TIE « Terug naar discussie overzicht

De zoete wraak op Tie van de gekrenkte broers

282 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Berdientje
0
di 13 jul 2010, 07:51

door Edwin van der AA (DFT)

AMSTERDAM - De gebroeders Raman, Dick en Rob kunnen hun geluk niet op. Na jaren vol ellende hebben zij naar hun gevoel eindelijk gelijk gekregen in een slepend juridisch geschil met softwarebedrijf Tie Holding, waarvan Dick Raman de oprichter en voormalig topman is. Een recent uitgesproken vonnis van de rechtbank Haarlem, waarin het facilitair bedrijf van broer Rob de hoofdrol speelt, lijkt echter een opmaat naar nog jaren vol slepende procedures

Het verhaal volgens het gisteren vrijgekomen vonnis begint in 2004, wanneer Dick Raman nog stevig in het zadel zit bij Tie Holding. De Nederlandse tak besluit de succesvolle cateringafdeling in het kantoorgebouw af te stoten, omdat accountant Ernst & Young volgens hem moeilijkheden bij de financiële controle zou verwachten als een softwarebedrijf zich ook intensief bezighoudt met cateringdiensten.

Het probleem wordt opgelost op het moment dat deze activiteiten met een flinke boekwinst overgaan naar enkele medewerkers, waaronder Rob Raman. Met deze facilitair dienstverlener, Samar, wordt vervolgens op 30 december 2004 onder meer een dienstverleningscontract gesloten. De raad van commissarissen wist van deze deal en heeft zich er niet tegen verzet.

In november 2007 stapt Dick Raman op als bestuursvoorzitter bij Tie Holding, daartoe gedwongen door de raad van commissarissen. Enkele maanden later vertrekt hij helemaal bij het softwarebedrijf. De commissarissen willen Raman aanvankelijk geen vertrekpremie meegeven vanwege ontslag op staande voet, maar uiteindelijk wordt deze kwestie buiten de rechtbank om geschikt voor vier ton.

Aan het einde van 2007 stuurt Tie Nederland een brief aan Samar waarin het softwarebedrijf financiële verantwoording eist van het beheer over de afgelopen jaren.

Ook stelt Tie dat de eerder gesloten serviceovereenkomst mogelijk niet rechtsgeldig is en dat de onderneming het beheer aan een andere partij heeft overgedragen. Samar stelt Tie Nederland in gebreke en wil geld zien.

De zaak belandt bij de rechter en leidt tot een bodemprocedure. Het vonnis van de rechtbank Haarlem, uitgesproken door drie rechters, is een klap in het gezicht van moederbedrijf Tie Holding. Deze beursgenoteerde onderneming realiseerde over het fiscale eerste halfjaar (geëindigd op 31 maart 2010) nog een verlies van € 223.000.

Tie Nederland moet, inclusief de wettelijke handelsrente, in totaal € 865.485 schadevergoeding betalen aan de facilitair dienstverlener waarmee het softwarebedrijf in de clinch ligt. Dat blijkt uit een berekening van deze krant. Tie gaat hoogstwaarschijnlijk in beroep tegen dit financieel pijnlijke oordeel.

Inclusief andere juridische posten komen de totale kosten voor Tie Nederland uit op € 883.000, zo komt naar voren uit de cijfers. Dit bedrag werd gisteren overigens ook bevestigd door een woordvoerster van het softwarebedrijf.

Aangezien Tie Holding volgens haar al eerder een voorziening van € 117.000 heeft genomen voor deze kwestie, zal nog € 766.000 moeten worden opgehoest. Dat bedrag komt ten laste van het resultaat in het vierde kwartaal.

Tie maakte de negatieve uitspraak vrijdagavond bekend via de website. Volgens de zegsvrouw van het softwarebedrijf kwam het vonnis als een verrassing voor het management. De uitspraak werd pas begin augustus voorzien.

Rob Raman stelt in een reactie ’opgelucht’ te zijn dat er nu gerechtigheid komt. Hij wil niet verder op de zaak ingaan, aangezien Samar via een schadeprocedure aast op nog meer geld. „U moet dit zien als een voorlopige voorziening.”

Ook Dick Raman, die in de VS woont, is tevreden. „Ik zie dit als een duidelijke rehabilitatie. Ze hebben willens en wetens geprobeerd Samar kapot te maken en door knap onderhandelen heeft mijn broer een faillissement weten te voorkomen. Dit soort handelen betaamt een zichzelf respecterend beursfonds niet.”

Berdientje
0
Gewoon betalen en weer overgaan naar de orde van de dag. <> Aan de klanten laten zien dat genoeg, genoeg is en er nu weer vooruit gekeken kan worden.
[verwijderd]
0
Dick en Rob.... witteboordcriminelen.... onvermogen om een mooi softwarebedrijf goed te kunnen runnen wordt afgestraft door écht management, maarrrr ze laten zich niet kennen, zoveel mogelijk eruit trekken in bij voorkeur aandelen TIE om ook nog eens te profiteren van de upswing....

althans... zo zie ik het ;-)
[verwijderd]
0
mee eens, oud zeer opruimen en strak verder op het goed ingeslagen pad

quote:

Berdientje schreef:

Gewoon betalen en weer overgaan naar de orde van de dag. <> Aan de klanten laten zien dat genoeg, genoeg is en er nu weer vooruit gekeken kan worden.
[verwijderd]
0
Edwin bedankt voor het stuk en Berdientje bedankt voor het plaatsen. Mijn eerdere opmerking over de Raman clan zou best dichter bij de waarheid kunnen liggen dan menigeen denkt.

Er staat een foutje in Edwins stuk: dat er 117K voorzien is. Er staat een lening van 117K aan Samar in de boeken. Die zal verrekend worden. Bij de toelichting over lopende zaken staat letterlijk dat er niets voorzien wordt. Huidige management ging ervan uit dat ze de zaak zouden winnen.

Uit het stuk blijkt dat het niet alleen bij die 766K blijft. Er komt ook nog een schade procedure. Al met al grote onzekerheid over de toekomst van Tie.

Wat Berdientje en eenfrisseblik als reactie geven, raakt kant noch wal. Volstrekt onrealistisch. Ik zou het Tie-blindheid noemen. En wel hierom:

Tie heeft dit geld niet. Tie heeft de financiele middelen nodig om de operatie draaiende te houden. check de cijfers: ze hebben het geld niet om deze claim te voldoen. Lenen betekent een forse toename van de rente lasten, los van het vinden van een leningverstrekker. Alternatief is de aandeelhouders aanspreken, die terughoudend zullen zijn dan wel voor nog meer verwatering zorgen. Met gelijkblijvende omzet, netto verlies en de waarde over nog meer aandelen verdeeld gaat die koers natuurlijk nooit omhoog.

Ben benieuwd naar de motivatie van een ieder die nu nog serieus denkt dat Tie Holding aandelenkoers omhoog gaat.

In een volgend draadje zal ik aangeven wat ik denk dat er komende 6-9 maanden met Tie gaat gebeuren. Best wel leuk, kan je over 9 maanden zien of het uitgekomen is.
vreemdvermogen
0
TIE Holding in hoger beroep tegen uitspraak Samar-zaak
13-7-2010 10:42:00


Tie Holding NV
0,128 ( 10:55 ) -0,0070 / -5,19%



AMSTERDAM (Dow Jones)--TIE Holding nv zal de uitspraak van de rechtbank in Haarlem in de Samar-zaak aanvechten, zo bevestigt een woordvoerster van het bedrijf dinsdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

Softwarebedrijf TIE werd afgelopen vrijdag verrast door de uitspraak in de bodemprocedure die cateraar Samar bv tegen de onderneming had aangespannen. De rechter stelde Samar op alle punten in het gelijk en beveelt dat TIE voor alle kosten opdraait.

"Wij gaan in hoger beroep", aldus de zegsvrouw. "Dat is de logische stap als je bedenkt dat wij het kort geding dat diende in februari 2008 op alle punten wonnen."

Sinds eind 2007 zijn TIE en Samar verwikkeld in een conflict.

TIE meldde vrijdag dat het een voorziening verwacht te moeten nemen van EUR766.000 in zijn fiscaal vierde kwartaal.

Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com




ramptoerist
0
quote:

vreemd vermogen schreef:

TIE Holding in hoger beroep tegen uitspraak Samar-zaak
13-7-2010 10:42:00

Yep. Dapper. Nu eens kijken of ze dan ook een voorziening gaan treffen voor het geval het weer mis gaat. Die zal toch fiks hoger moeten zijn dan het huidige bedrag.
Nu heb je namelijk de onzekerheid pas echt in het aandeel.
ramptoerist
0
quote:

de_beleggert schreef:

Wat x en x als reactie geven, raakt kant noch wal. Volstrekt onrealistisch.
TIE bracht het PB vrijdag nabeurs naar buiten..
Pas nu komt het PB de NL markt op, en zie je dus nu ook iets meer met de koers gebeuren.
Denk echt dat ze toch behoorlijk geschrokken zijn, omdat elke normale belegger even gaat rekenen, en dan zelf de conclusie kan trekken.

Ik zou er dus ver vanaf blijven, totdat hier duidelijkheid over bestaat. En dat kan best een jaartje duren.
Beetje believer stoort zich hier natuurlijk niet aan, die stoort zich namelijk nergens aan, de Sky is immers de limit. Aan het boekje te zien zijn er dat niet echt veel, maar dat terzijde.
[verwijderd]
0
voorziening treffen is wettelijk verplicht. Ben ook benieuwd naar de hoogte. Voorziening teert in op eigen vermogen en gaat ten laste van het resultaat in FY2010.

Mochten ze de zaak later toch winnen, is dat natuurlijk goed nieuws, maar financieel neutraal ten opzichte van nu
Berdientje
0
de-beleggert..je schrijft
'Tie heeft dit geld niet. Tie heeft de financiele middelen nodig om de operatie draaiende te houden. check de cijfers: ze hebben het geld niet om deze claim te voldoen.'

Lenen/geeft het bestuur hun te hoog verdiende geld aan de 2 broers,
zodat Tie voortgezet kan worden zonder extra schuld.
Hoeveel hebben ze al moeten betalen aan advocaten, waar ze niets mee opgeschoten zijn?

Dat -verloren- bedrag had al een deel van de schuld verminderd,
dus laten ze dat hoger beroep nu maar vallen om niet nog meer aan proces kosten verliezen.

De bestaande aandeelhouders moeten toch ook het verlies uit eigen vermogen bijspijkeren tot de aandelen weer hun aankoop-prijs bereikt hebben?

[verwijderd]
0
‘Bestuur Tie Holding liegt beleggers voor’
13 juli 2010

Het bestuur van Tie Holding heeft haar beleggers jarenlang voorgelogen, en ondertussen haar eigen zakken gevuld. Dat zegt althans Dick Raman, de oprichter en in 2007 weggestuurde ceo van het beursgenoteerde softwarehuis.

Dick Raman heeft zich jarenlang op de vlakte gehouden, maar nu de rechter afgelopen week vonnis wees in een zaak tussen Tie Holding en Samar, het facilitaire bedrijf van zijn broer Rob, treedt hij eindelijk weer op de voorgrond. De in Florida wonende Raman voelt zich namelijk gerehabiliteerd, zo laat hij Quote weten: ‘Ik heb mijn best gedaan en ik heb niet over de rug van de beleggers heen mijn zakken gevuld. De grove verdachtmakingen die het nieuwe bewind de wereld instuurde, blijken volledig ongegrond.’

Raman werd in 2007 verzocht op te stappen, nadat Tie Holding ‘ernstige onregelmatigheden’ had gesignaleerd. Zo werd onder andere gesteld dat het contract tussen Tie Holding en Samar nooit gesloten had mogen worden, waardoor de suggestie rees dat Raman daar persoonlijk financieel voordeel bij had. Nu de rechter heeft geoordeeld dat Samar ten opzicht van Tie gewoon in haar recht staat, en dus een schadevergoeding kan claimen van ruim €850.000, is die onfrisse geur wat Raman betreft definitief weggetrokken. En dus kruipt hij uit zijn schulp.

‘Ze hebben willens en wetens geprobeerd Samar kapot te maken en door knap onderhandelen heeft mijn broer een faillissement weten te voorkomen, anders was Tie er nog mee weggekomen ook’, aldus Raman tegen Quote. ‘Dit soort handelen betaamt een zich respecterend beursfonds niet. En beleggers jarenlang voorliegen dat Tie nadat ze mij geloosd hadden er nu veel beter voor staat ook niet. Na de winst van €1,1 miljoen die ik op het bord had gezet, boekten ze eerst een verlies van €3,4 miljoen in 2007, dan een verlies van €2,1 miljoen in 2008, een winst van €530.000 in 2009 en in de eerste helft van 2010 al weer een verlies van €223.000. En dan ondertussen het aandelenbestand verdubbelen naar 85 miljoen stuks en je eigen zakken en dat van je vriendjes volstoppen met aandelen van een dubbeltje!’

Tie Holding, dat momenteel geleid wordt door de Zweed Jan Sundelin, wenst niet in te gaan op de uitlatingen van Raman. ‘Ik vind het opvallend dat Dick Raman hier nog zo mee bezig is. Hij is in 2007 afgetreden, dus wat mij betreft ligt zijn periode ver achter ons ’, zegt Helen van der Corput, hoofd juridische zaken van Tie Holding. Tie Holding zal overigens beroep aantekenen tegen het vonnis inzake Samar.
marcello106
0
Wat is dat toch dat oplichters hun eigen praatjes uiteindelijk zelf gaan geloven……

"Ze hebben willens en wetens geprobeerd Samar kapot te maken en door knap onderhandelen heeft mijn broer een faillissement weten te voorkomen, anders was Tie er nog mee weggekomen ook’, aldus Raman tegen Quote. ‘Dit soort handelen betaamt een zich respecterend beursfonds niet. En beleggers jarenlang voorliegen dat Tie nadat ze mij geloosd hadden er nu veel beter voor staat ook niet. Na de winst van €1,1 miljoen die ik op het bord had gezet, boekten ze eerst een verlies van €3,4 miljoen in 2007, dan een verlies van €2,1 miljoen in 2008, een winst van €530.000 in 2009 en in de eerste helft van 2010 al weer een verlies van €223.000. En dan ondertussen het aandelenbestand verdubbelen naar 85 miljoen stuks en je eigen zakken en dat van je vriendjes volstoppen met aandelen van een dubbeltje!'"

Jezelf op de borst kloppen dat je € 1,1 miljoen winst op de borden hebt gezet, terwijl alleen de boekhouder daar verantwoordelijk voor is geweest. In 2006 werd een verlies voor belastingen gerapporteerd van € 773K! De verliezen die in de jaren daarna zijn gerealiseerd zijn nagenoeg volledig toe te wijzen aan het opruimen van de puinhopen die Raman heeft achtergelaten. (o.a. impairment en b.v. de afkoopsom van nota bene Raman zelf!)

Wat een ongelofelijke blaaskaak. Hoewel ik van mening ben dat Tie beter de focus kan leggen op de toekomst i.p.v. energie verspillen aan deze malafide broodjesverkopers, (iemand al eens uitgerekend wat die broodjes per stuk kosten?) overwint hier mijn rechtvaardigheidsgevoel. In een rechtstaat mag het niet zo zijn dat deze oplichters het recht aan hun zijde hebben!
Pitmans
1
quote:

marcello106 schreef:

Jezelf op de borst kloppen dat je € 1,1 miljoen winst op de borden hebt gezet, terwijl alleen de boekhouder daar verantwoordelijk voor is geweest. In 2006 werd een verlies voor belastingen gerapporteerd van € 773K! De verliezen die in de jaren daarna zijn gerealiseerd zijn nagenoeg volledig toe te wijzen aan het opruimen van de puinhopen die Raman heeft achtergelaten. (o.a. impairment en b.v. de afkoopsom van nota bene Raman zelf!)
U bedoelt dit soort winst ?

TIE: Divestment of Catering Business

Management Buy-Out creates focus and generates a profit.

B2B Integration Software Company TIE Holding N.V. ("TIE") listed on the EuroNext Amsterdam Stock Exchange hereby announces that it has signed an agreement with a group of (former) employees to divest its catering and facilities business. This transaction will enable TIE to focus on its core activities and will generate a profit in 2004 of EUR 250.000. (...)

www.euronext.com/news/companypressrel...

Interessant quotje uit hetzelfde PB :

Samar will buy those assets that are not directly used by TIE, such as kitchen equipment and furniture. The transaction will generate a book profit for TIE of EUR 250.000. TIE has agreed to pay a monthly fee to Samar for the services rendered to TIE, which is lower than TIE’s projected costs in this area. The agreement with Samar was signed just before the year-end and will terminate at the moment the lease contract for the building expires in 2010.
[verwijderd]
0
Mijn opmerking over Raman wordt met de dag meer waar.

Termijn van het Samar contract hing aan het huurcontract voor het pand. Het huurcontract voor het kantoorpaleisje is afgekocht en daarvoor is een miljoenenverlies genomen. Waarom PvS/JS niet gelijk het Samar contract hebben afgekocht? Dat gunden ze de Raman clan niet en dachten dat het beter was om het juridisch aan te vechten wegens bestuurlijke onregelmatigheden. Met alle gevolgen en risico's van dien.

Deze zaak hangt als een molensteen om de nek: het houdt alle andere transacties zoals overnames tegen.

Mijn tip voor de huidige bestuurders/eigenaren: In delen verkopen en de claim lekker in de beursnotering houden. Op de lokale beurs wemelt het van de fondsen die alleen nog maar om dergelijke redenen genoteerd zijn.
ramptoerist
0
quote:

de_beleggert schreef:

Mijn opmerking over Raman wordt met de dag meer waar.

Mijn tip voor de huidige bestuurders/eigenaren: In delen verkopen en de claim lekker in de beursnotering houden. Op de lokale beurs wemelt het van de fondsen die alleen nog maar om dergelijke redenen genoteerd zijn.
Yep, oa Vivenda is daar een mooi voorbeeld van. En dan zou het balletje weer rond zijn, zie de RvC van TIE.

Over de Raman broertjes heb ik geen idee, nooit gevolgd, en wellicht interessant als die ergens anders opduiken ?
Maar dit klinkt wel allemaal behoorlijk ranzig iig.
Gewoon nu betalen, hup, klaar, over en wegwezen. Gooi er maar een convertible uit, en RSS de boel maar weer over een jaar. Dan haal je de onrust meteen uit het aandeel.
Dan heb je nog steeds 2 keer niks als aandeelhouder, ( maar dat was het toch al niet, imo ) maar iig is TIE van het gezeur af.

Berdientje
0
zoete wraak
zoete broodjes bakken
zoethoudertje

EX en houdige mannen van Tie - Samar,
Waar 3 vechten hebben er 3 schuld,
bekvechten over de rug van de aandeelhouders?

Ht bedrijf zwart maken waar jezelf aan meegebouwd
hebt?
= geen goed vooruitzicht voor je eigen toekomst.

Ga met elkaar rond de tafel zitten,
van excuses aan elkaar aanbieden = nog nooit iemand slechter geworden.

Probeer om weer met zijn drieen door één deur te kunnen.
Probeer dat ten gunste van de (toekomstige )klanten en de aandeelhouders.
Want die zijn de dupe van al dat gekissebis en de processen.
ramptoerist
0
quote:

Berdientje schreef:

Ga met elkaar rond de tafel zitten,
van excuses aan elkaar aanbieden = nog nooit iemand slechter geworden.

Probeer om weer met zijn drieen door één deur te kunnen.

Ik vrees dat je dan toch echt even de portier 750 K in z'n handje moet drukken, om door die deur te komen.
Als het hier 2 jaar mee bezig is geweest, en in alles gelijk is gesteld, dan ga je daarna natuurlijk niet denken, gut, he wat naar nu voor die jongens.
Dat om de tafel gaan zitten, had TIE moeten doen toen het bedrag nog 32 K was.
En nu gewoon doorprocederen. nee, dat zeer zit iets dieper.
Als men straks gaat winnen, is het hosanna en kijk ons eens, ( en mijn felicitaties ) als het straks verliest, dan heb je pas echt een serieus probleem. En dan is het scenario wat beleggert omschreef, niet eens zo vreemd.

Ik ben trouwens wel benieuwd.. Kan Samas nu al bv ergens beslag op laten leggen ?
[verwijderd]
0
Samas is reeds lang dood Deo,

Samar anderzijds staat er sterker voor dan ooit.

Slechte tijden, Goede tijden, en terug naar af met Tie.
Pitmans
0
quote:

Deodorant schreef:

Dat om de tafel gaan zitten, had TIE moeten doen toen het bedrag nog 32 K was.
Zoals al uit dat PB van 2005 blijkt is het vanaf punt 0 de bedoeling geweest om broertje Rob een centje te laten verdienen aan het bedrijf van zijn grote broer.
Ook in 2008 zou men er nooit minnelijk uitgekomen zijn, want dan was Rob zijn goudmijntje kwijt. Wat dat betreft zou de teller op dit moment nooit op dat bedrag van 32k gebleven zijn.

Het is gewoon niet slim geweest om eenzijdig op te zeggen en de betaling te stoppen, start dan die procedure wel op en blijf 10k per maand betalen, bij positief resultaat kun je achteraf altijd nog proberen om je geld te krijgen (al zal zo'n goede onderhandelaar als Rob ook wel een goede knakenwegsluizer zijn).

Toch denk ik dat de TIE-vriendjes uiteindelijk wel aan het langste eind zullen trekken, de voorlopige uitspraak van 2008 was compleet in hun gelijk en daar zullen ze in hoger beroep voordeel van hebben.

Kom op Helen, het mes op tafel !!!
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef:

Toch denk ik dat de TIE-vriendjes uiteindelijk wel aan het langste eind zullen trekken, de voorlopige uitspraak van 2008 was compleet in hun gelijk en daar zullen ze in hoger beroep voordeel van hebben.

Kom op Helen, het mes op tafel !!!
Kan zijn. Edoch had niemand dit blijkbaar verwacht, dus ook al kent de volgende rechter de helft maar toe, dan zit het door opslag op hetzelfde niveau, met oplopende proceskosten.
Ik verwacht toch echt geen voorlopige volle nee, dan een volle ja, om weer een volle nee te krijgen.
Maar van mij mogen ze :) Zolang als dat duurt, en dat kan lang duren, en er komt nog een KW tje aan met verlies...die voorziening gaat de boel niet helpen.
282 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:28
Koers 1,410
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,410
Volume 1.221
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 1.221

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront