'Nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel knapt'

Door Belegger.nl op 12 april 2021 11:10 | Views: 15.364

'Nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel knapt'

De crashwaarschuwingen vliegen ons om de oren, maar volgens Wharton-professor Jeremy Siegel duurt het nog even voor het zover is. 'Geniet maar van deze rit, we hebben nog wel 30 tot 40% te gaan voordat de bubbel barst', zegt hij in gesprek met CNBC.

"We zitten nu in een sterke bullmarkt. Echter, ik denk wel dat de rente en de inflatie sterker zullen stijgen dan de Fed projecteert. Dit wordt een jaar met een inflatie van wel 4 tot 5%, waardoor de Fed genoodzaakt is om eerder dan verwacht de rente te verhogen", aldus de beursprofessor.

Bullmarkt nog wel even 'aan' in 2021

"Pas als de inflatie straks echt gaat oplopen, wordt het tijd om voorzichtiger te worden. Maar in de tussentijd: enjoy this ride, want hij duurt nog wel even. Ik denk nog wel tot het einde van het jaar. De bullmarkt 'staat nog wel even aan' in 2021."

Volgens de expert kunnen we dit jaar een roaring economy verwachten wanneer de laatste restricties worden opgeheven en er dankzij de vaccinaties weer gereisd kan worden. "Dat zorgt wel inflatoire druk."

Aandelen blijven aantrekkelijker

De belangrijkste reden waarom Siegel denkt dat aandelen kunnen blijven stijgen ondanks een oplopende inflatie, is dat het bezitten van aandelen nog altijd aantrekkelijker is dan obligaties of cash. 

"Mensen kijken rond en denken: OK, is er meer inflatie en de obligatierentes stijgen. Wat ga ik doen met mijn geld? Betekent het dat ik uit de aandelenmarkt moet stappen, terwijl bedrijven meer prijszettingsvermogen hebben dan in de afgelopen twee decennia? Nee, nog niet."

Omslagpunt

Op een gegeven moment zal de rekensom anders worden. Dan komt de Fed die zegt: 'Wauw, we hebben nu een beetje te veel inflatie.' Op dat moment moet je voorzichtig worden."

Zie ook: Miljardair over bullmarkt: Geniet ervan zolang het kan

Reacties

6 Posts
beleggertje2020
0
Vaccins werken maar heel erg kort. Er zijn tekenen vanuit het verre oosten die erop wijzen dat vaccins niet zo erg lang werken tegen covid-19 . Dus ik zou nu niet zomaar gaan denken dat beurzen nog wel zo'n 30 tot 40% gaan stijgen. Wat dat betreft zie ik eerder een fikse daling van de beurzen dit jaar tot misschien wel 50% of nog meer !
JBL_0123
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 12 april 2021 11:43:


Wat dat betreft zie ik eerder een fikse daling van de beurzen dit jaar tot misschien wel 50% of nog meer !

En ik zeg dat de beurs nog x2 kan gaan en wel om deze reden
-> fred.stlouisfed.org/series/M2SL
Bullandbear
1
Wishful thinking. Zij die zitten te wachten totdat de beurzen corrigeren of zelfs crashen, moeten met lede ogen aanzien dat dit (nog) niet gebeurt. Integendeel, met een weliswaar rustiger maar gestaag tempo wordt het ene na het andere record gebroken. En zolang er niets fundamenteels gebeurt of er geen valabele alternatieven zich aandienen (hogere rentes,...), zal het kapitaal daar blijven waar het verder aangroeit. De economische vooruitzichten zijn immers zeer goed, eigenlijk te goed. Want de vraag zal in de nabije toekomst heel waarschijnlijk het aanbod overtreffen met onvermijdelijk inflatie tot gevolg. Als die inflatie echter te hoog wordt, bestaat de mogelijkheid dat de rente mee moet volgen. En ja, dan zou het financiële landschap er anders kunnen gaan uitzien. Het is daarom raadzaam de rentebarometer nauwlettend in het oog te houden.
Opmerking: de huidige vaccins werken effectief, zijn gemakkelijk aan te passen en zijn relatief goedkoop (2 - 15 €). Wat dit betreft, laat ik me graag informeren door academici en diverse bronnen. Van "horen zeggen" en "glazenbol profetieën" ben ik echter niet onder de indruk. Voor mij: facts and figures.
JBL_0123
0
quote:

Tony B schreef op 12 april 2021 16:47:


Doe mij ook ff zo'n kristallen bol. :-)

+100% is mss iets té optimistisch maar ik zou alleszins niet durven short gaan tegen zo een tsunami aan geld dat over ons los gelaten wordt. De beurs zal nominaal x2 kunnen gaan of anders gezegd, spaargeld kan 50% minder waard worden binnen dit en 12 maanden.

Kijk al maar naar de houtprijs, je koopt al 40% minder hout dan vorig jaar met hetzelfde geld. Dus geen glazen bol maar voortschrijdend inzicht.
Bullandbear
0
Op basis van de huidige informatie en cijfergegevens, mogen we er inderdaad vanuit gaan dat de beurs nog geruime tijd een (licht) opwaartse beweging zal blijven maken. Totdat...(zie hoger). Ik ben dus eerder gematigd optimistisch wat de nabije toekomst betreft, maar wel waakzaam (o.a. rentebarometer). Met alle respect voor andermans visie.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.