5 tips van topanalisten voor de lange termijn

Door Belegger.nl op 17 januari 2022 16:15 | Views: 20.277

5 tips van topanalisten voor de lange termijn

Nu de wereld op weg is naar nog een jaar corona, moeten beleggers zich aanpassen aan veranderende macro-economische krachten en trends. Zowel de korte- als de langetermijnonzekerheid nemen toe. CNBC heeft daarom van vijf topanalisten volgens TipRanks een langetermijntip geselecteerd.

Take-Two Interactive 

Take-Two Interactive Software kondigde op 10 januari aan dat het FarmVille-maker Zynga zou kopen voor 12,7 miljard dollar. Het aandeel Zynga sloot daarop 40% hoger en Take-Two daalde met meer dan 13%. Beleggers lijken verdeeld over de deal, maar een van Wall Streets topanalisten heeft zijn bullish standpunt herhaald.

Die analist is Andrew Uerkwitz van Jefferies, die een koopadvies afgaf met een koersdoel van 231dollar. Hij stelde dat de recente koerszwakte van Take-Two Interactive zorgt voor een aantrekkelijk instapmoment voor langetermijnbeleggers.  

Wat de kernactiviteiten van Take-Two betreft, is Uerkwitz optimistisch over de robuuste pijplijn van het bedrijf en de toenemende mogelijkheden voor mobiel gamen. Doordat datasnelheden, schermverversingsfrequenties, batterijduur en chipsnelheden zo snel vooruitgaan, kunnen er complexere spelsystemen voor telefoons worden ontwikkeld, en meer gamers zijn vertrouwd met smartphoneplatforms dan ooit tevoren.

Bij TipRanks staat Uerkwitz op nummer 189 van meer dan 7.000 financiële analisten. Hij heeft een slagingspercentage van 63% bij het uitkiezen van aandelen en heeft een gemiddeld rendement van 31,8% op zijn aanbevelingen.  

Dick's Sporting Goods 

Cyclische consumptiegoederen kunnen radicaal worden beïnvloed door de wereldwijde beperkingen aan de aanbodzijde, maar Dick's Sporting Goods heeft zijn voorraden goed heeft beheerd en zijn toeleveringsketen geoptimaliseerd.

Sam Poser van Williams Trading gaf een koopadvies af en stelde een koersdoel vast van 180 dollar. De analist vermeldde ook dat Dick's Sporting Goods heeft geïnvesteerd "in zijn mensen". Bovendien hebben verticaal geïntegreerde initiatieven zoals curbside pick-up de operationele marges verhoogd en meer gemak voor klanten gebracht.  

Tot dusver heeft de verkoop van Dick's Sporting Goods een "goede start" gemaakt, mede dankzij het strategische gebruik van klantgegevens door het bedrijf, aldus Poser. De winstverwachtingen voor het vierde kwartaal worden mogelijk overtroffen.  

Poser staat momenteel op nummer 145 bij TipRanks. 54% van zijn tips is lucratief gebleken, en gemiddeld hebben ze een rendement van 46,2% opgeleverd.  

Cisco 

De verschuiving naar digitalisering is een zegen voor bedrijven als Cisco Systems.

Ivan Feinseth van Tigress Financial Partners ziet Cisco zijn toonaangevende positie als wereldwijde leverancier van internet- en netwerkapparatuur wel behouden. Het bedrijf heeft geprofiteerd van een opleving in de bedrijfsuitgaven voor netwerkinfrastructuur. Feinseth gaf bij zijn koopadvies een koersdoel van 73 dollar.  

Het technologiebedrijf heeft afgelopen herfst cloud-analyseplatform Epsagon overgenomen. Volgens Feinseth is de overname een van de vele initiatieven die Cisco's strategische groei door overnames en de sterkte van de balans aantonen. 

In het tijdperk van videovergaderen en algehele behoefte aan hogere netwerksnelheden en -capaciteit, kan Cisco zijn voordeel doen met de overname. Het bedrijf heeft zijn dividend voor het tiende achtereenvolgende jaar verhoogd en zal dat naar verwachting in februari opnieuw doen.  

Feinseth staat hoog in de ranglijst van TipRanks, op nummer 89. Hij was 68% van de keren succesvol bij het beoordelen van aandelen en behaalde gemiddeld een rendement van 18,1%.  

Microsoft 

Hoewel veel technologiebedrijven hun kaarten hebben gezet op cloud computing, zijn ze niet allemaal zo goed gepositioneerd voor groei in 2022 als Microsoft. De techgigant heeft vooruitgang geboekt wat betreft het aantal grote deals voor zijn Azure-clouddiensten en voor zijn Office 365-bundel.  

Dan Ives van Wedbush Securities publiceerde een bullish rapport over het aandeel, waarin hij aangaf hoe sterk Microsoft staat. Hij vindt de robuuste bedrijfsuitgaven voor de Azure-cloud bemoedigend, en denkt dat het bedrijf binnenkort zijn volgende groeiversnelling zal ingaan. Ives laat zijn koopadvies vergezeld gaan van een koersdoel van 375 dollar.  

De technologie-analist zei dat anderen conservatief zijn in hun visie op de vooruitzichten van Microsoft. Volgens hem heeft Wall Street de realiteit van telewerktrends nog niet ingeprijsd. Verder is alleen al het aantal deals op ondernemingsniveau, dat met meer dan 50% is gestegen, voor Ives voldoende om hoger in te zetten dan zijn collega's hebben gedaan.  

Ives merkt op dat de totale markt voor clouddiensten tot 1 biljoen dollar waard kan zijn en ziet Microsoft marktaandeel winnen van gevestigde spelers als Amazon Web Services. Daarnaast is hij enthousiast over de recente prijsverhoging van Office 365-abonnementen. Ives gelooft dat het bedrijf dit jaar op weg is naar een market cap van 3 biljoen dollar.

Ives staat 81e bij TipRanks. Hij heeft 70% van de tijd gelijk gehad, en zijn tips hebben een gemiddeld rendement van 44,6% opgeleverd.  

Zscaler 

Alex Henderson van Needham & Co ziet cloud-enterprise- en netwerkbeveiligingsbedrijf Zscaler als een unieke belegging met uitzonderlijk potentieel voor de lange termijn. Het bedrijf heeft zijn verkoopcapaciteit versterkt en de klantconversie verhoogd. De analist beveelt aan het aandeel te kopen en geeft een koersdoel van 418 dollar.  

Fundamenteel bevindt Zscaler zich in een zeer voordelige positie. Het bedrijf heeft zijn verkoopcijfers en operationele marges al verhoogd, en zal naar verwachting op lange termijn een aanzienlijke vrije cashflow genereren. Henderson maakt zich geen zorgen over het huidige wankele sentiment ten opzichte van groeiaandelen, en hij is ervan overtuigd dat Zscaler de markt kan verslaan, zelfs als de rentes stijgen.

De analist ziet in de board rooms van bedrijven het besef doordringen dat de beveiligingsstrategie van de laatste 35-40 jaar moet verschuiven naar een cloudoplossing, en hij acht Zscaler uniek gepositioneerd om deze mogelijkheid te leveren. Hij verwacht dat het bedrijf de consensusramingen van Wall Street met 5% tot 10% zal overtreffen wat betreft de gemiddelde groei van de omzet per gebruiker.  

Henderson staat het hoogst op de lijst van TipRanks: hij is nummer 42. 72% van zijn aandelenbeoordelingen hadden succes en ze leverden gemiddeld een rendement op van 42,3%. 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront