KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 10 nov tot 17 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel VI

95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
SpecKlaas
0
Het voelde als een draai om de oren incasseren. De daling kwam een beetje onverwachts. Ook de komende dagen is het even de billen bij elkaar houden.

Maar het gaat komen. De stijging naar 4+ euro is nu nog even ver weg. Het gaat toch echt gebeuren. Dus gewoon vast houden die portefeuille.
[verwijderd]
0
Sems optie met KPN
Sem van Berkel

Het fonds KPN noteert momenteel ongeveer EUR 3,24. Als je wilt investeren in een fonds verwacht je dat de koers gaat stijgen of doe je dat vanwege het goede, stabiele, dividendbeleid. Je kunt overwegen om de aandelen te kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een optieconstructie op te zetten in KPN. Hiermee profiteer je (sneller) van een koersstijging, maar je hebt geen recht op het dividend (+/- 2%).
Bij het fonds KPN kiezen we voor het kopen van een call spread. De call spread in dit voorbeeld kent een investering van EUR 0,33. De call spread kan een (zeer) hoog rendement opleveren, namelijk EUR 1,17 (+355%) bij een koers van EUR 5,00 of hoger (Bij opties is de verhouding 1:100; de constructie kost dus EUR 33,00).
Constructie:
Koop een call KPN met een looptijd december 2019 en een uitoefenprijs van 3,50. Deze kost bij de huidige koers van KPN ongeveer EUR 0,54. Verkoop tegelijkertijd een call KPN met eenzelfde looptijd en een uitoefenprijs van 5,00. Deze call levert een bedrag op van EUR 0,21.
Investering, rendement & risico
De investering van deze callspread is EUR 0,54 -/- EUR 0,21, oftewel EUR 0,33. Bij een koers boven de EUR 5,00 is het rendement maximaal in deze constructie. Momenteel is de koers van KPN EUR 3,24, het is dus een speculatieve, offensief ingestelde, optieconstructie. Bij een koers boven de EUR 5,00 ontvangen we het verschil tussen de uitoefenprijzen van de call spread, in dit geval EUR 5,00 (verkochte call) minus EUR 3,50 (gekochte call) is EUR 1,50. De investering is EUR 0,33. Je kunt dus EUR 1,50 -/- EUR 0,33 = EUR 1,17 verdienen, een potentieel rendement van 355%.
[verwijderd]
0
Alternatief: De aandelen kosten EUR 3,24. Voor de prijs van 100 aandelen (EUR 324,00) koop je omgerekend ongeveer 10 call spreads (EUR 325 / (EUR 0,33 * 100)). Bij een eventuele stijging van het aandeel KPN profiteer je, ondanks een gelijke investering, veel meer.
Om tot een (goed) rendement te komen, hoeft de koers natuurlijk niet per se boven de EUR 5,00 te komen, elke stijging van de koers in KPN is van positieve invloed op de waarde van de call spread. De looptijd is tot en met de derde vrijdag van december 2019, ruim 4 jaar.
Een belangrijke 'keerzijde' van deze optieconstructie is het risico dat je loopt. Als de koers van KPN daalt, loop je het risico dat de waarde van de gekochte callspread daalt. Als de koers van KPN op EUR 0,00 staat, gaat de waarde van de callspread ook naar EUR 0,00. Het maximale risico van de call spread is dus gelijk aan de investering. Om je risico te beperken kun je van tevoren bepalen waar je stoploss zit, bijvoorbeeld op -/-50%.
Looptijd:
Hoewel de looptijd in deze constructie is bepaald op december 2019 hoef je niet zo lang te wachten om winst of verlies te nemen. De combinatie kan dagelijks tijdens beursuren worden verhandeld.
[verwijderd]
0
KPN sluit zich aan bij Sisvel WiFi-licentieprogramma

Sisvel maakt bekend dat KPN zich heeft aangesloten bij diens WiFi-licentieprogramma. Sisvel verzamelt hiermee verschillende WiFi-patenten van verschillende patenthouders en combineert deze in één licentie voor technologie die gebruikt wordt in de IEEE 802.11 WiFi-standaard en hieraan gerelateerde specificaties van de Wi-Fi Alliance. Tegelijk met KPN heeft ook het Duitse Fraunhofer-Institut für Integrierte Schaltungen IIS zich aangesloten bij Sisvel.
[verwijderd]
0
KPN weer wereldklimaatleider

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar behoort KPN tot de wereldtop op het gebied van klimaatbeleid en transparante rapportage daarover

KPN heeft het maximaal aantal punten behaald bij het CDP. Dit is een collectief van 822 investeerders met een belegd vermogen van $95 biljoen. ‘Ik ben er trots op dat onze inspanningen opnieuw erkend worden’, reageert Eelco Blok, CEO van KPN. ‘Als KPN staan we midden in de samenleving en willen we een bijdrage leveren aan de vergroening van Nederland. Dat doen we niet alleen door zelf klimaatneutraal te zijn. Door het ontwikkelen en inzetten van slimme ICT-producten en diensten kunnen we ook onze klanten helpen energie te besparen.’
[verwijderd]
0
For today: PP=3.251
Resistance: R1=3.285; R2=3.323
Support: S1=3.214; S2=3.178

Some st-volatility can be expected for around a week (see old posts for details & timing)
SpecKlaas
0
quote:

Liromijo schreef op 9 november 2015 09:31:

Dit draadje negeren, zie ander draadje!
Beste Liro. Dit draadje gaat alleen over KPN en Telecom. Wil je dit soort opmerkingen hier a.u.b. niet meer plaatsen?
[verwijderd]
1
quote:

SpecKlaas schreef op 9 november 2015 11:58:

[...]Beste Liro. Dit draadje gaat alleen over KPN en Telecom. Wil je dit soort opmerkingen hier a.u.b. niet meer plaatsen?
Waar gaat het ander draadje over dan??? Wijsneus!! 1 aandeel, 1 draadje!!!
[verwijderd]
1
quote:

Liromijo schreef op 9 november 2015 15:20:

[...]

Waar gaat het ander draadje over dan??? Wijsneus!! 1 aandeel, 1 draadje!!!

Jij bepaalt toch zelf en niet die ander
[verwijderd]
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 9 november 2015 11:01:

For today: PP=3.251
Resistance: R1=3.285; R2=3.323
Support: S1=3.214; S2=3.178

Some st-volatility can be expected for around a week (see old posts for details & timing)
Kans < 3,20 is/was maar 5%, toch?
[verwijderd]
0
Door Bowski eerder vandaag geplaatst op de sector draad:

Mag ik van u...

Update: vandaag, 08:36

De Nederlandse kabel- en telefoniemarkt heeft alle trekken van een spelletje kwartetten. Vorig jaar stond in het teken van de overname van kabelbedrijf Ziggo door UPC-eigenaar Liberty Global. Dit jaar leek het er lange tijd op dat Vodafone zou gaan hokken met datzelfde Liberty Global, met alle gevolgen voor de Nederlandse markt van dien.

En 2016? Dat jaar kan wel eens in het teken staan van de verkoop van T-Mobile Nederland. Met 3,7?miljoen klanten is dit de derde mobiele aanbieder van het land, achter KPN en Vodafone. Naast het eigen merk is T-Mobile ook bekend van budgetmerk Ben.

Eind vorige maand lekte uit dat Credit Suisse de markt afgraast naar partijen die T-Mobile Nederland zouden willen kopen. De zakenbank doet dat in opdracht van moederbedrijf Deutsche Telekom, dat verder ieder commentaar weigert over dit door persbureau Bloomberg gebrachte nieuws.

Vreemd is de gedachte van een verkoop niet. De Nederlandse markt kent een moordende concurrentie, met eigenlijk te veel aanbieders om de vereiste investeringen te kunnen dragen. Bovendien raken kabel, vaste en mobiele telefonie en internet steeds meer met elkaar verweven. Als pure mobiele speler zou T-Mobile wel eens te klein voor het tafellaken kunnen zijn. Misschien niet eens meer groot genoeg voor het servet.
Wat levert een mogelijke verkoop op? Denderend gaat het niet met de Nederlandse mobiele dochter van Deutsche Telekom, zo veel is zeker. Klanten bellen en sms’en steeds minder en bij Ben regende het klachten wegens falende systemen. Zo was de facturatie een tijdje niet op orde: een nachtmerrie voor iedere manager.
Vorige week presenteerde T-Mobile Nederland zijn kwartaalcijfers. Een mooie winst- en verliesrekening kregen we (traditiegetrouw) niet voorgelegd, maar enig doorrekenen leerde dat over de eerste negen maanden een bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) werd geboekt van €?382 mln. Dat was 17% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet zakte met 8% in tot €?1,05 mrd.
Als deze trend zich voortzet, behaalt T-Mobile dit jaar een bedrijfswinst van circa €?510 mln op een omzet van €?1,4 mrd. Met een beetje goede wil komt de ondernemingswaarde daarmee uit op €?3,3 mrd tot €?3,7 mrd, uitgaande van dezelfde ebitda-multiple die nu op de beurs voor een mobiele speler als Vodafone geldt.
Die miljarden kan Deutsche Telekom goed gebruiken. De schulden zouden zo omlaag kunnen, in de VS moet weer eens worden geboden op een nieuwe frequentie, enzovoorts.
En in Nederland lonkt natuurlijk de kwartettafel. Door nu een stap naar achteren te doen kunnen de Duitsers straks de grote sprong voorwaarts doen. KPN moet met een beurswaarde van circa €?14 mrd een te nemen horde zijn. Zeker als straks de eerste €?3,5 mrd al in de portemonnee zit. Kaarten schudden en spelen maar. Bartjens@fd.nl
[verwijderd]
0

KPN is voornemens 150 miljoen aandelen in Telefónica Deutschland Holding AG (“TEFD”) te verkopen en ongeveer 70% van de opbrengst in 2016 uit te keren aan aandeelhouders van KPN. De verkoop zal het huidige belang van KPN in TEFD van 20,5% terugbrengen tot ongeveer 15,5%.

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]
95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 3,356
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,377
Laag 3,350
Volume 12.119.120
Volume gemiddeld 12.102.394
Volume gisteren 12.119.120

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront