'Shell is een koopje'

Door Belegger.nl op 7 januari 2022 10:30 | Views: 25.180

'Shell is een koopje'

Shell behoort tot de wereldwijde top van de energiebedrijven en kan profiteren van sterke vraag naar energie de komende jaren. Het aandeel wordt verhandeld tegen een korting ten opzichte van branchegenoten Exxon Mobil en Chevron.

Dat schrijft Barron’s, dat de olie- en gasreus onlangs aanwees als een van de 10 favoriete aandelen voor 2022.

"Shell is een van de goedkoopste large cap-aandelen in de wereld", aldus activistische investeerder Daniel Loeb van Third Point. Afgelopen oktober pleitte hij voor een opsplitsing van Shell in een groen en een fossiel bedrijf.

Optimistisch over gas

De best presterende business van het bedrijf kan weleens de LNG-tak zijn, aangezien daar relatief bescheiden kapitaaluitgaven nodig zijn. Vandaag werd bekend dat Shell zelf positief gestemd is over de ontwikkelingen op gasgebied.

In een update over het vierde kwartaal gaf het aan dat de resultaten bij de tak Integrated Gas naar verwachting aanzienlijk hoger zullen uitvallen dan in het derde kwartaal, maar dat de productie wel wat onder druk stond door onverwacht onderhoud.

'Goede stap om structuur te versimpelen'

Bernstein-analist Oswald Clint prijst de stap van de energiegigant om de organisatiestructuur te versimpelen door naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en volledig Brits te worden. Hij voorziet een verdere inkoop van eigen aandelen in 2022 en heeft een koersdoel van 63 dollar voor de aandelen die aan de beurs in de VS genoteerd zijn (nu noteren die rond de 46 dollar).

Dat de koers van Shell de laatste tijd zo onder druk staat ten opzichte van Amerikaanse concurrenten, reflecteert volgens Barron’s de intense druk in Europa op Shell om de olie- en gasactiviteiten af te schalen. De website ziet Shell als van de tien kanshebbers om de markt dit jaar te verslaan.

Zie ook: 'Shell uit de as herrezen'

Reacties

5 Posts
Kopzorgen over erfpacht
2
Dit bericht bevestigt nog weer eens wat voor merkwaardige beleggingsstappen het bestuur van het ABP soms zet. Shell zit gewoon midden in een transitie van fossiel naar groen. Door het bashen van sommige organisaties en door de Staat zit een fantastisch bedrijf als Shell inmiddels in Engeland. Slimme beleggers weten wél hoe het moet.
Tonydwi
1
Toen het aandeel 16€ stond was afblijven. Nu 20,50€ een koopje sukkelaars ik heb gekocht aan €15
Tonydwi
0
Toen het aandeel €16 stond afblijven. Nu 20,50€ een koopkans sukkelaars ik hebt gekocht aan €15
Turbo123
0
Er is misschien wel een reden voor dat dit aandeel een 'koopje' is.....stranded assets....
Daan 008
0

Nog minstens olie en gas nodig tot 2050.
Shell vergroot zijn activiteiten in vergroening waardoor olie en gas waarschijnlijk nog tot minstens 2050 core business gaat kunnen blijven.
De bijkomende vergroeningsactiviteiten zorgen er procentueel voor dat de CO2 norm steevast binnen de voor opgestelde jaarlijkse doelen blijft.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront