ABN Amro: Ook in tweede helft 2021 voorkeur voor aandelen

Door Redactie op 3 juni 2021 12:00 | Views: 7.265

ABN Amro: Ook in tweede helft 2021 voorkeur voor aandelen

De economie gaat langzaam weer van het slot. Voor ABN Amro Mees Pierson reden om positief te blijven over aandelen, ook al heeft deze beleggingscategorie de afgelopen maanden al flinke terreinwinst geboekt.

"Het jaar is goed begonnen voor beleggers. De economie gaat verder open en de groei van de wereldeconomie zal in de tweede helft van het jaar gaan versnellen”, schrijft de private bank in de halfjaarlijkse beleggingsstrategie-update 'Weer open'.

Economische groei versnelt

Ralph Wessels, hoofd Beleggingsstrategie bij ABN Amro Mees Pierson, legt uit wat we kunnen verwachten voor de tweede helft van het jaar. "De economische activiteit in de eurozone zal sterk opleven. Toch verwachten we niet dat de misgelopen groei sinds de coronacrisis zal worden ingehaald vóór 2023. Amerika loopt voorop; we verwachten dat daar de misgelopen groei al in 2022 is ingehaald."

"De groei in China zal niet evenwichtig zijn. De consumptieve bestedingen zullen gaan aantrekken, maar tegelijkertijd heeft de overheid het afbouwen van financiële risico’s tot speerpunt van haar beleid gemaakt."

'Meer argumenten tegen dan vóór structureel hogere inflatie'

Dan het andere hot item van dit moment: inflatie. "Een cruciaal onderwerp voor beleggers", zegt Wessels. 

"Wij denken dat er meer argumenten tegen dan vóór structureel hogere inflatie zijn. Dit omdat de groeicijfers in 2022 weer wat zullen afzwakken. Daarnaast zullen consumenten niet al hun opgepotte spaargeld gaan uitgeven. En ook de stimuleringsmaatregelen wereldwijd zullen volgend jaar minder royaal zijn. Bovendien is de arbeidsmarkt verre van krap."

Positief over aandelen: welke sectoren?

Gezien de economische vooruitzichten en de sterke groei van de bedrijfswinsten blijft ABN Amro Mees Pierson overwogen in aandelen. Welke sectoren zijn interessant en welke minder?

Wessels: "We handhaven het cyclische accent in de portefeuille. We blijven positief over cyclische sectoren als industrie, basismaterialen, financials en luxe goederen. Onderwogen zijn we in de defensieve sectoren consumptiegoederen en communicatiediensten. Maar ook zijn we niet enthousiast over de energiesector, omdat die worstelt met duurzaamheidsissues op lange termijn."

Verder verwacht ABN Amro dat waterstof kansen gaat bieden voor beleggers. "De 'waterstofeconomie' komt eindelijk binnen bereik. Ook de circulaire economie moet in de gaten gehouden worden. Het is namelijk een van de oplossingen voor de klimaatproblemen, zowel in ecologisch als economisch opzicht."

Grondstoffen

In de grondstoffenmarkten wordt gerekend op sterk herstel van de olievraag in 2021. "Maar dat zal nauwelijks invloed hebben op de olieprijs. Wij voorzien een gemiddelde olieprijs van 60 tot 65 dollar per vat voor de rest van dit jaar."

Ten opzichte van goud blijft ABN Amro Mees Pierson terughoudend. "We verwachten dat de goudprijs eind 2021 op een niveau van circa 1700 dollar per troy ounce zal liggen."

Lees meer: Economisch herstel: winnaars en verliezers na corona

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.