Kooplijst 2021: Cees Smit

Door Redactie op 21 december 2020 08:40 | Views: 82.415

Kooplijst 2021: Cees Smit

Pandemie of niet, ook dit jaar staat de decembermaand op Belegger.nl en Beursduivel.be in het teken van de Kooplijsten. Dat betekent dat we verschillende experts vragen naar drie aandelen waarvan zij denken dat ze volgende jaar mooie koersprestaties zullen laten zien. 

Vandaag bijt Cees Smit, directeur van Today’s Groep, het spits af.

Hij verbaast zich naar eigen zeggen over het feit dat de koersen op recordhoogte staan. “Het lijkt wel of alle gevaren worden weggewuifd. Brexit lijkt ook wel vergeten te zijn.” Zijn keuze voor Flow Traders als eerste op de lijst lijkt dan ook logisch.

Flow Traders

Net als vorig jaar staat de marketmaker op het lijstje van Smit. Die keuze legde hem geen windeieren in het eerste kwartaal van 2020, toen de coronacrisis uitbrak. “Ik verwacht dat volgend jaar nog volatieler wordt dan 2020. En als de beurs hard naar beneden gaat, is Flow Traders de dempende factor, omdat dat aandeel juist profiteert van onrustige beurzen.” 

“Ik denk dat de gekte op de beurzen volgend jaar tot een hoogtepunt komt. De bizar hoge waarderingen van bedrijven die onlangs naar de beurs kwamen, denk aan Airbnb en Doordash, beloven mijns inziens weinig goeds. Het doet mij een beetje denken aan de internetaandelen rond 2000. Mensen doen mee met IPO’s zonder dat ze weten wat ze kopen en waarom ze het kopen. Ik maak me ook zorgen om de honderden miljarden die de ECB de markt inpompt, maar niet de reële economie bereiken. Alleen de financiële economie en de beurzen worden opgepompt. Flow Traders is denk ik een mooie hedge is in dit verhaal.”

EasyJet

Nummer 2 op de lijst is luchtvaartmaatschappij EasyJet. “De luchtvaartsector is recent omhoog geschoten op het vaccinnieuws, maar EasyJet bleef achter. Ik denk dat het bedrijf kan gaan inlopen, omdat het weinig schulden heeft en heel scherp georganiseerd is.” 

“Piloten en de andere werknemers krijgen niet veel betaald, althans in vergelijking met airlines als KLM. Door die lagere kosten is het voor EasyJet iets gemakkelijker om deze crisis te overleven. Er gaan absoluut slachtoffers vallen in de branche, maar low cost carriers zullen het wel overleven. Zeker als we komende zomer weer de kans krijgen om op vakantie te gaan. Mensen willen daar graag weer hun geld aan uitgeven zodra het kan, en EasyJet kan daarvan profiteren.”

Bayer

“Alle aandacht in de farmaceutische sector gaat momenteel uit naar de bedrijven die vaccins maken, maar vergeet ook Bayer niet. Ik verwacht dat in 2021 de problemen rondom het Roundup-schandaal naar de achtergrond zullen verdwijnen en dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de koers. We zagen dat eerder bij bijvoorbeeld Volkswagen. Dat had ook erg last van het dieselschandaal, maar is sindsdien weer aardig hersteld.”

“De koerswinstverhouding is slechts 7, en dat is laag voor een bedrijf als Bayer. Ik denk dat er meer in het vat zit. Als de beurs het prima blijft doen, is er mooie kans op een stijging, en als het slecht gaat op de beurs is dit een aandeel dat al behoorlijk afgestraft is, en dus niet heel veel verder kan dalen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Adyen, dat een torenhoge waardering heeft en dus diep kan vallen. Bij Bayer is de pijngrens al lang bereikt."

Reacties

4 Posts
hoorn490
1
ik denk ook dat de beurs erg vollatiel zal
ik heb momenteel veel turboos op moderna gezet en verwacht dat dit weer gaat opkomen
ik had de eerste zet goed gedaan 100 turboos gekocht op f11,80 toen hij heel hard ginstijgen heb ik driemaal de verkoop ogewaardeerd uiteindelijk verkocht voor f43 euro nu heb ik er weer gekocht op f 13,00 480 stuks maar hij zaktte aardig weg naar nu f 7,50 23--12-2020 zal hij weer een sprong naar f 17 maken ik hoop het want de vaccin is goed gekeurd

ook astra zenia vertoond nu een mindere koers 48,50 van f 55

ook pfzer is een beetje aan het schommelen f 36 f 37,50 maar die moeten toch ook wwer een stijging vertonen naa deze goedkeuring van het vaccin
graag uw bevinding
hoogachtend wj van hoorn
hoorn490
0
Gino Scheppers
1
Wil je gerust kunnen slapen. Dan hoef je maar in één onderneming te beleggen . Lotus Bakeries.
Tonydwi
0
quote:

Gino Scheppers schreef op 29 december 2020 14:33:

Wil je gerust kunnen slapen. Dan hoef je maar in één onderneming te beleggen . Lotus Bakeries.

Lotus Bakeries doe het beter dan de BEL20= -8% Lotus= 42% omhoog in 2020. Jammer dan men het aandeel niet spilts.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront