Corbion « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Weer sterk kwartaal voor CSM'

20 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Weer sterk kwartaal voor CSM'
25 oktober 2010, 14:44 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan. Naar verwachting is de omzet met meer dan een kwart toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Ook aangepaste ebita zal fors zijn gestegen.

CSM profiteert van het overgenomen Best Brands. De Amerikaanse branchegenoot werd begin dit jaar voor 510 miljoen dollar (toen ongeveer 348 miljoen euro) overgenomen. Ook de vorige kwartalen wist CSM een flinke groei van de resultaten te bewerkstelligen.

CSM komt woensdag voorbeurs met de derdekwartaalcijfers. Dan publiceert het concern de omzet- en de ebita-resultaten. Een winstcijfer zal niet bekend worden gemaakt.

Uitdagende marktomstandigheden

Bij de halfjaarcijfers zei CSM ,,voorzichtig optimistisch te zijn over de tweede helft''. Marktomstandigheden zijn nog steeds uitdagend, met volatiele grondstofprijzen en blijvende druk op het consumentenvertrouwen. Met name de bakkerij-ingrediëntentak in Noord-Amerika en Europa heeft daar last van. Deze divisie levert onder meer koekjes en cakes aan aan de out-of-home-markt. Consumenten zijn minder gaan uitgeven buitenshuis.

De melkzuurdivisie zal goede groei laten zien, is de verwachting. De omzet zal met name door hogere volumes worden gedreven en dit zal resulteren in een hoger ebita-marge.

CSM verwacht een hoger bedrijfsresultaat (ebita) dan een jaar eerder. De verbetering van het resultaat zal wel kleiner zijn dan die in de eerste helft van het jaar, zo stelde CSM bij de halfjaarcijfers. Analist Richard Withagen verwacht dat CSM zijn verwachting zal verhogen. De analist die een koopadvies op het aandeel heeft, denkt dat de CSM een ebita van 214,5 miljoen euro zal gaan halen, 40 procent meer dan een jaar eerder.

[verwijderd]
0
Ik ben benieuwd.
Er zit nog wel een ritje in naar boven volgens mij als we de nu geldende weerstanden kunnen doorbreken.
Voor woensdag door de weerstand van 22 en daarna door naar het koersdoel van SNS-analist Richard Withagen van 32,--.

Deze analist is van plan om het koersdoel nog verder te verhogen.
Wat de analisten ook zeggen, dit is een degelijk en goed bedrijf en heeft goede overnames gedaan.

Ik zit er al 'long' in, en blijf zeker zitten!

Succes
voda
0
Eindelijk een nieuwe poster hier!
Hartelijk welkom!
Hoeveel moeite ik al gedaan heb om het forum "levend" te houden....
CSM, moet uiteindelijk toch wel flink omhoog gaan hoop ik.
Genoeg tijd en research in gestopt...
Nog steeds een fors papieren verlies....
[verwijderd]
0
verwachtingen zijn vrij hoog,das zeker een risico voor cijferraportage...zie AM vandaag... Hopelijk neemt men mee dat koers behoorlijk heeft moeten inleveren laatste tijd. Ik sta op +33% met mijn sprinter,maar denk dat er nog wel meer in moet zitten.
[verwijderd]
0
Vandaag geeindigd op 22,-, maar niet hoger, helaas.
Ik ben benieuwd naar de reactie op de 3e kw cijfers morgen.
[verwijderd]
0
me too...als ze maar positief zijn over de toekomst..daar draait het om.
Ik verwacht cijfers in lijn verwachtingen..toekomst
[verwijderd]
0
De toekomstverwachting is positief:

Prospects
We remain cautiously optimistic for the 4th quarter of 2010. We expect our investments in our organization and innovation to continue to create growth opportunities. The main contributor to market growth is consumer confidence, which is still weak in a number of markets. Our raw material
positions are carefully managed by our procurement organization and are sufficiently covered, although at a somewhat higher price level for the remainder of the year.
At Purac we expect to see continuing growth whilst investing in the organization to support future growth as previously announced, this will as a consequence have a moderating impact on our short-term EBITA.
Overall, we expect again a substantial EBITA increase in the 4th quarter over the 4th quarter compared with the same quarter last year.
voda
0
CSM waarschuwt voor stijging grondstofprijzen
27 oktober 2010, 8:59 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur CSM ziet de prijzen voor grondstoffen fors stijgen. De onderneming neemt stappen om de hogere prijzen door te berekenen aan klanten, zo meldde CSM woensdag bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers.

,,In al onze divisies zien we de prijzen voor grondstoffen substantieel stijgen'', aldus topman Gerard Hoetmer in de persverklaring. CSM sprak van een toename tussen de 20 en 30 procent voor de belangrijkste grondstoffen die het bedrijf gebruikt. In het verleden berekende CSM de hogere prijzen door.

Bovendien signaleert CSM dat consumenten nog onzeker zijn. CSM levert onder meer cakes en muffins aan horeca, winkels en pompstations. Consumenten zijn door de crisis minder buiten de deur gaan uitgeven.

'Voorzichting optimistisch'

Het bedrijf is dan ook ,,voorzichtig optimistisch'' over de rest van 2010. CSM verwacht dat het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal ,,substantiële verbetering'' laat zien ten opzichte van een jaar eerder. In 2009 stond er een bedrag van 42,3 miljoen euro in de boeken.

De omzet van CSM steeg in het derde kwartaal naar 783,7 miljoen euro van 634,5 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) voor bijzondere eenmalige kosten kwam uit op 56,7 miljoen euro tegen 47,6 miljoen euro een jaar eerder. De behaalde resultaten lagen lager dan verwacht door analisten. De toename van de resultaten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waren mede te danken aan de overname van de Amerikaanse branchegenoot Best Brands begin dit jaar.

De bakkerij-ingrediëntentak

De omzet bij de Noord-Amerikaanse bakkerij-ingrediëntentak steeg op eigen kracht met 1 procent, terwijl de verkopen omlaag gingen. In Europa verkocht CSM wel meer producten. De hogere volumes en kostenbesparingen hielpen bovendien het bedrijfsresultaat stijgen.

De melkzuurdivisie, Purac, die onder meer afbreekbare plastics maakt, zag de inkomsten op eigen kracht met bijna 4 procent toenemen. De stijging is wel lager dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

voda
0
'CSM heeft last van stijgen grondstofprijzen'
27 oktober 2010, 9:22 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De derdekwartaalcijfers van leverancier van bakkerij-ingrediënten en producent van melkzuur CSM lagen lager dan de gemiddelde verwachting. Ondanks de forse stijging van de resultaten door de overname van Best Brands stelde de Noord-Amerikaanse bakkerij-ingrediëntentak teleur, aldus analist Richard Withagen van SNS Securities. De hogere grondstofprijzen wist CSM nog niet overal door te berekenen.

Analist Marco Gulpers van ING wijst ook op de opmerkingen van CSM over de grondstofprijzen. ,,Daar hebben ze iets meer last van dan verwacht en dat drukt ook de marges.'' De analist zei direct daarop volgend ,,dat het ook best een tijdelijk effect kan zijn''.

Woensdag om 9.15 uur noteerde het aandeel 0,4 procent lager op 21,92 euro. De MidKap verloor tegelijkertijd 0,3 procent.

voda
0
CSM boekt omzetgroei op alle divisies
(Novum) - CSM nv heeft de winst voor rente, belasting en amortisatie in het derde kwartaal van 2010 met 19% zien stijgen, waarbij alle divisies autonome omzetgroei lieten zien, maakt het concern woensdag bekend.

reacties (0)printstuur artikel door
De leverancier van bakkerijproducten blijft voorzichtig optimistisch voor het vierde kwartaal van 2010 en wijst er op dat het consumentenvertrouwen in een aantal markten nog steeds zwak is. CSM herhaalt zijn eerdere verwachting van een substantiële EBITA-stijging in vergelijking met het vierde kwartaal van 2009.

De omzet kwam in het derde kwartaal uit op 783,7 miljoen euro, tegenover 634,5 miljoen euro in dezelfde periode van 2009. Het effect van de bijdrage van de overname van Best Brands is 95,2 miljoen euro. Positieve valuta-effecten waren goed voor 45,1 miljoen euro en de autonome groei bedroeg 8,9 miljoen euro.

De EBITA steeg naar 56,7 miljoen euro, van 47,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Hier droegen valuta-effecten voor 5,1 miljoen euro bij aan het resultaat en had de acquisitie van Best Brands een effect van 3,8 miljoen euro, met inbegrip van 3,4 miljoen euro integratiekosten.

Analisten vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst hadden gerekend op een EBITA van 58 miljoen euro en een omzet van 782 miljoen euro.

Alle divisies werden getroffen door substantiële prijsstijgingen van grondstoffen. CSM is begonnen met dit te verwerken in de verkoopprijzen en zegt dat dit proces zich zal doorzetten als de grondstoffen blijven stijgen.

De integratie van Best Brands, dat sinds maart van 2010 is geconsolideerd, blijft doorgaan en ligt op koers. Volgens CSM worden de integratie-effecten steeds zichtbaarder, al vergt dit wel een enorme inspanning van de organisatie.

De omzet van de bakkerijdivisies steeg naar 679,3 miljoen euro van 542,1 miljoen euro. In de divisie in Noord-Amerika steeg de omzet met 46% tot 418,4 miljoen euro en daalden de volumes met 0,4%. In Europa liepen de inkomsten op met 2% tot 260,9 miljoen euro en was sprake van een volumestijging van 0,9%. Bij beide divisies was de autonome omzetgroei 1%.

In de Purac-divisie steeg de omzet met 13% tot 104,4 miljoen euro, waarvan 3,9% autonoom was. Volumes namen toe met 7,9%. Ook hier stegen de kosten van grondstoffen in vergelijking met het sterke derde kwartaal van 2009 en is CSM bezig om dit door te berekenen.

Het concern verwacht aanhoudende groei bij Purac en blijft investeren om dit te ondersteunen. Dit heeft op de korte termijn een remmend effect op de EBITA-groei van de divisie.

Analist Richard Withagen van SNS Securities vindt het EBITA-resultaat tegenvallend, aangezien hij gerekend had op 61,5 miljoen euro. Vooral de Noord-Amerikaanse activiteiten noemt hij teleurstellend en de gevolgen van de gestegen grondstofkosten zijn groter dan hij had ingeschat. Withagen gaat zijn verwachtingen bijstellen en hanteert vooralsnog een buy-advies met een koersdoel van 22,00 euro.

Omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 0,5% lager op 21,89 euro.

voda
0
'Grondstoffen maken brood duurder'
27 oktober 2010, 15:56 | ANP
RIJSWIJK (AFN) - Brood wordt volgend jaar duurder, verwachten de bakkers. In de supermarkt zou de prijsverhoging kunnen oplopen tot 10 procent, denkt directeur Ton Baas van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ). Directeur Henk-Jan van Maanen van een keten van bakkerijwinkels denkt dat de prijsstijging bij de warme bakkers beperkt zal blijven tot zo'n 2 procent.

De industrie die de grote bakkerijen van grondstoffen voorziet, kan hogere grondstofprijzen doorberekenen aan de afnemers, bleek woensdag bij de presentatie van cijfers van het CSM-concern. Volgens Ton Baas wordt in de bakkerijsector vooral gewerkt met jaarcontracten en voelen bedrijven hogere grondstoffenprijzen dus met enige vertraging in hun portemonnee. Hoeveel de consument daarvan gaat merken, hangt af van de prijsonderhandelingen die de bakkerijen voeren met de ketens van supermarkten.

,,Het zijn voor ons spannende tijden'', zegt Baas daarover. Hij wijst op de prijsconcurrentie tussen supermarkten onderling. Baas denkt dat die terughoudend zullen zijn met prijsverhogingen nu de koopkracht van hun klanten onder druk staat.

Volgens Van Maanen hebben de meeste kleine bakkers hun prijzen nog niet verhoogd, maar kijken ze wel met een schuin oog naar wat de supermarkten met hun prijzen doen. De grondstoffen bepalen volgens Van Maanen voor een derde de kostprijs van het brood van de warme bakker. De verhoging van de grondstofprijzen zal volgens hem onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen voor de consument. Dat dit vroeger niet zo was, schrijft hij toe aan veranderingen in het Europese landbouwbeleid: ,,We zijn veel meer afhankelijk geworden van prijzen op de wereldmarkt.''

voda
0
Wauw, wat een superdag!!

Fonds: aand. CSM
Beurs: Euronext Amsterdam

Laatste Volume Tijd
Laatste 23,43 20 16:08:11
Verschil 1,43 6,50 %
Bied 23,415 871 16:08:19
Laat 23,43 1.390 16:08:12
Hoogste 23,815 12:47:52
Laagste 21,625 09:28:14
Cum. volume --- 852.309
Indicatieve opening ---
Open 22,00 09:00:02
Vorig slot 22,00 26-10-2010
Gemiddelde dagomzet --- 314.989
voda
0
CSM EBITA resultaat KW3 valt tegen - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het EBITA-resultaat van CSM (CSM.AE) in het derde kwartaal kwam met EUR53,3 miljoen lager uit dan de EUR61,5 miljoen die Richard Withagen van SNS Securities had verwacht. De analist noemt vooral de resultaten van de Noord-Amerikaanse bakkerijdivsie tegenvallend. Ook was de impact van hogere grondstofkosten hoger dan Withagen had ingeschat en gaat hij zijn verwachtingen vanwege de resultaten naar beneden bijstellen. Vooralsnog hanteert hij een buy-advies met een koersdoel van EUR32. Omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 1,2% lager op EUR21,73, terwijl de Midkap met 0,5% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
CSM boekt 19% hogere ebita in KW3 2010


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM nv (CSM.AE) heeft de winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) in het derde kwartaal van 2010 met 19% zien stijgen, waarbij alle divisies autonome omzetgroei lieten zien, maakt het concern woensdag bekend.

De leverancier van bakkerijproducten blijft voorzichtig optimistisch voor het vierde kwartaal van 2010. CSM verwacht opnieuw een substantiele stijging van de EBITA in de laatste periode in vergelijking met het vierde kwartaal van 2009.

De omzet kwam in het derde kwartaal uit op EUR783,7 miljoen, tegenover EUR634,5 miljoen in dezelfde periode van 2009. Het effect van de bijdrage van de overname van Best Brands is EUR95,2 miljoen. Positieve valuta-effecten waren goed voor EUR45,1 miljoen en de autonome groei bedroeg EUR8,9 miljoen.

De EBITA steeg naar EUR56,7 miljoen, van EUR47,6 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Hier droegen valuta-effecten voor EUR5,1 miljoen bij aan het resultaat en had de acquisitie van Best Brands een effect van EUR3,8 miljoen, met inbegrip van EUR3,4 miljoen integratiekosten.

Analisten vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst hadden gerekend op een EBITA van EUR58 miljoen en een omzet van EUR782 miljoen.

Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR22,00.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

voda
0
CSM presteert redelijk in moeilijke markt

27 oktober | 11:55

CSM (EUR 22 - Kopen) presenteerde iets lager dan verwachte resultaten voor het derde kwartaal. De stijging van de omzet was te danken aan de acquisitie van Best Brands, positieve wisselkoerseffecten en organische groei van alle drie divisies.

Wij denken dat de derdekwartaalcijfers redelijk zijn. CSM wist de operationele marge voor de eerste negen maanden te verbeteren naar 160 basispunten. Deze verbetering werd gerealiseerd in moeilijke marktomstandigheden. Het bedrijf is positief over de groeipotentie van Purac op zowel de korte als lange termijn. Wij blijven positief over de prestaties van CSM dit jaar en over de sterke verbetering van de balans in 2009. Dit geeft het bedrijf de financiële ruimte om verder te groeien. We herhalen ons Kopen-advies.

|Bron: ABN
voda
0
Hoger! Nee, lager!
28 oktober 2010, 10:42 uur | FD.nl
Welke koersen zijn volatieler, die van het aandeel van chipmachinemaker ASML, de bekende stuiterbal en lieveling van optiehandelaren of die van CSM, de producent van bakkerij-ingrediënten en melkzuur?

Het antwoord ligt voor de hand, maar gek genoeg is de koers van CSM even beweeglijk als die van ASML, zo leert de optiebeurs.

Gelet op de koersreacties is het of CSM voortdurend door diepe dalen en over grote toppen gaat. Tegenover enorme koersopdoffers staan even zovele koersexplosies. Ook de cijfers van gisteren ademen die weelde aan interpretaties. Het bedrijf meldt een concernomzet over het derde kwartaal van krap euro 784 mln tegen ruim euro 634 mln in dezelfde periode in 2009, een stijging van euro 150 mln, oftewel maar liefst 31,4%. Dat lijkt heel wat, dus omhoog die koers.

etc.

www.fd.nl/artikel/20597356/hoger-nee-...
voda
0
CSM onbewogen onder prijsstijgingen
28 oktober 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Engelenburg, H.

Henk Engelenburg

Amsterdam

CSM, de grootste producent van bakkerij-ingrediënten en melkzuur ter wereld, wordt geplaagd door stijgende prijzen van grondstoffen zoals graan en plantaardige oliën.

Het bedrijf heeft gisteren bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers aangegeven dat het verwacht de stijgingen te kunnen opvangen door deze door te berekenen aan de afnemers en de consumenten.

etc.

www.fd.nl/artikel/20595600/csm-onbewo...
voda
0
De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

-BinckBank +23,4% EUR12,72
-CSM +5,8% EUR22,75
-Wessanen +4,5% EUR2,70
-KPN +3,9% EUR12,00
-Shell +3,4% EUR23,31
De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

-ArcelorMittal -7,3% EUR23,09
-Boskalis -6,3% EUR29,10
-Randstad -5,5% EUR34,20
-Crucell -5,0% EUR23,25
-Philips -4,4% EUR21,73

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 20,800
Verschil -0,860 (-3,97%)
Hoog 21,240
Laag 20,760
Volume 167.650
Volume gemiddeld 105.876
Volume gisteren 167.518

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront