De 8 beste aandelen om te kopen voor de feestdagen

Door Belegger.nl op 4 november 2019 09:10 | Views: 19.973

De 8 beste aandelen om te kopen voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan, dus dit is een mooi moment om te beleggen in consumenten-aandelen. Het traditionele koopseizoen begint over een paar weken met Thanksgiving in de VS en de erop volgende Black Friday en Cyber Monday.

De gemiddelde Amerikaan zal met de feestdagen (de periode vanaf Thanksgiving eind november tot en met oudjaar) zo’n 1500 dollar uitgeven, aldus onderzoek door adviesbureau Deloitte. 78% van de ondervraagde consumenten gaf aan minstens even veel of zelfs meer geld dan vorig jaar uit te gaan geven.

Investorplace zette de acht beste consumentenaandelen op een rij. Een waarschuwing is op zijn plaats: de handelsruzie tussen de VS en China kan het macro-economische plaatje op een negatieve manier beïnvloeden.

Amazon

Deloitte verwacht dat de totale verkopen tijdens de feestdagen in de VS onder invloed van e-commerce met 14% tot 18% zullen stijgen.

E-commercereus Amazon zal daar ongetwijfeld flink van profiteren, volgens Investorplace, dat zich niet zo druk maakt om het feit dat het bedrijf in het derde kwartaal een lagere winst per aandeel had dan analisten hadden voorspeld.

Amazon heeft een sterk managementteam, en Investorplace raadt beleggers aan om dit aandeel te kopen en te houden voor de lange termijn.

Costco

Costco, door Investorplace ook wel het 'werkpaard' van de Amerikaanse consumentensector genoemd, trekt zich weinig aan de handelsoorlog. De koers van het aandeel is dit jaar met 39% gestegen.

Zo’n 60% van alle uitgaven zal tijdens de feestdagen volgens Deloitte worden gedaan door Amerikaanse consumenten met diepe zakken, die meer dan 2100 dollar per persoon zullen spenderen. Costco, dat vooral consumenten aantrekt met een hoog inkomen, zal daar flink van kunnen profiteren, aldus Investorplace.

Uber

71% van het geld dat big spenders tijdens de feestdagen uitgeven, gaat naar hun sociale leven en reizen, aldus Deloitte. Investorplace verwacht dat online taxibedrijf Uber daar een graantje van zal meepikken. De koers ligt momenteel rond de 31,50 dollar, en dat was 45 dollar bij de beursgang.

AB Inbev

Volgens BeverageDaily.com drinkt de gemiddelde Amerikaan tijdens de feestdagen twee keer meer bier dan normaal, dus is het logisch om te beleggen in de Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Bush Inbev.

Het bedrijf is de producent van Bud Light, het favoriete biermerk van de Amerikanen, en met merken als Corona, Hoegaarden en Hertog Jan een geduchte concurrent van Heineken. Een verrassend zwak derde kwartaal na een fraai Q2 leidde tot een flinke prijsdaling van het aandeel; beleggers zetten het een stevige 10% lager en lijken daarmee wat door te schieten in hun negativisme.

Altria

Altria, een van de grootste producenten van tabak en sigaretten, vormt een riskante belegging. Maar met de feestdagen voor de deur zullen volgens Investorplace veel mensen wat vaker naar genotsgemiddelen grijpen.

De koers is tussen april en september flink gedaald, vooral onder invloed van de problemen rond vaping, dus het is wellicht een gokje waard.

CarMax

De automobielindustrie staat momenteel wegens de handelsoorlog zwaar onder druk. Ook zijn er steeds minder jonge mensen die een nieuwe auto kopen.

CarMax, een tweedehandsautohandelaar, heeft daar geen last van. Autokopers hoeven bij CarMax niet af te dingen op de prijs, en krijgen garantie. Reden waarom het aandeel een fantastisch jaar beleeft.

Kroger

Wie wil beleggen in consumentenaandelen kan niet om deze supermarktgigant heen. Hoewel de meeste Amerikanen nog steeds naar de supermarkt gaan om inkopen te doen, vormt de opkomst van online winkelen voor Kroger een bedreiging. Maar mocht er een recessie aankomen, dan is de verwachting dat online bezorgen het zal afleggen tegen het goedkopere supermarktbezoek.

Beyond Meat

De koers van deze maker van vleesvervangers is na een spectaculaire beursgang eerder dit jaar behoorlijk gedaald, en biedt beleggers juist daarom volgens Investorplace een 'speculatieve handelsmogelijkheid'.

Even afwachten hoe het potje chicken afloopt tussen de eigenaren van een kleine 49 miljoen stukken waarvan de lock up-periode op 29 oktober afliep enerzijds en anderzijds de houders van shortposities met een totale omvang van circa 6 miljoen aandelen (bij een free float van 13 miljoen), is misschien verstandig.

Lees verder: Consument blijft aanjager Amerikaanse economie

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.