'Pharming gaat nog steeds bergop'

Door Belegger.nl op 29 oktober 2020 12:00 | Views: 12.389

'Pharming gaat nog steeds bergop'

Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk is te spreken over de cijfers van Pharming. ‘Het draait uiteindelijk allemaal om de verkoopcijfers en die zijn goed. Q2 viel wat tegen, maar het afgelopen derde kwartaal toont herstel.’

Dat schrijft de analist in een update over de het biotechnologiebedrijf. 

Bestendige omzetgroei

Halverwege het jaar stond de teller op 89 miljoen euro aan omzet en daar komt nu 46,1 miljoen euro bij. De winst kwam uit op 7,5 miljoen euro voor het kwartaal en 25 miljoen  voor de negenmaandsperiode. 

De daling van de dollar - of stijging van de euro - werpt wel een schaduw over de groeicijfers, zegt Inberg. “Maar de dollar kan morgen weer anders staan. Het gaat om de groei van de onderliggende business.”

Covid-19-onderzoeken

Een van de speerpunten van Pharming is het onderzoek naar de werkzaamheid van ruconest bij coronapatiënten. 

“Pharming kan lang niet alle covid-gevallen gebruiken: er moet een cytokinestorm gaande zijn in de longen en dan kan Ruconest uitkomst bieden. Momenteel wordt er in Zwitserland bij een aantal klinieken onderzoek gedaan en ook in Mexico en Brazilië gaat men beginnen. Pharming gaat het onderzoek zelf in de VS opstarten.”

Leniolisib als tweede poot

Volgens de analist is echter het Fase 3-onderzoek naar leniolisib, het van Novartis overgenomen programma, van groter belang. “Dat zou bij welslagen in 2022 naar de markt gebracht kunnen worden, maar dat wordt dan wel tweede helft 2022. Leniolisib geeft Pharming de zo gewenste tweede poot om op te staan.”

Vandaag werd ook bekend dat Pharming een notering aan de Nasdaq aanvraagt. Dat is vooral gunstig voor de naamsbekendheid, schrijft Inberg. “Al met al toont het bedrijf een bestendige omzetgroei en dat is het belangrijkst. Pharming gaat nog steeds bergop.”

Lees ook: Nog even geduld bij Pharming

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.