Bodemvissen met deze 7 aandelen

Door Belegger.nl op 18 mei 2020 08:50 | Views: 23.706

Bodemvissen met deze 7 aandelen

De markten zijn aardig opgeveerd de laatste weken, maar de stijgingen bleven beperkt tot een aantal sectoren. Vooral techaandelen deden het goed, en alles wat te maken heeft met thuis blijven.

Maar volgens Investorplace is het interessant om ook eens in de hoek te kijken waar de klappen vallen. Want wie goed speurt, kan mooie koopjes vinden. De website selecteert 7 aandelen met een behoorlijk opwaarts potentieel.

AB InBev 

De koers van de biergigant is door de coronacrisis grofweg gehalveerd van rond de 70 euro aan het begin van het jaar naar 36 euro nu. Het bedrijf heeft een hoge schuldenlast, maar daar staat tegenover dat het relatief recessiebestendig is; de verkoop van bier is immers redelijk stabiel, ongeacht de economie. Uiteraard wordt er nu amper gedronken in restaurants en bars, maar er staat ook verkoop in winkels tegenover.

Lees ook: AB InBev: Hoge korting voor geduldige beleggers

Uit een recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 60% van de kleine bierbrouwerijen ten onder zullen gaan als ze de komende drie maanden geen geld verdienen. Dat betekent dat er voor giganten zoals Anheuser-Busch mooie overnamekansen in het verschiet liggen.

Tyson Foods

De koers van Tyson Foods, een van de grootste vleesbedrijven in de VS, is door de crisis gezakt naar het laagste punt in vijf jaar.

De pandemie heeft geleid tot storingen in de internationale toeleveringsketens en heeft een scherpe daling van de prijs van bepaalde vleesproducten veroorzaakt. Bovendien is Tyson getroffen door talrijke uitbraken van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus, in zijn fabrieken. Als gevolg daarvan heeft Tyson een aantal fabrieken moeten sluiten en moet het bedrijf bij andere veel hogere lonen betalen om de boel draaiende te houden.

Toch raadt Investorplace beleggers aan om het aandeel op de dip te kopen. Er is altijd vraag naar vlees, het aandeel wordt verhandeld tegen slechts elf maal de winst en de problemen in de toeleveringsketen zullen naar verwachting in de komende maanden worden opgelost. 

General Electric

General Electric heeft een aantal slechte jaren achter de rug vanwege veranderingen in het management, verkoop van activa en dividendverlagingen. Maar sinds de komst van een nieuwe topman, Larry Culp, gloort er weer hoop.

Dankzij de crisis heeft Culp veel meer autonomie om drastische maatregelen te nemen. GE bevindt zich nu in een sterkere financiële positie dan voorheen, en zou flink kunnen profiteren van een economische opleving. In Culps vorige baan als topman van Danaher steeg onder zijn zeggenschap de koers van het bedrijf met bijna 500%. GE is een gokje waard, helemaal omdat Culp zelf al een groot aantal GE-aandelen heeft gekocht.

Altria

Tabakaandelen hebben het verrassend slecht gedaan in de berenmarkt, vooral gezien het feit dat de koers van de meeste andere aandelen in de consumptiegoederensector juist is gestegen.

Dat kan deels verklaard worden door de onduidelijke regelgeving omtrent producten zoals vaping, waarin Altria via een participatie in Juul actief in is. Geen wonder dat de aandelen in een jaar tijd in prijs zijn gehalveerd.

Dat betekent dat het aandeel momenteel wordt verhandeld tegen slechts tien keer de winst. Tijd om in te stappen als u op zoek bent naar een defensief bedrijf met een goede kasstroom.

Nordstrom

Grote Amerikaanse shopping malls doen het al jaren slecht, en de coronacrisis heeft de structurele problemen waarmee deze sector te kampen heeft alleen maar verergerd.

Bedrijven als Nordstrom zullen de crisis naar verwachting echter overleven, helemaal nu rivalen zoals J.C. Penney en Lord & Taylor op de rand van de afgrond staan. Nordstrom is bijzonder goed gepositioneerd voor een economische opleveing omdat het zich vooral richt op welvarende consumenten. 

Boston Properties

Veel mensen zullen ook in de nabije toekomst vanuit huis blijven werken, en dat is slecht nieuws voor bedrijven die zich specialiseren in kantoorverhuur. Maar als de pandemie eindelijk echt afgelopen is, zullen veel werknemers weer terugkeren naar kantoor, en daar zal een bedrijf als Boston Properties, dat vooral hoogwaardige panden bezit in toplocaties in New York, Washington, D.C. en Californië, van profiteren.

Het aandeel is in het afgelopen jaar met de helft gezakt, en biedt een dividendrendement van 5%, het hoogste in tien jaar tijd. Een koopje.

Sysco

Sysco, dat bevoorradingsketens runt voor een groot aantal restaurants, scholen, ziekenhuizen en andere institutionele instellingen, heeft behoorlijk last gehad van de lockdownmaatregelen. Het bedrijf heeft veel personeel tijdelijk moeten ontslaan en moest 2 miljard dollar lenen om de crisis het hoofd te bieden.

De koers crashte door het slechte nieuws van 80 dollar per aandeel naar 30 dollar, maar is inmiddels weer opgekrabbeld naar 50 dollar.

Volgens Investorplace is Sysco een uiterst consistent bedrijf, dat bovendien zijn dividenduitkering al meer dan 50 jaar elk jaar heeft verhoogd. De aandelen zullen zonder twijfel aantrekken zodra de economie begint te herstellen.

Lees meer: Zijn aandelen nu te duur?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.