'Koop ASML en Micron Technology'

Door Belegger.nl op 5 augustus 2020 08:10 | Views: 17.062

'Koop ASML en Micron Technology'

Bent u op zoek naar een mooi groeiaandeel in de technologiesector? Beleg dan in het Nederlandse ASML of Micron Technology uit de VS.

Die tips gaf de vermaarde techbelegger Paul Meeks in een interview met CNBC.

Hoewel beleggers dit jaar flink hebben verdiend aan techreuzen als Apple en Amazon, zal de grote groei in de nabije toekomst vooral te vinden zijn in de halfgeleidersector, aldus Meeks, die het techfonds Wireless Fund beheert.

"Waarschijnlijk zijn mijn favoriete ideeën - niet noodzakelijkerwijs op de korte termijn, omdat ik niet op korte termijn kan voorspellen, maar in de komende jaren - twee chip-gerelateerde namen", zei hij afgelopen vrijdag.

Micron Technology

Zijn eerste keus is Micron Technology, een producent van computerchips die dit jaar wat is achtergebleven vergeleken met de rest van de sector. Het aandeel staat dit jaar op een verlies van 7%, terwijl het SMH indexfonds voor halfgeleiders in die periode met 18% is gestegen.

"Ik denk dat de koers zal verdubbelen in de komende twee of drie jaar", voorspelde de expert. De grote techbedrijven zullen de komende jaren weliswaar ook goed blijven presteren, maar een verdubbeling van de koers is onwaarschijnlijk.

ASML

Meeks is ook gecharmeerd van het in Veldhoven gevestigde ASML, de grootste producent ter wereld van machines waarmee computerchips kunnen worden gemaakt.

Hij legde niet uit waarom, maar ASML heeft zowat een monopoliepositie en voor een Amerikaan lijkt een koerswinstverhouding van 43 minder extreem dan voor Nederlanders. Bovendien is het aandeel sinds half juli met ruim 12% gedaald.

"Die twee zijn waarschijnlijk mijn favoriete techtips voor de komende jaren", zei hij.

Big Tech

Verder zou elke zichzelf respecterende techbelegger volgens Meeks aandelen in portefeuille moeten hebben van de grootste bedrijven in de sector, waaronder Apple, Facebook en Amazon.

"We leven in een technologische wereld", aldus Meeks. "Misschien word je niet blij van die [hoge] waarderingen, maar dit zijn op de lange termijn allemaal must-haves."

Hij ziet de verhouding tussen de VS en China als het grootste risico voor de technologiesector. De toeleveringsketens zijn kwetsbaar voor de toenemende spanningen.

Lees ook: 'ASML goed, maar niet fantastisch'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.