Heineken « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Heineken profiteert van Femsa'

2 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Heineken profiteert van Femsa'
14 februari 2011, 17:00 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft vorig jaar geprofiteerd van de overgenomen bieractiviteiten van het Mexicaanse Femsa. De resultaten zullen een duidelijke verbetering laten zien ten opzichte van een jaar eerder. Woensdag komt het concern voorbeurs met de jaarcijfers over 2010.

Heineken heeft de verwachting uitgesproken dat de aangepaste nettowinst (beia) op organische basis met minstens 10 procent zal toenemen. Kostenbesparingen hebben hierbij geholpen, menen analisten. Beleggers zijn dan volgens KBC Securities-analist Wim Hoste erg geïnteresseerd in wat Heineken heeft bespaard en komend jaar wil gaan besparen.

Ook zal er gekeken worden naar uitspraken over de gestegen grondstofprijzen. Hoewel concerns als Heineken grondstoffen hedgen, is het maar de vraag of de gestegen prijzen op te vangen zijn met kostenbesparingen en/of dat de bierprijs omhoog moet. Hoste heeft een koopadvies voor Heineken, maar bestempelt het aandeel als ondergewaardeerd.

Solide groeiresultaten

Richard Withagen van SNS Securities, dat een hold-advies hanteert, verwacht solide groeiresultaten in Afrika voor Heineken en hij ziet deze regio dan ook als de belangrijkste groeimarkt voor dit jaar. Hij verwacht dat de bierconsumptie in de zogeheten volwassen markten nog onder druk staat.

Analisten verwachten niet dat Heineken een concrete verwachting zal uitspreken voor 2011.

voda
0
PREVIEW: Heineken boekt hogere winst, door Femsa en Afrika


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) maakt woensdag voorbeurs een 12,5% hogere nettowinst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia) over 2010 bekend van EUR1,4 miljard. Dat is de gemiddelde verwachting van vijf door Dow Jones Newswires geraadpleegde analisten die stellen dat de overname van Femsa en sterke prestaties in Afrika zwaarder op de resultaten wogen dan zwakte in de volwassen markten, waaronder West-Europa. De analisten verwachten dat kostenbesparingen tot een grotere operationele winst hebben geleid. De omzet is volgens hen met 10,6% gestegen tot EUR16,27 miljard. Er wordt uitgekeken naar opmerkingen over de invloed van stijgende grondstoffen op de prijzen en ook is men benieuwd naar wat de bierbrouwer zegt over kostenbesparingen en/of synergie-effecten van de Femsa-overname. Het aandeel is maandag 0,4% lager gesloten op EUR36,30. (AVM)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 91,400
Verschil -1,400 (-1,51%)
Hoog 93,960
Laag 91,400
Volume 569.588
Volume gemiddeld 613.656
Volume gisteren 840.491

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront