Juni 2017 Arcelor Mittal

5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
arnoldus
0
quote:

Ruuduniek schreef op 8 juni 2017 12:19:


[...]

met arcelor valt (als alles meezit) sneller winst te behalen, maar ook verlies.
Als je het geld een tijdje kan missen dan vind ik AM geen slechte investering als je onder meer kijkt naar K/W verhouding , dan is er een groot opwaarts potentieel. Maar wil je meer op ''safe'' dan is shell of unilever een goed idee.

vergeten we niet ASML.
Theo3
0
Toekomstbeeld
0
quote:

JohnnyLosteverything schreef op 8 juni 2017 13:17:


Amerika is wakker. Oliespelletje begint weer. Flink down. Dus AM down.


Is toch niet te geloven! Olie omhoog en we dalen, olie omlaag en we dalen weer. Soms is er maandenlang geen enkele correlatie en dan ineens loopt AM als een schoothondje met de olieprijs mee.

Toekomstbeeld
0
Will The Stock Market Even Care About Comey's Testimony?
By Investing.com Stock Markets5 hours ago (Jun 08, 2017 02:30AM ET)

by Chaim Siegel of Elazar Advisors, LLC

You have to ask yourself an important question as this stock market develops. Do I need to change the way I’m looking at news, markets and pundit opinion?
If you haven’t noticed, this market has eaten alive and easily digested the riskiest events, only to keep inching higher. That, as readers following us know, is 'great action.' This locomotive plows through risk after risk and just keeps chugging higher.

Former FBI Director James Comey is probably just one more stop on this train ride higher.
Kogovus
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 8 juni 2017 13:27:


[...]

Is toch niet te geloven! Olie omhoog en we dalen, olie omlaag en we dalen weer. Soms is er maandenlang geen enkele correlatie en dan ineens loopt AM als een schoothondje met de olieprijs mee.


Snap er geen reet meer van TKB, moedeloos van te worden.
Theo3
0
En kijk aan ak steel en us steel voor beurs 1.5% in de plus en wie blijft achter het bedrijf dat het gezondste is hoe kan dit toch
FrankING
0
Als shorters massaal gaan dumpen dan kunnen we onder de dagelijkse Fibosteun zakken Theo3. De koers zit daar nu nog steeds boven. De AEX zakt nu ook wat weg en AM zakt ook mee. Niks bijzonders dus.

De huidige Fibo steun ligt dus op 18,262. De dag Fiboweerstand ligt op 18,698. Als we daar boven sluiten dan kunnen we weer verder omhoog kijken
arnoldus
0
Kogovus
0
quote:

Lech1 schreef op 8 juni 2017 13:47:


komt net binnen:
rentebesluit blijft 0


Zouden we weer omhoog kunnen toch?
Lech1
1
quote:

Kogovus schreef op 8 juni 2017 13:53:


[...]

Zouden we weer omhoog kunnen toch?
yep, maar van mij mag het zowiezo omhoog ;-) spelen meerdere factoren nóg eventjes mee. Denk deze week uit en volgende week - als er geen belangrijke cijfers op de agenda staan - de uptrend aanhouden en iedere dag een beetje meer UP sluiten
Toekomstbeeld
2
quote:

Kogovus schreef op 8 juni 2017 13:35:


[...]

Snap er geen reet meer van TKB, moedeloos van te worden.


Soms goed om eventjes echt afstand te nemen als dat gevoel je bekruipt. De dagelijkse info stroom, het maar niet omhoog willen vd koers (terwijl het zo oneerlijk lijkt in onze ogen en naar het schijnt ook in de ogen van diverse beroeps lulhannesen zoals bij Berenberg/Credit Suisse/Kepler) is dan inderdaad vermoeiend.

We weten niet zeker waar het dieptepunt ligt, we weten niet of we er al zijn of nog verder dalen. Koersen zijn nu éénmaal forward looking. De geschiedenis hebben we helemaal niets aan.

IO omhoog, IO omlaag. Heeft (te) grote invloed en doet zeker geen recht aan de koers. Maar de markt heeft altijd gelijk. Maar wordt ook beheerst door geautomatiseerde programma's en shorters. Hoeveel langer durven die nog te wachten met terugkopen......geen of weinig beweging vd koers kost hun geld want ze zitten immers met geleende stukken. Ooit zullen ze gaan sluiten/kopen.

Ik ga er echt vanuit dat de balans er eind Q2 weer een stuk beter uitziet vanwege een mooie nettowinst voor Q2 en terugvloeiend werkkapitaal. Dat zal de ratio's aan alle kanten verbeteren. Zitten de grote jongens misschien wel op te wachten. Ruilen langzaam hun short positie om tegen een longpositie...opletten op de percentages van de institutionele beleggers!

Misschien goed om gewoon 4 of 5 weken niet te kijken. Zitten we alweer dicht tegen de 28ste juli aan met de cijfers. En geeft rust op dagbasis.

De vraag is waar je in gelooft en hoeveel tijd je hebt om de ogen dicht te doen. Maar ook hoeveel verlies je kunt en wilt accepteren.

Volgende week donderdag twee USA staalbedrijven (Nucor en SteelD) met hun prognoses voor Q2. Weten we al heel veel.

AM presteerde Q1 min of meer (wat betreft resultaten: omzetgroei / EBITDA groei) in dezelfde trend als die twee. Dus procentueel.

arnoldus
1

IEXLiveblog: ECB: UNCH
Door Nick Bakker op 8 jun 2017 om 13:45 | Views: 2.540 | Categorie: Beurs vandaag
Artikel
Reacties (6)
Gerelateerde instrumenten

 

Update 13:45 uur: ECB: UNCH
ECB laat de rente onveranderd. Zometeen om 14:30 uur de persconferentie met Mario Draghi: 
 

 
Hier het officiële persbericht van de centrale bank:
Tijdens zijn vandaag in Tallinn gehouden vergadering heeft de Raad van Bestuur van de ECB besloten dat het rentetarief voor de basisherfinancieringstransacties en de rentetarieven voor de marginale beleningsfaciliteit en de depositofaciliteit onveranderd zullen blijven op respectievelijk 0,00%, 0,25% en 0,40%. De Raad van Bestuur verwacht dat de basisrentetarieven van de ECB voor langere tijd, en ruim voorbij de periode van de netto activa-aankopen, op het huidige niveau zullen blijven.
Wat de buitengewone monetairbeleidsmaatregelen betreft, bevestigt de Raad van Bestuur dat het de bedoeling is dat de netto activa-aankopen, voor het huidige maandelijkse bedrag van €60 miljard, doorlopen tot eind december 2017 of zo nodig langer, en in ieder geval totdat de Raad van Bestuur bewijs ziet van een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie in overeenstemming met zijn inflatiedoelstelling. De netto-aankopen zullen plaatsvinden naast de herinvesteringen van de hoofdsommen van vervallen waardepapieren die in het kader van het programma voor de aankoop van activa zijn aangekocht. Indien de vooruitzichten minder gunstig worden, of indien de financiële omstandigheden inconsistent worden met verdere vooruitgang naar een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie, dan staat de Raad van Bestuur klaar het programma wat betreft omvang en/of duur uit te breiden.
De President van de ECB zal de overwegingen die aan deze beslissingen ten grondslag liggen, toelichten op een persconferentie die vandaag om 14.30 uur Midden-Europese tijd begint.
Belgske
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 8 juni 2017 14:11:


[...]
Ik ga er echt vanuit dat de balans er eind Q2 weer een stuk beter uitziet vanwege een mooie nettowinst voor Q2 en terugvloeiend werkkapitaal. Dat zal de ratio's aan alle kanten verbeteren. Zitten de grote jongens misschien wel op te wachten. Ruilen langzaam hun short positie om tegen een longpositie...opletten op de percentages van de institutionele beleggers!


Dat percentage van institutionele investeerders ligt idd niet goed en MOET beter, concurrentie doet het veel beter op dat vlak. Er is werk aan de winkel voor het management op dat gebied.
kusadasi
0
Het hardnekkige probleem bij de koersvorming van AM,veel meer nog dan vele sector
genoten,de mooie deal met Ilva heeft geen enkele inpact gehad,het is IRON_ORE wat
spijtig genoeg het aandeel in zijn greep heeft.
Click to load previous articles in series
PART 3
Trump, China, or Raw Materials: What Could Drive Steel Companies? PART 3 OF 12
Why ArcelorMittal Is Looking Weak after a Solid 1Q17
By Mark O'Hara | Jun 7, 2017 12:20 pm EDT
ArcelorMittal
ArcelorMittal (MT), the world’s largest steelmaker (X) (AKS), has fallen 4.9% in 2017 based on its May 6, 2017, closing price. One of the factors driving down the stock is falling iron ore prices (CLF). Remember, ArcelorMittal is among the top five iron ore miners globally. Since the company has integrated iron ore mining operations, its earnings tend to be negatively impacted when iron ore prices take a hit.

Why ArcelorMittal Is Looking Weak after a Solid 1Q17


Email
SIGN UP
Receive e-mail alerts for new research on X
Mining operations
Iron ore prices were strong in 1Q17, which helped ArcelorMittal’s mining operations. Its mining segment generated adjusted EBITDA (earnings before interest, tax, depreciation, and amortization) of $480.0 million in 1Q17, which was almost five times what it generated in the corresponding quarter last year. However, seaborne iron ore prices have now pared down their 2017 gains and are trading at six-month lows. Lower iron ore prices will not only dent the profitability of ArcelorMittal’s mining operations, but they could also impact steel prices (NUE).

Steel production is raw material–intensive, and steel prices tend to adjust to reflect the raw material pricing environment. You might recall that steel prices rose steeply last year. One of the factors that helped build momentum in steel prices was rising raw material prices.

Iron ore prices
We also saw a huge rally in spot coking coal prices last year. Seaborne iron ore prices also rose amid expectations of higher demand from China. However, we’ve seen an unwinding of some of those bullish drivers. Coking coal prices are now back to normal levels after temporary supply-side issues boosted prices earlier this year. Iron ore is also looking weak. Falling iron ore prices have been the key driver of the recent selling pressure in steel stocks.

In the next part of this series, we’ll look at the various challenges the steel industry could face in the second half of 2017.
tukker51
0
quote:

Billy69 schreef op 8 juni 2017 13:26:


[...]
vergeten we niet ASML.

ASML is ook stevig aan de prijs.
Kan ook zo 20 a 30 % af.
Als je zo min mogelijk risico wilt lopen moet je volgens mij nog steeds Shell kopen.
kusadasi
0
Wat zou helpen om de prijs van Iron-ore omhoog te helpen,dan zouden de grote spelers Vale,Rio tinto BHP en Fourescou de productie moeten verlagen,of de forse
Infra investeringen op te peppen,hetzelfde probleem met olie er is veel te veel
overaanbod ,de negatieve adviezen van Barclays en BOFA-Merril Lynns hebben hier
betrekking op.
5.219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 257 258 259 260 261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 apr 2020 10:51
Koers 8,222
Verschil +0,187 (+2,33%)
Hoog 8,293
Laag 8,010
Volume 1.832.957
Volume gemiddeld 8.313.793
Volume gisteren 7.265.836