Heineken « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Heineken KW1 2011 omzet +20% door acquisitie

4 Posts
voda
0
PREVIEW: Heineken KW1 2011 omzet +20% door acquisitie


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) zal woensdag om 08.00 uur een 20% hogere omzet over het eerste kwartaal van 2011 melden, vooral dankzij de bijdrage van de geconsolideerde acquisitie van het Mexicaanse Femsa Cerveza. Dat is de gemiddelde verwachting van zes door Factset geraadpleegde analisten. Vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten zien in biervolumes gemeten gemiddeld een geringe autonome groei tussen 1% en 2%, na twee jaar van autonome volumedalingen. In de markten West-Europa en de Amerika's blijft het consumentenvertrouwen broos, maar in de overige regio's is een flinke autonome biervolumegroei gerealiseerd, denken deze analisten, die geen concrete outlook voorzien. Omstreeks 12.05 uur noteert het aandeel 1,8% hoger op EUR40,47, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken CFO: Heineken wil met Femsa betere marges in Mexico


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) wil in Mexico na de acquisitie van Femsa Cerveza sturen op verhoging van marges en niet van marktaandeel, zei de CFO van Heineken woensdag in een conference call met analisten.

"Door een betere productmix, inclusief de introductie van het Heineken brand, met meer focus op premium brands willen we de marges verbeteren", zei financieel directeur Rene Hooft Graafland. Hij voegde toe dat het gezamenlijke marktaandeel van 41% van Heineken met Femsa Cerveza in Mexico is gestabiliseerd. Hij liet zich verder tevreden uit over de integratie van Femsa Cerveza, dat in mei 2010 werd geconsolideerd.

De CFO zei dat Heineken voor ligt op het 5-jaren schema voor de aandeleninkoop voor de acquisitie van Femsa Serveza . "We hebben nu in totaal 13 miljoen van de benodigde 29 miljoen aandelen binnen en we gaan het zeker binnen 5 jaar halen", aldus Hooft Graafland.

De aandelen zijn nodig om moedermaatschappij Fomento Economico Mexicano, S.A.B. de C.V. (FEMSA.MX) een belang van 20% te geven in Heineken nv, in ruil voor de overname van de bierdivisie Femsa Cerveza.

Het aandeel Heineken staat rond 11.50 uur 0,8% lager op EUR39,90 terwijl de AEX 1,7% hoger staat.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
Heineken: nog geen herstel in Europa
Gepubliceerd op 20 apr 2011 om 11:12 | Views: 96

AMSTERDAM (AFN) - De lichte groei die in het eerste kwartaal werd gerealiseerd in Europa betekent nog geen ommekeer voor Heineken. Dat zei de financieel directeur van de brouwer René Hooft Graafland woensdag in een toelichting voor analisten.

Heineken boekte volgens de cfo de eerste kleine groei in Europa sinds het tweede kwartaal van 2007. ,,We zijn natuurlijk blij met de kleine plus die we in Europa zagen na de lange periode van krimp'', aldus Hooft Graafland. ,,Maar zouden onszelf voor de gek houden als we dachten dat we er nu al zijn. De onzekerheid over bezuinigingen drukt het consumentenvertrouwen, zeker in landen als Spanje, Italië en Ierland.''

Vooral in het economisch geplaagde Griekenland, waar Heineken een marktaandeel van 25 procent had, verliepen de zaken in het eerste kwartaal slecht. Ook in de Verenigde Staten vielen de ontwikkelingen tegen, aldus Hooft Graafland. ,,We zien daar wel goede signalen, maar die hebben zich nog niet vertaald in de volumes.''

In Mexico

In Mexico, waar Heineken vorig jaar de bieractiviteiten van Femsa overnam, gaat het bedrijf op zoek naar hogere marges. ,,We zoeken het daar niet in volumes, we willen meer waarde uit de markt halen'', stelde Hooft Graafland. Een voorbeeld daarvan is de lancering van het merk Heineken in Mexico tegen een prijs die aanzienlijk hoger ligt dan die van andere biermerken in het land.

De kostenbesparingen van de brouwer liggen op schema, stelde de financieel directeur. Hij wilde niet op specifieke bedragen ingaan, maar gaf aan dat er geen wijzigingen waren ten opzichte van de vooruitzichten voor de besparingen de eerder werden afgegeven.
voda
0
Heineken ziet in KW1 omzet en autonome volume stijgen


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft in het eerste kwartaal van 2011 een hogere omzet en volumeafzet geboekt, waarbij de acquisitie van Femsa Cerveza belangrijk aan de groei bijdroeg, maar alle regio's ook bijdroegen aan de autonome groei, maakt de bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend in een trading update.

Het totale geconsolideerde biervolume steeg in het eerste kwartaal ten opzichte van een jaar geleden met 44% tot 33,8 miljoen hectoliter. De autonome volumegroei was 5,5%. Analisten hadden verwacht dat het volume autonoom 1% tot 2% zou groeien.

De omzet steeg 22% tot EUR3,59 miljard, bij een autonome omzetgroei van 3,6%. De analisten hadden een omzetstijging van 20% tot EUR3,53 miljard voorzien.

Heineken voorziet voor 2011 voortgaande volumegroei in Latijns-Amerika, Afrika en Azie en aanhoudende terughoudendheid bij de consumenten in Europa en de VS.

Het bedrijf verwacht een enkelcijferige stijging van grondstofkosten en herhaalt de doelstelling van kostenbesparingen van EUR150 miljoen tot eind 2013.

Dinsdag maakte sectorgenoot SABMiller PLC (SAB.JO) bekend dat de biervolumes in het afgelopen kwartaal autonoom met 3% zijn gegroeid.

Het aandeel Heineken sloot dinsdag op EUR40,21.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 91,400
Verschil -1,400 (-1,51%)
Hoog 93,960
Laag 91,400
Volume 569.588
Volume gemiddeld 613.656
Volume gisteren 840.491

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront