7 koopwaardige dividendaandelen voor defensieve beleggers | Belegger.nl

7 koopwaardige dividendaandelen voor defensieve beleggers

Door Belegger.nl op 17 jul 2019 om 08:05 | Views: 11.514

7 koopwaardige dividendaandelen voor defensieve beleggers

Ondanks de nieuwe recordstanden heeft de aandelenmarkt dit jaar ook flinke schommelingen laten zien, waarbij vooral de dreiging van nieuwe importtarieven beleggers schrik aanjoeg. Zo verloor de S&P 500 dit voorjaar meer dan 1,1 biljoen dollar aan marktkapitalisatie in minder dan twee weken tijd, om daarna terug te keren naar nieuwe recordhoogten.

In zo'n onzekere omgeving is betrouwbaar dividend een van de weinige zekerheden voor beleggers. U.S.News zette 7 dividendaandelen op een rij die defensieve beleggers volgens Bank of America kunnen kopen.

1. Dow

Dow is een chemiebedrijf dat is ontstaan uit het recente opbreken van DowDuPont. Het merendeel van de omzet van Dow komt uit het segment verpakkingen en speciale kunststoffen.

Volgens analist Steve Byrne van Bank of America kampen de kunststofactiviteiten van Dow op dit moment met verschillende tegenslagen, waaronder stijgende polyethyleenprijzen, afnemende voorraden vloeibaar aardgas in de VS, grondstofkosten en seizoensgebonden vraag.

Ondanks problemen met Dows Saudi Aramco joint venture, zegt Byrne dat de huidige dynamiek op de wereldwijde polyethyleenmarkt gunstig is. Dow heeft een dividendrendement van 5,6%. Bank of America geeft een koopadvies en een koersdoel van 62 dollar voor het aandeel.

2. Ford Motor

Beleggers hebben Ford-aandelen de afgelopen jaren afgestraft vanwege zorgen over concurrentie op de markt en een cyclisch zwakke mondiale automarkt. Analist John Murphy heeft onlangs zijn advies voor Ford echter verhoogd naar kopen. Volgens hem zijn de inkomstenproblemen van het bedrijf eindelijk achter de rug.

Murphy verwacht dat de herstructureringen en de nieuwe strategie van Ford in de komende 4 jaar een van de beste productielijnen in de industrie zullen opleveren. Ook de winstgroei zal het aandeel aanjagen, zegt de analist. Ford heeft een dividendrendement van 5,7%. Bank of America hanteert een koersdoel van 14 dollar.

3. Altria Group

Tabaksproducent Altria heeft heel wat te overwinnen; de verkoop van rookwaar en rookloze tabak is afgenomen. Voorlopig vertrouwt Altria op prijssterkte om dalende volumes te compenseren.

Volgens analist Lisa Lewandowski is haar positieve visie en koopadvies voor Altria voor de lange termijn gebaseerd op de recente investeringen van het bedrijf in vapingbedrijf JUUL Labs en cannabisproducent Cronos Group. Altria heeft een dividendrendement van 6,4%. Het koersdoel bedraagt 66 dollar.

4. Oneok

Oneok is een toonaangevend pijpleiding- en opslagbedrijf op het gebied van aardgas. Analist Dennis Coleman verwacht dat de projecten Elk Creek, Arbuckle II en MB4 frac vanaf begin 2020 voor een grote inkomstenstroom gaan zorgen voor het bedrijf. Daarnaast investeert Oneok in een exportfaciliteit voor vloeibaar aardgas.

Volgens de analist verdient het bedrijf een hoge marktwaardering vanwege de hoogwaardige projecten. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor de groei sterk. Dit kan helpen om de balansproblemen tegen te gaan. Oneok heeft een dividendrendement van 4,9%. Het aandeel krijgt van Bank of America een koopadvies met een koersdoel van 70 dollar.

5. Occidental Petroleum

Occidental won dit jaar de overnamestrijd rond Anadarko Petroleum van Chevron met een bod van 38 miljard dollar. Na het nieuws schroefde analist Doug Leggate het advies voor Occidental op naar kopen.

Volgens Leggate biedt het aandeel een zeldzame combinatie van uitzonderlijke waarde, cashflowgroei en hoge rendementen. Occidental heeft volgens de analist een hoge prijs betaald voor Anadarko, maar de deal zou op de lange termijn vruchten moeten afwerpen. Occidental heeft een dividendrendement van 6,1%. Het koersdoel bedraagt 85 dollar.

6. AT&T

Analist David Barden stelt dat AT&T-aandelen worden verhandeld tegen de laagste koers-winstverhouding in de geschiedenis. Volgens is het aandeel een van de beste in de hele S&P 500.

De eerstekwartaalcijfers van het bedrijf waren volgens de analist niet zo slecht als de negatieve marktreactie deed vermoeden. De balans van AT&T is sterk en de abonnementen zorgen voor een stabiele bron van cashflow voor defensieve beleggers. AT&T heeft een dividendrendement van 6%. Bank of America hanteert een koopadvies met een koersdoel van 37 dollar voor het aandeel.

7. Williams Companies

Williams Companies is een puur Amerikaans aardgasinfrastructuurbedrijf. Analist Dennis Coleman geeft het aandeel een koopadvies en verwacht dat nieuwe contracten en het verbeteren van de schuldenpositie zullen zorgen voor hogere koersen.

Het vereenvoudigingsplan van het bedrijf is voltooid, maar volgens Coleman lijkt de markt de plannen van het management om de risico's te verminderen en de kapitaalkosten aan te pakken niet op waarde te schatten. De analist denkt dat de doelstellingen om de schuldfinancieringsratio van Williams onder de 4,75 te brengen en een BBB-rating te behalen in 2019 haalbaar zijn.

Williams heeft een dividendrendement van 5,3%. Het koersdoel bedraagt 31 dollar.

Zie ook: 3 Dow-aandelen om te kopen voor de lange termijn

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Yukon Gold
1
Waarom steeds aandelen VS bespreken? Dicht bij huis zitten er ook behoorlijk wat goeie dividendbetalers.
Denk bvb aan RDSA, TINC, AGN, INGA,...
MaximusAurelius
0
Inderdaad, Europese dividend aandelen verdienen meer aandacht.
Unilever doet het trouwens uitstekend
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.