KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN Weekdraad van 27 juli t/m 31 juli 2015 (Week van de cijfers over het 2e kwartaal!)

265 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beste FV,

Wat up en down de afgelopen week waarbij de AEX de 500 punten aantrekt en afstoot. Woensdag wordt interessant en spannend. De resultaten over het 2e kwartaal worden bekend en ik denk dat ze redelijk positief zullen zijn. Niettemin mij volstrekt onduidelijk welke kant het op gaat. Er is wel een voorschot op goede cijfers genomen maar redelijk beperkt. Van ongeveer 3,40 naar 3,54 nu waarbij het aandeel iets is achtergebleven bij de AEX.

Gezien de recente adviezen denk ik dat KPN ergens dit kwartaal de 4 Euro zal aantikken, ben benieuwd.

Vooral niet vergeten vrienden: blijf posten en houdt het leuk. Fijne vakantie voor de vakantiegangers.

Liro 50K/3,407
SpecKlaas
1
Een goede opening Liro.

Mag ik daar gebaseerd op mijn eigen ideeën, die van SNSN, Romano (waar is hij?) en W het volgende aan toevoegen?

Carlos Slim heeft nog steeds de touwtjes in handen. Er zijn al vele berekeningen geweest over zijn break-even. Vaak duikt 3,25 op. Dat betekent dat er nu een kleine winst is. Maar daar kiest hij niet voor. Overnemen wordt erg lastig, hebben de Nederlandse kornuiten hem duidelijk gemaakt met beschermingsconstructies e.d. Dus zijn 21%-pakket moet nu meer opbrengen. Beduidend meer en zal 4 euro of (veel) hoger moeten worden. De marketing hiervoor heeft hij al tot in de puntjes verzorgd. Hij heeft geen haast. En hij bepaalt wie de koper wordt en wie dus de strategische positie of meer in KPN mag overnemen. De hoogte van het bod zal hier een belangrijke rol spelen.

CS heeft al voor een enorme koers-boost gezorgd en vervolgt dit met zijn strategische aanpak. Kortom hij heft de touwtjes nog volledig in handen en dirigeert het orkest verder.

Even los van de kwartaalcijfers, hoop dat die solide zullen zijn, verwacht ik dat de koers op het door CS georganiseerde sentiment al naar de 4 euro of hoger gaat. Laat staan wat er mogelijk is bij een werkelijk geïnteresseerde Orange, Telefonica, Deutsche Telecom of evt. Altice. W heeft daar ook een interessante mening over.

Ik heb al ontzettend veel aan CS te danken en ik verwacht dat dit nog een mooi vervolg krijgt. In boodschappen doen ben ik niet zo goed, dat kunnen anderen veel beter. Op het einde van deze rollercoaster rit stap ik wel uit met een smile van oor tot oor. Ik heb steeds geroepen dat dit rond de 4 euro zal liggen, maar ik begin behoorlijk te twijfelen.
[verwijderd]
0

goede post SpecKlaas en ik zie dat ook zo, Carlos gaat nu een positieve trigger voor KPN worden en ik ben t ook met je eens dat hij weet dat een mogelijke belanghebbende een premie gaat betalen om 21% te krijgen, zelf opbouwen is echt niet gemakkelijk, ook zal de eventueel belanghebbende met de KPN Directie gaan praten, ik zie dit niet als een vijandige benadering, dit gaat in overleg.
Je mag echt voor zo'n belang een 30% premie rekenen over fair-value, gaat het aandeel in potentie wel naar 5 euro als koersdoel, ook ik ben geen ster in handelen, ik ben ook van een positionele beslissing nemen en dan tevreden zijn met een doel, het zweten en af en toe billen knijpen hoort er bij.
succes
[verwijderd]
0
Mooie post liro hoewel ik momenteel niet in kpn zit.
Blijf ik wel meelezen.
Bedankt en succes allen
[verwijderd]
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 25 juli 2015 18:14:

Mooie post liro hoewel ik momenteel niet in kpn zit.
Blijf ik wel meelezen.
Bedankt en succes allen
Zit jij nog ergens in MLJ?
[verwijderd]
0
quote:

Liromijo schreef op 25 juli 2015 18:41:

[...]

Zit jij nog ergens in MLJ?
ja in bam aandelen en opties
gordmans store
neonnode inc
cogentix medical
noranda aluminium holding
uwti-velocity shares 3xlong
ugaz-velocity shares 3xlong
intercloud
en hopelijk vanavond in mijn vrouw

[verwijderd]
0
quote:

Jager63 schreef op 25 juli 2015 22:21:

Heb je in die laatste, zowel opties als aandelen?
alleen nog bam call dec 2015 €4.50 opties, de rest aandelen
maar geen bedragen van in de tonnen hoor
[verwijderd]
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 25 juli 2015 22:31:

[...]
alleen nog bam call dec 2015 €4.50 opties, de rest aandelen
maar geen bedragen van in de tonnen hoor

Bedoel natuurlijk in je vrouw.
[verwijderd]
0
quote:

Jager63 schreef op 25 juli 2015 22:37:

[...]
Bedoel natuurlijk in je vrouw.
[hihi]
ik dacht aandelen maar het blijken opties te zijn.
als je verkering hebt kan het niet genoeg x
maar na komst van de kinderen is het over,
nu even de hond uitlaten en dan maar kijken of er nog wat gebeurd .
slaap lekker en morgen gezond weer op
[verwijderd]
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 25 juli 2015 22:45:

[...]
ik dacht aandelen maar het blijken opties te zijn.
als je verkering hebt kan het niet genoeg x
maar na komst van de kinderen is het over,
nu even de hond uitlaten en dan maar kijken of er nog wat gebeurd .
slaap lekker en morgen gezond weer op
Heren toch!!!!

[verwijderd]
0
Zit net even naar zo'n kerkdienst op tv te kijken. Die kennen maar een woord, en dat is: geven, geven, geven...

In onze tak van sport hoor je vaak: kopen, kopen, kopen.....

In beide gevallen zijn het 'ratten' die hier belang bij hebben. Amen!

[verwijderd]
0
De goednieuwsshow.

In de Goldman Sachs Turboportefeuille mag iedere week een expert bepalen welke short- of longpositie we toevoegen en welke we verkopen. Deze week is G?khan Erem van LeoMont bij ons te gast.

Afgelopen week is de AEX aardig opgelopen; de index noteert een plus van 3,8 procent. Onze portefeuille slaagt er deze week niet in om de index te verslaan, maar doet het toch niet onaardig met een plus van 2,3 procent.

Positief

Vandaag is Gokhan Erem van LeoMont onze gast. Hij is positief gestemd en vindt dat de portefeuille ook wel een wat positievere inslag mag hebben. Aangezien de short op Facebook is uitgestopt, en Erem de short op de IBEX verkoopt, is er plek vrijgekomen voor 2 nieuwe posities.

Eén van die nieuwe posities is een long op KPN. Benieuwd naar de andere? Bekijk dan onderstaande video voor een nieuwe aflevering van de Turboportefeuille.

- See more at: www.beursduivel.be/Column/161486/Gkha...
Agatan
0
De nieuwe week is met verfrissende Posts gestart. Compliment voor een ieder.

Sluit me aan met post van Specklaas. Wiesje had een soortgelijke gedachte, maar verliet het schip eerder. Meen dat zijn/haar doel 3.30 was. Zo consequent als ze is/was stapte toen in Austria Telecom en Orange ivm de bloedhete belangstelling in de telecomwereld.
[verwijderd]
0
Stuk uit Juni (interessant voor cijfers Q2 ?):

Glasvezel wint aan populariteit

HOUTEN (AFN) - Internet via een glasvezelnetwerk (FTTH) wint steeds meer aan populariteit. De Nederlandse markt voor FTTH groeide in 2014 met 370.000 aansluitingen tot ruim 2,3 miljoen. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van marktonderzoeker Telecompaper. Daarmee had circa 30 procent van de huishoudens eind 2014 toegang tot glasvezel.
Vooral in de tweede helft van het jaar groeide de toegankelijkheid van glasvezel en werden er ook meer aansluitingen gerealiseerd. Met name KPN en Vodafone die gebruikmaken van de netwerken van Reggefiber zagen het aantal abonnees sneller toenemen dan in de voorgaande jaren. Ook Caiway dat werkt op de netwerken van CIF zag de groei van het aantal abonnees in de tweede helft van het jaar versnellen.
Inmiddels heeft één op de tien huishoudens in Nederland een abonnement via glasvezel.
[verwijderd]
0
KPN wil Vula's per 1 september leveren

KPN NetCo wil op 1 september beginnen met de levering van internetdiensten op basis van Vula's. KPN heeft de tarieven en voorwaarden gepubliceerd en vraagt marktpartijen daarmee akkoord te gaan, wat eerder dan de gebruikelijke aankondigingstermijn van twee maanden. Vula staat voor virtuele ontbundeling op het DSL-netwerk. Daarmee kan 100 Mbps worden geleverd of via pair bonding 200 Mbps. Dat signaal komt uit straatkasten met actieve apparatuur en niet meer uit de (MDF) wijkcentrales. KPN heeft al straatkasten omgebouwd voor ruim 2 miljoen adressen en wil die footprint de komende kwartalen uitbreiden met nog eens anderhalf miljoen. Die operatie wordt alleen uitgevoerd in gebied waar Reggefiber niet zit of komt te zitten. Als er wel FttH is, worden pakketten daarop geleverd.

KPN heeft met Tele2 een zevenjarige overeenkomst gesloten, die als basis heeft gediend voor de Vula tarieven. Tele2 zal echter nog niet meteen 100 Mbps introduceren, de proposities zijn nog niet af. Online heeft een WBA-overeenkomst. De maandtarieven per lijn zijn lager dan voor WBA, maar wholesale afnemers maken ook andere kosten. Het is nog niet bekend of andere afnemers akkoord zijn, waaronder Vodafone en een reeks kleinere en/of zakelijke aanbieders.
[verwijderd]
0
Telenet werkt nog aan formeel bod op Base

Telenet werkt nog aan de overeenkomst om Base over te nemen. Sinds 20 april is bekend dat KPN zijn Belgische mobiele activiteiten wil verkopen aan Telenet, het Vlaamse kabelbedrijf waarin Liberty Global een meerderheidsbelang heeft. De omvang van de deal maakt de voorbereidingen complex. De formele filings zijn nog niet ingediend, meldt een woordvoerster van Telenet. De Europese Commissie zal de overname toetsen, niet de Mededingingsautoriteit van de federale overheid. De betrokken omzet komt boven de drempel waar een fusie naar de Commissie gaat en bovendien zijn er bedrijven uit meerdere landen bij betrokken. Hoe lang het onderzoek gaat duren is nog niet bekend. Fase 1 duurt gewoonlijk drie maanden en fase 2 kan zes tot negen maanden duren. A priori is de kans groot dat er een volledig onderzoek wordt gedaan.
[verwijderd]
0
Ik zeg 'goed bezig':

KPN biedt 4G+ in Nijmegen
vrijdag 24 juli 2015
KPN biedt in het kader van de Vierdaagse 4G+ in Nijmegen aan en zegt dit ook na het evenement blijvend te zullen doen in deze stad. Nijmegen volgt daarmee de grote steden en een aantal vakantieoorden als Terschelling en Texel als locatie waar KPN 4G+ beschikbaar heeft gesteld. Om genoeg bandbreedte te kunnen bieden tijdens de Vierdaagse, heeft de operator daarnaast twee 2G-, 3G- en 4G-sites herbouwd die al veel verkeer trokken.
[verwijderd]
0

EC keurt overname Alcatel-Lucent door Nokia goed

De Europese Commissie meldt dat het de overname van Alcatel-Lucent door Nokia heeft goedgekeurd. Volgens de commissie heeft de overname geen nadelige gevolgen op mededingingsgebied en kan deze daarom doorgang vinden.

Nokia bracht in april een bod met een waarde van 15,6 miljard dollar uit op Alcatel-Lucent in Frankrijk en de Verenigde Staten. Vorige maand werd deal al goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Volgens de Europese Commissie heeft de overname geen nadelige gevolgen op het gebied van mededinging, omdat Nokia en Alcatel-Lucent geen directe concurrenten van elkaar zijn. Zo heeft Nokia een sterke positie in Europa, maar niet in Noord-Amerika. Voor Alcatel-Lucent is dit juist andersom.

Bovendien blijven er volgens de Europese Commissie na de overname genoeg sterke spelers over die ook wereldwijd actief zijn. De commissie noemt Ericsson, Huawei, ZTE en Samsung als andere belangrijke aanbieders van netwerkproducten en -diensten. Daarnaast denkt de EC dat de overname geen negatieve impact heeft op nieuwkomers of kleinere partijen die willen uitbreiden en dat het voor grotere spelers niet gemakkelijker zal worden om gecoördineerd op te treden.
[verwijderd]
0
quote:

Agatan schreef op 26 juli 2015 11:23:

De nieuwe week is met verfrissende Posts gestart. Compliment voor een ieder.

Sluit me aan met post van Specklaas. Wiesje had een soortgelijke gedachte, maar verliet het schip eerder. Meen dat zijn/haar doel 3.30 was. Zo consequent als ze is/was stapte toen in Austria Telecom en Orange ivm de bloedhete belangstelling in de telecomwereld.
ben op 3 euro uitgestapt ( Wiesje is de naam van mijn zwarte labrador ) , heb Orange met winst laten gaan en zit nog wel vol in Telekom Austria

de sector blijft onveranderd 'hot' en is nog steeds in een fase waar synergie door de grote gezocht gaat worden en dit leid tot samenwerking en overnames, allemaal goed nieuws voor Telecom beleggers.

heb nu een eerste schijf KPN gekocht en hoop op een correctie richting de 3,35 ben helemaal niet zeker of die gaat komen, geef mezelf nog een week of 4, maar komt die correctie niet ben ik ook bereid aan de markt te betalen, zolang we niet boven de 3,70 staan.

denk dat Carlos onderhands afscheid neemt eens dat er een nieuwe strategische partner is gevonden die met KPN overeenkomt en die ook uitzicht heeft of op een overname of anders een meerderheidsbelang of een goed werkbare relatie op de basis van een partnership, hoe dan ook Carlos zal denk ik een mooie premie krijgen voor zijn belang, denk 30% over fair value zou zomaar kunnen, zit je toch aan 5 euro plus te denken en dat is een mooie target voor KPN op 12 @ 18 maand, dus misschien met een toch wat aarzelend Wall Street dat we nog een zomer dip krijgen, moet nog maar wat geduld opbrengen met KPN, het zal wel uit winstnemingen van anderen moeten komen, want ik vraag me af of er veel kwetsbare Longs rond deze niveaus zitten die er uitgedrukt kunnen worden.

265 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 mei 2024 17:35
Koers 3,433
Verschil -0,006 (-0,17%)
Hoog 3,456
Laag 3,420
Volume 5.081.948
Volume gemiddeld 10.505.711
Volume gisteren 7.429.728

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront