Dit zijn zijn de 9 aandelen waar Warren Buffett nu op inzet

Door Belegger.nl op 25 februari 2021 10:00 | Views: 37.127

Dit zijn zijn de 9 aandelen waar Warren Buffett nu op inzet
Beeld: Mark Mathosian CC BY-NC-SA 2.0

Wie wil er niet beleggen zoals Warren Buffett, de meest succesvolle investeerder ter wereld? Dankzij zijn beleggingstrategie van Buy & Hold is hij schatrijk geworden, en zijn investeringen worden door beleggers over de hele wereld nauwlettend gevolgd.

De bejaarde Amerikaan, ook wel 'het Orakel van Omaha’ genoemd, kocht in het vierde kwartaal van 2020 negen verschillende aandelen bij, zo bleek onlangs uit informatie van de Amerikaanse toezichthouder SEC.

US News zette de negen bedrijven waar Buffett op inzet op een rij:

AbbVie

Buffetts investeringsbedrijf Berkshire Hathaway is in het derde kwartaal begonnen met de inkoop van aandelen in dit wereldwijde farmaceutische bedrijf, dat eigenaar is van een aantal toonaangevende geneesmiddelen tegen onder meer de ziekte van Crohn en leukemie. Berkshire verhoogde in het vierde kwartaal zijn belang tot een totale waarde van 2,7 miljard dollar.

AbbVie is een van de typische waardeaandelen waar Buffett zo van houdt. Het wordt verhandeld tegen slechts 7,6 keer de verwachte winst en keert een dividend uit van 4,95%.

Merck

Ook in het derde kwartaal is Berkshire begonnen met de aankoop van farmaceut Merck, en het bouwde zijn positie in het vierde kwartaal uit tot een waarde van 2,1 miljard dollar.

Merck is de eigenaar van het succesvolle kankermedicijn Keytruda. De totale productportefeuille genereerde in 2020 een netto-inkomen van 7 miljard dollar.

Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb is nog zo'n blue-chipaandeel in de gezondheidszorg dat typerend is voor de  langetermijnbenadering van Buffett. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst op het gebied van succesvolle overnames, waaronder de acquisitie van Celgene voor 74 miljard dollar in 2019. Celgene heeft een grote portefeuille van geneesmiddelen tegen kanker, die  de hoogste marges in de geschiedenis van de farmaceutische industrie genereren.

Bristol-Myers, dat momenteel zes veelbelovende kandidaat-geneesmiddelen in de pijplijn heeft, wordt verhandeld tegen slechts 7,5 keer de verwachte winst en betaalt een dividend van 3,2%. Buffett's belang is ongeveer 2 miljard dollar waard.

Lees meer: Warren Buffetts eigen opvatting over diversificatie

T-Mobile

Na de fusie met Sprint is T-Mobile met meer dan 100 miljoen klanten uitgegroeid tot de op een na grootste Amerikaanse aanbieder van draadloos internet. Het belang van Buffett in T-Mobile is ongeveer 617 miljoen dollar waard.

Verizon Communications

Verizon is een klassieke waardebelegging van Buffett. Het Amerikaanse telecombedrijf wordt verhandeld tegen 11 keer de verwachte winst en betaalt een dividend van 4,5%.

Buffett is de afgelopen twee kwartalen bijzonder agressief geweest bij de aankoop van Verizon, en zijn gloednieuwe participatie is ongeveer 8,3 miljard dollar waard.

Chevron

Berkshire heeft in het verleden niet veel geluk gehad met beleggen in olieaandelen. Zo kostte een investering in ConocoPhillips Buffett ooit meer dan 2 miljard dollar. Maar toen de olieprijs vorig jaar als gevolg van de pandemie een historisch dieptepunt bereikte, waren olieaandelen spotgoedkoop. Buffetts nieuwe belang in Chevron is ongeveer 4,8 miljard dollar waard.

Kroger

Berkshire investeerde in het vierde kwartaal van 2019 voor het eerst in deze Amerikaanse grootgrutter, en heeft zijn positie sindsdien verder uitgebreid tot een totale waarde van 1,1 miljard dollar.

Tijdens de pandemie deden de meeste supermarkten het heel goed. Kroger is met een voorwaartse koers-winstverhouding van 12,7 een aantrekkelijk waardeaandeel.

Marsh & McLennan

De derde gloednieuwe positie die Buffett onlangs bekendmaakte, is in verzekeringsmakelaar Marsh & McLennan. Berkshire is met zijn volledige dochteronderneming Geico al sterk aanwezig in de verzekeringssector.

Marsh & McLennan had weinig last van de coronacrisis, en rapporteerde in de loop van het jaar winst- en omzetgroei. Berkshire begon het aandeel in te kopen in het derde kwartaal en heeft zijn belang in het vierde kwartaal verder uitgebouwd tot een totale waarde van 504 miljoen dollar.

RH

Buffett investeerde voor het eerst in dit woninginrichtingsbedrijf in het derde kwartaal van 2019, en heeft zijn positie in het laatste kwartaal van vorig jaar verhoogd tot een totale waarde van 884 miljoen dollar.

Het voormalige Restoration Hardware heeft zich als RH succesvol  geherpositioneerd als een lifestyle-bedrijf dat zich grotendeels richt op online verkoop. Het bedrijf verwacht voor de komende tien jaar een jaarlijkse omzetgroei van minstens 10%.

Lees ook: Warren Buffett koopt Verizon en Chevron

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.