomsten van 2,984 miljard euro.

Heineken verkocht 23,57 miljoen hectoliter bier in de eerste maanden van dit jaar. Dat is iets lager dan de verwachting van 24,2 miljoen hectoliter waar analisten op rekenden. Het behaalde biervolume is 5,3 procent lager dan een jaar eerder. Hogere prijzen konden een deel van de volumedaling opvangen, aldus Heineken.

Bierconcern

In Centraal- en Oost-Europa moest het bierconcern de grootste volumedaling incasseren. Hier werd 14 procent minder verkocht. In West-Europa zette Heineken 2,4 procent minder bier af, terwijl het volume in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië steeg.

Dit jaar zal in het teken blijven staan van het terugbrengen van de schulden en het genereren van geld, aldus het concern.

Donderdag staat de algemene jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gepland. Op de agenda staat onder meer het beloningsbeleid voor de top van het bierconcern.

voda
0
Heineken levert terrein in op SabMiller door Europa en VS
21 april 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Rolvink, F.

Franka Rolvink

Amsterdam

Heineken, de op twee na grootste bierbrouwer van de wereld, heeft een slechter begin van 2010 achter de rug dan zijn grote rivaal en de nummer twee van de wereld, SabMiller. Dat stellen marktkenners. Heineken komt vandaag met een tradingupdate.

De pijn van minder bierconsumptie is bij Heineken groter, omdat 70% van de omzet van de matig presterende Europese en Noord-Amerikaanse markt komt. Dat wordt vanaf het tweede kwartaal 60%, door de overname van het Mexicaanse Femsa. De Latijns-Amerikaanse markt maakt een groei door.

etc.

www.fd.nl/artikel/14681724/heineken-l...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 91,400
Verschil -1,400 (-1,51%)
Hoog 93,960
Laag 91,400
Volume 569.588
Volume gemiddeld 613.656
Volume gisteren 840.491

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront