8 Blue Chip-aandelen met sterke winstcijfers

Door Belegger.nl op 10 mei 2021 15:30 | Views: 12.358

8 Blue Chip-aandelen met sterke winstcijfers

U kunt bijna niet de mist in gaan met Blue Chip-aandelen: ondernemingen van hoge kwaliteit, met een solide balans, die consistent winst maken, of we ons nu in een stijgende of dalende markt bevinden.

Investorplace selecteerde acht Blue Chips om nu te kopen.

Caterpillar

Deze Amerikaanse producent van zware trucks overtrof in de laatste twee kwartalen de winstverwachtingen van analisten ruimschoots. Zo had Wall Street tijdens het meest recente kwartaal een winst verwacht van 1,94 dollar per aandeel. Maar de werkelijke resultaten overtroffen deze raming met bijna 48% en kwamen uit op 2,87 dollar per aandeel.

De koers is in de afgelopen zes maanden met ongeveer 45% gestegen en sinds kort afgevlakt. Volgens Investorplace is de huidige waardering "een beetje te hoog" voor veel beleggers. Hou vast als u de aandelen al in bezit heeft.

Facebook

In het voorgaande kwartaal steeg de omzet met 50%, en kwam de winst uit op 9,5 miljard dollar, of 3,30 dollar per aandeel. Dat lag bijna een dollar boven de ramingen van analisten.

Hoewel het aandeel met meer dan 50% is gestegen in de afgelopen 12 maanden, is Facebook nog steeds redelijk goedkoop vergeleken met de andere techreuzen. Nu de digitale advertentie-inkomsten weer aantrekken, en Facebook ook groei laat zien op andere gebieden als e-commerce en virtual reality, zal de koers alleen nog maar verder stijgen.

Alphabet

Net als Facebook profiteert het moederbedrijf van Google en Youtube van het aantrekken van de economie en de advertentie-inkomsten. Met een totale omzetstijging van 32% en een verdubbeling van het bedrijfsresultaat jaar-op-jaar is dit aandeel nog lang niet op zijn top.

Alphabet biedt beleggers een interessante combinatie. Het is namelijk een blue chip-bedrijf van hoge kwaliteit met een grote verscheidenheid aan producten, zoals onder meer zelfrijdende auto’s.

Johnson & Johnson

In vergelijking met sommige andere blue-chipaandelen op deze lijst is de omzetgroei van deze Amerikaanse consumentengoederenreus misschien iets bescheidener. Maar met een winst die de verwachtingen ruimschoots overtreft (2,59 dollar per aandeel tegenover 2,34 dollar per aandeel volgens de ramingen), is dit een aandeel waarmee u weinig risico loopt.

Lockheed Martin

Met een voorwaartse koers-winstverhouding van 14,3 is dit Amerikaanse defensiebedrijf ondergewaardeerd vergeleken met andere bedrijven van hoge kwaliteit - maar met een dividendrendement van 2,73% en redelijk sterke winstcijfers is dit een bedrijf waarop u kunt bouwen.

3M

Ondanks de status van dividendaristocraat is de koers van het aandeel 3M vanwege een gebrek aan groei gehalveerd tot 125 dollar vorig jaar maart. Maar als er één bedrijf is dat zich goed heeft hersteld van de nasleep van de coronapandemie, dan is het wel 3M.

De koers is sinds de coronadip met maar liefst 60% gestegen. De aanhoudend sterke winstcijfers hebben geholpen om het vertrouwen van beleggers in het bedrijf te herstellen. Volgens Investorplace is een koersdaling tot ongeveer 175 dollar per aandeel een mooi koopmoment voor langetermijnbeleggers.

Microsoft

Deze softwarereus van weleer verplettert momenteel de concurrentie met zijn clouddiensten. Het aandeel is in het afgelopen jaar met 40% gestegen, maar vanwege de hoge kwaliteit van het bedrijf en de populariteit van clouddiensten in veel sectoren zal het in de toekomst zeker verdere koersstijgingen tegemoet kunnen zien.

UnitedHealth Group

Deze gigant in de Amerikaanse gezondheidszorg heeft de winstverwachtingen in het laatste kwartaal ruimschoots overtroffen. Toch presteren gezondheidszorgaandelen dit jaar onder de maat vergeleken met de rest van de markt.

Na het koersherstel in 2020 zullen we de komende jaren wellicht minder dramatische stijgingen zien voor de UnitedHealth-aandelen. Maar als blue chip-bedrijf dat actief is in een sector die minder kwetsbaar is in een economische neergang, is dit een aandeel van hoge kwaliteit om lang aan te houden.

Bekijk meer: 7 Blue Chip-aandelen voor dit decennium

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.