Janneke Willemse tipt extra aandeel voor Kooplijst 2017 | Belegger.nl

Kooplijst-aanvoerder Janneke Willemse tipt extra aandeel

Door Belegger.nl op 14 apr 2017 om 12:05 | Views: 13.432

Kooplijst-aanvoerder Janneke Willemse tipt extra aandeel

Voor de Kooplijsten 2017 zette Janneke Willemse eind vorig jaar in op ASML, Galapagos en Netflix. We mogen wel zeggen dat dat een schot in de roos is geweest. Want mocht het u ontgaan zijn; ze voert tot nu toe de Kooplijsten aan, met in het eerste kwartaal een rendement van 22,7%.

Alle drie de aandelen zaten de eerste maanden van 2017 fors in de lift. Vooral Galapagos ging in een rechte lijn omhoog. Tijd voor een update met Willemse.

ASML

“Alle drie de bedrijven heb ik privé ook in portefeuille. Bij ASML ben ik in april 2014 ingestapt, op een nu onvoorstelbare koers van 59 euro. Momenteel noteert het rond de 121 euro (bekijk hier de actuele koers), meer dan een verdubbeling in drie jaar tijd dus.” 

“Ik denk dat het wel degelijk uitmaakt wie de topman is bij succesvolle bedrijven. Het bepaalt toch ‘het geluid’ van een onderneming. Ik heb de topman van ASML, Peter Wennink, persoonlijk gesproken en hij is een persoon die zich niet gek laat maken. Er zijn constant allerlei twijfels (geweest) over ASML, bijvoorbeeld over de EUV-machines. Wennink hield steeds koers en zei ‘het komt goed’. Je weet natuurlijk nooit zeker of het goedkomt, maar ik heb altijd vertrouwen in het bedrijf gehad.

Galapagos

Ook bij het flink opgelopen Galapagos ziet Willemse geen reden tot onrust. “Ik heb dit aandeel al in 2013 gekocht en altijd gehouden, ondanks waarschuwingen van andere beleggers. Zij denken dan dat het risico te groot is als het fout loopt met de klinische testen. Maar neem hun middel Filgotinib, een medicijn tegen onder andere reuma en de ziekte van Crohn, dat in de laatste fase van testen zit. Bedenk je eens hoe groot de afzetmarkt voor dat middel kan zijn!”

Netflix

“Ook bij Netflix bestaan er steeds twijfels, in dit geval over bijvoorbeeld het aantal abonnees. Hoe vaak ik mensen niet tegen mij heb horen zeggen ‘kijk uit, doe het niet, het kan zomaar instorten’. Natuurlijk kan dat, maar ik geloof in het concept. Je zou Amazon Prime en HBO als bedreiging kunnen zien, maar ik denk dat Netflix een flinke voorsprong heeft.”

“Ze zetten in op unieke eigen content, dat erg veel geld kost, maar uiteindelijk wel veel trouwe abonnees oplevert. Een ander punt is dat de Chief Product Officer Neil Hunt pas bekend heeft gemaakt na 18 jaar op te stappen. Hoe dat gaat uitpakken, weet ik niet. Maar al met al zijn dit voor mij nog steeds geen redenen om uit te stappen.”

Willemse houdt dan ook zowel ASML als Galapagos en Netflix gewoon aan. “Ik blijf rustig zitten. In mijn eigen portefeuille doe ik dat ook.”

Tesla

Tot slot tipt de blonde belegger nog een nieuw aandeel: Tesla (bekijk hier de actuele koers). “Ook in dit bedrijf heb ik zelf positie. De koers is dit jaar al aanzienlijk gestegen, maar is de laatste dagen toch wat afgekomen. Ik zou zeggen: Mocht je geïnteresseerd zijn in Tesla, dan is dit een mooi geval van buy the dip.”

Lees meer: Kooplijst 2017: Nieuwe kooptip Cees Smit of bekijk hier alle Kooplijsten 2017

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.