Heineken « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Redelijk kwartaal Heineken'

7 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Redelijk kwartaal Heineken'

Gepubliceerd op 10 feb 2012 om 15:31 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in 2011 het afzetvolume flink zien stijgen, verwachten analisten. De nettowinst (beia) zou met ruim 5 procent omhoog zijn gegaan. Het laatste kwartaal van 2011 was voor Heineken ,,relatief oké'', denkt analist Chris Kippers van zakenbank Petercam. De organische volumegroei was volgens hem positief door het redelijke zachte weer. Kippers rekent hierbij op 1 á 2 procent. Heineken komt volgende week woensdag voorbeurs met cijfers.

De analist is benieuwd welk commentaar Heineken gaat geven op het verloop van 2012. Hoe vaart het concern onder de politiek onzekere situatie in Nigeria en wat is de status quo in Mexico?

Kippers vermoedt dat het een moeilijk jaar gaat worden voor de bierbrouwer. De kosten voor grondstoffen lijken weliswaar iets gestabiliseerd, maar het concern moet volgens hem wel weer kosten maken om de kwaliteit van de grondstoffen te verbeteren. Daarnaast is het de vraag in hoeverre Heineken baat zal hebben van de kostenbesparingen die het concern tot nu toe heeft doorgevoerd. De analist denkt dat de besparingen in de afgelopen 3 jaar in totaal zijn uitgekomen op 500 miljoen euro.
voda
0
PREVIEW: Heineken winst 2011 lager, omzet hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) maakt woensdag voorbeurs over 2011 een 2% lagere winst voor bijzondere posten en afschrijvingen (beia) op een 5% hogere omzet bekend, is de gemiddelde verwachting van een groot aantal door Factset geraadpleegde analisten. De nettowinst (beia) komt volgens 22 analisten uit op EUR1,414 miljard, de omzetconsensus van 24 analisten komt uit op EUR16,999 miljard. De analisten denken, mede op basis van de winstwaarschuwing in augustus, dat Heineken te maken heeft met moeilijke omstandigheden in de belangrijkste markten, druk op marges door stijgende grondstofprijzen en een afnemend direct positief effect van kostenbesparingen. De analisten verwachten geen concrete outlook voor 2012. Het aandeel is maandag gesloten op EUR36,56. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Advies van analist Royce Tostrams: Heineken heeft meteen in de opening van de beursdag de weerstand 38,450(top van 17 augustus 2011) bereikt. Nu niet instappen. bit.ly/hvL6sG
voda
0
2e UPDATE: Heineken verhoogt investeringen, nieuw kostenprogramma


(Update van eerder gepubliceerd artikel 'Heineken boekt omzetgroei, ziet groei in opkomende markten', om informatie, commentaar CFO en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken gaat in 2012 de investeringen verhogen en een nieuw, driejarig kostenprogramma introduceren, meldt het bierconcern woensdag bij de presentatie van beter dan verwachte cijfers over 2011.

Heineken voorziet voor 2012 EUR1,25 miljard aan kapitaalinvesteringen, tegen EUR800 miljoen in 2011. De bierbrouwer wil in de periode 2012-2014 EUR500 miljoen extra aan kosten besparen, nadat het afgelopen kostenprogramma EUR614 miljoen opleverde, waarvan EUR178 miljoen in 2011.

De kostenbesparingen moeten met name komen uit centraliseren en efficienter inrichten van inkoop, ondersteunende diensten en logistieke processen, zegt CFO Rene Hooft Graafland in een toelichting tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"De investeringen zullen met name plaatsvinden in groei van bestaande en nieuwe faciliteiten in opkomende markten, onder meer in Afrika en Latijns-Amerika", zegt de CFO. Hij sluit nieuwe acquisities in opkomende markten, aanvullend op de investeringen, zeker niet uit.

Hooft Graafland licht toe dat Heineken op dit moment al tweederde van de EUR17,12 miljard omzet en 50% van de EUR1,43 miljard winst uit opkomende markten haalt. Hierin zijn de resultaten uit joint ventures meegenomen.

De volumes in Europa waren op jaarbasis vlak, terwijl er in de Amerika's een volumegroei van 1% was. In Centraal & Oost-Europa namen de volumes met 6,5% toe en in Afrika, het Midden-Oosten en Azie-Pacific was de groei 6,2%. Margegroei was er in West-Europa in Azie-Pacific, terwijl in alle andere regio's de marges afnamen. Heineken meldt groei van marktaandeel in alle regionale markten.

De omzet van Heineken kwam in 2011 mede door de bijdrage van recente acquisities 6,1% hoger uit op EUR17,12 miljard, tegen EUR16,13 miljard een jaar eerder. De autonome omzetgroei bedroeg 3,6%.

De nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie (beia) was met EUR1,58 miljard 8,8% hoger dan de EUR1,46 miljard in 2010.

Het resultaat voor rente en belasting (EBIT) daalde naar EUR2,46 miljard van EUR2,49 miljard door hogere kosten voor grondstoffen, promotie en verkoopondersteuning en investeringen.

De cijfers zijn licht beter dan verwacht, want analisten hadden vooraf gemiddeld gerekend op een jaaromzet van EUR16,999 miljard en een nettowinst van EUR1,414 miljard.

Het aandeel noteert woensdag omstreeks 12.20 uur 4,3% hoger op EUR38,13, terwijl de AEX 0,7% hoger noteert.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Heineken verrast met nieuw kostenbesparingsprogramma


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) verrast woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers met de aankondiging van een nieuw kostenbesparingsprogramma dat tot en met 2014 EUR500 miljoen moet opbrengen, zegt Robert Jan Vos van ABN Amro. De analist ziet verder dat de door Heineken voor 2012 geraamde stijging van inputkosten van 6% hoger is dan hij had verwacht. Vos vindt de resultaten over 2011 op alle niveaus beter dan verwacht. ABN Amro houdt een hold-advies bij een koersdoel van EUR39,00. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR36,56. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Resultaten Heineken iets beter dan verwacht - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Heineken (HEIA.AE) over 2011 zijn iets beter dan verwacht, vindt analist Richard Withagen van SNS Securities. Dit komt vooral door beter dan voorziene prestaties in West-Europa en Azie. Daarnaast is het positief dat Heineken het nieuwe kostenbesparingsprogramma heeft gekwantificeerd. SNS hanteert een hold-advies met een koersdoel van EUR33. Dinsdag sloot het aandeel op EUR36,56. (RVD)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Heineken: lekker of vies?
Door Guruwatch.nl op 15 feb 2012 om 17:15 | Views: 229

Een defensieve waarde heet Heineken te zijn en dat klopt wel gezien de koersprestaties over 2011 en tot nu toe dit jaar: -2,51% en +2,18% (slotstand gisteren). Daarmee bleef het fonds de AEX vorig jaar ruim voor en blijft nu achter. Met de koersruk van vandaag van nu +3,85% doet Heineken een slordige +2% dividendrendement.

Het is opvallend dat juist defensial Heineken het minst populaire AEX-aandeel is onder analisten. Met afstand zelfs. Er staan meer holds en sells uit dan buys en dat komt maar zelden voor – laat staan bij een defensieve waarde. Met de stijging van vandaag staat het gemiddelde koersdoel ook al bijna op de borden:

Buy: 10
Hold: 2
Sell: 10
Gemiddeld koersdoel: 38,59 euro
Kort door de bocht gezegd is de belangrijkste reden voor de zuinige opinie over Heineken de enorme concurrentie in de sector en de teruglopende biervolumes in zeg maar het westen. Ondanks dat de analisten de KW4-cijfers vandaag goed ontvangen is er nog geen een die het op z’n heupen krijgt en advies en koersdoel veranderd.

Zeg het maar: buy , hold of sell?
ING (kopen – 46,50 euro) is nog het meest enthousiast over Heineken en noemt het aandeel ronduit ondergewaardeerd:.

“Based on numbers and outlook elements, stock price should go up for this neglected stock. The fact tha 2012F is a back-end loaded year in profit growth terms will be discussed in the analyst meeting, but with these outcomes will get less weight. BUY. Consensus numbers will need to go up.”

KBC Securities (buy – 45 euro) ziet ook muziek in het aandeel:

“Nevertheless, we continue to believe that the current valuation already incorporates the ‘Europe’ exposure/risk to a fair degree and believe that the company is in the process of becoming more efficient whereas its geo-mix should allow to secure to longer term growth potential. We stick to our buy rating and € 45 TP.”

ABN Amro (houden) is het met ING eens dat Heineken goed presteerde. Alleen vindt de bank het aandeel zeker niet ondergewaardeerd. Nee: de mooie cijfers zitten volgens haar al in de koersen.

“Heineken is aantrekkelijk gewaardeerd in vergelijking met Anheuser Busch Inbev en SABMiller. In de afgelopen drie maanden is de koers behoorlijk opgelopen. Wij denken dan ook dat veel van het goede nieuws rond Heineken inmiddels is verdisconteerd in de koers. Op dit moment kiezen wij daarom voor een positie langs de zijlijn: houden.”

Theodoor Gilissen (houden) is kort maar krachtig:

“Gezien de relatief hoge waardering van Heineken en de bepaald niet gemakkelijke marktomstandigheden handhaven wij ons houden-advies.”

Hoewel SNS Securities (hold – 33 euro) de cijfers niet slecht vindt, acht ze het aandeel toch dood geld getuige die hold en 33 euro:

“Heineken had a strong fourth quarter, resulting in 2011 earnings ahead of expectations. The outlook statement contains no meaningful surprises. The debt reduction from the S&N acquisition has been largely completed, which is likely to be one of the reasons Heineken increases capital expenditure to support future organic growth.”

Het meest negatief vandaag is Morgan Stanley. Ze handhaaft haar verkoopadvies (want dat is underweight, toch?) met een koersdoel van 33 euro, door vooral de slechte Europese markt.

"We continue to see Heineken as structurally challenged due to high exposure to Europe and price competition in its main markets. In addition, reinvestment and input cost increases will constrain profit growth in 2012. Valuation: Heineken is trading on 13.6x CY12. FCF yield of 7% in CY12."

Tot slot is hier nog een filmpje van CorpTV van Heineken, met daarin een toelichting van het concern zelf op de cijfers. Mooie groene das…

Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie of vraag is altijd welkom.

www.iex.nl/Column/71203/Heineken-lekk...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 91,400
Verschil -1,400 (-1,51%)
Hoog 93,960
Laag 91,400
Volume 569.588
Volume gemiddeld 613.656
Volume gisteren 840.491

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront