Aperam « Terug naar discussie overzicht

laatste 2 weken april

9 Posts
Berdientje
0
di 17 apr 2012, 10:12 Honda gaat zeldzame aardmetalen recyclen TOKIO (AFN) - De Japanse autofabrikant Honda gaat op grote schaal zeldzame aardmetalen uit gebruikte auto-onderdelen recyclen. Dat liet het bedrijf dinsdag weten.

Honda is een verbond aangegaan met een Japans metaalbedrijf om de metalen uit waterstofbatterijen van nikkel te kunnen halen. De batterijen zijn afkomstig uit gebruikte hybride auto's.

Het besluit om te gaan recyclen is enerzijds een noodgreep als gevolg van de torenhoge prijzen van zeldzame aardmetalen, waar China nagenoeg het monopolie op bezit. Anderzijds betekent het een stap in een langer proces van het terugdringen van het verbruik van zeldzame grondstoffen.
----------------
= goed of slecht voor de koers?
[verwijderd]
0
Vandaag in ieder geval goed :) Hopen dat het sentiment weer verbetert en we in mei positief bericht krijgen qua cijfers Q1. Dan kan de koers weer richting 15 euro wat mij betreft!
Berdientje
0
ma 23 apr 2012, 15:20 Duitse staalsector ziet vraag stabiliseren HANNOVER (AFN) - De Duitse staalindustrie, waartoe grote spelers als ThyssenKrupp en Salzgitter behoren, heeft de vraag naar staal sinds het begin van dit jaar zien stabiliseren. Dat heeft de belangrijkste brancheorganisatie in de Duitse staalsector maandag laten weten. In het vierde kwartaal was nog sprake van een sterk ingezakte vraag.

Voorzitter Hans Jürgen Kerkhoff van WV Stahl zei dat de staalproductie dit jaar ongeveer op het niveau van 2011 zal uitkomen. Hij verwacht ook dat de staalmarkt minder wisselvallig zal zijn dan vorig jaar, mede doordat er meer rust is op de grondstoffenmarkt als geheel.

Ook op de internationale staalmarkt ziet Kerkhoff tekenen van verbetering, met een groei van de productie met 1 procent in het eerste kwartaal. ,,Wij verwachten voor dit gehele jaar een groei van de wereldwijde staalproductie met 4 procent'', zei hij. Opkomende economieën zullen volgens WV Stahl de drijvende kracht blijven achter de groei van de industrie.

Berdientje
0
[verwijderd]
0
quote:

Berdientje schreef op 23 april 2012 16:32:

Wat is er mis met stabilisatie = toch geen reden om 79 cent te zakken?
Stabilisatie is juist heel positief maar je weet hoe gevoelig Aperam is voor de index

Bij een groene beurs volgt dikwijs een krachtig herstel
Berdientje
1

wo 25 apr 2012, 07:56
Reesink wil staalbedrijven integreren APELDOORN (AFN) - Reesink bereidt een versnelde integratie van zijn staalbedrijven voor, nadat gesprekken met branchegenoten over samenwerking op niets zijn uitgelopen.

Een concreet plan daarvoor gaf de onderneming woensdag tijdens een tussentijds handelsbericht echter niet. Wel meldde het bedrijf dat het de omzet in het eerste kwartaal van 2012 met 6 procent zag toenemen ten opzichte van een jaar terug. Het bedrijfsresultaat steeg met 3 procent.

De bedrijven in het zogenoemde Groene Segment van Reesink realiseerden zonder uitzondering hogere opbrengsten. Het Industriële segment van Reesink heeft nog steeds last van de omstandigheden in de bouwsector, en werd ook geraakt door de strenge vorstperiode in februari. ,,Wel zijn we in staat geweest om marktaandeel te winnen door met onze activiteiten meer op te schuiven naar de industrie'', aldus Reesink
----
= goed voor de koers van Aperam?
[verwijderd]
0
quote:

Berdientje schreef op 25 april 2012 08:49:

= goed voor de koers van Aperam?

Blijkbaar wel, of heb ik vandaag wat gemist?
Berdientje
0
quote:

Marnix91 schreef op 25 april 2012 17:25:

[...]

Blijkbaar wel, of heb ik vandaag wat gemist?
Helpt dit de koers morgen ook in het groen?

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, houdt vrijwel zeker tot eind 2014 de rente op het zeer lage niveau van 0 tot 0,25 procent. Dat maakte de Fed woensdag bekend na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

,,De economische omstandigheden zullen waarschijnlijk exceptioneel lage niveaus voor de rente tot minstens eind 2014 rechtvaardigen'', aldus een verklaring. De Fed gaf geen aanwijzingen dat er nieuwe monetaire steunmaatregelen aan kunnen komen.

Volgens de Fed laat de Amerikaanse economie bescheiden groei zien, net als in maart. De werkloosheid is gedaald, maar blijft volgens de Fed op een verhoogd niveau. De inflatie is iets opgelopen, maar dat kwam vooral door de hogere energiekosten en zal daarom een tijdelijk effect hebben op de prijstoename, aldus de Fed.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:37
Koers 27,220
Verschil -0,220 (-0,80%)
Hoog 27,620
Laag 27,060
Volume 304.108
Volume gemiddeld 193.874
Volume gisteren 127.998

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront