7 spannende goudmijnaandelen

Door Belegger.nl op 29 juli 2020 08:35 | Views: 14.403

7 spannende goudmijnaandelen

Goud mag dan een nieuwe recordhoogte hebben aangetikt, de opmars van het edelmetaal is nog lang niet voorbij.

De goudprijs schiet door het dak. Dit wordt onder andere ingegeven door angst voor inflatie. De Amerikaanse overheid heeft biljoenen dollars in het systeem gepompt na de financiële crisis, nog meer om de coronacrisis te beteugelen, en het einde lijkt nog niet in zicht.

Ook geopolitieke spanningen en de lage rente zorgen ervoor dat veel beleggers hun toevlucht zoeken tot het edelmetaal.

Zeven interessante aandelen

Volgens USNews ziet Bank of America nog steeds goede kansen voor beleggers om te profiteren van de opmars van de goudprijs. De zakenbank tipt zeven mijnbouwaandelen.

1. Agnico Eagle Mines

Dit Canadese goudmijnbedrijf heeft in 2019 circa 1,78 miljoen ounce goud gedolven. De verwachting is dat de productie dit jaar oploopt tot 2 miljoen ounces.

Als de goudprijs verder oploopt, nemen de marges van Agnico toe.

Bank of America hanteert voor dit aandeel een koersdoel van 72 dollar.

2. Barrick Gold

Ook dit goudmijnbedrijf isgevestigd in Canada. De goudproductie van dit concern zal dit jaar naar verwachting uitkomen tussen de 4,6 en 5 miljoen ounces. Daarnaast delft Barrick koper.

Het bedrijf heeft volgens Bank of America een robuuste kasstroom en een beleggersvriendelijke kapitaalallocatie.

Bank of America hanteert een koersdoel van 34 dollar.

Lees ook de column van Martine Hafkamp: Goud opnieuw in de belangstelling

3. B2Gold

B2Gold bezit goudmijnen op de Filippijnen, in Namibië en Mali. De hoge goudprijzen en stijgende afzet geven de marges een impuls.

Volgens Bank of America heeft de mijnproductie van dit concern tot nu toe niet te lijden onder de coronapandemie. B2Gold verwacht dit jaar meer dan 1 miljoen ounces te kunnen produceren.

Het koersdoel bedraagt 6,55 dollar.

4. Eldorado Gold

Dit concern bezit mijnen in Turkije, Griekenland en Brazilië. De prognose voor de winst per aandeel voor dit jaar overtreft de verwachtingen.

De sterke prestaties en de productiewaarde wordt nog niet weerspiegeld in de aandelenkoers, meent Bank of America, die een koersdoel hanteert van 12 dollar.

5. Iamgold

Het Canadese Iamgold Corp. delft goud in Canada, Burkina Faso en Suriname. Het heeft ook plannen om door te gaan met het Côté Gold-project in Canada, wat de productie en de net asset value met 50% doet toenemen.

Het bedrijf heeft 90% van zijn olieblootstelling al weten af te dekken. In 2023 zal de vrije kasstroom 750 miljoen dollar bedragen.

Het koersdoel bedraagt 5,60 dollar.

6. Kirkland Lake Gold

Dit eveneens Canadese bedrijf bezit belangrijke mijnen in Canada en Australië. Begin 2020 heeft Kirkland de Detour Lake-mijn overgenomen.

De recente stijging van de goudprijzen heeft een extra winstpotentieel voor Kirkland gecreëerd, aangezien beleggers anticiperen op hogere marges.

Bank of America hanteert voor dit aandeel een koersdoel van 57 dollar.

7. Newmont

’s Werelds grootste goudproducent is Newmont Corp mag in dit lijstje niet ontbreken. De pijplijn is rijkelijk gevuld met nieuwe projecten. Daarnaast is de vrije kasstroom volgens Bank of America robuust en de balans stabiel. Het management heeft een duurzame langetermijnfocus.

Bank of America voorspelt een groei van de winst per aandeel van 2,10 dollar naar 4,06 dollar in 2021. Dat levert een verwachte koers/winstverhouding op van 15,5.

Het koersdoel van Bank of America ligt op 82 dollar.

Lees ook: Tips voor beleggen in goud

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.