Heineken « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Heineken H1 resultaat en omzet hoger

11 Posts
voda
0
PREVIEW: Heineken H1 resultaat en omzet hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken maakt woensdag voorbeurs over het eerste halfjaar van 2010 een 21% hogere nettowinst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia) op een 5% hogere omzet bekend, onder meer als gevolg van kostenbesparingen en de consolidatie van Femsa Cerveza. Dat is de gemiddelde verwachting van 5 door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Zij verwachten dat de omzet over het halfjaar uitkomt op EUR7,458 miljard en dat de winst beia stijgt naar EUR584 miljoen. De analisten zien de winst voor belasting en rente en voor bijzondere posten en amortisatie (EBIT beia) met 11% stijgen naar EUR1,105 miljard. De analisten kijken uit naar de outlook van Heineken voor de tweede helft van het jaar. Omstreeks 15.40 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR34,46, terwijl de AEX met 0,5% stijgt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
CORRECT:PREVIEW: Heineken H1 resultaat en omzet hoger


(Correctie van eerder gepubliceerd bericht, om een aanpassing van het percentage van de omzetstijging weer te geven.)



AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken maakt woensdag voorbeurs over het eerste halfjaar van 2010 een 21% hogere nettowinst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia) op een 4% hogere omzet bekend, onder meer als gevolg van kostenbesparingen en de consolidatie van Femsa Cerveza. Dat is de gemiddelde verwachting van 5 door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Zij verwachten dat de omzet over het halfjaar uitkomt op EUR7,458 miljard en dat de winst beia stijgt naar EUR584 miljoen. De analisten zien de winst voor belasting en rente en voor bijzondere posten en amortisatie (EBIT beia) met 11% stijgen naar EUR1,105 miljard. De analisten kijken uit naar de outlook van Heineken voor de tweede helft van het jaar. Omstreeks 15.40 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR34,46, terwijl de AEX met 0,5% stijgt. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



[verwijderd]
0
Heineken nettowinst beia H1 2010 hoger dan verwacht
25 augustus 2010, 7:58 uur | DJ
Door Bart Koster

Van Dow Jones

AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv heeft in de eerste helft van 2010 een hoger dan verwachte nettowinst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia) geboekt dankzij kostenbesparingen, zo blijkt woensdag uit het halfjaarbericht van de bierbrouwer.

De nettowinst beia, het cijfer dat volgens analisten geldt als belangrijkste winstcijfer van Heineken, kwam in het eerste halfjaar van 2010 uit op euro 621 mln, tegen euro 483 mln in dezelfde periode vorig jaar. Analisten geraadpleegd door Dow Jones rekenden vooraf gemiddeld op een nettowinst beia van euro 584 mln.

De halfjaaromzet kwam uit op euro 7,52 mrd, 5,2% hoger dan de euro 7,15 mrd een jaar eerder.

Het biervolume daalde autonoom met 2,3% als gevolg van "de zwakke economie en accijnsverhogingen". Heineken meldt dat dit ten dele wordt gecompenseerd door sterke groei in Afrika, Azië en latijns-Amerika. Het bierconcern "blijft behoedzaam" voor de ontwikkeling van de bierconsumptie in Europa en de VS.

Heineken meldt in het eerste halfjaar euro 104 mln aan kostenbesparingen te hebben gerealiseerd en de investeringen in belangrijke merken te zullen verhogen.

Heineken verwacht voor het hele jaar een autonome groei van de nettowinst beia "met minimaal lage dubbele cijfers".

Heineken betaalt een interimdividend van euro 0,26 per aandeel. Het aandeel Heineken sloot woensdag op euro 34,76.

- Door Bart Koster; Dow Jones; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
2e UPDATE: Heineken H1 winst hoger dan verwacht bij volumedruk


(Update van eerder gepubliceerd artikel 'Heineken nettowinst beia H1 2010 hoger dan verwacht', om informatie, commentaar CFO en actuele koers toe te voegen.)



Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv heeft in de eerste helft van 2010 een hoger dan verwachte winst geboekt dankzij kostenbesparingen en de bijdrage van Femsa Cerveza, dat per 1 mei is geconsolideerd, zo maakte de bierbrouwer woensdag bekend. Heineken noteerde daarbij aanhoudende volumedalingen in Europa en de VS.

De nettowinst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia), het cijfer dat volgens analisten geldt als belangrijkste winstcijfer van Heineken, kwam in het eerste halfjaar van 2010 uit op EUR621 miljoen, tegen EUR483 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Analisten geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden vooraf gemiddeld op een nettowinst beia van EUR584 miljoen.

Heineken verwacht voor het hele jaar een autonome groei van deze nettowinst "met minimaal lage dubbele cijfers".

De goede halfjaarcijfers zijn vooral te danken aan doorgaande kostenbesparingen en de toevoeging van EUR85 miljoen door Femsa Cerveza aan het geconsolideerde EBIT-resultaat, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers.

De analist tekent daarbij aan dat Heineken moet doorgaan met kostenbesparingen om stagnatie van verkopen in Europa en de VS op te vangen en volumegroei moet blijven zoeken door autonome groei en acquisities in opkomende markten. TGB heeft een hold-advies bij een koersdoel van EUR34.

Heineken realiseerde in de eerste jaarhelft EUR104 miljoen aan kostenbesparingen.

De halfjaaromzet van Heineken kwam uit op EUR7,52 miljard, 5,2% hoger dan de EUR7,15 miljard een jaar eerder.

Het geconsolideerde biervolume daalde autonoom met 3,9%. De daling is het gevolg van de zwakke economie in Europa en de VS, waarbij in Europa ook accijnsverhogingen een negatieve impact hadden. Heineken meldt dat dit ten dele wordt gecompenseerd door sterke groei in Afrika, Azie en Latijns-Amerika. Het bierconcern "blijft behoedzaam" voor de ontwikkeling van de bierconsumptie in Europa en de VS.

In West-Europa daalde het volume met 2,5% als gevolg van de economische situatie. In Centraal en Oost-Europa was de volumedaling 15%, vooral als gevolg van een sterke accijnsverhoging in Rusland.

De acquisitie van Femsa Cerveza stuwde het volume in de Amerika's 79% hoger. In de VS was er sprake van een volumedaling van 1,7%, terwijl de hele markt 3% volume inleverde.

In Afrika steeg het volume met 7,9% vooral dankzij herstel van de markt in Nigeria en de sterke Zuid-Afrikaanse markt. De groei van het marktaandeel van Heineken in Afrika gaat vooral ten koste van concurrent SABMiller plc, bevestigt financieel directeur Rene Hooft Graafland aan Dow Jones Nieuwsdienst.

In maart openden Heineken en Diageo plc een brouwerij in Zuid-Afrika, waarvan de productie in de loop van het jaar wordt verhoogd van 3 miljoen naar 4,5 miljoen hectoliter.

Richard Withagen van SNS Securities vindt de halfjaarcijfers iets beter dan verwacht, dankzij sterke prestaties in de Amerika's en herstel in Afrika terwijl Europa minder dan verwacht presteerde. De analist noemt de outlook voor het hele jaar voorzichtig, gezien de winstgroei die al in de eerste zes maanden is gerealiseerd. SNS hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR36.

In een telefonische toelichting op de cijfers zei chief executive Jean-Francois van Boxmeer dat Heineken geen "buitengewone kostenstijgingen" verwacht als gevolg van de stijgende graanprijzen. "We hebben onze positie voor 2010 grotendeels ingekocht op de prijzen van 2009", zei de CEO daarover.

"Bovendien hebben de huidige speculaties op de grondstoffenmarkten vooral effect op de tarweprijzen en in veel mindere mate op de brouwersgerstprijzen", zei financieel directeur Rene Hooft Graafland aanvullend tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Hij voegde toe dat de oogst in 2010, waarop wordt ingekocht voor de productie in 2011, "van normaal niveau" is en dus ook om die reden geen grote prijsstijging te verwachten is.

CEO Van Boxmeer zei verder dat Heineken wil blijven investeren in de "versterking van de premium merken en uitbreiding in opkomende markten". In dat kader ziet hij ook "goede groeimogelijkheden" voor Femsa Cerveza.

Het Mexicaanse bierbedrijf, waarvan de overname in april van dit jaar werd voltooid, droeg in de maanden mei en juni 7,3 miljoen hectoliter bij aan het geconsolideerde biervolume van 63,9 miljoen hectoliter van Heineken in het eerste halfjaar.

Heineken betaalt een interimdividend van EUR0,26 per aandeel. Omstreeks 12.45 uur staat het aandeel Heineken 0,5% hoger op EUR34,95, terwijl de AEX 0,4% lager staat.



- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
Heineken H1 iets beter dan verwacht - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken heeft in het eerste halfjaar iets beter dan verwachte resultaten geboekt, dankzij sterke prestaties in de Amerika's en herstel in Afrika terwijl Europa minder dan verwacht presteerde, zegt Richard Withagen van SNS Securities. Hij noemt de outlook voor het hele jaar voorzichtig, gezien de winstgroei die al in de eerste zes maanden is geraliseerd. Hij verwacht woensdag geen grote koerswijziging, omdat Heineken de markt niet in dezelfde mate verrast als concurrenten AB InBev en Carlsberg eerder deden. Hij hanteert een hold-advies bij een koersdoel van EUR36. Het aandeel sloot dinsdag op EUR34,76. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



voda
0
Heineken H1 goed door kostenbesparingen, Femsa-TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken rapporteerde woensdag goede halfjaarcijfers, vooral dankzij doorgaande kostenbesparingen en de toevoeging van EUR85 miljoen door Femsa Cerveza aan het geconsolideerde EBIT-resultaat, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. Hij tekent aan dat Heineken moet doorgaan met kostenbesparingen om stagnatie van verkopen in Europa en de VS op te vangen en volumegroei moet blijven zoeken door autonome groei en acquisities in opkomende markten. TGB heeft een hold-advies bij een koersdoel van EUR34. Het aandeel sloot dinsdag op EUR34,76. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



voda
0
Heineken H1 conform verwachting - Petercam


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken presenteerde woensdag halfjaarcijfers in lijn met verwachting, vindt Kris Kippers van Petercam. De analist zegt dat de prijsontwikkeling iets tegenvalt, maar dat Heineken er beter dan de concurrentie in slaagt de volumes op peil te houden. Hij houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR43. Het aandeel Heineken sloot dinsdag op EUR34,76. (BTK)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Consumenten laten Heinekenbiertje nog liggen
25 augustus 2010, 11:51 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken blijft last houden van terughoudende bierconsumptie in Europa en de Verenigde Staten. Maar het bedrijf wist door onder meer kostenbesparingen de nettowinst fors te verbeteren. Het aandeel was woensdagochtend een van de weinige positieve fondsen in de AEX.

De bierconsumptie in de zogeheten verzadigde markten Europa en de VS staat al langere tijd onder druk. Niet alleen door de crisis, waarin prijsbewuste drinkers de veelal duurdere Heinekenbiertjes omruilen voor goedkoper gerstenat, maar ook omdat de alcholoconsumptie diverser wordt en de concurrentie groot is. Bovendien zijn in sommige markten de accijns verhoogd.

Ook in Nederland blijven consumenten gevoelig voor goedkopere alternatieven, zo signaleerde Heineken. Kostenbesparingen konden hier een lichte daling van de volumes opvangen.

Robuust

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer bestempelde de behaalde resultaten als robuust, maar weerhield zich van verdere uitspraken over de Europese en Amerikaanse markten. Consumenten zijn nog te voorzichting in hun uitgaven.

In opkomende markten, zoals Afrika en Azië, stijgt de bierconsumptie en ook Heineken profiteerde daarvan. De brouwer heeft door de overname van de biertak van het Mexicaanse Femsa zijn positie in met name de Latijns-Amerikaanse opkomende biermarkt vergroot. Heineken verwacht volumegroei te kunnen blijven realiseren in deze markten.

Hoger dan gemiddelde verwachting

's Werelds derde brouwer zag de nettowinst op autonome basis met 17 procent toenemen tot 621 miljoen euro in het afgelopen halfjaar. Het behaalde resultaat lag hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten. Kostensparingen, die opliepen tot 104 miljoen euro, maar ook lagere grondstofprijzen stuwden het resultaat. Voor heel 2010 verwacht Heineken dat de nettowinst (beia) met ,,minimaal lage dubbele cijfers'' zal toenemen.

Het bedrijfsresultaat (ebit beia) van 1,129 miljard euro kwam in lijn der verwachting uit. De inkomsten van 7,52 miljard euro vielen iets tegen.

Het aandeel noteerde aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger terwijl de AEX op dat moment 0,5 procent in de min stond.

voda
0
Heineken hoofd O-Europa voorziet zwakkere verkopen H2
Heineken: volumes dalen in meeste O-Europese markten H2
Heineken: verwacht positieve omslag H1 '11

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Heineken voorziet zwakkere verkopen H2 Oost-Europa


ALPBACH (Dow Jones)--Heineken nv voorziet in de tweede helft van 2010 een daling van de omzetvolumes in Centraal- en Oost-Europa, maar ziet een terugkeer naar groei in de eerste helft van 2011, geholpen door algemene macro-economische ontwikkelingen, meldt het regionale hoofd van de onderneming aan Dow Jones Nieuwsdienst woensdag.

"In het algemeen voorzien we een relatief zwakke tweede helft van het jaar in Oost-Europa", aldus hoofd Centraal- en Oost-Europa Nico Nusmeier. "Ik ben niet positief voor de tweede helft in termen van volumes. De tendens is iets beter, maar al met al, zijn we niet positief."

"Ik verwacht niet dat 'mijn' markten in de tweede helft van 2010 een plus zullen laten zien. Sommige markten zullen qua verkoopvolumes groeien, maar in de meeste gevallen zal daar geen sprake van zijn", aldus Nusmeier.

Tijdens de presentatie van de bedrijfsresultaten over de eerste zes maanden van 2010 op 25 augustus rapporteerde Heineken een daling van de volumes in de eerste helft van 2010 in Centraal- Oost-Europa van 15%.

De sterke daling werd deels toegeschreven aan zwakke macro-economische omstandigheden in veel landen in de regio, zoals onder andere in Roemenië, Hongarije en Griekenland, maar was tevens het resultaat van een forse accijnsverhoging voor brouwerijen in Rusland.



-By Flemming E. Hansen, Anna Marij van der Meulen, Dow Jones Newswires; +43 1 513 69 22 10; flemming.hansen@dowjones.com

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 91,400
Verschil -1,400 (-1,51%)
Hoog 93,960
Laag 91,400
Volume 569.588
Volume gemiddeld 613.656
Volume gisteren 840.491

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront