Forum: AkzoNobel » AKZO Nobel draadje 2017 » Pagina: 190 | Belegger.nl

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ressiva_
0
[verwijderd]
0
TOTAL koopt Nederlands LNG-verkoper PitPoint. ( waarschijnlijk nooit R&D subsidie van overheid gekregen voor deze innovatieve onderneming ? ) Tenminste Kamp niet gehoord!
[verwijderd]
0
ajax1954
0
omdat je te dom bent hiervoor lees er eens iets over of kijk naar de film Wall Street
eduardo3105
0
quote:

braniek schreef op 3 mei 2017 17:40:


Nabeurs 388.298 stukjes met stijging 0,13 eurocentjes. Iemand (bezint) een deugdelijke analyse?

Geen deugdelijke analyse maar ik denk wel dat men vandaag wat positiever is geworden dat Akzo toch gaat praten. De stijging van vandaag begon pas toen de VS openging dus duidelijk dat of Elliot, PPG of Amerikaanse zakenbank aan het inkopen is geweest.
Daghandelaren zullen vandaag wel goed verdiend hebben.
ajax1954
0
Accuboor
0
AKZO is ondertussen druk met de publieke opinie op te jutten...

Op het AKZO twitter account stond weer een bericht met foto dat er 545 werknemers hun steun uitspraken aan Ton Buchner om zelfstandig te blijven. Het bericht is inmiddels verwijderd maar iemand heeft een screenshot gemaakt en gepost.
Sky-jumper
1
Ik ga een hele hoop rotzooi over mijn kop krijgen, maar ik ben van mening dat men al die afgeleide produkten moest verbieden....zeker de verkoop van aandelen die men niet werkelijk in bezit heeft.

Ook de bij eindveiling is een particulier steeds de dupe, met een paar milliseconden word je bij de neus genomen.
[verwijderd]
0
quote:

ajax1954 schreef op 3 mei 2017 18:22:


omdat je te dom bent hiervoor lees er eens iets over of kijk naar de film Wall Street


Gelukkig krikken Ajax en Voorkennis het niveau hier wel op.
Daar kan men nog wat van leren :) :)
BLOK-E
0
Wordt toch de week van de waarheid, denk zelf dat het een afzegging wordt, duurt vrij lang, kan dan even tot 8-10% zakken waarna herstel volgt tot -6%, het is dan mogelijk om 3-4 % te pakken in een korte tijd.
Anders om, bij een ja leuk en goed voor de zittenblijvers.
blutteman
0
quote:

Iksnaphetwel schreef op 3 mei 2017 19:13:


[...]

Gelukkig krikken Ajax en Voorkennis het niveau hier wel op.
Daar kan men nog wat van leren :) :)lichtbaken, vlak jezelf nou niet weg..
moneymaker_BX
0
Foto: ANP
AkzoNobel geeft gas met plan B
23 min geleden Edwin van der Schoot
AMSTERDAM - AkzoNobel schaakt op meerdere borden. Enerzijds vragen de commissarissen zich af wat te doen met het overnamebod van PPG. Afwijzen, of toch (gedeeltelijk) in dialoog gaan? Anderzijds geeft het bestuur vol gas met plan B.

Plan B is het afsplitsen van de chemiedivisie van de verfmaker en de opbrengst gebruiken om de loyaliteit van de aandeelhouders te kopen met een royaal extra dividend. Het resterende verfbedrijf zou dan van zijn ’conglomeraatskorting’ verlost zijn en vanzelf meer waard worden op de beurs. Dit zou de Amerikaanse rivaal PPG het
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
henk b.
0
AkzoNobel geeft gas met plan B
35 min geleden Edwin van der Schoot
AMSTERDAM - AkzoNobel schaakt op meerdere borden. Enerzijds vragen de commissarissen zich af wat te doen met het overnamebod van PPG. Afwijzen, of toch (gedeeltelijk) in dialoog gaan? Anderzijds geeft het bestuur vol gas met plan B.

Plan B is het afsplitsen van de chemiedivisie van de verfmaker en de opbrengst gebruiken om de loyaliteit van de aandeelhouders te kopen met een royaal extra dividend. Het resterende verfbedrijf zou dan van zijn ’conglomeraatskorting’ verlost zijn en vanzelf meer waard worden op de beurs. Dit zou de Amerikaanse rivaal PPG het nakijken geven. PPG biedt momenteel €96,75 per aandeel, in totaal €26,9 miljard.


AkzoNobels bestuur heeft nu de zakenbank JPMorgan ingehuurd om de chemiedivisie op eigen benen te zetten. Dat is een duidelijk signaal dat wat er ook gebeurt, Akzo niet bij de pakken neerzit. De chemie, bekend van onder meer Jozo Zout, zal in principe naar de beurs gebracht worden maar mag bij een goed bod ook onderhands verkocht worden. Streven is om de transactie binnen 12 maanden af te ronden. „Dat wil zeggen, dat Specialty Chemicals (zoals het onderdeel genoemd wordt, red.) in principe over 12 maanden een beursnotering heeft”, beaamt een betrokkene.

Akzo’s keus voor een Amerikaanse bank is veelzeggend. De meeste van de 800 grote mondiale institutionele beleggers die het succes van een beursgang bepalen, komen uit de VS. Wanneer een bedrijf naar de beurs gebracht wordt, is dus een Amerikaanse bank om de aandelen aan de man te brengen een pre. Bovendien zal een Amerikaanse bankier kritische vragen onder Amerikaanse beleggers over de huidige machtsstrijd van Akzo met zijn Amerikaanse belager PPG wellicht makkelijker kunnen weerleggen dan een Europeaan. Alle grote Amerikaanse banken, op PPG’s huisbank Goldman Sachs na, mochten in april langskomen bij Akzo, nog voor de bijeenkomst van 19 april waar bestuursvoorzitter Ton Büchner en cfo Maëlys Castella beleggers bijpraatten. Geen enkele Europese bank kreeg een uitnodiging.

Eerder was er de nodige verbazing in de markt over het kleine leger aan adviseurs dat Akzo verdedigde. Het relatief onbekende HSBC moet in zijn eentje de barbaren voor de poort verjagen. Daarnaast laten de commissarissen van AkzoNobel zich adviseren door zakenbank Lazard. In het verleden, zoals bij de overnamegevechten rond ABN Amro en Arcelor versus Mittal, waren er juist aan beide zijden tientallen banken en advocatenkantoren betrokken. Met overigens de nodige torenhoge declaraties als gevolg. Onder marktvorsers was er dan ook enige verbazing over het aanvankelijk niet inhuren van een Amerikaanse zakenbank voor zijn verdediging door Akzo. „ It takes one to know one,” legt een hedgefondsmanager uit Londen de logica uit.

Op 19 april presenteerde AkzoNobel aan beleggers zijn strategische plannen over de afscheiding van de chemiedivisie. Toen hintte Castella er al op dat AkzoNobel vol gas door zou gaan met de voorbereidingen voor de afsplitsing. In 2016 werd Thierry Vanlancker, een veteraan uit de sector, aangetrokken als beoogd topman van een zelfstandig Specialty Chemicals.

De verwachting is dat de commissarissen van Akzo snel de knoop zullen doorhakken of ze ook het derde bod van PPG verwerpen, of dat ze vinden dat Büchner het gesprek met PPG moet aangaan. Een deel van de aandeelhouders roept daar al weken om, maar Büchner en president-commissaris Antony Burgmans schoven eerdere biedingen steeds terzijde vanwege zorgen over mededinging, een te hoog schuldenniveau en vertrouwen in het feit dat AkzoNobel op eigen kracht meer waarde kan creëren.

Mocht AkzoNobel weer ’Nee’ zeggen tegen PPG, dan heeft de activistische aandeelhouder Elliott gedreigd naar de rechter te stappen, om een aandeelhoudersvergadering af te dwingen, dan Burgmans te kunnen ontslaan en Akzo zo alsnog met PPG aan tafel te krijgen.

Gerucht in de markt dinsdagmiddag op Wall Street was dat AkzoNobel wel eens over zou willen gaan tot beperkte gesprekken met PPG, bijvoorbeeld over mededinging.

AkzoNobel wilde inhoudelijk niet reageren.
--------------
JP Morgan logischerwijs de deal gepakt, hoe verrassend. Die zaten al het voorstel van PPG af te kraken.
Het is één grote klucht. Als de koers maar (voor mij) omhoog gaat...
get_shorty?
0
en wat is hier nieuw aan,weer een journalist die van zijn baas een artikel moet schrijven pppppffffffffff
Bombo
0
quote:

ajax1954 schreef op 4 mei 2017 07:53:


350000 aandelen in eindveiling dat zegt genoeg


Wat zegt dat dan? Dat is zon beetje elke dag het geval n t uitbrengen van het eerste bod.
Zegt naar mijn mening net zo weinig als de ratio call vs put.
ajax1954
0
ratio call put zegt inderdaad niks ben ik met je eens. Maar las je berichtgeving leest denk ik dat akzo de deur op een kier zet voor PPG en wanneer ze werkgelegenheid garanderen zie ik goede kans van slagen. Ze hebben aangegeven dit te doen en dan minder verzet bij andere stakeholders.
Wil akzo de rendementen behalen die ze beloven dan zal dat zeker werkgelegenheid kosten andres halen ze nooit de ambitieuze doelstellingen. Kortom publieke opinie moet draaien en dan goede kans van slagen
ajax1954
0
ppg betaalt 22 keer de winst(toekomstige) per aandeel en denk dat je dan als raad van bestuur er niet onderuitkomt de dialoog aan te gaan.
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 feb 2020 17:37
Koers 86,900
Verschil +0,680 (+0,79%)
Hoog 87,240
Laag 85,580
Volume 1.251.530
Volume gemiddeld 703.367
Volume gisteren 761.586