FLOW TRADERS 2017.

2.230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jodu
1
quote:

Freebird schreef op 6 oktober 2017 09:27:


[...]
Die van mij is eergisteren afgegaan op 21,61. Helaas verlies, maar ingestapt na vele forse dalingen, dus gelukkig nog te overzien. Ben blij dat ik er uit ben en ben inmiddels helemaal klaar met dit aandeel. Zo te zien geloven veel beleggers niet meer in het verdienmodel van FT en ze zouden best eens gelijk kunnen hebben Ik ga mijn heil elders zoeken. Succes voor de zittenblijvers.

ik vind het nu juist wel het moment om in te stappen... all time lows, RSI op over--sold, beurs staat klaar om te corrigeren, en flow maakt nog steeds een mooie winst, en dividend van 4%....
[verwijderd]
0

zoals eerder geschreven ben ik hier in Flow Traders voor de 1e X een positie aan het opbouwen, ik koop het aandeel puur voor (strategische) waarde en niet voor een toekomstig beter verdienmodel of markt, denk dat flow traders een interessante partij is voor een grotere speler.
ben gestaffeld begonnen aan 22 en heb ruimte tot 18 euro

het aandeel zit in en solide neerwaartse trend en daar is geen verandering, dat het thans wat over-verkocht is zegt niet zoveel, kan duiden dat er een opveren kan plaats vinden als de selling druk stopt, maar dat geeft nog geen verandering van trend.

het artikel van AddValue Fund klinkt eerder als van een desperate longhouder, die aan zijn fonds deelnemers informeert waarom het wel goed gaat komen
aandeel is gewoon doodziek, maar daar is vaak het meest aan te verdienen, niet zonder risico echter, er is echt wel een reden dat het zo ongelofelijk afgestraft is.

succes
trq786
2
Even ter vergelijking:

Fugro, Brunel, Heijmans (en nog wel een paar) zaten amper een paar maanden geleden tegen de all time lows aan. Er werden 'Imtech' scenario's geschetst. Het zou nooit meer goedkomen. Koersdoelen werden bijgesteld. En kijk waar ze nu staan. Brunel vandaag weer een koopadviesje gekregen en is weer aan het stralen (1 maand geleden nog in de 10'en en nu bijna 15). Een bedrijf als Fugro die jaar in jaar uit verlies maakt, zit ook weer in de lift na een correctie. Er worden voorzichtig weer koopadviesjes uitgedeeld.
En dan durft men te beweren dat FT -dat nog steeds een prima winstgevend bedrijf is- zware tijden tegemoet gaat zien. Over sentiment gesproken...
Mark my words: dit dipje is tijdelijk.


P.S. "Silent before the storm" aldus onze vriend Donald T.
AB57
4
quote:

piethein1994 schreef op 5 oktober 2017 21:55:


Een zeer positief stuk, maar is het niet gewoon mogelijk dat de volatiliteit op termijn nooit meer zo hoog zal worden als vroeger? Er worden in het bericht louter positieve dingen gemeld terwijl Flow Traders bijvoorbeeld te maken heeft met stijging van bepaalde kosten. Ik verwacht voor Q3 echt een nog lagere WPA dan in Q1 en Q2.


Ik geloof dat veel investeerders op dit moment last hebben van de zogeheten 'availability bias'. Dit betekent grofweg dat investeerders denken dat de toekomst hetzelfde zal zijn als het recente verleden. De afgelopen, bijna 10 jaar alweer, zijn de markten hersteld van de crisis en in een algemene opgaande beweging. Zeker de afgelopen kwartalen is er weinig volatiliteit en een sterke opgaande trend zonder grote correcties. Je moet begrijpen dat volatiliteit de standaard afwijking van aandelenrendementen is ten opzichte van hun gemiddelde historische rendement. In de wereld van finance is deze standaard afwijking de maatstaaf voor het risico van investeringen. Omdat deze standaard afwijking de afgelopen jaren vrij laag is geweest,dat wil zeggen er zijn geen hele grote dagelijkse stijgingen of dalingen geweest, is het 'risico' a.k.a. volatiliteit van aandelen volgens deze maatstaaf sterk afgenomen.
Een van de gevolgen hiervan is dat beleggers meer geld kunnen lenen om aandelen mee te kopen, het risico zoals financieele instituten dat meten is immers lager.
Vooral sinds 2013 hebben amerikaanse investeerders ontzettend veel geld geleend om aandelen te kopen, dit wordt gedreven door de lage rentes en die dalende volatiliteit. Dit proces gaat goed zolang aandelen blijven stijgen en volatiliteit laag blijft. Als er echter een keer een daling komt, zullen die investeerders verplicht en automatisch moeten verkopen om het geleende geld terug te betalen (margin call). Dit zorgt voor verdere dalingen, wat weer meer verplichte verkopen triggert en deze spiraal naar beneden zal een tijd aanhouden.
Mijn conclusie: volatiliteit is cyclisch net zoals veel aandelen en zal uiteindelijk weer terugkeren. De huidige opgaande beweging zal uiteindelijk ophouden en er zal een neergaande beweging komen die zichzelf versterkt vanwege het hierboven beschreven effect. Timen wanneer dit gebeurt is uitzonderlijk moeilijk of zelfs onmogelijk. Ikzelf heb vorig jaar al een positie ingenomen (veel te vroeg dus) in Flow en die afgelopen jaar iets uitgebreid. Sta nu op een verlies van ongeveer 15%, maar mijn verwachting is dat de belegger met geduld een heel goed rendement gaat halen met Flow wanneer veel andere aandelen aan een dalende trend beginnen.
Dongen
0
AB57: visie makes sense; moment v instappen discutabel; wachten op cijfers (mindere-?) 3e kw....of nu?
privee
0
@AB57 In deze grafiek zie je weer een voorbeeld van gevaar van werken met lange periodes en keuze schaalverdeling.

Om te bepalen of er wel of niet een groot risico schuilt in de stijgende margin debt moet je nml niet alleen kijken naar de absolute schuld maar ook kijken naar de verhouding t.o.v. de totale marktwaarde van de onderliggende instrumenten.

Als de waarde van de totale markt enorm is toegenomen in de afgebeelde periode dan is het niet raar dat de margin debt in absolute waarde ook enorm toeneemt.

Vergelijk dit met totale uitstaande woninghypotheken in NL. Als je niet naar woningwaarde in NL kijkt en alleen een grafiekje laat zien van de al maar toenemende hypotheekschuld ziet het er dramatisch uit. Pas als je het relateert aan woningwaarde en wellicht inkomen of BNP krijg je een beter beeld van de situatie.

Gr Privee
Bull and Bear
0
Vanuit TA perspectief is het nu niet het moment om in te stappen. De koers bevind zich nog steeds in een neergaand trend kanaal vanaf 17 maart. De koers bevind zich ongeveer op de helft van het trendkanaal van een uitbraak is nog geen sprake. De markt voor FT op basis van verwachtingen en cijfers is te onzeker. Ergo niet instappen, wachten.
AB57
0
quote:

Dongen schreef op 6 oktober 2017 11:46:


AB57: visie makes sense; moment v instappen discutabel; wachten op cijfers (mindere-?) 3e kw....of nu?


Vind ik lastig te zeggen. Ik denk dat de cijfers tegenvallen, maar dat zit deels al verwerkt in de koers. Maar goed, er kan zomaar nog tot wel 30% van de koers af als de lage volatiliteit aanhoud komende kwartalen. Aan de andere kant is Flow de currency market aan het betreden zodat de earnings in tijden van lage volatiliteit op de beurs enigszins op peil blijven. Deze markt is echt enorm, met dagelijkse volumes van gemiddeld 5 triljard, maar wel erg lage marges. Ben dan ook benieuwd wat ze hierover te melden hebben tijdens de Q3 cijfers, dit kan in ieder geval een positieve boost geven aan dit aandeel.

Als ik nog geen positie had gehad zou ik op dit niveau een erg kleine positie innemen en cash in mijn portfolio houden om bij te kopen zodra de vooruitzichten verbeteren. Verbeterde vooruitzichten kunnen in mijn optiek komen door toename van volatiliteit of verdere daling van de prijs. Ikzelf ga in ieder geval pas weer bijkopen rond de 20, mocht de koers daar ooit nog komen. Slechte resultaten bij Q3 zie ik dan vooral als een koopmoment.
winstpakkert
0
@ Zwarte ridder.

Lijkt me wel verstandig om je eerst in te lezen voor je investeert en niet zomaar wat te roepen.

Even google openen en zoeken op "flow traders ipo prospectus".
Staat precies in welke aandeelhouders wanneer mogen verkopen en hoeveel.
AB57
0
@ privee
Bedankt voor je opmerking, heb je inderdaad gelijk in. Heb zojuist zelf ff de grafiek gecreeërd met de credit balans als percentage van de willshere 5000 market cap met maandelijkse data vanaf 2003 (zie bijlage). Mijn interpretatie is dat het vooral schulden zijn die de prijzen omhoog hebben geduwd de afgelopen 3-4 jaar en dat dit op termijn niet houdbaar is.

Verder is ook de market cap tov GDP ontzettend hoog (zie link).
www.advisorperspectives.com/dshort/up...


Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

AB57 schreef op 6 oktober 2017 13:05:


@ privee
Bedankt voor je opmerking, heb je inderdaad gelijk in. Heb zojuist zelf ff de grafiek gecreeërd met de credit balans als percentage van de willshere 5000 market cap met maandelijkse data vanaf 2003 (zie bijlage). Mijn interpretatie is dat het vooral schulden zijn die de prijzen omhoog hebben geduwd de afgelopen 3-4 jaar en dat dit op termijn niet houdbaar is.

Verder is ook de market cap tov GDP ontzettend hoog (zie link).
www.advisorperspectives.com/dshort/up...


Slechts 0,45% van de beurswaarde is geleend....!!!
[verwijderd]
0
Behoorlijke stijging met een bescheiden aantal stukken tot nu toe. Waarschijnlijk komen vanmiddag de verkopers weer uit bed, en gaan we op een all time low de dag uit. En wat iedereen betreft met zijn/haar grafieken: Wake Up! als een bedrijf het goed doet, zal de koers dit ook doen. Zo niet, dan niet.
Bull and Bear
0
quote:

ZomerH schreef op 6 oktober 2017 13:59:


Behoorlijke stijging met een bescheiden aantal stukken tot nu toe. Waarschijnlijk komen vanmiddag de verkopers weer uit bed, en gaan we op een all time low de dag uit. En wat iedereen betreft met zijn/haar grafieken: Wake Up! als een bedrijf het goed doet, zal de koers dit ook doen. Zo niet, dan niet.

Het bedrijf doet het niet goed, dat is terug te vinden in de koers, de koers weerspiegelt zich in grafieken. 'T is een hulpmiddel niet meer niet minder. De grafiek zegt NIET kopen ergo we blijven er voorlopig van af.
jodu
0
quote:

Bull and Bear schreef op 6 oktober 2017 14:37:


[...]
Het bedrijf doet het niet goed, dat is terug te vinden in de koers, de koers weerspiegelt zich in grafieken. 'T is een hulpmiddel niet meer niet minder. De grafiek zegt NIET kopen ergo we blijven er voorlopig van af.


Zeggen dat flow het niet goed doet is wel heel kort door de bocht....
Staan momenteel alltime low, maar als je niet laag koopt kun je ook niet hoog verkopen.
Mijn grafiek zegt WEL kopen. Meningen verschillen nu eenmaal hé.
KACO191
0
Market technician Dave Chojnacki of Street One Financial recaps Wednesday’s sleepy stock market action and updates the key technical levels to focus on for the major U.S. indexes, whose recent rally seems to be waning.
etfdailynews.com/2017/10/05/volume-we...
KACO191
0
We have reached the top....... the mass all have become positive!A record percentage of people think the stock market will rise over the next 12 months -> stocktwits.com/JLyonsFundMgmt/message...
Werkbij
0
quote:

AB57 schreef op 6 oktober 2017 11:18:


[...]

Ik geloof dat veel investeerders op dit moment last hebben van de zogeheten 'availability bias'. Dit betekent grofweg dat investeerders denken dat de toekomst hetzelfde zal zijn als het recente verleden. De afgelopen, bijna 10 jaar alweer, zijn de markten hersteld van de crisis en in een algemene opgaande beweging. Zeker de afgelopen kwartalen is er weinig volatiliteit en een sterke opgaande trend zonder grote correcties. Je moet begrijpen dat volatiliteit de standaard afwijking van aandelenrendementen is ten opzichte van hun gemiddelde historische rendement. In de wereld van finance is deze standaard afwijking de maatstaaf voor het risico van investeringen. Omdat deze standaard afwijking de afgelopen jaren vrij laag is geweest,dat wil zeggen er zijn geen hele grote dagelijkse stijgingen of dalingen geweest, is het 'risico' a.k.a. volatiliteit van aandelen volgens deze maatstaaf sterk afgenomen.
Een van de gevolgen hiervan is dat beleggers meer geld kunnen lenen om aandelen mee te kopen, het risico zoals financieele instituten dat meten is immers lager.
Vooral sinds 2013 hebben amerikaanse investeerders ontzettend veel geld geleend om aandelen te kopen, dit wordt gedreven door de lage rentes en die dalende volatiliteit. Dit proces gaat goed zolang aandelen blijven stijgen en volatiliteit laag blijft. Als er echter een keer een daling komt, zullen die investeerders verplicht en automatisch moeten verkopen om het geleende geld terug te betalen (margin call). Dit zorgt voor verdere dalingen, wat weer meer verplichte verkopen triggert en deze spiraal naar beneden zal een tijd aanhouden.
Mijn conclusie: volatiliteit is cyclisch net zoals veel aandelen en zal uiteindelijk weer terugkeren. De huidige opgaande beweging zal uiteindelijk ophouden en er zal een neergaande beweging komen die zichzelf versterkt vanwege het hierboven beschreven effect. Timen wanneer dit gebeurt is uitzonderlijk moeilijk of zelfs onmogelijk. Ikzelf heb vorig jaar al een positie ingenomen (veel te vroeg dus) in Flow en die afgelopen jaar iets uitgebreid. Sta nu op een verlies van ongeveer 15%, maar mijn verwachting is dat de belegger met geduld een heel goed rendement gaat halen met Flow wanneer veel andere aandelen aan een dalende trend beginnen.


Ik heb een AB gegeven. Juist verhaal, geen speld tussen te krijgen. En wat betreft de bodemprijs: deze is gewoonweg niet te bepalen.
jodu
0
quote:

Werkbij schreef op 6 oktober 2017 15:26:


[...]

Ik heb een AB gegeven. Juist verhaal, geen speld tussen te krijgen. En wat betreft de bodemprijs: deze is gewoonweg niet te bepalen.


de bodemprijs is alvast dichter dan dan 5 mnd geleden :)
2.230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 14:44
Koers 31,060
Verschil -0,160 (-0,51%)
Hoog 31,300
Laag 30,900
Volume 82.640
Volume gemiddeld 668.204
Volume gisteren 189.599