Corbion « Terug naar discussie overzicht

csm augustus

11 Posts
[verwijderd]
0
CSM H1 resultaat lager conform verwachting, omzet hoger
Gepubliceerd: 07:55
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM nv (CSM.AE) heeft in het eerste halfjaar van 2011 als verwacht een lagere nettowinst gerealiseerd, vanwege de sterk gestegen grondstofkosten en de integratiekosten van Best Brands, maakt de producent van bakkerij- en melkzuurproducten woensdag voorbeurs bekend. De omzet nam wel toe.

De omzet kwam 10,6% hoger uit op euro1,525 mrd bij een autonome groei van 4,3%. Het bedrijfsresultaat was 27% lager op euro58,9 mln en de winst na belasting daalde 49% naar euro29,9 mln. Het resultaat voor rente, belasting en amortisatie (ebitA) voor eenmalige kosten kwam 22% lager uit op euro80,2 mln.

Het bedrijf wijt de gedaalde resultaten aan de met name in het tweede kwartaal sterk gestegen grondstofprijzen die niet direct konden worden doorberekend en aan de acquisitie- en integratiekosten van Best Brands.

De cijfers komen overeen met de op 5 juli afgegeven winstwaarschuwing en de gemiddelde analistenverwachting.

CSM verwacht voor het tweede halfjaar, zoals eerder gemeld, een ebita, voor eenmalige kosten en tegen constante valutaverhoudingen, conform de tweede helft van 2010.

CSM verwacht verder in het tweede halfjaar de gestegen grondstofprijzen beter te kunnen doorberekenen en ziet een geleidelijk herstel van volumes.

Het aandeel CSM is dinsdag gesloten op euro15,98.

- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
0
MARKET TALK: CSM H1-cijfers in lijn met guidance
Gepubliceerd: 07:54
AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM (CSM.AE) komt woensdag met halfjaarcijfers die, zoals verwacht, overeenkomen met de op 5 juli afgegeven winstwaarschuwing, zegt Marco Gulpers van ING. De analist tekent daarbij aan dat de marges bij Bakery Europe wat tegenvallen, maar bij Purac weer meevallen. Hij constateert dat de sterk gestegen grondstofkosten negatief uitpakken voor het werkkapitaal en de nettoschuld, maar dat is geen verrassing, zegt Gulpers. Hij vindt de cijfers na de winstwaarschuwing toch wel geruststellend. ING houdt op CSM een hold-advies bij een koersdoel van euro22,00. Het aandeel is dinsdag gesloten op euro15,98. (BTK).

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
0
PREVIEW: CSM komt niet met nieuwe verrassingen
Gepubliceerd: 06:30
(Herhaling van maandag gepubliceerd bericht.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM (CSM.AE) zal woensdag om 07.00 uur halfjaarcijfers bekendmaken, met een nagenoeg gelijkgebleven bedrijfsresultaat op een 6% hogere omzet, verwachten vier door FactSet geraadpleegde analisten gemiddeld. Zij zien het bedrijfsresultaat op ebit-niveau 0,9% toenemen naar euro81,2 mln van euro80,5 mln in de eerste zes maanden van 2010. De analisten voorzien gemiddeld een 6% hogere halfjaaromzet van euro1,504 mrd. De analisten verwachten na de op 5 juli afgegeven winstwaarschuwing vanwege de hoge grondstofkosten en de op 1 augustus aangekondigde joint venture voor de Purac-divisie met BASF (BAS.XE) geen negatieve of positieve verrassingen. Wel zijn ze onder meer benieuwd welke maatregelen CSM aankondigt om de gestegen grondstofprijzen te compenseren, naar de effecten op prijzen en volumes en naar de voortgang van de ontwikkeling van bioplastics. Het aandeel sloot dinsdag op euro15,98. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
0
'Markt gaat positief op CSM reageren'
Gepubliceerd op 10 aug 2011 om 08:05

AMSTERDAM (AFN) - ING-analist Marco Gulpers denkt dat de markt positief zal reageren op de woensdag voorbeurs bekendgemaakte halfjaarcijfers van CSM. ,,Onderliggend waren de resultaten in lijn en CSM bevestigt de outlook voor de tweede helft, ja ik denk dat de markt positief zal reageren.''

De marktkenner heeft wel kanttekeningen. Zo wijst Gulpers op de wat tegenvallende volumes in Noord-Amerika. Daar staat dan wel weer tegenover dat CSM in Europa de verkopen vlak wist te houden. Maar hier vindt Gulpers de marges wat tegenvallen.

Over de melkzuurdivisie Purac is Gulpers tevreden. ,,Dat viel erg mee, met marges van 12 procent.'' Maar hier viel de autonome groei iets tegen.

Kostenbesparingsprogramma's

Gulpers wijst er nog op dat er geen additionele kostenbesparingsprogramma's zijn aangekondigd door CSM. De marktkenner vindt het een goed ding dat het bedrijf zijn verwachting voor de tweede helft heeft gehandhaafd.

Dinsdag sloot het aandeel op 15,98 euro.
[verwijderd]
0
Grondstoffen nekken CSM
Gepubliceerd op 10 aug 2011 om 07:11
DIEMEN (AFN) - CSM, producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten, heeft een zware eerste helft van het jaar achter de rug. De winst daalde fors, evenals het bedrijfsresultaat, door fors hogere grondstofprijzen. De focus voor de tweede helft is groei, aldus CSM bij de publicatie woensdag van de halfjaarcijfers.

De omzet bedroeg 1,52 miljard euro, tegen 1,41 miljard euro in de eerste helft van 2010. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) kwam uit op 80,2 miljoen euro, gelijk aan de eerder uitgesproken verwachting van CSM. De nettowinst daalde fors, van 54,2 miljoen euro in de eerste 6 maanden van 2010 naar 29,9 miljoen euro nu. Analisten rekenden op inkomsten van 1,57 miljard euro en een nettowinst van 31 miljoen euro.

De flink lagere cijfers zouden niet onverwacht moeten komen. Het bedrijf waarschuwde begin juli dat de winstgevendheid zwaar onder druk stond doordat het de gestegen kosten voor grondstoffen niet direct kon doorberekenen. Ook de zwakke dollar drukt de winstgevendheid.

Volumes

Als gevolg van de hogere kosten, vraagt CSM ook meer geld voor zijn producten zoals Waldkorn-brood en cakejes en koekjes. Die prijsverhoging raakte de volumes, met name in de Verenigde Staten waar sprake was van een daling van 5,3 procent. In Europa wist CSM de verkopen stabiel te houden.

,,We zien veelbelovende tekenen van het herstel van volumes nu de markt hogere prijzen accepteert'', aldus topman Gerard Hoetmer. CSM verwacht dan ook een langzaam herstel in het tweede halfjaar van de volumes.

Vergelijkbaar niveau

CSM herhaalde de eerder al uitgesproken verwachting dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) in de tweede helft van het jaar op een vergelijkbaar niveau zal uitkomen met die van de tweede helft van 2010. Toen stond er een bedrag van 112 miljoen euro in de boeken.

Het dividendbeleid blijft gehandhaafd, aldus CSM.
s.lin
0
CSM zoekt groei in opkomende markten
Gepubliceerd: 11:08
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM nv (CSM.AE) zoekt groei in opkomende markten om de doelstelling van een groei van 1% tot 2% boven het marktgemiddelde te kunnen realiseren, zegt de producent van bakkerijproducten woensdag in een persconferentie ter toelichting van de halfjaarcijfers.

"Omdat onze traditionele markten in Europa en Noord-Amerika behoorlijk verzadigd zijn, zoeken we nadrukkelijk naar groeimogelijkheden in opkomende markten", zegt CEO Gerard Hoetmer, die aangeeft dat dat kan door autonome groei, joint ventures of acquisities.

"We hebben op dit moment enkele honderden mln euro's op de eigen balans beschikbaar voor overnames", voegt CFO Koos Kramer toe, die in dit verband verder geen tijdspad aanduidde.

CSM is op dit moment al aanwezig op de bakkerijmarkten in China, Turkije, Tunesie en Japan en voegt daar binnenkort Thailand aan toe.

Hoetmer zei in de toelichting aan journalisten dat de recent aangekondigde joint venture met BASF se (BAS.XE) voor de productie van barnsteenzuur in 2013 met producten op de markt zal komen.

CSM maakte woensdag bekend in de eerste helft van 2011 een 10,6% hogere omzet van euro1,525 mrd te hebben gerealiseerd, maar dat het resultaat voor rente, belasting en amortisatie (ebitA) voor eenmalige kosten 22% lager uitkwam op euro80,2 mln.

- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
CSM heeft voldoende in kas voor overnames

Gepubliceerd op 10 aug 2011 om 11:03
DIEMEN (AFN) - CSM heeft voldoende geld in kas voor het doen van overnames. Financieel topman Koos Kramer sprak van ,,een paar honderden miljoenen'' die CSM beschikbaar heeft om te acquireren. En dan rekt het bedrijf de bankafspraken niet tot het maximum op.

Volgens deze afspraken mag CSM een maximale ratio hebben van de nettoschuld en de ebitda van 3,5. Na het eerste half jaar van 2011 staat deze ratio op 2,6. Met de aangegeven oorloskas zal deze ratio rond de 3 liggen, aldus de cfo woensdag tijdens een toelichting op de eerder op de dag gepubliceerde halfjaarcijfers.

Het bedrijf heeft nog steeds de intentie om de bakkerij-ingrediëntendivisie (in Noord-Amerika en Europa) te laten groeien op eigen kracht en middels acquisities. Ook voor de opkomende markten sluit het bedrijf overnames niet uit. ,,Als zich daar passende kandidaten voordoen'', aldus topman Gerard Hoetmer.

In deze markten wil CSM ver boven de groei van het marktgemiddelde groeien. In Noord-Amerika en Europa wil het bedrijf 1 tot 2 procent boven het gemiddelde toenemen.
s.lin
1

Resultaten CSM zwak zoals verwacht
10/8 10:50
De resultaten van CSM over de eerste zes maanden van dit jaar bleken zoals verwacht zwak te zijn nadat het bedrijf in juli al een winstwaarschuwing afgaf, zo zegt Marco Gulpers in een note van ING. De teleurstellende trading update in juli is inmiddels verwerkt in de koersen, zo stelt de analist van ING. Gulpers voorziet na de cijfers over het eerst halfjaar 2011 op een “opluchting-rally”.



Eerder vanochtend verhoogde ING haar advies voor CSM naar Kopen van Houden maar stelde wel het koersdoel neerwaarts bij tot 20,00 van 22,00 euro. Omstreeks kwart voor elf noteert het aandeel 7,4 procent hoger op 17,16 euro.
voda
0
Bedankt S. Lin, voor het plaatsen van het vele nieuws...

FONDSEN UITGELICHT: CSM en PostNL


Door Bart Koster en Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd beheerst door enorme volatiliteit en grote koersuitslagen, kwam CSM met geruststellende halfjaarcijfers die het aandeel een zet omhoog gaven. Ook de kwartaalcijfers van PostNL vielen niet tegen, maar het aandeel ging desondanks stevig onderuit vanwege zorgen over het dividend.


CSM STELT BELEGGERS BIJ HALFJAARCIJFERS ALSNOG GERUST

CSM nv (CSM.AE) behoorde in de afgelopen week tot de grootste stijgers op het Damrak, nadat de presentatie van de halfjaarcijfers op woensdag de markt weer het nodige vertrouwen gaf.

Dat zag er een goede maand geleden nog heel anders uit. Analisten en beleggers reageerden op 5 juli ontzet op een voorbeurs afgegeven, onverwachte winstwaarschuwing.

Kort na een analistendag kondigde CSM aan de eerder afgegeven outlook voor het bedrijfsresultaat voor 2011 niet te kunnen halen. Analisten voelden zich ronduit bekocht zo kort na de analistendag, waar daarover met geen woord was gerept.

ING-analist Marco Gulpers sprak toen zelfs van "een klap voor het vertrouwen in het bestuur". Beleggers waren minstens even onaangenaam verrast, want CSM duikelde bij opening van de beurs op 5 juli direct 9% naar beneden.

Hoe anders was de stemming afgelopen woensdag, nadat CSM zich bij de presentatie van de halfjaarcijfers met een bedrijfsresultaat van EUR58,9 miljoen en een nettowinst van EUR29,9 miljoen keurig aan de in de winstwaarschuwing afgegeven taxaties hield.

Bovendien gaf de producent van bakkerijproducten en melkzuurtoepassingen voor de tweede helft van 2011 een veel zonniger beeld, met de uitgesproken verwachting de gestegen grondstofkosten beter te kunnen doorberekenen en een geleidelijk herstel van volumes te zien.

"Ik wil het jaar in tweeen delen", zei CEO Gerard Hoetmer in een toelichting op de halfjaarcijfers. "In het eerste halfjaar lag de focus op prijsverhoging en volumehandhaving; in de tweede helft ligt de focus op groei met innovaties en strategische initiatieven."

Wat dat laatste betreft zeiden Hoetmer en zijn CFO Koos Kramer woensdag onder meer dat CSM nadrukkelijk inzet op groei met 1% tot 2% boven het marktgemiddelde. Voor acquisities is enkele honderden miljoenen euro's op de eigen balans beschikbaar.

Voor de ING-analisten was de halfjaarpublicatie reden om het advies op CSM te verhogen naar buy van hold.

Dat advies werd de afgelopen dagen massaal opgevolgd, want het aandeel CSM sloot de week 7,8% hoger af op EUR17,06.


arreno
0
forum stil gevallen??
CSM is 1 van de aandelen die (nog) niet van zijn plaats is gekomen.
Waarom zou ook CSM niet mee opstomen in de vaart der volkeren?
[verwijderd]
0
Analisten zijn nog een beetje boos denk ik. Maar kgeef je gelijk. Er is toch uitzicht op een positieve trend: prijsverhogingen door grondstoffen staan op de rails. En die Purac handel moet CSM 2x zo groot maken in 5 a 7 jaar. Ze moeten wel het dividend (0,90) handhaven natuurlijk, en dat ze onlangs voor het dividend aandelen uitgaven vond ik niet zo sterk...
Als je verder ziet waar CSM vandaan gekomen is kwa koers dan zit er wel wat in het vat!
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 20,800
Verschil -0,860 (-3,97%)
Hoog 21,240
Laag 20,760
Volume 167.650
Volume gemiddeld 105.876
Volume gisteren 167.518

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront