ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMI vierde kwartaal 2016

51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
ff_relativeren
0
De oktobermaand is begonnen. En daarmee is ook het vierde kwartaal van start gegaan. Het laatste kwartaaldraadje van dit beursjaar.
Trader
0
Vandaag toch uitgestapt op 36.70. Geen idee wat de koers gaat de aankomende tijd. Misschien toch nog wat omhoog richting de KW cijfers?

Wat is jullie visie op het aandeel?

Ik hoor het graag.

Mvg
Simpele Gast
0
quote:

QSS schreef op 3 oktober 2016 13:56:


Vandaag toch uitgestapt op 36.70. Geen idee wat de koers gaat de aankomende tijd. Misschien toch nog wat omhoog richting de KW cijfers?

Wat is jullie visie op het aandeel?

Ik hoor het graag.

Mvg

Geen idee, maar het is opvallend dat vlak na de dood van de oprichter van ASMI zo veel aandelen te koop zijn gezet.

Doet denken aan een neef en nicht van mij, die aan hun vader hadden beloofd om zijn prachtige antiekverzameling in ere te houden. Kort na diens overlijden hebben ze echter al dat antiek laten veilen.
voda
0
Beursblik: nieuw aandeleninkoopprogramma in de maak voor ASMI en Besi

Aankondiging bij presentatie cijfers derde kwartaal volgens Add Value Fund.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International en BE Semiconductor Industries kondigen bij het presenteren van de cijfers over het derde kwartaal mogelijk een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Dit meldde het beleggingsfonds Add Value Fund dat onder leiding staat van Willem Burgers en Hilco Wiersma dinsdag in een maandelijkse update.

"Beide bedrijven beschikken over voldoende kasoverschotten om een aandeleninkoopprogramma te realiseren", aldus Add Value. Voor ASMI wezen de marktvorsers verder op de mogelijkheid om "eenmalig een belastingvrije uitkering ten laste van de agioreserve te doen".

Het aandeel ASM International sloot maandag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 37,52 euro. Besi dikte zelfs 0,9 procent aan op 31,58 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ASMI interesse in Hitachi Kokusai - media

Geen commentaar door woordvoerder.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International overweegt om een bod uit te brengen op een belang van 51 procent in het Japanse Hitachi Kokusai Electric. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag.

Hitachi Kokusai is een leverancier van allerhande systemen, waaronder die om halfgeleiders te produceren. Volgens Bloomberg zou ASMI niet de enige geïnteresseerde partij zijn in het belang van 51 procent dat mogelijk op de markt komt nu moederbedrijf Hitachi zijn activiteiten tegen het licht houdt.

Een woordvoerder van ASMI wilde tegen ABM Financial News "geen commentaar" geven op de berichtgeving door Bloomberg.

Het aandeel ASMI handelde maandag 0,2 procent lager op 37,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
(ABM FN-Dow Jones) ASM International is een overnamekandidaat. Dit stelde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux dinsdag.

"Er zitten wel wat haken en ogen aan een mogelijke deal, maar ik denk dat ASMI inderdaad een kandidaat is, met Tokyo Electron en Lam Research als mogelijke koper", aldus Olofsen tegenover ABM Financial News.

De recente geruchten dat ASMI juist zelf op overnamepad gaat en een bod overweegt op een controlerend belang in Hitachi Kokusai Electronic noemde Olofsen "niet erg geloofwaardig", onder meer omdat de helft van de activiteiten van Hitachi Kokusai "niets met halfgeleiders te maken hebben".

Olofsen heeft een koopaanbeveling op ASM International met een koersdoel van 43,50 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel dinsdag 1,0 procent hoger op 37,90 euro.
[verwijderd]
0
Markt benieuwd naar overnamegeruchten.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het derde kwartaal vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

ASMI liet bij de halfjaarcijfers weten voor het derde kwartaal te rekenen op een omzet van 135 miljoen tot 150 miljoen euro met een orderinstroom van 100 miljoen tot 130 miljoen euro. Daarbij zal de omzet in de tweede jaarhelft volgens AMSI hoger uitkomen dan in de eerste zes maanden.

Deze outlook werd destijds door analisten als zwak bestempeld. NIBC wees er op dat indien ASMI aan de eigen doelstellingen voldoet in het derde kwartaal, de onderneming in het vierde kwartaal een flinke prestatie zal moeten neerzetten om aan de toen geldende consensus te kunnen voldoen. De koers liep vervolgens een stevige knauw op.

Ook benadrukte NIBC uitspraken van ASMI dat de markt voor single wafer ALD met dubbele cijfers zal krimpen in 2016, als gevolg van een lage vraag uit het geheugensegment. Dit kan volgens het bedrijf niet worden gecompenseerd door de sterke groei in de segmenten logic en foundry. Deze woorden van ASMI kwamen voor analist Edwin de Jong als een "complete verrassing".

Jager of prooi

Verder zullen beleggers bij de komende kwartaalcijfers meer hopen te horen over de vermeende interesse van ASMI in Hitachi Kokusai Electric. Kepler Cheuvreux noemde de geruchten "niet erg geloofwaardig", maar Berenberg lijkt meer geloof te hebben in een mogelijke overname. Mogelijk moet ASMI dan wel afscheid nemen van het belang in ASM PT om de overname te kunnen bekostigen, aldus de Duitse zakenbank.

Kepler Cheuvreux meent dat ASMI eerder zelf een overnameprooi is dan de jager. Tokyo Electron en Lam Research zijn in de ogen van analist Peter Olofsen mogelijk geïnteresseerd in het Nederlandse bedrijf.

Aandeleninkoop

De beheerders van het Add Value Fund verwachten dat ASMI, overigens net als BE Semiconductor Industries, mogelijk een nieuwe aandeleninkoopprogramma zal aankondigen.

"Beide bedrijven beschikken over voldoende kasoverschotten om een aandeleninkoopprogramma te realiseren", aldus de beheerders. Voor ASMI wezen de marktvorsers verder op de mogelijkheid om "eenmalig een belastingvrije uitkering ten laste van de agioreserve te doen".

ASM International maakt woensdag nabeurs de kwartaalcijfers bekend, op donderdag gevolgd door een telefonische toelichting.

Dinsdagmiddag handelde het aandeel, op een iets hoger Damrak, 2,1 procent hoger op 38,33 euro.

Door: ABM Financial News.
voda
0
'Inlijven Kokusai door ASMI lastig verhaal'

Gepubliceerd op 25 okt 2016 om 10:22 | Views: 2.843

AMSTERDAM (AFN) - Het wordt voor toeleverancier aan de chipindustrie ASM International (ASMI) nog een hele kluif om met succes het Japanse Hitachi Kokusai in te lijven. Dat meldde ING dinsdag in een rapport. ASMI is namelijk niet de enige kaper op de kust voor het Japanse bedrijf dat enerzijds bestaat uit een bloeiende halfgeleidertak en anderzijds uit een niet-rendabele video- en draadloze netwerkdivisie.

Volgens persbureau Bloomberg is ASMI een van de geïnteresseerde partijen in Hitachi Kokusai. Lukt het ASMI om de overname te bewerkstelligen dan zou dat het aandeel ,,significant" aantrekkelijker maken, denkt ING. Voordeel voor ASMI ten opzichte van concurrenten is dat het in Amsterdam genoteerde bedrijf minder last zal hebben van mededingingsregels dan de Amerikaanse en Chinese branchegenoten die in de rij zouden staan voor de Japanse onderneming.

Een eventuele overname zou de 'front-end' activiteiten van ASMI verdubbelen. Om een overname te kunnen betalen zou ASMI volgens ING zijn belang in ASM Pacific Technology van de hand doen. ING blijft er bij dat ASMI alleen geïnteresseerd is in de halfgeleideractiviteiten van Kokusai, maar dat de Japanners niet van plan zijn het bedrijf in losse onderdelen te verkopen.

Kwartaalresultaten

ASMI komt woensdag met kwartaalresultaten naar buiten. Volgens ING zal daarbij aandacht uitgaan naar het orderboek van de onderneming. Ook zullen de marktvorsers attent zijn op een eventuele aankondiging van een aandeleninkoopprogramma. Mogelijk valt daaruit iets op te maken in hoeverre ASMI actief zal worden op het overnamefront.

Volgens analisten van Kepler Cheuvreux is ASMI zelf een potentiële overnameprooi. Kepler stelt dat megafusies steeds minder waarschijnlijk worden in de sector. Daarom kijkt de halfgeleiderindustrie vooral naar kleinere overnames. ASMI is vooral aantrekkelijk door zijn positie in ALD-apparatuur (atomic layer deposition).

Koopadvies

Wel moeten geïnteresseerde partijen de nodige hordes nemen om ASMI in te lijven. Onder meer de aandeelhoudersstructuur van ASMI en mededingingswetten maken een overname van de Nederlandse toeleverancier aan de chipindustrie lastig.

ING hanteert nog altijd een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 43 euro. Ook Kepler heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 43,50 euro. Het aandeel koerste dinsdag omstreeks 10.35 uur 1 procent hoger op 37,93 euro.
[verwijderd]
0
Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) The Goldman Sachs Group heeft een groter belang in ASM International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 oktober 2016.

Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 4,59 procent met een dito stemrecht.

Op 20 september dit jaar meldde Goldman Sachs nog een kapitaalbelang van 1,04 procent met eenzelfde stemrecht.
voda
0
Omzet ASMI derde kwartaal 144 miljoen euro, doelstelling 135-150 miljoen euro
Orderinstroom ASMI derde kwartaal 123 miljoen euro, doelstelling 100-130 miljoen euro
ASMI verwacht omzet vierde kwartaal 150-170 miljoen euro
SMI verwacht orderinstroom vierde kwartaal 130-160 miljoen euro

(END) Dow Jones Newswires
Opus135
0
Aandeleninkoop (nieuwe ronde) voor 50 mio euro.

Cijfers Q3 lijken aan de bovenkant van de eigen range, die waarschijnlijk nogal conservatief was.

Outlook Q4 en verder: ik kan niet beoordelen of deze goed is of matig. Ik schat in volgens verwachting.

Geen teken van een plan van actieve overname (eerder tegendeel want aandeleninkoop). Dan maar overgenomen worden?
[verwijderd]
0
Binck:

ASMI haalt eigen doelstellingen

Nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft, zoals verwacht, aan de eigen doelstellingen voldaan in het derde kwartaal. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de toeleverancier aan de halfgeleider sector.

ASMI behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 144,2 miljoen euro. Vooraf zei de onderneming te mikken op 135 miljoen tot 150 miljoen euro, met een orderinstroom van 100 miljoen tot 130 miljoen euro. De orders kwamen afgelopen kwartaal uit op 122,6 miljoen euro.

De omzet daalde op jaarbasis met 11 procent, maar lag op kwartaalbasis 4 procent hoger. De orderinstroom was wel 23 procent minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

De brutomarge kwam uit op ongeveer 44 procent.

Operationeel verdiende ASMI in het derde kwartaal 16,8 miljoen euro, grofweg gelijk aan een kwartaal eerder, en de nettowinst kwam uit op 33,1 miljoen euro. Genormaliseerd bedroeg de winst 39,8 miljoen euro, tegenover 42,3 miljoen euro voorgaand kwartaal.

CEO Chuck del Prado gaf ongunstige wisselkoerseffecten als voornaamste reden voor de winstdaling. Daar stond evenwel een "sterke prestatie" bij ASM PT tegenover, aldus de topman.

Outlook

Net als bij de halfjaarcijfers wees CEO Del Prado op de lage vraag uit het geheugensegment, die niet kon worden gecompenseerd door de sterke groei in de segmenten logic en foundry. De single wafer ALD markt zal dit jaar dan ook met dubbele cijfers krimpen, aldus de topman.

Voor het vierde kwartaal rekent ASMI op een omzet van 150 miljoen tot 170 miljoen euro, met een orderinstroom van 130 miljoen tot 160 miljoen euro.

Positief is volgens Del Prado dat de single wafer ALD markt in 2017 "duidelijk" zal verbeteren.

Aandeleninkoop

Conform de verwachtingen van de beheerders van het Add Value Fund kondigde ASMI woensdag een nieuw aandeleninkoopprogramma aan.

Het lopende inkoopprogramma komt spoedig ten einde, nadat eind september reeds 94 procent van de beoogde 100 miljoen euro was ingekocht. Vervolgens zal ASMI in de rest van dit jaar en volgend jaar nog eens voor maximaal 50 miljoen euro aan eigen aandelen gaan inkopen.

Woensdag sloot het aandeel ASM International, op een rood Damrak, 0,2 procent hoger op 38,32 euro.
Energy
0
Wordt er niet heel enthousiast van.Vergeleken met met eind juli is de koers van asmi pt ongeveer 25% opgelopen.Dit is denk ook de reden van de koersstijging van de afgelopen maand.Dus ik verwacht geen daling zoals met de vorige kwartaalcijfers.De markt trekt in 2017 verder aan.
[verwijderd]
0
Waarde aandeleninkoop wat lager dan Kepler Cheuvreux voorzag.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een prima omzetverwachting voor het vierde kwartaal afgegeven. Dit zei analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdagavond tegenover ABM Financial News, nadat de toeleverancier van de halfgeleider industrie met omzetcijfers en een orderinstroom kwam die conform de doelstellingen van de onderneming waren.

ASMI rekent voor het lopende kwartaal op een omzet van 150 miljoen tot 170 miljoen euro. Olofsen rekende vooraf op 155 miljoen euro. "Prima, temeer het zowel op jaarbasis als kwartaalbasis een stijging betekent", aldus de analist.

Verder zei ASMI voor het vierde kwartaal te mikken op een orderinstroom van 130 miljoen tot 160 miljoen euro. Aangezien de verwachte orderinstroom lager is dan de omzetverwachting, zal het orderboek afnemen. Dit betekent volgens Olofsen vermoedelijk een lagere omzet in het eerste kwartaal van 2017 in vergelijking tot de laatste drie maanden van 2016.

"Maar afgaande op hun verwachting voor de ALD markt in 2017, zou er na een voorzichtige start in het eerste kwartaal in de loop van 2017 een verbetering moeten zijn", aldus Olofsen.

Ook kondigde ASMI aan om na het lopende, maar bijna afgeronde, aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro een nieuwe programma van 50 miljoen euro op te starten.

Olofsen rekende op een nieuw programma van 100 miljoen euro, maar aan het einde van het derde kwartaal had ASMI 363 miljoen euro in cash, "en het beleid is om alles boven de 300 miljoen terug te geven aan aandeelhouders". De analist van Kepler Cheuvreux verwacht evenwel dat er lager ongetwijfeld meer volgt. "En wie weet zit er nog een iets hoger dividend in het vat."

Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op ASM International. Woensdag sloot het aandeel, op een rood Damrak, 0,2 procent hoger op 38,32 euro.
bezinteergebelegt
0
quote:

drulletje drie schreef op 27 oktober 2016 09:01:Trekt wel weer bij!


Dan ken jij Amsterdam nog niet. Denk dat je vandaag helaas eerder aan -8 moet denken dan terug naar -2 oid.
51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 nov 2021 09:11
Koers 395,900
Verschil +8,400 (+2,17%)
Hoog 399,500
Laag 394,100
Volume 15.884
Volume gemiddeld 303.827
Volume gisteren 343.515