Goldman: Bedrijven in auto-onderdelen gaan het doen

Door Belegger.nl op 6 mei 2021 16:30 | Views: 8.102

Goldman: Bedrijven in auto-onderdelen gaan het doen

Op zoek naar aandelen die goed presteren in een omgeving van stijgende inflatie? Goldman Sachs tipt een verrassende hoek van de aandelenmarkt: retailers in auto-onderdelen.

De zakenbank komt met een verklaring die eigenlijk vrij simpel is, schrijft Yahoo Finance. De mobiliteit in de VS neemt toe nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn. En al die extra kilometers vragen ook om meer onderhoud van de auto.

Hogere prijzen doorberekenen

Volgens Goldman Sachs kunnen bedrijven als AutoZone, O’Reilly Automotive, Genuine Parts en Advance Auto Parts hiervan profiteren.

Analist Kate McShane: “In een omgeving van hogere inflatie zien we auto-onderdelenretailers als interessante optie. Ze zijn goed in staat hogere prijzen door te berekenen aan de klant, omdat auto-onderdelen toch nodig blijven.”

Lees verder: 7 elektrische auto-aandelen die bubbelproof zijn

Lage waarderingen

McShane is ook bullish op de sector vanwege de koerswinstverhoudingen die onder het historisch gemiddelde liggen. Van de vier genoemde bedrijven heeft AutoZone de laagste waardering van 18,7, volgens data van Yahoo Finance Plus. 

Maar McShane is het meest bullish op Advance Auto Parts. Ze noemt een aantal redenen, waaronder een stabiele jaarlijkse omzetgroei, een loyaliteitsprogramma dat goed aanslaat bij klanten, meer allocatie richting aandeelhouders, de mogelijkheid om hogere prijzen te berekenen en een aantrekkelijke waardering.

Zie ook: De 8 beste aandelen volgens Bank of America

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.