5 aandelen die door insiders worden gekocht

Door Belegger.nl op 10 oktober 2019 08:40 | Views: 20.126

5 aandelen die door insiders worden gekocht

Als de zogenoemde insiders van een bedrijf, zoals bestuurders en managers, aandelen van hun eigen onderneming kopen, kan dat een positief signaal zijn. Vooral als de koers recent flink is gedaald.

Insiders hebben toegang tot vertrouwelijke informatie over een bedrijf. Als ze aandelen van hun bedrijf kopen of verkopen, moeten ze dat melden bij de toezichthouders.

Dat is bedoeld om te voorkomen dat insiders profiteren van informatie waartoe het publiek geen toegang heeft. Door de melding kunnen we te weten komen wanneer insiders aandelen van hun bedrijf kopen of verkopen.

InvestorPlace zette vijf aandelen op een rij die door insiders worden gekocht.

1. FedEx

Klik om te vergroten

Het aandeel van de Amerikaanse pakketbezorger FedEx staat onder druk vanwege de zorgen over een mogelijke recessie en het handelsconflict tussen de VS en China. Sinds april is de koers met ongeveer 50 dollar gedaald.

Brad Martin is directeur van het bedrijf. Hij lijkt te geloven dat de uitverkoop van de aandelen voorbij is. Hij investeerde onlangs ongeveer 250.000 dollar in zijn bedrijf met de aankoop van 1.750 aandelen voor 145 dollar per stuk.

FedEx wordt door 25 effectenhuizen gevolgd. De meeste analisten zijn optimistisch over de toekomstperspectieven van het bedrijf en geven het een koopadvies. Het gemiddelde koersdoel van 168 dollar biedt een opwaarts potentieel van bijna 20% ten opzichte van de huidige koers.

2. Heron Therapeutics

Klik om te vergroten

Heron Therapeutics ontwikkelt behandelingen voor zeldzame medische aandoeningen. In de afgelopen achttien maanden heeft het aandeel meer dan de helft van zijn waarde verloren. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het bedrijf in de afgelopen vijf jaar grote verliezen heeft geleden.

Bestuursvoorzitter Barry Quart lijkt echter te rekenen op herstel. Hij heeft onlangs voor 80.000 dollar aan eigen aandelen gekocht. De CEO kocht 4.571 aandelen tegen een koers van 17,50 dollar. John Poyhonen, vice-president en chief commercial officer van het bedrijf, heeft onlangs een vergelijkbare investering gedaan.

3. VBI Vaccines

Klik om te vergroten

VBI Vaccines is een biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins ontwikkelt en verkoopt. De aandelen van VBI daalden in juni nadat het bedrijf negatieve testresultaten bekendmaakte van een kandidaatvaccin. In augustus rapporteerde het bedrijf een lager dan verwachte winst en zakte het aandeel verder weg.

Jeff Baxter is president en bestuursvoorzitter (ceo) van VBI. Baxter lijkt te geloven dat het aandeel een koopje is tegen de huidige prijzen. Hij heeft net 50 dollarcent per aandeel betaald voor 150.000 aandelen. Dat is een persoonlijke investering van 75.000 dollar in zijn bedrijf.

4. Immunomedics

Klik om te vergroten

Immunomedics is een biofarmaceutisch bedrijf dat medicijnen ontwikkelt voor de behandeling van kanker. In het afgelopen jaar is het aandeel gedaald van 24 dollar tot het huidige niveau van rond 15 dollar. Dit komt waarschijnlijk omdat het bedrijf in 2018 een verlies leed van 1,67 dollar per aandeel. Dat was aanzienlijk meer dan het verlies van 1,47 dollar per aandeel in 2017.

Bryan Ball is chief quality officer van het bedrijf. Hij lijkt te verwachten dat het aandeel op het punt staat te herstellen. Ball kocht onlangs 5.000 aandelen voor 14,18 dollar per stuk. Dat is een persoonlijke investering van meer dan 70.000 dollar.

5. KalVista Pharmaceuticals

Klik om te vergroten

KalVista Pharmaceuticals is een farmaceutisch bedrijf dat proteaseremmers ontwikkelt en commercialiseert. Het aandeel heeft sinds april ongeveer 60% aan waarde verloren. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf ongeveer 190 miljoen dollar.

KalVista verliest geld en dat is waarschijnlijk de reden waarom het aandeel blijft dalen. De verliezen zijn echter kleiner dan voorheen. In het fiscale boekjaar 2019 rapporteerde het bedrijf een verlies van 1,38 dollar per aandeel. Dat was een verbetering ten opzichte van het verlies van 1,53 dollar per aandeel in 2018. En in 2017 leed het bedrijf zelfs nog een verlies van 4,47 dollar per aandeel.

Daniel Soland is directeur bij KalVista. Blijkbaar gelooft hij dat de uitverkoop voorbij is. Soland investeerde 120.000 dollar in zijn eigen bedrijf met de aankoop van 10.000 aandelen tegen een gemiddelde prijs van 11,88 dollar per aandeel.

Korting

Er zijn veel redenen waarom managers aandelen verkopen. Misschien willen ze een huis kopen of een studie betalen. Er is echter maar één reden waarom ze een aandeel kopen: ze geloven dat het ondergewaardeerd is en dat ze er winst mee gaan maken.

Lees verder: 10 goedkope kwaliteitsaandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.