10 aandelen om te kopen na een historische beursdreun

Door Redactie op 16 maart 2020 08:55 | Views: 84.162

10 aandelen om te kopen na een historische beursdreun

Afgelopen week was in heel veel opzichten dramatisch. Het coronavirus heeft het leven totaal ontwricht in landen over de hele wereld, van Italië tot aan de VS, en tot een massale uitverkoop geleid op de wereldwijde beurzen, die zich nu officieel in een berenmarkt bevinden. Toch kan een klap op de beurs een goed moment zijn om kwaliteitsaandelen op te pikken tegen een aantrekkelijke koers.

Investorplace zette de tien beste bedrijven op een rij om te kopen na een uitverkoop.

Adobe

Deze aanbieder van clouddiensten is volgens Investorplace een van de beste aandelen om nu te kopen. Dankzij zijn dominante positie in meerdere groeimarkten - inclusief digitale bedrijfsdocumenten en creatieve media - heeft Adobe de afgelopen jaren steeds een omzetgroei gerealiseerd van 20% of meer.

Het aandeel is vanwege de coronacrisis weliswaar met 20% gedaald, maar zal aandeelhouders zeker geen windeiren leggen op de lange termijn.

Roku, Netflix

Nu we allemaal massaal thuis zitten, zal er veel meer behoefte zijn aan vertier binnenshuis, en daar zullen Roku, dat apparaten maakt voor online streaming, en online streamingdienst Netflix flink van gaan profiteren.

De koers van Roku staat momenteel op 100 dollar, vergeleken met een gemiddelde koersverwachting van analisten van 150 dollar.

Intel

Halfgeleideraandelen zoals Intel hoorden bij de hardst getroffen aandelen tijdens de beurscrash. Dat kwam onder meer doordat de aanvoerketen voor de productie van halfgeleiders ernstig was verstoord door fabriekssluitingen in China. Maar analisten verwachten dat de aanvoerketens volgende maand weer op hun oude niveau zullen zijn.

Een koersval van 25% heeft het aandeel volgens Investorplace “spotgoedkoop” gemaakt.

Okta

Okta, een specialist in identiteitsgerichte beveiligingsoplossingen - dat betekent dat een werknemer maar één keer hoeft in te loggen - geldt als een pionier in de sector. Hoewel de conoracrisis tijdelijk tot wat minder vraag zal leiden, zal de vraag in de toekomst alleen maar toenemen.

Na een koersdaling van 20% is ook Okta een koopje.

Microsoft

De softwarereus van weleer is in de afgelopen paar jaar uitgegroeid tot een van de twee beste aanbieders van clouddiensten (de andere is Amazon). Veel bedrijven staan aan het begin van een grote overgang naar opslag van hun data en bedrijfsprocessen in de cloud. In de komende jaren zullen zij deze migraties voortzetten, misschien wel sneller dan ooit tevoren,en daar zal Microsoft garen bij spinnen.

Een koopje, nu de koers met 20% is gedaald vanwege de coronacrisis.

Facebook

Facebooks inkomsten zijn vooral gekoppeld aan advertentieverkopen. Daar zal vanwege de coronacrisis de komende maanden waarschijnlijk de klad in komen, maar zodra het erop lijkt dat de uitbraak onder bedwang is, zullen bedrijven weer gaan adverteren.

Een recente daling van 23% maakt het aandeel zeer aantrekkelijk.

Pinterest

Het visueel zoekplatform Pinterest is hard getroffen door de corona-uitbraken. De koers is met maar liefst 35% gedaald sinds die een hoogtepunt bereikte begin februari. Dat komt doordat beleggers zich zorgen maken over de advertentie-inkomsten op de korte termijn.

Op lange termijn heeft dit bedrijf echter een enorm platform van meer dan 300 miljoen gebruikers, en begint het daar nu aan te verdienen.

Googles Alphabet

Deze Amerikaanse technologiegigant heeft zijn koers in een paar dagen tijd met 20% zien dalen, vooral vanwege zorgen over de advertentie-inkomsten nu bedrijven en instellingen massaal op slot gaan. Maar zodra de angst voor het coronavirus verdwijnt zullen de adverteerders terugkeren, vooral vanwege de grote fiscale stimulans van de Amerikaanse regering.

Splunk

Splunk, dat gespecialiseerd is in analyse van big data, is volgens Investorplace een echt bedrijf van de toekomst. In toekomstige bedrijfsprocessen zullen data, en de analyse daarvan, een steeds grotere rol gaan spelen. De vraag naar data-analyseplatforms zal op de korte termijn wat minder zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar het bedrijf blijft op de lange termijn een groeiverhaal.

Kopen op de dip, nu de koers 26% lager staat.

Lees ook: Zo reageren de beurzen op grote virusuitbraken

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.