Nico Bakker tipt 3 aandelen voor september

Door Redactie op 31 augustus 2016 08:40 | Views: 32.916

Nico Bakker tipt 3 aandelen voor september

September staat op het punt om te beginnen. U kent het aloude gezegde Sell in May and go away, maar waarschijnlijk ook de toevoeging But remember to come back in September. Als je als belegger na de zomer weer terug komt op de markten, welke aandelen zijn dan vooral interessant?

We vroegen technisch analist Nico Bakker op zoek te gaan naar fondsen die er op dit moment in technisch opzicht interessant bij liggen. Hij tipte ons ASML, Heineken en ASMI.

ASML

“Na de felle uitbraak tot 100 euro volgde onlangs een pullback. Deze testte het recente uitbraakniveau van 90 euro als steun. Die test is succesvol verlopen, waardoor nu een stijgende trendfase van start kan gaan. Mijns inziens kan dat richting de 100 euro. Daarna is 105 euro een mooi koersdoel.”

Heineken

“Dit is één van de goed trenderende fondsen. We zagen de laatste tijd de nodige slippertjes, maar de koers vond toch steun op de SM-lijn rond 78 euro. Zo lang we hierboven blijven bewegen, is een rally naar 85 of 86 euro aannemelijk. Daarboven krijgt de uptrend een extra impuls en kunnen records worden aangescherpt.”

ASMI

“ASMI is een aandeel dat er iets speculatiever bij ligt. We zien geen zuivere uptrend, maar wel een een spannende tradingrange met 32 euro als duidelijke steungrens. 40 euro zie ik als haalbaar koersdoel. Nu wordt geprobeerd om de bodem aan te stampen, als opmaat voor een beweging naar de bovenkant van de range. Als je kijkt naar de risk reward-verhouding, is ASMI een aantrekkelijke propositie voor swing traders.”

Lees ook: Succesvol waardebeleggen? 16 tips

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.