Deze 4 aandelen profiteren van de opmars van bitcoin | Belegger.nl

Deze 4 aandelen profiteren van de opmars van bitcoin

Door Belegger.nl op 8 aug 2019 om 12:20 | Views: 9.770

Deze 4 aandelen profiteren van de opmars van bitcoin

Beleggingsinformatiedienst Zacks selecteerde vier aandelen die het meest zullen profiteren van de opmars van bitcoin.

Bitcoin heeft dit jaar een geweldige comeback gemaakt na de koersval van meer dan 70% vorig jaar. Tot nu toe is de grootste cryptomunt ter wereld dit jaar ongeveer 170% gestegen. Dat is flink meer dan de koerswinst van de Dow-Jonesindex en de S&P 500, die met respectievelijk 19,6% en 26% zijn gestegen.

Bitcoin wist onlangs door de 11.000 dollar te breken en bereikte het hoogste niveau in meer dan veertien maanden. De cryptomunt flirt zelfs al met de 12.000 dollar. Andere digitale valuta zitten eveneens in de lift. De Bloomberg Galaxy Crypto-index, die een mandje met cryptomunten volgt, is met 8,6% gestegen.

Redenen voor de stijging

De belangrijkste reden voor de opmars van bitcoin is dat de Chinese yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar het laagste niveau bereikte in meer dan een decennium, meldt Zacks. Dit leidde ertoe dat Washington Peking beschuldigde van het manipuleren van zijn valuta. Investeerders dumpten daarop de yuan en parkeerden hun geld in bitcoin, dat nu doorgaat voor een veilige haven.

Volgens het laatste rapport van Delphi Digital zal de prijs van bitcoin verder stijgen, wegens een aanstaande wereldwijde economische vertraging. De gegevens van de Federal Reserve Bank of New York laten zien dat de kans op een recessie in de komende twaalf maanden ongeveer 30% is, en tijdens een economische neergang dalen de waarden van de belangrijkste valuta. De prijs van bitcoin zal omhooggaan, omdat de cryptomunt fungeert als hedge tegen vertraging.

Veel beleggers zijn er niet van overtuigd dat er een vertraging aakomt. Dat verschillende grote partijen op Wall Street interesse tonen in cryptomunten en de achterliggende blockchain-technologie valt echter niet te negeren. JPMorgan bijvoorbeeld heeft zijn eigen JPM Coin geïntroduceerd voor het verwerken van digitale transacties.

Dankzij het initiatief van JPMorgan is ook een aantal andere banken, waaronder UBS, bereid blockchain te gebruiken bij internationale transacties. En telecomconcern AT&T accepteert cryptobetalingen via een partnerschap met BitPay.

Facebook

Beleggers die willen profiteren van de bitcoin-trend maar niet de munt zelf willen kopen, kunnen investeren in bedrijven die gebruik maken van cryptovaluta en technologieën die de munten ondersteunen, zoals blockchain. Bijvoorbeeld in Facebook, dat onlangs zijn eigen cryptomunt libra aankondigde.

Facebook heeft momenteel een neutraal-advies bij Zacks. De consensusschatting voor de winst van Facebook in het lopende kwartaal is de afgelopen 60 dagen met 6% gestegen. Het verwachte winstgroeipercentage van het bedrijf voor het huidige kwartaal is 10,2%, waar voor de bredere internetdienstensector een daling van 15,7% wordt voorzien. Facebook heeft dit jaar tot nu toe beter gepresteerd dan de sector met een plus van 38,6%, tegen 2,8% voor de branche als geheel.

PayPal

PayPal Holdings is ook een aan bitcoin gerelateerd aandeel dat op de radar van beleggers hoort. De marktleider in het digitale betalingsproces heeft onlangs deals gesloten met BitPay, GoCoin en Coinbase, drie grote bitcoinbetalingsverwerkers, zodat PayPal-verkopers bitcoin als betaalmiddel kunnen accepteren.

PayPal heeft een koopadvies bij Zacks. De consensusschatting van de winst van het bedrijf in het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 4,7% gestegen. De verwachte winstgroei van Paypal bedraagt 28,9% voor dit jaar, tegenover een geschatte groei van 11,9% voor de bredere internetsoftwaresector waartoe het bedrijf al dan niet terecht wordt gerekend. Het aandeel is het afgelopen jaar sneller gestegen dan de bredere industrie met een plus van 20% versus 13,3%.

Microsoft

Microsoft heeft zware concurrentie van Amazon.com op het gebied van de cloud-activiteiten. De uitrol van "Blockchain-as-a-Service" in zijn Azure-cloud wordt in dat licht gezien.

Microsoft heeft een koopadvies bij Zacks. De consensusschatting voor de winst over het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 2,2% gestegen. De verwachte winstgroei van het bedrijf voor dit jaar is 9,7%, tegen 6,1% voor de bredere computer- en softwaresector. Het aandeel heeft het dit jaar iets beter gedaan dan de sector als geheel, met een plus van 30,2% versus 29,6%.

Square

Square, dat betalingen en verkooppunten verzorgt, is ook een indrukwekkend aan bitcoin gerelateerd aandeel. Via de Square-app van het mobiele betalingsbedrijf kunnen gebruikers cryptomunten kopen en verkopen.

Square staat bij Zacks op een neutraal-advies. De consensustaxatie voor de winst van dit jaar is de afgelopen 30 dagen 1,3% gestegen. De verwachte winstgroei van het bedrijf voor het lopende jaar bedraagt 61,7%. Het aandeel doet het de afgelopen twee jaar beter dan de brede internetsoftwaresector, met een plus van 152,5% versus 51,6%.

Lees verder: 3 manieren om uw portefeuille te beschermen tegen het handelsconflict

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.