Goldman: koop deze aandelen bij uitbreken totale handelsoorlog

Door Belegger.nl op 10 mei 2019 08:10 | Views: 24.054

Goldman: koop deze aandelen bij uitbreken totale handelsoorlog

Nu de onzekerheid over de uitkomst van de Chinees-Amerikaanse handelsbesprekingen groeit, neemt ook de mogelijkheid toe van langer dan verwacht voortslepende onderhandelingen of een totale handelsoorlog.

De Amerikaanse overheid maakte officieel bekend dat de verhoging van de importheffingen op Chinese goederen vandaag van kracht wordt. Op 200 miljard dollar aan Chinese producten gaat de importheffing van 10% naar 25%, zoals de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen weekeinde al had gedreigd.

Die escalatie heeft strategen bij Goldman Sachs ertoe aangezet om een aantal handelsstrategieën aan te bieden, mochten de handelsbesprekingen deze week vastlopen, meldt MarketWatch.

Dienstensector

Hoofdstrateeg David Kostin van Goldman Sachs raadt beleggers aan om zich te richten op dienstverlenende bedrijven, die minder zijn blootgesteld aan het handelsbeleid en Chinese vergeldingsmaatregelen.

Met goede bedrijfsfundamenten kunnen deze bedrijven investeerders isoleren van de door importtarieven opgestookte volatiliteit.

Goldman verwacht dat bedrijven in de dienstensector beter presteren dan bedrijven die goederen leveren, waaronder consumentenproducten en hardware, zoals iPhone-maker Apple en Johnson & Johnson. Aandelen van Apple zijn dit jaar bijna 30% gestegen, terwijl die van J&J 8,8% hoger staan.

Minder internationaal en stabieler

"Dienstenaandelen hebben minder buitenlandse inputkosten die mogelijk onderhevig zijn aan tarieven en zijn ook minder blootgesteld aan een potentiële handelsvergelding, omdat hun markt meer in Amerika ligt dan die van goederenbedrijven."

"Dienstenaandelen hebben een snellere omzet- en winstgroei, stabielere brutomarges en sterkere balansen. De relatieve waardering van diensten versus goederen is enigszins verhoogd ten opzichte van het verleden", verklaarde Kostin.

Investeer in tech

Volgens de strateeg kunnen softwarebedrijven, media- en entertainmentbedrijven, retailers en banken solide investeringen zijn binnen de dienstensector. Meer in het bijzonder noemt de bank Google-moeder Alphabet, Microsoft en Amazon.com als topnamen.

Alphabet is dit jaar tot nu toe met ongeveer 13% gestegen. Microsoft en Amazon werden 24% en 28,4% meer waard.

Diensten vs goederen

Ter onderstreping van zijn punt wijst Kostin op een grafiek van de relatieve prestaties van diensten versus goederen tijdens periodes van escalerende handelsspanningen tussen de Verenigde en China:

Klik om te vergroten

In de onderstaande tabellen wordt een vollediger overzicht van de grootste bedrijven in de diensten- en goederensector van Goldman weergegeven:

Bedrijf diensten YTD RETURN
Facebook Inc. 44.7%
Berkshire Hathaway Inc. Cl B 3.2%
JPMorgan Chase & Co. 16.3%
Visa Inc.  22.3%
Bank of America  22%
Cisco Systems Inc.  24.3%
Verizon Communications Inc. 0.5%
Walt Disney Co.  23.4%
Home Depot Inc.  14%
Mastercard Inc.  30.6%
AT&T Inc. 6.4%
UnitedHealth Group Inc. -3.6%
Wells Fargo & Co. 2.4%
Comcast Corp. Cl A   25.3%
Netflix Inc.  35.7%
Citigroup Inc.  32%
McDonald’s Corp.  12%
   
Bedrijf goederen YTD RETURN
Exxon Mobil Corp.  13%
Procter & Gamble Co.  14.7%
Intel Corp. 7%
Pfizer Inc.  -6.2%
Chevron Corp. 8.5%
Merck & Co. Inc.   2.8%
Boeing Co. 11.3%
Coca-Cola Co. 1.4%
PepsiCo Inc.  14.4%
Abbott Laboratories 5.8%
Philip Morris International Inc. 25.8%
Honeywell International Inc.  29.2%
Broadcom Inc.  20.2%
Medtronic PLC  -2%
AbbVie Inc. -15%
United Technologies Corp.   29.1%
Thermo Fisher Scientific Inc.  21.6%
Nvidia Corp.  31.7%
 Bron: Goldman Sachs en FactSet data


Zie ook: 10 aandelen om te kopen na een koersdip

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.