Prosus « Terug naar discussie overzicht

Prosus of Tencent?

4 Posts
Tralala
0
Prosus wordt in de media steeds aanbevolen als alternatief voor TenCent. Immers heeft Prosus een substantieel van de Tencent-aandelen in handen. Mooi, de concensuskoers ligt dan ook beduidend hoger dan de werkelijke koers. Maar de verschillen bij TenCent zijn nog veel groter. Waarom is het dan (zeker als Europeaan) slimmer om in Prosus te beleggen? Hoe verdien je dat verschil dan terug als je in Prosus belegt in plaats van in Tencent?
Leefloon
0
quote:

Tralala schreef op 27 januari 2022 08:32:

aanbevolen als alternatief voor TenCent.
...
slimmer om in Prosus te beleggen?
...
Hoe verdien je dat verschil dan terug als je in Prosus belegt in plaats van in Tencent?
Wat wordt er precies aanbevolen!?

Nu is het namelijk iets met vergelijkbare maar toch verschillende kenmerken (een alternatief), iets dat slimmer zou zijn, en/of iets dat meer zou opleveren. Wie van de 3...

Los daarvan kunnen verschillen zijn dat Prosus in EUR noteert, dat Prosus onder Nederlands toezicht valt, of bijvoorbeeld dat Prosus meer spreiding biedt, of dat Prosus via Euronext Amsterdam makkelijker toegankelijk is voor een Nederlandstalig publiek. Anders wordt de context van zo'n aanbeveling belangrijk, want een oude sok is ook een alternatief voor een spaarrekening. Wat slimmer of dommer kan zijn, en meer of minder kan opleveren.
Stephanus1987
1
De koersen van Prosus correleren sterk met die van Tencent. Mede doordat Prosus een belang van 28,9% heeft in de Chinese techgigant. Let wel da Prosus als holding een korting kent t.o.v. de waarde van dit belang. dit doordat de liquiditeit van het belang beperkt is. Bij Prosus is de korting echter erg hoog. Op dit moment zo'n 32 t.o.v. belang Tencent en 35 t.o.v. alle belangen van Prosus. Dit is afgelopen weken wel enorm toegenomen, normaal ligt dit ronde 25-30. Naast Tencent heeft Prosus nog tal van deelnemingen in voornamelijk tech startups, denk aan DH, Mailru maar ook veel in digitaal onderwijs. Op hun website zie je eenvoudig alle deelnemingen.

Resumé:
Kies Prosus als een belang wilt in Tencent tegen een korting t.o.v. de beurswaarde, en je het liefst handel bedrijft op de Nederlandse markt. Hong kong handelt midden in de nacht op Nederlandse tijd). Daarnaast is er natuurlijk het valuta risico.

Kies Tencent als je puur en alleen in deze techgigant wil zitten. En geen belang hebt in allerlei andere unicorn deelnemingen of moeilijk te berekenen kortingen t.o.v. de reële beurskoers.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 feb 2023 09:22
Koers 73,750
Verschil +0,580 (+0,79%)
Hoog 74,090
Laag 73,610
Volume 133.447
Volume gemiddeld 2.366.777
Volume gisteren 1.591.823

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront